Sok topikot olvastam el. Jobbos és balos emberek egymás gyülöletével kötik le a fölös energiájukat. Ha ezt alkotásra használnák, nem sok ország előzne meg minket. Egy dolog világossá vált. Mindannyian boldogok szeretnénk lenni Kishazánkban. Ideje lenne egymás felé kinyújtani a kezünket jobbról és balról is, és együtt gondolkodni. Ezt a topikot azért nyítom, hogy egymásra találjunk mi magyar emberek. Szeretném, ha gyülölettől mentes lenne minden kedves beíró olvtárs. Nekünk kellene példát mutatni a politikusainknak.
Dávid Ibolykát a jobboldallal összekeverni magvas tévedés. A jobb oldalon nem kívánatos személy a szadesz kiesésére apellál és ácsingózik a hatalomra tipik megélhetési politikus.
Ha tényleg érdekel, akkor leírom a topikomban /Párbeszéd és tolerancia/, mert itt off egy gazdasági ellemzés. Mert igazából vissza kellene nyúlni az 1872-76 évekig, hogy az összefüggések érthetők legyenek.
Folytatás: Amúgy nem megfelelő kifejezés ez az EU-s pénzek elosztása, hiszen az NFT2-ben már konkrétan el vannak osztva a pénzek, amennyiben a település képes abba beleillő és megfelelő pályázatot benyújtani és önrészt hozzáadni, az állam szervei (regionális tanácsok, fejlesztési intézmények) elbírálják és mehet is a projekt. Ez a rendszer. Együttműködésen alapul a fejlesztéssel foglalkozó állami szervek és a forrásokat felhasználó önkormányzatok között. 7. Éppen erre van a fejlesztési terv, csak ismételni tudom, kérlek, olvasd el, megtalálható a www.nfh.hu oldalon. 8. Hát, teljesen sosem oldódik meg, de a reformok folytán is csökkenni fog, hiszen pl. a nyugdíjaskorúakkal kapcsolatos intézkedések, amelyek körvonalazódnak, ezt vetítik elő. Ugyebár, büntetni fogják azt az esetet ami annyira széles körű mostanában -, amikor a nyugdíj után tovább dolgozó ugyanúgy, teljes munkaidőben, eredeti munkakörében kétszeres ellátásban részesült, de sem járulékot, sem adót nem kellett fizetnie (baromi igazságtalan), most egyrészt az ő oldalán, másrészt a munkaadó oldalán erre pluszterheket vetettek ki, ezáltal elérni kívánják azt a célt, hogy a már nyugdíjaskorúak közül többen adják át a helyüket. Amúgy pont ennek a támadása az egyik népszavazási kérdés. Szintén napvilágot látott már a korkedvezményes nyugdíjazás szigorítása, amely ugyanerre a rugóra jár, remélem, hasonló eredményhez vezet. 9. ez evidens. Főleg, ha a termelő üzem nagyvállalat, mert a kisvállalkozások adófizetési moráljáról már ejtettünk itt szót. 10. Na, ez nem igaz, a járulékcsökkentés önmagában nem emeli számottevően a foglalkoztatottságot, amennyiben valamennyire igen, azt hosszú távon teszi, ha teszi. 11. Az összes ellátórendszer rossz és igazságtalan, fenntarthatatlan. Az eü- és nyugdíjkassza hiánya együtt (és külön is) olyan magas, hogy ha kizárólag ezek maradnának fenn, sosem érnénk el az eurózónához (most más tényezőt figyelmen kívül hagyva).Ezek a reformok azonban nem visznek pénzt, az eü- és nyugdíjrendszer átstrukturálása kizárólag takarékosságot eredményez. Ha pl. a 8. alattiakat elolvasod, látható, hogy önmagában pluszkiadásokkal nem jár a költségvetés számára, de természetesen, az eü. ellátások korszerűsítése-fejlesztése, az visz plusz pénzt, de jelenleg nem pont erről van szó. 12. De hiszen megvan! Nem értem ahogy már leírtam ebben a topikban - , miért nem foglalkozik ezzel senki, az NFT2 több, mint egy évig készült, volt társadalmi vitája (szakmai szervezetekkel, stb., benne van az anyagban, kikkel), s amikor a parlament elé került volna, akkor törtek ki az őszi zavargások. Sokkal nagyobb nyilvánosságot kellett volna kapjon, egyes részeit, sorait, fejezeteit bizony, megtárgyalhattuk volna, így azonban a kormány által került kiküldésre Brüsszelbe (hiszen nem volt idő ilyen széles körű megismertetésre, az események elhaladtak mellette), most aztán ez van. Amúgy nem rossz, ismét kérlek, olvasd el. 13. adócsökkentés OK, de nem most, most néhány év türelemre van szükség (én is érintett vagyok, de remélem, 2-3 éven belül eljutunk odáig, hogy újra beszélhessünk róla) 14. autópálya-építés: feltétlenül, sőt, minden jövőbeni fejlesztésnek ez a kulcsa. 15. én is folytatom, ha Te folytatod :-)
