Elkészült a Magyarország című dalnak egy különgeles, új verziója, melyben egyedülálló módon közel 30 vezető pop és rocksztár előadásában hallgathatjuk meg. Közreműködők: Adriana, Balázs Fecó, Bíró Eszter, Bródy János, Charlie, Cipő, Csipa (Hooligans) Hegyi Barbara, Jazz + Az: Behumi Dóri, Kozma Orsi, Váczi Eszter, Keresztes Ildikó, Miklósa Erika, Novák Péter, Oláh Ibolya, Oroszlán Szonja, Pajor Tamás, Palya Bea, Péter Szabó Szilvia (NOX), Roy, Rúzsa Magdi, Somló Tamás, Szikora Róbert, Szolnoki Péter, Sztevanovity Zorán, Szulák Andrea, Yorgos, Zséda.
Ez aztán a csapat... Nézzük, ki felesleges, és ki hiányzik!
Kicsit elképedve olvastam a hozzászolásokat. Most, hogy lassan már mindenki vagy komcsi vagy nacionalista a dal csupán arra mutatna rá, hogy - persze nem kell erőszak - de, hogy van egy másik nézet; tök mindegy, hogy mi vagy jobb vagy ball, a lényeg a tolerancia és az, hogy van élet a politikán túl is (ezt nevezzük civil társadalomnak ergo ezt (is) kellene építeni (ez egyébként nem az állam feladata).)
Lóvéról szól az egész nagymagyar horthykatonás, meg trianonos bizniszük, valszeg rájöttek, hogy a magyarkodás jobban fizet, ennyi az egész, ugyanúgy, mint egy csomó exmszmp-s, ma meg fideszes politikus.
Zacispataki is bazsevált már az mszp-nek és azt hiszem az szdsz-nek is, mikor épp onnan jött a lé.
a kárpátia valaha chc néven nyomult, akkoriban még a ilyesmi szövegeik voltak: "balfasz, jobbfasz, az egész ház egy nagy lófasz". "kókain, heroin, lsd, amfetamin", "joint a a szájba" stb
Megjegyzem profi zenészek és nagyon jók voltak, mig nem szálltak be a magyarkodós bizniszbe.
Sokszor hallottam már, de egy kicsit mindig meghat.
Ibolya előadásában a dal az intim szférába tartozik: egy ember mondja el belső gondolatait hazájáról. A mostani, a keményebb zenei alapra többszínű, többféle hangon felénekelt változatról nekem az egymásrautaltság, az összekapaszkodás jutott eszembe. Mondom ezt azért is, mert tudom, hogy az előadók között van mélyen vallásos és liberális godolkodású, van baloldali és lehet - no nem demonstratív célzattal - jobboldali elkötelezett ember is.
Még az jutott eszembe, hogy a vallásos embereknek van(nak) ünnepi imádsága(i), és van a mindennapi, amiben az aktuális gondokhoz kéri a Jóisten segítségét. Most van egy énekünk, amiben felmutathatjuk magyarságunkat, a hazánk iránti viszonyunkat (nem himnuszként!!) így nemzeti himnuszunk megmaradhat tisztán az ünnepekre.
Himnuszunkkal elentétben, nem a balsorsról szól, nem spilázza túl a magyar dölyföt, nem öngyilkosságra, reménytelenségre buzdít, mint a Himnuszunk, és ez már bőven elég! nem hülye nacionalista, kirekesztő, kesergő, csak egyedül vagyunk a világgal szemben, és a vilőg nem hagy élni bennünket!
Magát a számot még nem volt szerencsém hallani, nem is arra reagáltam az előbb igazából. Ha tudsz linket, lécci.. Szóval számról magáról akkor mondok véleményt, ha már hallottam
büszkeséggel kapcsolatban: "milyen gyönyörú történelmünk van" - bár tényleg olyan gyönyörű lenne... :p "a magyar nyelvhez hasonló szerkezetű szinte nincs a világon" - Ez inkább adottságnak tekinthető. Büszkének lenni pl. teljesítmény esetében van ok, nem adottságnál. Ez önmagában mondjuk nyelvészeti unikumnak tekinthető. "vagy h több mint ezer éve itt vagyunk Európa közepén"-Na erre legalább tényleg büszkék lehetünk..
A számmal kapcsolatban - még így hallatlanban - Nekem inkább az a gyanúm, hogy a Fidesz nemzeti öntudatot kisajátító hangneme elleni demonstráció szülötte.
Hát ez a szám pont az amire leginkább ráillene a "magyarkodás" jelző. Erre az 5 percre oly' nagy hazafi lett hirtelen mindenki... De persze most sem arra kell büszkék lennünk h milyen gyönyörú történelmünk van, vagy h több mint ezer éve itt vagyunk Európa közepén, vagy hogy a magyar nyelvhez hasonló szerkezetű szinte nincs a világon, hanem arra h milyen kúl hely ez a Magyarország, meg hogy már itt is vannak plázák meg parkok, meg hippik, buzik, meg hogy feri bácsi vigyáz ránk és milyen jó békés ez a kis ország, tök jól elvagyunk. Csak gondoljatok bele, mi üzenete lehet ennek a számnak? Van valami mondanivalója tulajdonképpen? Egy nyáladzó, hazug szenny ez az egész.
"Sőt, ez az egész magyarországozás, már az Oláh Ibolya-Geszti-féle is, olyan szánalmasan erőlködő bizonykodás és vita azokkal, akiknek ez az érzés (a hazaszeretet), annyira természetes, hogy szóra se érdemes."
Most akkor ez hogy van? Csak az szeretheti a hazáját, aki fideszes/jobbikos? - Be kéne már fejezni ezt a "pártunk = nemzet" filozófiát :-p
ez az egész "csendes többség" mozgalom baromság. A komcsik már 89 előtt is értették a módját, hogyan csitítgassák az embereket, egy-egy ballépésük után.
Annak a korszaknak is megvolt a maga csendes többsége... és ez csődtömeg lett az eredménye.
Ha most nem tiltakozunk a kisPutyin ellen, akkor mikor?? Ezek után bárki megteheti, hogy a 2 év költségvetését alárendeli a választási győzelmnek.. és nem csak immál-ámmal, hanem tökéletes rombolást okozva...