Keresés

Részletes keresés

thoughts Creative Commons License 2007.04.05 0 0 114
ja!
Előzmény: The truthless Preacher (111)
thePreacher Creative Commons License 2007.04.05 0 0 113

Most belakmároztam a megsemszületett szarvasocska májából. A Huntertöl kaptam.

A Bushmaster hasította fel a lövedéket, csak kicsit!, ami a vemhes szarvast leterítette, ö fente a jó acélt, ami világra segítette a borjút.

Ezek jó emberek.

és ha thought mégecceeeee azt bégeeeeeeti, hogy "fasz" a vitapartnere, akkó küdön a Saktert. Ha ráér. Ha nem és addig is, elküldöm a jó kurva anyjára a thought birkát, ott vergödjön. Csupaszeretettel, persze.

Bushmaster is intézkedik, nem keeeee féni, jön ö is. Csak most összerakja magát, habár szédszedhetetlen, a szakértök szerint. Itt etty jó péda az empiriára. Zárójelbe.

Meg Édes Anna, AjAj, csak ö ne jöjjön, mert akkor macsekkal vág végig a birkákon. Kibírhatatlan szokott lenni a hanzavar....Meg a fosás jobbra-balra.

De Dr.frójd majd jegyzetel. A BOARD visszaengette. Velünk van!

A Millaum is! Ö versben fogja megénekelni a csatát (mészárlást?), Muallim barátunkat, netán Prucika barátnönket is inspirálva. Fakadjanak ki!

Csak a Kö. Ö már nincsen. Béke poraira! Méhecskék zümmögik a halotti himnuszt.

és most eszkalálunk! Kicsit csak! Versfélében, szabad?

Solus ipse - úgy döglesz meg.

Taníts Te, aki már tudod, aki járt arra!

Szavadat vésem a kövemre.

thePreacher Creative Commons License 2007.04.05 0 0 112

èn vagyok minden prédikátor attttyyya.

Ezért én szólítalak benneteket Carnap oltárához, birkácskáim, akik a SZOLIPZIZMUSBAN leledzetek!

Majd megmonngyuk, mi a hellzet a macsekkal!

Csak nem akarunk tolakodók lenni.

Van tehát macsek?

Mi a macsek létének jellemzöje, in genere?

Mi tuggozónak a léte?(thought magyarú)

In specie mi?

Hugyan tuggya a tuggozó léte in specie értelmezni a macsekét, in genere, és továbbá in specie, azét a szerencsétlen állatét, akit 4 évig gyötört a szobában, mire megérteni vélt valamit, aminek a NEVÈT se tuggya. Mert mi a név, testvéreim, subsztancia nékü? Csak betük! Így van ez a tuggozó szolipzismusáva is. Az övével, hiszen szolipszista az áldott barom, maga ugatta. A többiét megbeszéjük.

Ezért mennyetek most és elmélkeggyetek! Van e a  macsek, van nincsen?

Elhitethetem-e, hogy van macsek? Általában? A MACSEK? hát azza a nyomorútta mi van, aki csak macsek vót, kisbötüveeeee 4 évig a tuggoló szobájába zárva?

Holnap feltárom az igazságot! Ha ráérek.

The truthless Preacher Creative Commons License 2007.04.05 0 0 111

Valami történt a többi prédikátorral ezért én mondom.

Higgyétek! Ha én mondom.

Egy szolipszista sose próbál meggyözni senkit!

Elég baja van önmagát meggyözni.

Szarik mindenki másba.

Másrészt, Carnap szerint az illen birka teljességgel kizárható minden logikus összefüggéseket keresö beszélgetésböl, egy önfertözö barom csak.

Dióhélyban.

A többi pásztor üzeni: a macskát is megtérítjük a vas-szüzzel.

The Good Shepherd Creative Commons License 2007.04.05 0 0 110

Hát én azt mondom, tessvér, hogy várjunk, amíg a szolipszizmusnak veri a fejét!

Tán agyonvágni se kell. Miccósz tessvér?

*BUTCHER* Creative Commons License 2007.04.05 0 0 108

Majnem az elözö hsz-hoz tódottam, de itt van a helye.

Mármint, hogy:

Ott van a macska vagy nincs?

Hogy döntötted el?

Általánosítható?

kezzgyük ezze, filozófus! Szépen kérdeztünk ugye?

(amint mondottuk volt, próbálunk tereeeeni a deduktív argumentácijó irányába, de hiába, eddig. Te a gatyádad tolod le untalan, teeeeee buta birka.

