Elkészítés: A húst, a zöldségeket, a fokhagymát a zöldséglevesben (felforralunk 1 liter vizet, és beledobunk 3-4 zöldségleves kockát) 45 percig főzzük.
1 liter vízbe ennyi z.leveskockát, meg a sok zöldséget, meg a fél kiló marhát??
4 személyre?
Azt nem számítom, hogy nálunk nem 2.5 dl egy adag, de 45 perc alatt milyen marha fő meg??
Nem mondom, izgalmas első receptnek, de én nem fogom megfőzni..:}}
Viszont az tény, hogy ízlések és pofonok különbözők.
Ja, nem is figyeltem, a 75 deka kelbimbót ki is feledtem. Ez így tényleg tartalmasnak tűnik. A vízzel nem írtál el valamit??
A hagyományosként ismert marhahúslevest a hozzáadott kelbimbó, spiráltészta, és a tányérokba mert forró levesen szétolvadó reszelt sajtika dúsítja:-) . . .
1x teszteld e kedvenc eledel levesemet!
Kelbimbós egytál
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomó leveszöldség (répa, fehér répa, póré, zeller)
50 dkg marhahús
2 gerezd fokhagyma
1 liter zöldségleves (kockából)
75 dkg kelbimbó
20 dkg spiráltészta
2 evőkanál olaj
1 paradicsom
10 dkg reszelt edámi sajt
Előkészítés: A leveszöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk, megmossuk, és sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, és széles pengéjű késsel szétnyomjuk. Elkészítés: A húst, a zöldségeket, a fokhagymát a zöldséglevesben (felforralunk 1 liter vizet, és beledobunk 3-4 zöldségleves kockát) 45 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a kelbimbót. A leveshez adjuk, és további 20 percig főzzük. A tésztát 2 liter lobogó, olajos, sós vízben nem túl puhára (10 perc) főzzük, majd leszűrjük. A levest sóval, borssal ízesítjük, és beleaprítjuk a paradicsomot. A tésztát hozzákeverjük, és sok reszelt sajttal tálaljuk.