Tisztelt olvtársaim!
Szeretném, ha válaszaitokkal segítenétek munkámat, kielégítenétek (kielégíthetetlen) kíváncsiságomat és játékoskedvemet.
Ki az, aki az alábbi (más topicból kölcsönvett - ezúton is köszönöm fórumtársunk ügyes munkáját) levelet elküldené kedvenc hivatalunknak?
Tisztelt Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal!
....Nos, Kedves Barátaim, ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom
mondani, hogy tele vagyok kétségekkel. Azért, mert az adó-
és egyéb bevallásaimat elkúrtam. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen
adócsalást még ember nem csinált, mint amit én csináltam. Meg lehet
magyarázni.
Nyilvánvalóan végighazudtam az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy az a bevallás, amit leadtam, az nem igaz. Amit reggel írtam, hamis, amit este, hamis, amit éjjel, szintén az.
Ám miután 16 éve mindenki adót csal, úgy gondolom következmények nélkül
én is megtehetem. Egyébként szűk családom, gengszter- és üzlettársaim
továbbra is maximális bizalommal vannak irántam.
MEGCSINÁLTAM!
IGEN, IGEN!
dátum, aláírás
Hazudni persze hogy hazudtak. Végül is, pont ugyanúgy ahogy mindenki - sajnos nem csak nálunk, de szerte európában. Igazából nem ez az újdonság, az igazi egyedi teljesítmény az amit Fletóék produkáltak: ők ugyanis szándékosan áldozták be az ország hosszútávú érdekeit a még 4 éven hatalmon maradáshoz. Ha Megyó nem csinálja meg a jóléti gengszterváltást, vagy ha Fletó amikor hatalomra kerül bevállalja hogy elzárja a csapokat akkor ugyan jó eséllyel buknak a választáson, de nem lesz ilyen mértékű megszorítósdi. Ezzel szemben Fletó a bátor baloldali politizálás jegyében lelkesen csinálta majd két évig a semmit, sőt még rá is tett a dologra egy-két lapáttal.
Amúgy szvsz a FIDESZ ha elkúrta valahol de nagyon akkor bizony itt kúrta el: akkor kellett volna verti a tam-tamot ezerrel hogy szarban van a haza. Ezzel persze nem nyertek volna választásokat, az is igaz hogy ettől még Fletóék ugyanúgy elkúrják, de legalább lenne némi erkölcsi tőkéjük, igaz az ő szempontjukból ez túl sokat nem oszt vagy szoroz: az elkúrás így is, úgy is bekövetkezett volna (a mai médiaviszonyok mellett a FIDESZ a seggét is a földhöz verheti a nép akkor is csak azt hiszi amit a népszabó mond, kivéve ha már nagyon beleverik az orrukat a "reformokba"). 2010-re pedig az MSZP így is, úgy is meg fog bukni, ezzel amit most csinálnak nyerni nemigen lehet. Döntetlenre esetleg kihozhatnák a dolgokat ha mindent nagyon-nagyon jól és átgondoltan csinálnának - de a legjobb esetben is csak azt hoznák helyre némi véráldozat árán amit elkúrtak. De ettől sajnos fényévekre vagyunk, szvsz 2010-re szarabb lesz a helyzet (jó eséllyel az AHT hiányát is beleértve) mint most.
OVI nem kúrta el - ebben a helyzeben ha a FIDESZ győz azt megszívja de nagyon. Akkor ugyanis neki kellett volna igen csúf megszorító intézkedéseket tennie: az elkúrt 4 év után valószínűleg ő sem úszta volna meg kőkemény megszorítások nélkül. Ez pedig a ballib média mellett + az MSZP mögött sorakozó szagszervezetek mellett ne tudd meg hova vezetett volna. Mostanra már a kukázó hajléktalanok is sztrájkot szerveznének, az ország teljesen működésképtelen lenne, a nép kikövetelné az előrehozott választásokat (azzal a ballib médiával az élen aki most fennen hangoztatja hogy ha egyszer nyertek az elvtársak akkor most 4 évig kuss), OVI-ékon pedig akkora nyomás lenne hogy kénytelenek feladni. Ez pedig oda vezetne hogy Fletóék diadallal tértek volna vissza, hogy lám a jobboldal képtelen a kormányzásra. OVI-ék ebben a helyzetben mást nem tehettek csak elbukták a választásokat.
Egyetértek, Ovi ott "kúrta" el a dogot, hogy hiteltelen, gyerekes kampányt csinált sztem, ami tomén, az átlagmagyarnak szólt, ám ők jobban hittek kúrcsány liberális demagóg faszságaiban.