Ez így nem mehet tovább! Tessék a nyelv logikai konstansainá maradni, merr úgy baszunk szájba, hogy ottmaracc! Fuck off! Ebbe volt szép anyanyelvünkre jellemzö logikus összefüggés vagy nem? Majd a válaszodbó MEGÍTÉLi A BOARD!)

A zárójeles rész egy az opponennt korábban konstatált visszaéléséhez mért reakció lett volna, ha arra a baromságra lehetne reagálni egyenértékü kontraargumentummal. Mivel ez önellentmondáshoz vezetne, ugyanis állíjuk, hogy az argumentum ad hominem egy , ebben a környezetben elvetendö érvelés, így a kérdéses szövegrész egy igen visszafogott reflexió mindössze.

Baszd az anyád! Ez egy erösebb kontextus, tagadhatatlanul...

Imádjuk a sszemantikát, meg minden.... 

Előzmény: thoughts (105)
*BUTCHER* Creative Commons License 2007.04.04 0 0 107

Ezen gondókozz, a Te kérdésfelvetésed!

Miközbe szopó....

*BUTCHER* Creative Commons License 2007.04.04 0 0 106

Köszönjük, ez egy jó példa volt az "argumentum ad hominem"-re!

*-os 5-ös! Má csak a többi felvetést kell illen frappánsan megválaszolni, oszt választhatsz asztán, leszopol, vagy leszopsz? Igyekezz neboló!

thoughts Creative Commons License 2007.04.04 0 0 105

hülye vagy.

egy fasz!

Előzmény: TheGardener (101)
tempter Creative Commons License 2007.04.04 0 0 104
Ááááá! Azt Te csak úgy érzed...
Előzmény: TheGardener (102)
TheGardener Creative Commons License 2007.04.04 0 0 102

Ez nem én voltam!!!

Ez a butcher volt!

Vagy a bushmaster!

Én a kertemet gondozom!

Ezek valahogy kihasználnak!

Most akkor vagyok én tulajdonképpen?

Előzmény: TheGardener (101)
TheGardener Creative Commons License 2007.04.04 0 0 101

Arra gondoltam, hogy ha  ( az egymás számára többé-kevésbé elfogadhatóvá tehetö, személyes gyakorlattól eltekintünk), akkor tisztázzunk néhány olyan  3000 éves fogalmat, ami, ha ismerjük naggyából és naggyából állást tudunk foglalni, talán megkönnyíti a "kommunikációt". (Utálom a szót, mert ITT katyvaszos, hiszen csak a bötüket látjuk)

Ezek szerint: metafizika többé-kevésbé a létezés elemi feltételeiröl szól (Arisztotelesz).

Késöbb az ontológia szakfilozófiai ágába megy át.

(minden létezö, tudatos lény számára mindennapi kérdés, csak nem így híja, azé nem szakfilozófia, ott...)

Ami a megismerés feltételeit illeti (episztemológia): erröl beszélsz Te, meg az embim.

Ahogy kiveszem...

Hiszen számodra valami különös élményt jelentett tisztázni(?) önmagadnak, hogy a kérdéses macsek, "valóban" ott van-e. Viszont állítod, hogy embimet meg tudod gyözni, csak úgy, lényegében azonos tapasztalatokról, viszont nem fogadod el, hogy ö meg ezt kétli és vica versa. Ez valahogy nem O.K.

Ott van a macska vagy nincs?

Hogy döntötted el?

Általánosítható?

Ha valaki erre aszt monngya, menny a francba (és akkor választékos volt), akkor hallani szeretném az érveidet, a macska mellett, vagy hogy nincs is, vagy döntsd má el, baszod!

Eszt a szolipzizmussal egyre kevésbé értem. Mostan kinek a tudatán múlik a macska?

Ha azt állítod, hogy a tieden, akkor mit vitatkozol a zembimmel, merr ö is ezt kapiskálja. Akkó nincs mirö gyösszkönni egymást.

Ha meg nem, azaz az ellenkezöjét állítod, nos akkor hol jön ide a szarba szúrt bot, amit a zürböl lehet nézni szatelliton?

Attó, hugy valami szatellit lehugyozza a zembim mónitorrjára, attó még az csak egy kép, amit ökelme vagy valósnak fogad el vagy nem.

Teszek én ide képet, szatellitem sincs, csak szaros botom, amirö má én se tudom igaz-e.

Szova, van macsek, van nincs macsek?

Uramisten, elkárhugyozom minngyá. Hugy ennyi baromságra ingereté, birka.