Szia twist, örülök, hogy lehet konkrét dolgokról is beszélni. Némely pontokban hozzáfűznivalóm lenne a Tieidhez: 1. egyetértek az "előttem szólóval", a nagy vállalkozások adóbefizetései a legjobban ellenőrzöttek, ellentétben a kisebb - és a "feketeségre" hajlamos - vállalkozásokkal. Anno pont ezért vezették be az EVA-t, azt elismered, hogy a nem szívesen adót fizetők számára ez komoly kedvezmény, még így is, hogy felemelték a befizetéseket, ugye? 2. Teljesen egyetértek, ezt hiányolom már régóta én is. Sokkal érthetőbb lenne az egész (mármint azok számára, akik tényleg érteni is szeretnék), s az alagút vége is látszana általa. 3. A mezőgazdaságunk támogatott az EU által - most azt figyelmen kívül hagynám, hogy a támogatottak amúgy adót sem, járulékot sem igazán fizetnek nekünk, be a költségvetésbe -, természetesen, lehet ezen felül termelni, de sajnos, nincs igazán most piacunk, ezért kell nyitnunk - úgy általában is - a Kelet felé, helytelen - és politikától vezérelt - döntés volt, hogy ennyire összevesztünk pl. az oroszokkal. Tudnánk például - hogy csak egy példát hozzak - rengeteg, még több búzát is termelni, mint amire az EU-val megállapodtunk, a probléma a tárolás. Talán tudod, jelenleg azt a mennyiséget sem vagyunk képesek tárolni, amelyre igény van az EU-ban, ezért bértárolunk másutt, ez nem az igazi, nyilván. Más termékekre is elmondható ez. Többek között ezért - és nemcsak ezért - a NFT2-ben kiemelt fejlesztésnek számít, EU-s források igénybevétele mellett a logisztikai központok kialakítása, ez arra is orvosság lesz, amennyiben akár mezőgazdasági termékből termelünk felesleget (ami miatt szkeptikus vagyok, mert megeszem a kalapomat, ha a mezőgazdaság hajlandó úgy termelni, hogy azt nem támogatják, sajnos, eléggé el vannak kényelmesedve) annyi terményt állít elő, hogy arra külpiaci igény is van, s nem az EU-ból, akkor el tudjuk elhelyezni, ki tudjuk szállítani, be tudjuk csomagolni, stb. Erre jelenleg nincsenek megfelelő lehetőségeink, a kulcsszó a fejlesztés tehát. E tekintetben szuperjó helyen vagyunk, mind keletre, mind nyugatra tudnánk szállítani. Ne felejtsem ki az úthálózatot sem, egy közép-európai logisztikai program elsődleges feltétele a megfelelő úthálózat és szállítási lehetőség. 4. ponttal is egyetértek, de még hogy! Ez a 2-vel is összefügg. Igen, ebben a Gyurcsányék nem állnak a helyzet magaslatán. 5. Valamennyi bevételből a külső adósság csökkentése a cél, a konvergenciaprogram - akár részbeni - megvalósulása esetén néhány éven belül ez elérhető. Fontos az is, hogy mikor csatlakozunk az eurózónához, azazhogy tartani tudjuk-e ezeket az utolsó terveket, mert bizonyára tudod, hogy azokat, akik a külső adósságot finanszírozzák - állampapír-befektetők - ez felettébb érdekli (nyilván nem mindegy, hogy a befektetéseiket hogyan és milyen árfolyamon kapják vissza), ha pedig újra csúszna, rákényszerítenék a jegybankot a kamatemelésekre, ez már több ízben is megtörtént, illetve próbálkoztak vele. 6. Ez jelenleg is megvan, tényleg nem kerülhetők meg, sőt, bizonyos támogatásokra csak ők pályázhatnak, kérlek, olvasd el az NFT2-t, annak az utolsó mintegy 80 oldalát, ott szerepel, mit támogatnak és milyen összegben (régiónként), azaz a már leosztott összegekre lehet pályázni, legtöbb esetben a települések által. Folyt. köv.
