Keresés

Részletes keresés

Or Kán Creative Commons License 2006.10.11 0 0 37

Miben is csúsztattam?

Előzmény: Törölt nick (33)
Or Kán Creative Commons License 2006.10.11 0 0 36

Az egy dolog, hogy kiverik belőlünk a konvergenciát (bár nem vagyok biztos a teljesíthetőségében, hogy finom legyek), és az meg egy másik, hogy ezt a 8000 milliárdot hogy fogja eltapsolni a szoci-szdsz maffia. Hogy készülnek rá ezerrel, az biztos.

Előzmény: tbando (35)
tbando Creative Commons License 2006.10.10 0 0 35
Az a helyzet kedves Or Kán, hogy én egy cseppet sem aggódom a szocik 8000 milliárdjáért. Az hétszentség, hogy kiverik belőlünk a konvergenciát. Elvégre 8000 milliárdról van szó. Az nekik sem kis pénz. Ennyiért még önmérsékletre is képesek. Emlékezz csak, ahogy most hirtelen 1 milliárddal csökkent az autópálya km-költség. Te is megtanulsz majd fele pénzből kijönni.
Előzmény: Or Kán (23)
ex_lx Creative Commons License 2006.10.10 0 0 32
Hmmm... megint kinyitott a zaci?
Előzmény: Törölt nick (30)
asinus Creative Commons License 2006.10.10 0 0 31
Csak a tárgyilagosság okán:

"Egy kérdésre válaszolva a biztos elmondta: az euróövezeti tagsággal nem rendelkező EU-tagországok nem sújthatók semmilyen büntetőintézkedéssel az unió részéről még sorozatos ajánlássértés esetén sem. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a felzárkóztatási támogatások nemrégiben átdolgozott szabályozása - független eljárásként - lehetővé teszi az egy-egy tagországnak jutó segítség részleges vagy teljes felfüggesztését, ha nem teljesíti a közeledési (konvergencia-)stratégiával kapcsolatos elvárásokat.
Meggyőződését fejezte ki egyúttal, hogy "amennyiben Magyarország nem tesz eleget a most elfogadott ajánlásoknak..., ez a lehetőség fel fog merülni. (MTI Eco)"

Tehát nem magától kijelentette, hanem egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolta. Ez minőségileg más helyzet.
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.10 0 0 30

Ja!

Gyurcsány, Veress meg Kóka, sürgősen Londonba utazik.

Index:

Gyurcsány Ferenc szerdán Londonba utazik 

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán egynapos látogatásra Londonba utazik. A magyar miniszterelnök megbeszélést folytat brit kollégájával, Tony Blairrel, majd mindketten részt vesznek és beszédet mondanak a brit Parlamentben az 1956-os magyar forradalomról tartandó megemlékezésen és kiállításon.

Gyurcsány Ferenc a magyar nagykövetségen találkozik vezető brit gazdasági és befektetési szakemberekkel is. A miniszterelnököt londoni látogatására elkíséri Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Veres János pénzügyminiszter.

A küldöttség menetrend szerinti járattal utazik, áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

Előzmény: Or Kán (25)
ex_lx Creative Commons License 2006.10.10 0 0 29
Helyes! (Hogy Szapáryból hogy csináltam Csapáryt, az talány.)

Amúgy annak ellenére, hogy a diplomácia nyelvén így megfogalmazott szövegre jobb helyen a nádasba bujdokolnának, itten fegyvertény lesz a zorbán és az ő reformfúrása ellen - amúgy nem minden alap nélkül, de erkölcsi nélkül mindenképpen.
Előzmény: Or Kán (25)
hatgang Creative Commons License 2006.10.10 0 0 28
Nem kell félni, lesz majd lóvé...
Enter Sandman Creative Commons License 2006.10.10 0 0 27

Sajnos jogosan,mert még azt sem tudjuk felmutatni,hogy hol van az feljesztészek önrésze,arrol meg nem is beszélve,hogy a legnagyobb gazembereket már most sikerült odaültetni a pénzelosztások közvetlen közelébe.

A Gordonkára meg a Magyarbálintra gondolok itt.

Az egyik csak fél magyarországot bas.ta át vagy 40 milliárd forinttal.

A másik meg az oktatásügy sikerminisztere.

Persze a szadeszt értem,hogy így több pénzt lehet lenyúlni a 8000 milliárdból mint a magyar oktatásügy ruppótlan,kifosztott kasszájából.

Komcsik,lehet fröcsögni rajta.

Előzmény: Or Kán (-)
egyenlítő Creative Commons License 2006.10.10 0 0 26

Jöjjön ide Almunia, és éljen egy magyar nyugdíjból!