Monndok valamit! Ha jól pofánbaszlak, ha hagyod, úgy hogy a fogad kiesik....csak egy példa...aszt elfogadod "valósnak" vagy nem?

Oszt a zembim képire kenem a véred, a kezibe meg belerakom a kivert fogaidat, szerinted elfogadja-e meggyözö érvként, hogy 1) létezel 2) Ö is létezik 3) valaki kiverte a birka "gondolkozó" fogát és a markába tette...na mitgondóssz?

Hány évre van ehhez szükség....kábé?

Moss meginn dógom van....

Előzmény: thoughts (100)
thoughts Creative Commons License 2007.04.04 0 0 100

a metafizika szempontját még értem, az episztemologiaiét már kevésbé. most komolyan! segíts kérlek! (mind2ben, mert a metafizikairól bár tudom, hogy fizikán túlit jelent, azt már nem tudom mit jelent.) kössz!

a macskám és a szolipszizmus közti összefüggést a messze nem kérdéses 92es hsz tisztázza.

'Lehet észtre sem veszed?!'

nem.

Előzmény: *BUTCHER* (93)
*BUTCHER* Creative Commons License 2007.04.04 0 0 99
Mármint a (97)-ben.
Előzmény: tempter (96)
*BUTCHER* Creative Commons License 2007.04.04 0 0 98

Hol itt a tévedés?

Látod?

*BUTCHER* Creative Commons License 2007.04.04 0 0 97

Keressük.

Ha nem állja ki a tüzpróbát, vízpróbának is alávettyük.

Aztán a vas-szüz.

tempter Creative Commons License 2007.04.04 0 0 96
Na mi van? Találtatok már jó embert?
*BUTCHER* Creative Commons License 2007.04.04 0 0 95
Jav.: Világítsuk meg ezt a metafizika (prote philosophia) (1) és episztemológia (2) szempontjából.
*BUTCHER* Creative Commons License 2007.04.04 0 0 94

Hozzáteszem: semmi argumentum ad hominem itten! Szarok az "életedbe", azaz abba, hogy hogyan élsz!

Itt azzal foglalkozunk, amit ugacc.

*BUTCHER* Creative Commons License 2007.04.04 0 0 93

Világítsuk meg ezt a metafizika (prote philosophia) (1) és episztemológiai (2) szempontjából.

Tisztázd az összefüggést a macskád és a szolipzizmus(od) között.

A kérdéses (92) állításodat is belevéve.

Aztán tárgyalok Veled.

Ha nem lemészárollak - elég jó eséllyel-, virtuálisan, természetesen.

Lehet észtre sem veszed?!

Előzmény: thoughts (92)
thoughts Creative Commons License 2007.04.04 0 0 92
abban, hogy ha a macskát a szobában látom sem lehetek az ottlétében 100%ig biztos, mert lehet, hogy hallucinálok. hallucinálhatom a macskát, a szobát, de az is lehet, hogy épp álmodom...
Előzmény: *BUTCHER* (90)
thoughts Creative Commons License 2007.04.04 0 0 91
'szerintem ez még mindig nem a tudat kategóriája, hanem a megtapasztalás.

Talán arra gondolsz, hogy a következtetés a tudatos.'

szerintem a megtapasztalás és a következtetés is a tudat kategóriái. mármint mindkét folyamatban jelen van a tudat. ebben a pillanatban a monitorom megtapasztalásának túlvége a tudatom, a mondat elei "ebben" szó pillanatában pedig ez a pont volt a következtetés túlvége emitt jobbra.

'Még erről se tudlak meggyőzni, hogy nem akarlak.'

nem.

'Az enyém az, ahogy én látom.'

és hogy látod?

fölötte, alatta, vagy beleszúrva?

'az én igazságomat önmagam helyett be tudja valaki bizonyítani, mert közel áll egymáshoz az ő és én igazságom.'

ezen vagyok.

Előzmény: Törölt nick (89)
*BUTCHER* Creative Commons License 2007.04.03 0 0 90

Thougths: az elméletem alapköve, hogy kellő apparátussal bármikor bárki meggyőzhet.

Embim: 'Tudsz írni olyasmi példát, amikor legjobb, legbeváltabb tudásodat is elvetetted, mert valaki meggyőzött az ellenkezőjéről.'

Thoughts: 4 évig voltam biztos abban, hogy a macska a szobában van, ha ott látom, amikorra eljutott a tudatomig a szolipszizmus lényege.