Pedig vissza kell menni, mert ez a helyzet nem egy éve, de még nem is kettő éve alakult ki. Csak néhány megjegyzés a pontjaidhoz: 1. A kiemelt adózókat szinte permanensen ellenőrzik, szerintem éppenhogy nem a milliárdos forgalmú vállalkozásokkal van ilyen szempontból baj. Egy kisvállalkozó nagyvonalakban annyi közterhet fizet és akkor, amikor ő akarja. Ez egyrészt a jogszabályok miatt, másrészt a nagyon halovány adómorál miatt van. 3. El kéne már felejteni ezt a mezőgazdaságot. Keleten sem hülyék laknak, vége már annak a rendszernek, amikor kágéesté alapon megvettek tőlünk minden szart és kőolajat adtak cserébe. 6. Polgármesterek eddig is be voltak vonva, sőt, szinte megkerülhetetlenek, jogszabályilag rögzítve. 7. Ha nem tudod miben vagyunk jók, olvass utána. Számszerűsítve van, intézményünk van ennek a követésére, és ezt publikálja is, bárki számára hozzáférhető. Ahhoz, hogy egy témáról véleményed lehessen szerintem elengedhetetlen a tények ismerete. Jó lenne, ha tudnád például, hogy mire használható fel az eu- s támogatás és mire nem. Hogy a mezőgazdaság hány százalékkal járul hozzá a nemzeti össztermékhez. Az összes foglalkoztatott hány százaléka dolgozik a mezőgazdaságban. Az exportunk szerkezete, hasonlók. Ismétlem, ezek nyílvános, bárki számára hozzáférhető és középiskolai végzettséget feltételezve közérthető adatok.
Induljunk ki a jelenlegi helyzetből, mert kár visszamenni mondjuk 1990-ig.
A helyzet adott, ismerjük a hiányt, ismerjük a lehetőségeinket is.
1) Megszorítások ELŐTT komoly adó-tb. befizetés ellenőrzése! Ha én"vezényelhetném" első körben az évi 100 millió felettieket nézném meg de komolyan! ( Itt szokott elcsúszni, mert itt már sógor, koma, csókos is van! )
Oszt ha kiderülne, hogy Buga Jakab kormányközeli vállalkozónak 8 ezer ft.-os adóhiányt állapítottak meg 70 ezer büntivel, tán már ellenőrizni sem kéne!
2.) Megszorításokat kommunikálnám! Azt is hogy miért, mire, meddig, mennyire, és hogy mi lesz a hozadéka!
4.) Lakossággal jó viszony kialakítása! ( Horn ezt tudta! Nem is volt rendőrség a Bokros csomagnál! Pedig tüntetés volt! )
5.) Többletbevételekből külső adósság csökkentése legalább az elfogadható szintig ( ismét meghízható adós legyen az ország)
6.) Polgármesterek bevonása az EU-s pénzek elköltésének tervezésébe.
7.) Eus forrásokból termelés,termelés,termelés kialakítása ! Ebben az országban nincs termelés! Nem tudom hogy most miben vagyunk jók, de elektronika, élelmiszer, gyógyszer, szóval amiben jók vagyunk azt FEJLESZTENI! Persze piacokat keresni, mert a termelés önmagában nem jelent semmit!
