Ide jöhetnek helyek-időpontok és hogy melyik karaoke társaság tartja a bulit; továbbá ide írhatod élményeidet, véleményedet, adott helyről, buliról, társaságról
Közben újra elolvastam a hozzászólásokat, láttam, Citrompótló barátunk (akit ezúton is puszilok, miután számomra is fény derült kilétére :) ) már fölvetette az általam 5-ös pontban leírtakat, úgyhogy bocs az ismétlésért.
Varjal, megprobalom kitalalni. Amennyiben a Vogue a kedvenc helyed, és 4 betű az IRL neved, akkor kitaláltam :)
Én csak egy bestofos véleményét ismerem, aszerint a hangod 2/1 sörös. Ez azt jelenti, hogy Te legalább két sört iszol, mielőtt nekiállsz énekelni, viszont már 1 sör után tökéletesen élvezhető, az 1 sör után már nem vehetőek észre az apró bizonytalanságok. A Tradicionális Karaológia szerint a 2/1-es csoportba tartozó egyének 50% indokolatlan önbizalomhiányban szenvednek, és fejlődésük mind az 1/1, mind pedig a 0/0 irányába lehetséges:) Ja igen, a tradicionális karaológiában a 0/0 osztás a számítógépek világához képest exception dobása nélkül lefut :)
Szeva, Jump! :) Szerintem a nickből rájösz, ki vagyok. ;)
Egy-két dologgal kiegészíteném a 15-ös hsz-t:
még n-1 előtt (bár lehet, hogy ez is külön "evolúciós ág"):
4. még innom kell egy-két sört, aztán meglátjuk, mit vállalok be (mindenki magából indul ki, ugyebár ;) )
(off: egyszer kíváncsi lennék, a belső használatú BestOf-os kategóriák közül - 1 sörös, 2 sörös, 3 sörös stb. - melyikbe tartozom ;) )
5. meglátom, milyenek a többiek, aztán ha lesznek viszonylag gyengébb előadók is, én is be merek vállalni ezt-azt (megint csak magamból kiindulva)
Egyébként ezúton is gratula, elismerés és köszönet a karaoke-s műsorvezetőknek, technikusoknak azért, amit csinálnak és amilyen színvonalon csinálják, és hogy adott esetben elviselik a kedves vendégek minden hülyeségét!
Sziasztok, jó bulizást mindenkinek, én ma sajnos dolgozom... :(
hát, tudod a szánalmas kategória találóbb volna...a végén már csak azért tapsoltak az emberek, mert annyira szánták azt a szegény fiút. (vagy h legyen már vége) ---de senki ne ijedjen meg, nem vagyunk nagyon kritikusok, nem pocskondiázunk senkit, aki normálisan áll a karaokezáshoz, és nem úgy áll oda a színpadra, h ő a világ közepe:))---és erre a helyre sem az a jellemző, hogy mindenki nagyképű, és orbitálisan hamis...:)
Na nem gondoltam, hogy pont ott futunk össze :))) Talán egyszer voltam már ott 2 percre, most egész sokáig maradtam... hát igen, mini-topic tali :))))
Azért leszámítva azt, hogy pár ember tényleg élén tolta be az arcát - mert keresztbe nem fért volna be az ajtón - egész jó volt a hangulat... A legjobban a Pély Barna imitátor tetszett. A hangján és a hallásán kívül még emlékezetett is rá :)
2) Tegnap Promenad-Caféban voltunk:) Eleinte be sem akartam menni-barátnőm nyüstölt-nagyon nagy volt a füst, ráadásul egy darab hely sem volt:( node azért beadtam 2 kérést, meg szereztem magamnak ülőhelyet. Hát mit ne mondjak, nagyon sznob helynek tartom a kávézót, mi több, nagyon drágának is. Viszont a karaoke nagyon jó volt-kellemesen csalódtam. Nopara társaság, műsorvezetés szuper:), az énekesek 70%-a színvonalasan énekel. Szóval 2havonta egyszer nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek (kizárólag az árak miatt), mert a tömegtől eltekintve nagyon kis hangulatos terasz-és nincs hideg:))))))
Mész csütörtökön? Dejó, én is úgy terveztem, hogy megyek:)... Ott részletesen ki tudunk beszélni mindenféle helyet:)...aztán megoszthatjuk tapasztalatainkat a tisztelt publikummal:) (már amilyen sokan eddig jártak errefelé:))
Az tényleg szörnyű, hogy megmondják, h gyorsat kell énekelni...volt már velem is olyan, hogy beadtam szebbnél szebb és jobbnál jobb számokat, de EGYET SEM tettek be, mert "pörgős volt a buli"...pedig én inkább zsúfoltnak és igénytelennek mondtam volna az énekeseket tekintve....pedig a lista...hmm:)