Butcher: Ezt a macska ügyet nem értem! Megmagyaráznád, honnan vonszolta ide a macska?

És hogy miben látod a szolipzismus lényegét.

Előzmény: thoughts (88)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.03 0 0 89

A példád jó is. Az egyenletes.

Most arra gondolok, hogy a meggyőződés, akkor van, mikor már valami megtörtént utána, nem közben. Ha elmosogatok egy bizonyos mosogatószerrel, akkor győződtem meg róla, hogy az tényleg oldja a zsírt rendesen, ha már leoldotta a zsírt, és látom a szememmel az r-edményt.

Ha azt mondom egy emberre, hogy segítőkész, azért mondom, mert tudok róla, meggyőződtem róla, hogy nekem vagy általam ismert embereknek segített. De szerintem ez még mindig nem a tudat kategóriája, hanem a megtapasztalás.

Talán arra gondolsz, hogy a következtetés a tudatos. Ez jogos. Akkor viszont abban egyetérthetünk, hogy a meggyőződés tapasztalat és tudatos következtetés.

Kedves T. Nem akarlak meggyőzni. Még erről se tudlak meggyőzni, hogy nem akarlak. :)

Ez az igazságom.

A bot és a föld...

Az is egy igazság. A bot igazsága, és külön a föld igazsága. De nem az enyém. Az enyém az, ahogy én látom.

Vajon miért nem tudjuk egymást meggyőzni?

Nem tudom. Én azt figyeltem meg magamon őszintén, hogy csak akkor tudnak meggyőzni, ha valahol én is úgy gondolom, érzem, és az én igazságomat önmagam helyett be tudja valaki bizonyítani, mert közel áll egymáshoz az ő és én igazságom.

Előzmény: thoughts (88)
thoughts Creative Commons License 2007.04.03 0 0 88

'Ezek szerint az a jó, ha nem vagyunk biztosak semmiben.'

szvsz.

'akkor a meggyőződés mögött tudatosságot feltételezel ezek szerint?'

igen.

ha megcsinálok egy egyenletet, akkor az ellenőrzéssel győződőm meg róla, hogy helyes. ez egy tudatos lépés, a meggyőződés érdekében tudatosan még x elméleti lépést teszek.

'tudatos önmeggyőzést?'

nem voltam elég pontos.

az önmeggyőzés alatt a struktúra felépítését értem, ami a meggyőződést hozza magával. mindezt csak azért mondtam, mert nagy különbséget állítottál a meggyőzés és a meggyőződés közé. de egyébként ahogy így agyalok egyre inkább az jön le, hogy a meggyőződés talán tényleg tapasztalati dolog. mármint tényleg mondjuk valakiről, vagy valamiről lehet meggyőződni az ajtó mögött... ...de NEM! mégiscsak: egy egyenlet eredményének a helyességéről is meggyőződünk, nem?

'Miről akarod, hogy meggyőzzelek?'

az igazságodról!

'eszerint meggyőzés már az is, hogy elgondolkodom azon, amit mondasz, akkor is, ha egyáltalán nem értek vele egyet?'

nem. az elgodolkodás.

meggyőzés akkor lenne, ha az elgondolkodás az építmény újrastruktúrálására késztetne.

'Mert az igazság az olyan, hogy Neked is igazad van, meg nekem is, meg neki is, meg mindenkinek igaza van.'

nem.

ha leszúrsz egy botot a földbe, akkor azt körbeállhatjuk. néhetjük páholyból, fölüle, vagy alóla egy barlangból röntgennel. nézhetjük focipályányi távolságból távcsővel, vagy a Holdról teleszkóppal. végtelen szemszögből nézhetjük, mindez mit sem változtat a bot és a föld relációján...

'Vagy pedig olyan meggyőzést szeretnél, ami belsőmben hat?'

egyébként igen.

'a tudat nem az egész ember'

ez egészen biztos.

'Mert azt észérvekkel nem tudod.'

miért?

'és egymás egészét képtelenek vagyunk meggyőzni.'

de miért?

most komolyan!

vajon miért?

Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.03 0 0 87

Szia T.!

Ezek szerint az a jó, ha nem vagyunk biztosak semmiben.:)

"egy elméleti dologról az "önmeggyőzés" útján tudsz meggyőződni."

akkor a meggyőződés mögött tudatosságot feltételezel ezek szerint? tudatos önmeggyőzést?

Ha kinyitom az ajtót, és meggyőződöm róla, hogy ott van, mondjuk mittomén Pisti, akkor nem önmeggyőztem magam, hanem láttam, megtapasztaltam.