8.) Munkanélküliség önmagától megoldódik! Temelő üzemek felszívják a lézengőket.
10.) Lényeges járulékcsökkentés! ( hozadéka még magasabb foglalkoztatás)
11.) Egyik ellátórendszer megreformálása ( Eü, oktatás, közig) De nem egyszerre mindet! Reform=mindíg pénzt von el! Többszörösen! Nem lehet megszorítások mellett tömni a pénzt valamibe!!!
12.) Nemzeti minimum program kialakítása! FONTOS!!! Mi az állam feladata, mik maradnak állami tulajdonban, mik az ország földrajzi előnyei, mit érdemes/tudunk termelni stb. stb. Szóval átlátható REND kidolgozása! Ezt úgy kell megcsinálni, hogy minden politikai erő elfogadja, nyilvánosság bevonása! ( kimegyünk tüntetni, ha valamelyik kormány megszegi!!! )
Az én meglátásom szerint el kéne vonatkoztatni a két királytól!
Biztos számítottál rá, hogy én másként látom!
//Evvel teljesen egyetértek. Az a baj, hogy a precedenst a fidesz teremtette, mikor a Horn kormány által meghozott nyugdíjtörvényt hatályon kívül helyezte. Nem vette komolyan. Arra számoltak a nyugdíjasok.//
A különbség az, hogy a fidesz nem a SAJÁT törvénybe iktatott elképzelését helyezte hatályon kívül, hanem egy tőle független oldalét!
Horn a nyugdíjasoknak kedvezett, Orbán nem akart kedvezni nekik.
Orbán politikája szerint a fiataloknak kell kedvezni.
Hogy ez jó vagy rossz nem tudom megítélni!
Mindenesetre a következménye vitathatatlan!
A nyugdíjasok nem szavaznak ( tán nem is fognak soha) Orbánra szavazni!
Azért minden cselekvésnek vannak következményei!
Ez sajnos/szerencsére (??) nem csak Orbánra vonatkozik!
Parlamentális demokrácia nem csak aból áll, hogy megválasztunk valakiket, akik a parlamentben majd döntenek helyettünk! Ez szvsz. csak az egyik oldal!
A másik oldal az, hogy minden információt nyilvánosságra hoznak, ami a kormány, a nyertes pártok tevékenységének megítéléséhez kell. Amikor ezeket nyilvánosságra hozzák, majd én eldöntöm, hogy kimegyek -e az utcára jelezni, hogy ez a döntés nekem hátrányomra van! De ha eltitkolják ezeket az infókat , akkor ugye nem tudok jelezni.
Lehet, hogy más pártok ennél sokkal nagyobb gyalázatokat követtek el, de bizony az eltitkolt infók éppen most kerültek nyilvánosságra, ami sajnálatos ugyan, de tény!
Most tudtuk meg!
Most került a NÉP abba a helyzetbe, hogy kinyilvánítsa: ELFOGADJA-E hogy a poltikusok úgy értelmezik a parlamentális demokráciát, hogy politizálni csak a parlamentben lehet, más meg nem tartozik ide! Se a közérdekű infók, amivel megítélhetem adott kormány tevékenységét, se a jelzés ( tüntetés, demonstráció ) hogy ez a tevékenység nem tetszik/tetszik nekem.
Ha most sunnyogunk, akkor az lesz az elfogadott, politikai elit lop, csal hazudik és egyéb gyalázatokat művel, mert 4 évre övé a hatalom!
Lehet így is, csak akkor bizony el kell fogadni azt is, ha Orbán teszi majd ugyanezt!
Akkor is ha tatár módjára teszi, hiszen ez a kormány már megmutatta, hogy a rendőrséggel le lehet veretni a megnyilvánulásokat.
Arra pedig ki figyel, hogy a megnyilvánulások jogosak-e?
No ezt amit most leírtam má' nemdemokráciának hívják, hanem diktatúrának!
