Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2006.12.02 0 0 4

Ezt ugye nem gondoltad komolyan?

 

Elkészítés: A húst, a zöldségeket, a fokhagymát a zöldséglevesben (felforralunk 1 liter vizet, és beledobunk 3-4 zöldségleves kockát) 45 percig főzzük.

 

1 liter vízbe ennyi z.leveskockát, meg a sok zöldséget, meg a fél kiló marhát??

 

4 személyre?

Azt nem számítom, hogy nálunk nem 2.5 dl egy adag, de 45 perc alatt milyen marha fő meg??

Nem mondom, izgalmas első receptnek, de én nem fogom megfőzni..:}}

Viszont az tény, hogy ízlések és pofonok különbözők.

 

Ja, nem is figyeltem, a 75 deka kelbimbót ki is feledtem. Ez így tényleg tartalmasnak tűnik. A vízzel nem írtál el valamit??

Előzmény: kulináris kóstológia (2)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.12.01 0 0 3
hát, szerintem ezért kár volt...
pl.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9100070&la=56795251
meg ott a mindmegette....
Előzmény: anisette (-)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.12.01 0 0 2

:-) Igen, van, és tartalmasan kiadós!

 

A hagyományosként ismert marhahúslevest a hozzáadott kelbimbó, spiráltészta, és a tányérokba mert forró levesen szétolvadó reszelt sajtika dúsítja:-) . . .  

1x teszteld e kedvenc eledel levesemet!

 

Kelbimbós egytál

 

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csomó leveszöldség (répa, fehér répa, póré, zeller)
  • 50 dkg marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségleves (kockából)
  • 75 dkg kelbimbó
  • 20 dkg spiráltészta
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 paradicsom
  • 10 dkg reszelt edámi sajt

  • Előkészítés: A leveszöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk, megmossuk, és sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, és széles pengéjű késsel szétnyomjuk.
    Elkészítés: A húst, a zöldségeket, a fokhagymát a zöldséglevesben (felforralunk 1 liter vizet, és beledobunk 3-4 zöldségleves kockát) 45 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a kelbimbót. A leveshez adjuk, és további 20 percig főzzük. A tésztát 2 liter lobogó, olajos, sós vízben nem túl puhára (10 perc) főzzük, majd leszűrjük. A levest sóval, borssal ízesítjük, és beleaprítjuk a paradicsomot. A tésztát hozzákeverjük, és sok reszelt sajttal tálaljuk.

    Jó étvágyat!
    Üdv.: kulináris

    Előzmény: anisette (1)
    anisette Creative Commons License 2006.12.01 0 0 1
    :)Igen olvasgatom a többit,csak gondoltam miért ne írhatnának ide is az emberek.Már ha van egy jó receptjük:):):):)
    Előzmény: Zitka (0)
    Zitka Creative Commons License 2006.12.01 0 0 0
    A többi topikban nem 0 receptet találsz. :-)
    Előzmény: anisette (-)
    anisette Creative Commons License 2006.12.01 0 0 topiknyitó
    Nekem speciel nincs most receptem,de ha valakinek van az írja ide le:)Köszi

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!