MM sznob hely? Nekem annyira nem tűnt fel.. Demondjuk sok múlik azon, kik gyűlnek össze... igen, az árak nekem sem a szívem csücskei, nekem viszont bejön, ahogy Gábriel vezet műsort. Nem dumál sokat, ezért pörög a buli. Persze pörögne, ha nem kerne mindenki lassut. Viszont itt legalabb lehet. Utalom, amikor valahol azt mondjak, hogy ezt ne kerd, mert kerjel inkabb gyorsat. Azt meg megjobban utalom, ammikor nem is mondjak, csak egyszercsak eszreveszem, hogy "kimaradok egy korbol" vagyis mas mar ketsezr, amikor en meg egyszersem. Egyik helyen volt ilyen, hogy kb 2 ora elteltevel megallapitottam, hogy mar 10-szer enekeltem volna, ha Takács Tamást, Eddát, KFT-t meg Grease-t kértem volna... Így be kellett ernem 2-vel :) Mondjuk az egy vicces hely volt... ahol a musorvezeto bemondja, hogy nehany embert leszamitva itt senki sem tud angolul... lehet, hogy magabol indult ki? :)
Yetihez lehet, beugrok csutortokon Oazisba... Majd meglatjuk a zh.-k utani lelki vilagomat :) Ha meg elek, megyek :)
Tegnap MM pubban voltam-nagyon rég nem jártam ott, de most végre rászántam magam...meg kell mondjam, kellemes csalódás volt...bár 2 óra után teljesen megtelik a pincehelyiség füsttel:) A kellemes csalódás nagy részét valószínűleg a tegnapi formám adta meg...pocsék kedvvel mentem le, és úgy jöttem ki, mint akit kicseréltek:) Mindenekelőtt nagyon jólesett énekelni, mert legalább kijött 20 kiló feszültség-1 nagyon, egy pedig kevésbé érfelvágós számmal (My immortal, Underneath your clothes)+egy totál beégés Bohemian Rhapsody, és egy fél fokkal jobb Wake me up before you go-go:) viszonylag jó aránynak mondható. (Viszont az nagy általánosságban el kell mondja,mhogy szerintem ha az ember depressziós, akkor a feszültségek nagy részét ki tudja énekelni magából) Szóval MM: Kicsit sznob társaság, az árszínvonal az nagyon magas. A hely mellékesen tele van kiváló énekesekkel, musicalszínész-palántákkal és a színházas körökben többé-kevésbé ismert alakokkal. A hely kellemes pincehelyiség, ízléses graffitik, meleg színek, plusz egy fénykibocsátó eszköz, aminek a működése 1,5 óra után rmekül látszik a cigifüstben. Nagyon hangulatos...csak ugye pince, kis szellőzés...stb:( A műsorvezető-bizonyos Gábriel/NoPara társaság-átlagosan jónak mondható, én hiányoltam részéről a "hangulatcsinálást". Alapjában véve jól vezeti a műsort, de a szellemesség nekem nagyon hiányzott---dehát én elkényezetett vagyok, mert ismerek néhány überintelligens és/vagy igényesen humoros műsorvezetőt:P:) De ettől még szeretjük Gábrielt is-tényleg, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki legalább egyszer, mert azért neki is van egy stílusa, és ugyebár ízlések, és pofonok:) Árak: rostos gyümilé: 120ft/dl koktélok: 1000-1500ft röviditalok(körülbelül): 450ft--1000ft szóval nem a legolcsóbb hely, viszont minőségi:)
Remélem sikerült egy kis kedvet csinálnom a helyhez:)
Nem voltam végülis:( Fáradt voltam, meg tanulnom kellett...úgy volt, hogy ma írunk valami dogát, de aztán elmaradt:( szóval mehettem volna...ráadásul jövő hét 0. órára halasztottuk, úgyhogy jövő hét csütörtökön sem maradhatok sokáig:( Pedig még apámat is sikerült rádumálni, hogy jöjjön!! Semmi gond, megoldom...hiányzik már az igazi hamisítatlan Best Of party Yeti műsorvezető úrral:)
Amúgy emberek: Tábortüzet énekeltem - pont jó volt, sem túl magas, sem túl mély, dallamos-és különben is szeretem:) Igaz, azóta egyszer sem került sor a dal megismétlésére:( Sebaj, majd ma...azt hiszem lenézek Oázisba:))))
Nekem többször volt olyan, hoyg odajöttek, h "heló, énekeld ezt, meg ezt a számot, mert a múltkor is olyan jó volt..."...eleinte azt sem tudtam kicsodák, csak vigyorogtam, mint egy hülye, aztán mikor ez neki is feltűnt, elmondta, h mikor, és hol találkoztunk így áttéttesenm-azaz, hol hallott már énekelni-és ez tök jól esik az embernek, ha ilyen jellegű elismerést kap:) kicsi a világ-és épp ez a jó:)
Csak egy példa: A közelmúltban a barátnőmmel németül reppeltünk egyet bécsben. Karaoke helyen nyílván. Ott bennünk volt, hogy úgysem futunk össze senkivel...