Oszt lehet, hogy Gy. diktatúrája nem lenne olyan elviselhetetlen, de Orbáné? Csurkáé?
Szóval ezt a fajta viselkedést nem szabad hagyni!
Senkinek, semmelyik kormány , politikai erő nem teheti meg velünk, hogy eltitkolja a tevékenységét, amit a mi adónkból, ennek az országnak a javaiból tesz, értünk vagy ellenünk.
Meglátásom szerint ez volt a tétje öszödnek.
Orbán gazságairól oldalakat tudnék írni, most mégis igaza volt!
Felelősöket felelősségre vonni!
Demokráciát helyreállítani ( nyilvánosság, véleménnyilvánítás a parlamenti politizálás mellett !!)
Garantálni, hogy soha többé nem történhet ilyen!
Orbánnak sok undok tulajdonsága van, de nem hülye!
Ha valóban 2009-ig kellenek a megszorítások és olyan erősök lesznek ahogy hallani, akkor az a hatalom (odal) amelyik ezt megteszi nem fog győzni 2010--ben.
A szakértői kormány azért lett volna jó megoldás,mert a megszorítás nem párthoz, hanem szakértői kormányhoz kötődik, így elvileg bárki nyerhetne 2010-ben.
Mellékhozadéka lehetne, hogy együtt kéne működnie a két erőnek az ország érdekében. ( lehet ez lenne a nagyobb nyereség)
Minden politikusnak megvan a maga stiklije. Legalábbis amióta én az eszemet tudom (nem kevés idő) mindig volt államadósság, mindig voltak megszorítások és mindig billegett a szekér és mindig a kisember szívott. Most valami kipattant abból a nagy masszából, amiről fogalmunk sincs valójában mit is takar és arról sem, hogy ebben kinek milyen arányu része van. De legalább lehet jókat gyűlölködni és lehet indok a bűnöző rétegnek rombolni mások védelme alatt büntetlenül, hadd legyen még nagyobb a baj.
De szerinted most akkor az a megoldás, hogy a képviselők zöme be sem megy az országgyűlésre a napi égető dolgokról dönteni -- mert kormányt akar dönteni? Hogy hergelik a kedélyeket, ahelyett hogy most összefogna minden koponya és a lehető legjobbat hozza ki abból a trutyiból ami van? Ja, hogy ez esetleg Gyurcsány neve alatt lenne? Nem, akkor inkább vesszen minden, minél rosszabb nekünk, annál jobb (másoknak)
Ez az igazi magyar virtus... Ez szokta hozni a külső elnyomást, amikor majd más mondja meg jól és nyomatékkal hogy mit is tegyünk és mi is legyen velünk - és még akkor is széthuzás lesz. Akár jöhetnek is a mai tatárok...
//Egyébként mondj egy politikust, sőt mondj egy állampolgárt, aki még soha nem hazudott.//
Akkor mégsem olvastad?
Erről a hsz-ről van szó! :))
""Az áfával ugyanez történt! Ugyanis a kségvetés állapota nem engedte meg hogy 120 milliárdot ( ennyivel lett kevesebb a kségvetés bevétele ) csak úgy odadajanak valakiknek!
És itt van az öszödi beszéd lényege elbujtatva!
Ugyanis megszorításokról már előtte beszéltek, amit a lakosság tűrt.
Azért tűrt, mert azt hitte, a kormány mellényúlt, nem számította ki a következményeket, ennyire " böszme" .. Szóval senki nem gondolta, hogy Gy. TUDATOSAN becsapta az országot!
Öszödi beszédből kiderült, hogy egy szűk kör tisztában volt a kségvetés valós állapotával, és Gy. is tisztában volt vele. Aztán a hatalom, az EU-s pénzek érdekében úgy tett, mintha a kségvetés állapota lehetővé tenné mind az 5 éves adócsökkentést, mind az Áfa csökkentést!
Pedig nem tette lehetővé, sőt komolyan meg kell lakolni érte NEKÜNK hisz csak a
a hitelek kamata 880 milliárd/év!
Abba most nem mennék bele, hogy az ebből következő le és átminősítések sem kedveznek nekünk.
