Ha a rendszerváltáskor gondoltak volna arra, hogy aki a népköztársaságban is "aktív" politikus volt, az ne lehessen a köztársaságban.
Lehet, hogy nem lenne ilyen balfék jobboldal?
Lehet, hogy kiegyenlítettebb lenne a média?
Lehet, hogy érdemi munka folyna a parlamentben?
Lehet, hogy nem szakadt volna ketté az ország?
Lehet, hogy nem lennénk ekkora sz*rban?
Szerintem Magyarországon csak rosszabb lesz, esély sincs a változásra. Gondoljatok bele, hogy a XX. században volt egy félfeudális társadalmi berendezkedésünk, majd a legsötétebb kommunizmus, ebbõl kellene demokráciát meg piacgazdaságot csinálni. Ezen semmilyen tipusú rendszerváltás nem tudott volna változtatni.
A helyzet azóta rosszabb lett. Olyan törzsi szintü politizálás folyik, mit a legsötétebb Afrikában. A középosztályt halálra adóztatják. Az átgondolatlan segélyezéssel generációkat szoktatnak le a munkábajárásról. Van az országban egymillió alkoholista, egymillió pszihiátriai kezelésre szoruló, hárommillió nyugdijas, négymillió elvakult párthívõ, igaz átfedésekkel. Akinek esze volt, már lelépett külföldre.
No persze nem az egész nyugat!!!!!!!! Voltak, akik a dolgok mögé láttak és csak annyit mondtak, hogy Helyes, különben kárbaveszett volna a sok évtizedes erőlködés:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Szerintem a politikusok munkájának minőségén mindenképpen javított volna. Ezáltal pedig a mi életminőségünkön. A fidesz nem tehette volna meg, hogy nem tanul a hibákból. Így viszont jó támadási felület volt az, hogy tele van "komcsival" az mszp. Orbán meg koalícióra akart lépni a miép-pel, akkor a fidesz meg "náci". Na innentől aztán elég volt ezt szajkózni, és nem számított az, hogy milyen munkát végeznek a parlamentben, hisz elég csak a másikat gyalázni és akkor már gyűlnek a szavazatok. Most már elértünk oda, hogy a politikusok teljesítménye mit sem számít. Elérték amit akartak. Egyszerűbb a sajtót gyűlöletzabon tartani, és az embereket összeugrasztani, mint valós munkát végezni.
Ha nagymamámnak fütyülője lenne, ő volna a nagypapám... Mi lett volna, ha véghez viszik a tavaszi nagytakarítást? Hiszen ígérték, nem? Lehet, hogy ott tartanánk mint Ausztria, de lehet, hogy mint Ukrajna. Ellenpróba nincs.
Ez nem elmélet, hanem gyakorlat. Amíg nincs reális alternatíva - márpedig a bolsevista felépítésű Fidesz nem ilyen - addig a szocik hibái felett az emberek kénytelenek szemet húnyni. Én ugyan nem olvastam Tölgyesi cikkét, de állítólag valami olyasmit írt, hogy most annak az árát fizetjük, amibeaz került, hogy ne Orbán legyen a min. elnök. Ha Gyurcsány két éve egyből behúzza a fékeket, Orbán simán nyer, aztán megint 4 évig usztathatta volna a koronát, pénzelhette volna haverokat, mi meg ugyanott volnánk, mint most - és még többet is bosszankodnánk.
Ahogy mondod, drága cimbora:)))))) csakhogy itt nem egyértelműen a régi rend prominenseiről van szó, hanem arról a láthatatlan hatalomról, amely csak a régi rend prominenseinek segítségével tud a poltikában maradni:(((((( Gyurcsányék, Lendvaistól, Hornostól csak katalizátorként kellenek, hogy a folyamatban nem részt véve segítsék a láthatlan hatalom gyarapodását és főleg térnyerését!!!!!:((((((
Ha el lehetett volna érni, hogy az mszp-t kiszorítsák a hatalomból, akkor ma a jobboldal kormányozna, lenne állami vagyonunk, nagyon kicsi lenne a munkanélküliség, jövőre Eu-nk lenne és lenne persze tisztességes baloldal is......., no de ez csak ábránd, mert ezt az alaphelyzetet lehetetlen lett volna megteremteni:(((((((((( ismert okok miatt, csak hazánkra jellemzően!!!!!!!
Az én leméletem szerint egyébként még ebből a helyzetből is lehetett volna egy nyerő megoldást találin, ha Antall kicsit bölcsebb, és nagykoalíciót csinál az első forduló nyertesével, az SZDSZ-szel. Akkor elképzelhető, hogy vissza lehtett volna szorítani az utódpártot, és pár év múlva talán kialakulhatott volna egy valódi szocdem párt. Ehelyett Antall a múltból kísértetként előbukkanó kisgazdákkal, a saját radikális szélsőségeseivel viselt néma szélmalomharcot. Addig, hogy megváűltásnak tűnt utána az utódpárt.
Az már hab a tortán, a történelem fintora, hogy az egyik rendszerváltó pártból, a liberális FIDESZ-ből mindössze néhány év alatt sikerült egy bolsevista módon felépülő, a parlamenti demokráciát visszaszorítani igyekvő jobboldali pártot csinálni, kizárólag az érdekek mentén. Ki gondolta volna, hogy a fél ország a kisebbik rossz elvén szavaz majd az utódpártra.