AMúgy lehet, h kicsi a világ, de ha jól belegondolsz, a nagyváros azért sokkal személytelenebb a falunál, mert ott csupa olyan arcokkal találkozol abuszon, akikkel úgy tekinted, mintha soha többet nem találkoznál az életedben, vagyis vadidiegenek, és azok is maradnak.. Nem azért, mert nem fordulhat elő, hogy megint egy buszon utazzatok, hanem azért, mert számodra nem jelentenek smmit, nem hallottál róluk pletykát, és legfőképpen túl sokan vannak ahhoz, hogy meg próbáld őket egymástól megkülönböztetni... :)
Persze ha karaokézni jársz mondjuk Pesten, egy idő után szinte minden helyen lesz ismerősöd :) Mert mint minden tevékenység hódolóinak, ennek is megvan a célközönsége, amibl a törzsgárda azért annyira nem nagy :) Monjuk 500-1000 főre tippelem, akik rendszeresen járnak több helyre is, akár hetente többször is. Ja és felfelé kerekítettem :)
Igen, az emberek evolúciója ilyen téren sokféle lehet...minden csak idő meg türelem kérdése:) ÉS vannak az "így én is tudok, miért ne kérjek egy számot" típusú meberek is, akik az előttük bűnhamisan éneklő fazonokon felbuzdulva kérnek számot:P
Ja, és hadd említsem a saját példámat:) Amikor engem először elcibáltak énekelni, úgy mentem, h énekelni fogok, viszont kicsit beteg voltam, és nem akartam első alkalommal kudarcélménnyel elvenni a kedvem az egésztől...fél órája szenvedtem a dallistával, már majdnem határoztam egy Pa-Dö-Dő szám mellett, mikor odajött hozzám egy kedves srác, hogy "ne szerencsétlenkedjek már, inkább énekeljünk együtt valamit, és ne féljek, mert majd ő segít". Naja, a performance egész jól sikeredett, és azóta nem bírom abbahagyni a karaokezást...és most már az jelent kihívást, hogy újabb- és újabb számokat találjak, és azokat 4-5 alkalom alatt tökéletesítsem.
Az evolúció másik ága külön jó:) ilyenkor szoktak legjobban sikerülni az éneklések:) úgyse jövök vissza soha többet-igy történt, hogy életemben először, POÉNBÓL, tökéletesen elénekeltem az Operaház fantomjának a fődalát...én lepődtem meg legjobban-sokkal kevésbé stresszes a helyzet...sztem talán így a legjobb elkezdeni--ahol senki nem ismer-akkor még a listával sem kell órákig bénázni, mert nem zavar, hogy "a társaim mit fognak mondani"
És ki tudja-egy teljesen új hely, teljesen új társaság---Lehet hogy ez lesz néhány hónap múlva a baráti kör:));)
Szerintem nem mindenki szenved feltűnési viszketésben... :)
Akiket eddig rávettem éneklésre, az evolúciójuk kb ilyen volt:
1. nem énekelek. 2. lásd 1. 3. lásd 1. ... n-1. lásd 1. n. na jó, de csak ha sokan vagyunk, és nekem nem jut külön mikrofon n+1. : bele-bele énekel egy mikrofonba, például mert valaki galád a szája elé tartja :) n+2.: kedvenc számát elénekli valakivel kettesben, hármasban, kezében mikrofon n+4.: kér egy számot magának
Kevesen állnak neki úgy, hogy én most aztán jól megmutatom magam, meg a hangomat... :)
Ja és az evolució másik ága: 1. na itt most énekelek, mert itt úgysem ismer senki, és én sem jövök vissza soha többé ide, mert most kiránulok, satöbbi :)
Az van, hogy valszeg 1x ha úgy jön ki a lépés elmászok spanokkal. Én speciel a narancslét nem nézem, mert nem nagyon élek alkoholmentes italokkal :-D De tény, hogy ez jó összehasonlítási alap. Amúgy a seggrészegségek nem vagyok híve, az az igazi mikor az emberke frankón meg van szédülve, de ez a max. Nem vagyok egy exhibricionista típus, de úgy még tán énekelnék is valami diszkrétebbet.