Ja és ne felejts el, hogy az öszödi beszédben volt az is, hogy ha majd kimennek a Parlament elé tüntetni, akkor megúnják és hazamennek!
Bocs, de én úgy gondolom, ehhez már nem nagyon sokat kellett az ellenzéknek hozzátennie. Ugyanis a beszéd üzenete önmagában vérforraló volt! ""
//Egyszerűen racionális vagyok. Mindenféle ideologiától mentesen nézem a dolgokat. Egyetlen kritérium szerint osztályozom. Káros, vagy nem káros az ország többségének, a demokratikus államnak.//
Értem!
És racionálisan úgy látod, hogy a hitelre biztosított Áfa csökkentés, a hitelre épített autópályák, a hamisan meghirdetett szja. csökkentés abban az állapotban amikor a áz államháztartás, a demokratikus állam kségvetése eddig nem látott méretű hiánnyal küzd jó volt a többségnek? Szerinted nem volt káros az ország többségének? Hát a demokratikus államnak?
Nézd, számomra sokkal megnyugtatóbb, ha valaki abba akar hagyni valami rosszat, mintha tovább titkolja és csinálja. Mégha nem is tudok róla. Egyébként mondj egy politikust, sőt mondj egy állampolgárt, aki még soha nem hazudott. Nem, mindez csak arra jó, hogy egyetlen emberre mindenki ráhuzza a saját mocskát és ha kiseprűzi, akkor azt hiszi mindenki más tiszta marad. Ez öncsalás -- és ragyogó talaj a politikai ellenfél felülkerekedésére. A birka tömeg meg jól beveszi és közben tisztességesnek tartja magát és elhiszi, hogy utána minden happy.
Reményeim szerint elolvastad amit az öszödi beszéddel kapcsolatban írtam, ezért most nem ismételném!
Mondjuk kapnál egy kazettát, amin a párod -egy baráti beszélgetés során - elmondaná a haveri körben, hogy 5 éve csal téged, és ennek véget akar vetni. Eddig sikerült jól eltitkolnia mindenféle taktikával, hogy Te rágyere mire készül, mert ennek az állapotnak véget akar vetni.
Oszt amikor megmutatod néki a kazetta tartalmát, akkor azt mondaná, hogy igen, ő bizony ezt mondta.
Nem lenne ez kevés Neked?
Oszt ha azt mondaná, hogy hisz az előző párod is csalt, akko má megnyugodnál???
Mert az önkori választás valóban nem volt népszavazás, de azért az a következtetés levonható belőle, hogy az emberek nem díjazták ezt a "hazudtunk, elkúrtuk" kommunikációt! Más demokráciákban ezé le szoktak mondani, meg sem várva, hogy felszólítsák erre a politikust! Oszt azok a más demokráciák kicsit jobban működnek mint a miénk! :))
Egész egyszerűen nem értem, miért kell elnézést kérni valakinek, aki bevallotta hogy rosszul mentek a dolgok idáig és most másként akarja. Ez nem fér a fejembe, hogy miért nem lehet megérteni. Azon kívül szerintem nem azért nem mond le, mert ragaszkodik a hatalomhoz, hanem azért, mert nem lehet engedni ilyenfajta kényszernek, hogy a mindenkori hangosabb kiabálásra alakuljanak a dolgok. Belegondoltál mi lenne? Hoznak egy intézkedést, ami biztos hogy valakinek nem tetszik, kimegy demonstrálni és visszavonják? Mindig lesz olyan miniszterelnök, aki valakinek nem tetszik, akkor kimegy egy térre köveket dobálni és az illető azonnal lemond? Minek akkor a továbbiakban szavazás? Minek akkor a továbbiakban parlament, minek egyáltalán bármilyen államforma? Belegondoltál?
De meghallgatok ellenvéleményeket is, és nem csak az Atv-t szoktam nézni.
Az általam leírtak ellenkezőjéről nem győztél meg.
Gondoltam be is fejezem a hozzászólásokat, mert - valószínüleg mindketten -egyoldalúan gondolkodunk.