Oszt jónapot.

Előzmény: Or Kán (10)
Or Kán Creative Commons License 2006.10.10 0 0 25
Szerintem már lázasan dolgoznak az ügyön a kormányban (mást se csinálnak egyébként), de még nincs látható eredmény...
Előzmény: ex_lx (24)
ex_lx Creative Commons License 2006.10.10 0 0 24
Nem lehetne felmutatni valami impresszív járais vagy csapárys szálat? Így olyan nyers az egész...
Előzmény: Or Kán (23)
Or Kán Creative Commons License 2006.10.10 0 0 23

Jellemző a keményen baloldali VG online-ra, hogy fenyegetésként interpretálja ezt az EU történetében példátlan esetet:

Fenyegetés Almunia-tól?

Úgyhogy baloskák, szélirányba befordulni...:o)

lilalo12 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 21
Te is elhallgatod a lényeget... :-))))
Előzmény: Or Kán (19)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.10 0 0 20

Semmi.

Előzmény: lilalo12 (16)
Or Kán Creative Commons License 2006.10.10 0 0 19

Hát igen, ez elég kemény...

:-(((

Előzmény: Maotai (17)
lilalo12 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 18
Nem. Az, hoyg orbán a hibás, ő tehet róla, ha megvonják a támogatást. Mert 2001-ben....
Előzmény: Törölt nick (15)
Maotai Creative Commons License 2006.10.10 0 0 17

Almunia elsősorban a tervezett strukturális intézkedések részletes bemutatására szólította fel a magyar kormányt. Jelezte továbbá: magasnak ítélik a megvalósítási kockázatot a múltbeli tapasztalatokból kiindulva - tudósított a Reuters.

http://www.cib.hu/actual/gazdhirek/gazdhirek?id=P74752

Előzmény: Or Kán (11)
lilalo12 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 16
A másik az, hogy bárki megszegi a szabályokat, alőírásokat, elveszíti a támogatást. Mi ebben a szenzáció?
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.10 0 0 15

Ebből következik: Orbánnak semmi esélye.

lilalo12 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 14
Nem értem. Ez miért hír most? Tavaly is így állt a dolog.
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.10 0 0 13

Látom, csak úgy  sugárzik az arcod a boldogságtól!!

Amúgy miről van szó?

1 hírben sem hallottam.

Előzmény: Or Kán (-)
ex_lx Creative Commons License 2006.10.10 0 0 12
OK, köszi.
Or Kán Creative Commons License 2006.10.10 0 0 11
A bevezetőben jelzett Almunia-figyelmeztetés a kohéziós forrásokkal kapcsolatban félreérthetetlenül azt jelenti, hogy Magyarországnak nincs más választása, mint szigorúan betartani a konvergencia-programban vázolt államháztartási hiánypályát. Ellenkező esetben a jelentős EU-források részleges, vagy teljes zárolása - példátlan módon az EU történetében - sajnos realitássá válik.
Or Kán Creative Commons License 2006.10.10 0 0 10

Mikor fagyasztják be a Kohéziós Alapot Magyarország felé? - Almunia ma elárulta

2006.10.10 14:24

Mindezidáig se Magyarország, se más EU-tagországgal kapcsolatban nem fontolgatta az Európai Bizottság, hogy a Kohéziós Alap forrásait befagyassza; ez akkor biztosan napirendre kerül, ha Magyarország nem teljesíti az Európai Bizottság legutóbbi (szeptember 26-i) ajánlásait, melyeket mai ülésén a pénzügyminiszterek testülete is jóváhagyott - jelentette ki Joaqín Almunia.

HansBlack Creative Commons License 2006.10.10 0 0 9
A hír forrására gondoltam! :-)
Előzmény: HansBlack (7)
ex_lx Creative Commons License 2006.10.10 0 0 8
A hír súlyát pedzem, de mégis, hol van? Mármint a hír... (nem kötözk)
Előzmény: Or Kán (6)
HansBlack Creative Commons License 2006.10.10 0 0 7
Tudom, de a kérdéseimre nem válaszoltál:
- Forrás?
- Ki helyezte kilátásba?
Előzmény: Or Kán (6)
Or Kán Creative Commons License 2006.10.10 0 0 6

8 ezer milliárdról van szó. Tudod, amitől most az önkoris választások után bevadultak a szoci elvtársak...

Előzmény: HansBlack (3)
borosodó Creative Commons License 2006.10.10 0 0 5
Szegény, szegény szocik azt hiszik, hogy Eu. elfogadja a Fletót. Nem fognak vitatkozni, amikor a  magyar Parlament bizalmat szavazott neki. Csak....
Előzmény: Or Kán (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!