Szervusztok. Segítségeteket kérném, mert nekem ehez a műnek minden részéhez kellene írnom egy rá illő idézetet. Sajnos nem irodalmárnak születtem, ezért amit én írnék, talán ha nem is nullával, de kettővel biztos egyenlő lenne. előre is köszi
Kerdes: Szeretném megtudni az alábbi idézet Illyés Gyula melyik verséből való.
" Jó érezni azt, hogy szeretlek, nagyon és egyre jobban. Ott bújkálni két szemedben, Rejtőzködni mosolyodban, Érezni, hogy szemeim Már szemeidben élnek és néznek. S érezni azt, hogy szép veled És csak Veled teljes az élet."
Előre is nagyon köszönöm segítségüket! Miert: esküvőre kellene a vers Hol kereste: Illyés Gyula összes műveiben ------------------------------------------------------------
Tisztelt Kerdezo!
A megjelolt idezettel kapcsolatban nem eloszor erkezik kerdes szolgalatunkhoz. Ennek oka az, hogy a versreszlet tobb on-line idezetgyujtemenyben szerepel, hol "Illyes Gyula", hol "Juhasz Gyula" alairassal, hol pedig alairas nelkul. A rendelkezesunkre allo forrasok segitsegevel csak azt tudtuk megallapitani, hogy valoszinuleg az emlitett szerzok kozul valojaban egyikukhoz sem kotheto, tenyleges szerzojet nem sikerult kideritenunk.
Amennyiben fel szeretne hasznalni az idezetet, javasojuk, hogy jarjon el ugy, hogy kivetelesen nem jeloli meg a szerzot.
Most újraolvasva túlontúl ambíciózusnak tűnik a topiknyitó, azzal is beérem, ha lenne kivel beszélgetni róla, aki nálam jobban ismeri az életművet, vagy csak szereti Illyést. :)
Önéletrajzi ihletésű regényeit olvasom a Puszták népén felbuzdulva és meglep, hogy mennyire más ahhoz képest, amire a középiskolai emlékek nyomán számítottam. Nem kellene újrafelfedezni Illyést? Vagy legalább átrajzolni a róla kialakult közkeletű képet?