A mostani helyzettel kapcsolatban MEGGYŐZŐDÉSEM hogy nem lett volna szabad erődemonstrációt tartani okt.23-án és előtte a RENDŐRSÉGNEK!
Kár, hogy a jelenlegi kormány átlépte ezt a küszöböt.
Kár, hogy Gy. nem kért bocsánatot az öszödi beszéd miatt, és kár, hogy nem neveztek meg egy másik Mszp-s min. elnököt!
Ebből ugyanis nekem az derült ki, hogy Gy.legalább annnyira ragaszkodik a hatalomhoz, mint OV.
Szerettel ajánlom figyelmedbe Nibiru honlapját!
Persze nem kell mindent elhinni neki, de ha néha elolvasod más oldalról is láthatod az eseményeket.
Nem gyűlölködő a hangvétele, és ha nem vesszük kénzpénznek,-csak véleménynek vagy egyszerűen összegyüjtött anyagnak amit leír tágulhat a világképünk! .)))
Látod, ezért nem lehet veled vitatkozni. Tegyük fel, én kijelentem, hogy a Földet már rég megszállták az ufók, mindent ők irányítanak és hasonlók. Ennek is vaskos irodalma van és itt jönne a mindent ütő aduász érvelés: menjél ár a guglira és válogass 15 ezer satöbbi. Akkor vitatkozzon veled a gugli. :-)
"Nincs olyan, hogy nem tekintjük át, hogy miből indul ki az a helyzet, amiben vagyunk."
Általában ez igaz is. És hosszan sorolhatjuk (soroljátok is) mindkét oldal hibáit, bűneit, hazugságait stb. De mindezt most félre kéne tenni egy időre. Nagyon gyorsan meg kellene oldani a bizalmi válságot. Ki kellene ugrasztani az embereket a lövészárkokból. Akik pedig szivesebben maradnak a lövészárokban, azokon pedig túl kell lépni. Én azt gondolom, hogy csak így lehet továbbjutni a mai helyzetből.
Szerintem valamiféle nagykoalíció nem lenne egypárt rendszer. De nagyon jót tenne az országnak is, a kis pártoknak is, és a begőzölt fejeknek is. Itt az ideje a kijózanodásnak és a párbeszédnek.
9.) //A gyógyszertárakat nem hoznám ide. Itt egyértelműen a monopolhelyzet felszámolásáról van szó. És mint egyszerű állampolgár kijelentem: Nekem jó, ha a szükséges vénynélküli gyógyszereket, bárhol megvehetem, bármikor.//
Na így, ahogy Te mondod nekem is tetszik!
Csak patikáriusok azt mondják lesz kb. 4 -6 új gyógyszertári lánc, oszt a támogatott gyógyszerekre a gyógyszerkassza CSAK ezekkel köt szerződést! Akkor pedig nem lesz ám monopolhelyzet megszüntetése! ( Látod ez önmagában értékválság! Patikáriusoknak jobban hiszek. Pedig nem volt ez mindíg így! )
Úgy tudom 50 nap múlva minden kiderül.
Ha néked lesz igazad itt foglak megkövetni a fórumon!
És ha nekem?
10.) //Nem igazán értem miből gondolod, hogy a morális válságért a Gyurcsány felelős. Ezért a válságért egyértelműen az előző politikai elitek kb 1000 éves munkálkodása a felelős.//
Ezzel nem is vitatkozom!
Csak az úgy volt, hogy minden kormány kritizálta az elődjét, oszt amnikor hatalomra került jóval meghaladta azokat a ..khmm..." politikai megoldásokat " amelyeknél kevesebbet is számonkért!
Nos én Orbán alatt úgy éreztem, hogy politikai pökhendiség ha a min.elnök nem jelenik meg a bizottság előtt,akkor sem, ha a biz. meghívja!
Orbán számos ilyen határt átlépett!
De tvényalkotással csak Gy, csapott be bennünket!
Szerintem ez ismét egy komoly határkő!
Aszondja Gy. : Demokráciában a parlament gyakorolja az alkotmányos jogokat.
