Számomra érdekesebb mondjuk az ősállatokról egy műsor, vagy egy hokimeccs, esetleg valami politika vagy történelem.
Sokan vagyunk így ezzel.
Viszont bármibe lefogadom, hogy a kábelszolgáltatók a fentieket majd csak a fizetős RTL Klub, és TV 2-vel egy csomagban fogják elérhetővé tenni, tehát az is fizetni fog, aki nem akarja nézni ezeket a szarokat.
Helyes hozzáállás. Nem nézed amit nem akarsz. Én is így vagyok vele.
Nálunk a Felvidéken is nézik az RTL Klubot, a TV 2-őt, de hát a kábeltévén (vagy szateliten) magyarul is nézhetők a Viasat History, Natgeo, spektrum, stb. adások, más magyar tévék, pl. HírTV, ATV, Duna, sportm, stb. A legnézettebb szlovák a Markíza és Joj, de nem magyarok között. Ezzel kapcsoltban számomra hihetetlen, hogy a két legnagyobb kereskedelmi adónak akkora nézettsége volna. Magamból kiindulva például én alig nézem a két kereskedelmi adót, mert nincs rajtuk semmi érdekes. Számomra érdekesebb mondjuk az ősállatokról egy műsor, vagy egy hokimeccs, esetleg valami politika vagy történelem. Volt már, hogy ilyen történelemről szóló műsor után, könyvekben pontosabban utánanéztem az eseményeknek. Mondjuk egy olyan felületes főzőműsorok vagy valósvilág szerű műsorok nem tudnak lekötni. Nem hiszem, hogy annyira kisebbségben volnék, mert a családban is csak a feleségem néz néha ilyesmiket, de ő is inkább a klasszikus krimiket kedveli.
Szóval a kérdésem csak annyi. Valóban igazak lehetnek a nézettségi adatok?
Sőt, ha te is csak az alapján akarnál rendelni, amit nézel, többe kerülne majd, mintha így egy-egy csomagba berakják, és azzal olyat is kapsz, amit esetleg nem nézel. Abba a csomagba akarnak a kis tv-ék is kerülni, amit sokan néznek, mert ez nekik biztos pénz.
Kereskedelmiek tömegigényt elégítenek ki, a tematikusok meg egy szűk réteget. Tehát a kereskedelmiek biztosan megmaradnak, mer a bulvárra nagy az igény, lásd az ilyen lapokat, többet adnak el belőlük, mint az összes többi napilapból. A kis kereskedelmi tv-ék nem nagyon ugrálhatnak, mert ha nem csomagban adnák el őket, pl. alapcsomag, amit biztos bevétel számukra, akkor alig lenne vki aki előfizeté. Főleg úgy, hogy ezért annyira meg kellene emelniük az előfizetési árat, csődbe ne menjenek, h ezt már alig hajlandó vki megfizetni.
Ha csak az alapján fizetsz amit néznek, akkor a kereskedelmiek, el kell keserítselek, nem szűnnek meg! Viszont a az echo, meg egy sor szar, pl. a vallásiak, biztosan. És ha vki ezeket akarja nézni, annyit kell fizetnie, h senki sem fogja megrendelni.
javaslom az M1 híradóját, a héten kétszer néztem és tetszett a színes a végén:-))) régészet és svájci pénzügyminiszter. Ha néha mosolyt csalnak az arcunkra, az már jó:-))
Le vele! Azt hiszem, ez a topic már a televíziózásról is szól. Szerintem az RTL vezesse be a fizetősséget, aztán megnézheti magát. nem is beszélve arról, hogy csak a kábelesekre vonatkozna, a földi sugárzásra nem:-))))
Én ma is fizetek érte és csak összehasonlításképpen nézem a HírTv és ECHOval összevetve:) M1 alatt szoktam tisztálkodni és ott csak a felhőcskék mozgását nézem, kedvenc meturológusaim alámondásával:DD Aztán megyek Eurosportot és a Historykat, meg az egyéb természetfilmeket nézni:)