Szvsz a tüntetők 90%-a csalódott ex-mszp szavazó. A FIDESZ-esek sem voltak mind tisztában a helyzettel az egészen biztos, de az MSZP-sek nagy része valószínűleg sokkal kevésbé. Azért kapott a Fletó egy rakás szavazatot mert neki elhitték hogy minden megy tovább ahogy eddig, legfeljebb lesz egy kis kiigazítás az AHT hiánya körül, de az MSZP-nek megvan a programja és tudja mit kell csinálni és különben meg minden rendben, dübörög a pannon puma, míg a FIDESZ egy ismeretlen tényező, olyanokat ígér hogy 14. havi nyugdíj ami nyilvánvalóan tarthatatlan, bizonyára lövésük sincs hogy mit kellene csinálni. Aztán először is kiderül hogy a 4 év Fletó kormány után jön egy újabb Bokros kategóriájú csomag, majd lassan a vak is elkezdi látni hogy a Fletóéknak kb. annyi koncepciója van a helyzetből való kijutásra mint a mérgezett egérnek, végül pedig szépen kijön az öszödi beszéd ahol már szinte minden MSZP szavazó megtudhatta hogy Fletóék elkúrták, hogy nemhogy kész tervük sincs de 2-3 lépésre sem látnak előre az ötletszerű intézkedéseik kapcsán (és szvsz még nagyon-nagyon optimistán látták a helyzetet).
Kedves Kata, semmi esetre se írd meg ezt a levelet az adóhivatalnak.:-))
Fülön csípnének és fizetnél, mint a katonatiszt, még büntetést is. Tegyél továbbra is úgy, ahogy eddig, csald az adót, de némán és maximális diszkrécióval. Nem lesz bántódásod.
Hülyeség vitatkozni. Semmi értelme. Akiknek egy csepp eszük is van, azokat nem "kúrták át". Akik az MSZP-re szavaztak, most sem tüntetnek, akik meg tüntetnek, azok akkor is a Fideszre szavaztak, ha nem kúrják át őket. Ennyi a lényeg, a többi a rizsa...
Egy hangyányit azért konkretizálhatnád. Annyira nem vagyok otthon OVI életművében hogy két szóból azonosítsam hogy mire gondoltál. Ezzel együtt szvsz a balatonöszödi szösszenet nagyjából egyedülálló a magyar történelemben, legalábbis nem jut eszemben hirtelel olyan politikus még európában sem aki ilyen nyíltan bevallotta hogy átkúrta az országot és hogy az elmúlt 4 éves tevékenységük nagyjából egy kalap fekáliával egyenértékű. Olyanról meg végképp nem aki feleekkora bukta után is a helyén is maradt...
Az MDF és az SZDSZ amit épp igazat mond ? Mi ez, Polidili vagy a Sci-fi&Fantasy fórum ?
Viszont a komcsiknak épp lenne indokuk egy ilyen bevezetésére, ettől egy hangyányit komolyabban lehetne venni az "ezentúl becsszó nem hazudunk, csak ritkán és egészen fontos esetekben" projectjüket, és esetleg Fletó minden 10. mondatát komolyan lehetne venni.
Addig is jó lenne valamilyen korlátot beépíteni a választási rendszerbe. Az ugyanis nem az igazi hogy valaki hazudik valamit, megnyeri vele a választásokat és utána 4 évig azt csinál amit akar, ha úgy gondolja akkor akár homlokegyenest is szembemehet a választási ígéreteivel. Ezzel kapcsolatban nem igazán vigasz hogy de majd 2010-ben újra szavazhatunk: egyrészt addig nagyon sok közpénzt el lehet lopni/herdálni, másrészt semmi garancia nincs rá hogy a következő csapat nem fogja ugyanezt eljátszani. Az egyik oldalról elvárják a percíz adófizetést, adminisztrációt, stb, a másikon pedig azt csinálnak az elftársak amit csak akarnak.
Már ha Fletóék addig nem fejlesztik oda a demokrácia szintjét hogy nincs szükség választásokra, ha Kádár idejében meg lehetett ezt ideologizálni akkor szvsz Fletónak most is sikerülhet. És ha már a tüntetések kezelésében visszanyúltak a régi módszerekhez semmi garancia hogy a választással kapcsolatban nem teszik majd ugyanezt...
Ahogy elnéztem annyira nem nagy szám, kivéve az LQrt ország de az meg elég régi. Amúgy fletó pofája nagyon is praktikus, fokozottan hőálló ezért aztán az öszödi beszéd kiszivárgása után sem égett le, márpedig egy ballib politikusnál ez a lényeg nem az hogy hogy néz ki.