Parlamenttel hozatok egy kamu tvényt, hogy a hatalom meg az EU-s pénzek. ....
Igaz, hogy ennek következményét a lakosság pénztárcája bánja, de senki ne menjen tüntetni, mert demokráciában a Parlament..... ami kamu tvényekkel.... amit a lakosság fizet.
Irodalma van a "liberális" elképzelésekenek egy nemzetek nélküli világállamról, melyet a tőke irányitana. Az nincs fehéren-feketén kijelentve, hogy kizárólag a tőketulajdonosok hasznára, dehát ezt meg már a "liberális" gyakorlatból nagyon is jól tudjuk.
//"....Max szeretnénk, ha az ordas eszmék nem olvadnának egybe a konszolidált konzervatív ideológiával...."//
Ez a mézesmadzag, amit mindenki nyalogat. Senkinek sincs szüksége az ordas eszmékre, legfeljebb ha az ordasoknak.
Csakhát mára már nyilvánvaló, hogy Európában (és Magyarországon!!) olyannyira konszolitálták már az ordasok a konzervatívokat, hogy nem ők jelentik a veszélyt, hanem a "konszolidálók"!!!
//Valóban van a lakosságnak egy része akiknek nehezebb lesz az élete. És, azért érdekes módon, mégsem azok hőbörögtek az utcán, hanem a jobb helyzetben lévő középosztály elitje.//
7.) Könyörgöm! Mert a középosztály elitje értette meg a beszéd valódi üzenetét!
Te azt gondolod, hogy a lakosság 78%-a aki máról holnapra él elemezgetni fogja a politikai üzeneteket? Nem! - azoknak dolgozni kell napi 10 órát, hazamenni főzni, mosni takarítani, mert nincs bejárónő aki ezt megteszi helyette! A középosztály elitje ér rá erre,és tudja felfogni!
Nem vagyok naív!
Lehet, a középosztály elitje nem Mariska néni megélhetésért hőbörög, hanem azért, mert nem akar a középosztályból lejjebb csúszni! Az csak a többlethozadéka a hőbörgésnek, hogy ha eredményt ér el, az nem csak rá, hanem Mariska nénire is vonatkozni fog!
8.)//Igen bízni kell, hogy eredményes lesz a megszorító csomag. Viszont le kell szokni arról, hogy amikor adóról van szó, sikk legyen az adónemfizetés, a minimálbéren való bejelentés és a többi állampolgári stikli, amivel megkárosítják a költségvetést a társadalmat. Nemcsak tartani kell állandóan a markunkat, hanem valamit adni is illene a közösbe. //
Bízni lehet benne, csak az elemzők mást mondanak. Azt pl. hogy ha valódi reformok nem indulnak akkor a megszorítások bevételeiből CSAK az adósságaink egy jelentős részét tudjuk kifizetni. A kormány pedig nem mond ellent!
Ismét kérdezem: Te tudod, hogy hová vezetnek a reformok az EÜ-ben, az oktatásban, a közigazgatásban? Mi a cél?
Ja a célokat nem ismerjük, de bízzunk!
Hisz kapott ez a kormány bizalmat!
Csak eljátszotta!
Akkor?
Az adóval kapcsolatban:
Kormány még tavaly bevezette a luxusadót a nagy értékű ingatlanokra.
Bp.-en 6 db. ingatlant jelentettek be adózásra, a többit társasházzá alakították!
Kormány valamiért (???) nem nagyon erősködött, hogy keményen megbünteti azokat akik csalárd módon el akarják kerülni az adót!
Kitalálta, hogy ezeket békénhagyja, oszt INKÁBB megadóztatja az 5 millás ingatlanokat is!
Politikai elit "" elfelejti"" bevallani az 50 milliás vagyonát!
Princzet felmentik 36 millárdért!
Otp vezére 25 millát átutal saját alapítványa javára! ( persze adózás előtt)
Akkor milyen állampolgári stikliről beszélsz?
Csak nem arról, hogy Mari néni 15 ezerért bérbe adja a nyári konyhát, osz nem vallja be?