Az "Úrról" mai napig nem győződtem meg. Volt velem régen valami, ami olyasmi volt, mint az előbb említett Pistis tapasztalat, ez igaz. De valahogy az a tapasztalat másmilyen volt, magam se hiszem el, és nem vert bennem gyökeret.

"és ha kérlek rá?"

De kedves vagy.:) Miről akarod, hogy meggyőzzelek?

"a másik fél motiválása a gondolatom önmagában való felépítésére."

eszerint meggyőzés már az is, hogy elgondolkodom azon, amit mondasz, akkor is, ha egyáltalán nem értek vele egyet? Mert végül is ez a meggyőzés alapja. Hogy nem engedem el a fülem mellett?

"4 évig voltam biztos abban, hogy a macska a szobában van, ha ott látom, amikorra eljutott a tudatomig a szolipszizmus lényege."- akkor miért kérdeztél rá nálam, hogy miként gondolom a fogalmak magam köré építését?

Most kérdezek én is egyet. A meggyőzést úgy gondolod, hogy észérvekkel győzködjük egymást, és aztán előbb-utóbb egyikünk azt mondja, hogy igazad van. Mert az igazság az olyan, hogy Neked is igazad van, meg nekem is, meg neki is, meg mindenkinek igaza van.

Vagy pedig olyan meggyőzést szeretnél, ami belsőmben hat? Mert azt észérvekkel nem tudod. Pedig okosakat írsz, de a tudat nem az egész ember, és egymás egészét képtelenek vagyunk meggyőzni.

Előzmény: thoughts (86)
thoughts Creative Commons License 2007.04.03 0 0 86

'Nem vagyok biztos semmiben.'

helyes.

'Vagyis nem a meggyőzésben hiszek, hanem a meggyőződésben.'

egy elméleti dologról az "önmeggyőzés" útján tudsz meggyőződni.

mármint arról, hogy ki van a másik szobában az ajtó kinyitásával győződsz meg, de az Űrről nem úgy győződtél meg, hogy jártál már ott, vagy igen?

'én nem tudlak, és főleg nem akarlak meggyőzni.'

és ha kérlek rá?

'Számodra mi a meggyőzés?'

a másik fél motiválása a gondolatom önmagában való felépítésére.

'Tudsz írni olyasmi példát, amikor legjobb, legbeváltabb tudásodat is elvetetted, mert valaki meggyőzött az ellenkezőjéről.'

4 évig voltam biztos abban, hogy a macska a szobában van, ha ott látom, amikorra eljutott a tudatomig a szolipszizmus lényege.

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.02 0 0 85

"hát?"

Nem vagyok biztos semmiben.

Számomra a tapasztalat az egyetlen út. Vagyis nem a meggyőzésben hiszek, hanem a meggyőződésben. Csak egyszerű példákat tudnék mondani: hogy hiába mondják, ne járj ezzel-azzal, mert kihasznál, amíg én magam nem érzem.

"az elméletem alapköve, hogy kellő apparátussal bármikor bárki meggyőzhet."

Kedves T.!:)) Akkor a legrosszabb embert választottad, mert én nem tudlak, és főleg nem akarlak meggyőzni.

Te hogy vagy ezzel?

Számodra mi a meggyőzés?

Tudsz írni olyasmi példát, amikor legjobb, legbeváltabb tudásodat is elvetetted, mert valaki meggyőzött az ellenkezőjéről. Én meg azt kérem, hogy erre írj példát. Közben gondolkodom, velem volt-e egyáltalán ilyen.

Előzmény: thoughts (84)
thoughts Creative Commons License 2007.04.02 0 0 84

'Abban sem vagyok biztos, hogy az oroszlán előbb volt, mint az ember.'

hát?

'Olyan dolgokban nem tudnak meggyőzni, amelyről nem győződöm meg saját magam.'

számodra mi a meggyőződés útja?

mondj egy példát kérlek! komolyan!

hogyan győztek meg, vagy inkább hogyan győződtél meg arról, hogy érdemes a nyelvvel foglalkozni?

'Élő példája, hogy én sem foglak meggyőzni Téged, mert Te is a saját elméleted hajtod, én a magmét.'

az elméletem alapköve, hogy kellő apparátussal bármikor bárki meggyőzhet.

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.02 0 0 83

na látod. ezzel egyetértek, hogy fontos hangsúlyozni a különbséget, mert én is így gondolom.

Előzmény: thoughts (82)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!