A Fidesz a vasárnapi választás óta népakaratról beszél.
Milyen jogon? Mitől népakarat az, amit Orbánék akarnak?
El kéne már felejteni ezt a kisajátító politikát. Észre kellene venni, hogy a demokrácia arról szól, hogy nem kell mindenkinek ugyanazt akarnia, gondolnia mint nekünk. És ha nem úgy gondolkodik, attól még nem az ellenségünk, nem hazaáruló.
Kérdezem én, mi jogosítja fel Orbán Viktort és vidám csipetcsapatát arra, hogy népakaratról hablatyoljon? Az a 136 ezer szavazat, amivel a Fidesz és a KDNP többet apott mint az MSZP és az SZDSZ? Ugyanmár...
Ordas nagy hazugság, hogy az lenne a nép akarata, amit a Fidesz mond.
Topicknyitodban nem erröl beszelzel hanem a 136000 ezres többseget becsülted le.Err irtam ha jol tudom 2002 ben az orszaggyülesi valasztasokon kisebb volt a külömbseg megis arrol beszeltek ,hogy az orszag meg a nep meg a többseg.
Hát persze, hogy nem lesztek magatokra hagyva, hová gondolsz?!
A népakarat (vagyis én) itt vagyok és ha Isten is velünk kicsoda ellenünk?
Bár Szijjártó népakaratkolléga főnöke most épp a pszichopatákról olvas egy könyvet, mi van ha most épp a másik énemre fog hivatkozni? Akkor megint el kell hagyjalak titeket.
Nézd, kicsit más a helyzet egy parlamenti választáson, amikor arról döntünk, hogy ki alakíthat kormányt. Aki nyer, az kormányt tud alakítani. Az eredmény a nép akarata.
Most vasárnap nem arról szavaztunk, hogy menjen vagy maradjon Orbán Gyurcsány.
A mostani eredmény is a nép akarata. Ennek megfelelően lesznek kiosztva az önkormányzati tisztségek - de nem lehet egyértelmű következtetést levonni arra vonatkozólag ez alapján, hogy kormányt akar-e váltani a nép vagy sem. A Fidesz szeretné így értelmezni, de ettől ez még nem lesz így.
Kivéve a kormányt! Gyurcsány maga vallotta be. És amit most tesz, az egyelőre csak a megbízónak tetszik, az ország gazdasági helyzetén csak rontani fog.
Új pénz bevezetésén töri a fejét a kormány. A legkisebb egység a "lárifári" lenne. Tíz lárifári érne fel egy "böszmeség"-gel, száz lárifári - és így tíz böszmeség - pedig egy "elkúrtuk"-kal.
Más javaslat is elhangzott az ülésen, például a boltokban a veszélyes képzettársításokra alkalmat adó "pénzváltás" helyett a politikailag korrekt "véleménycseré"-t kellene használni.
Ugyanakkor cáfolták azt a híresztelést, hogy az "adóbevallás"-t ezek után "adóleleplezés"-nek hívják majd hivatalosan.
A hangulatra mondtam, hogy forradalmi. Egyelőre valóban "csak" lázadási szakaszában van. Ha mégis kitör a gyalázat, annak ez a MEGHALADOTT TÁRSADALMI ZAGYVALÉKRENDSZER (Maffiókrácia!) lesz valóban az oka.
Nem biztos, hogy magunkra leszünk hagyatava. Európa ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint mi, csak kissé jobb pozicíóból.
Figyelj kicsit jobban arra, amit mondasz. Árpád sávjaival együtt a magyar nép szerves történelmi tartozéka. Mária is csak Gyurcsánynak és Német Sándornak, esetleg a magát "politikai nemzetnek" tartó SZDSZ-nek ellensége. Még az ateista magyaroknak sem.
Milyen "forradalmi körülményekről" hablatyolsz itt összevissza !??? Mindenki teszi a dolgát, és - pár ezer örök lúzertől és B-középes IQ-jútól eltekintve - retteg attól, hogy az élete összeomolhat !
"MINDIG HATALOM A HIBÁS A FORRADALMAKBAN"
A forradalom nem hiba, hanem meghaladott társadalmi rendszerek vagy diktátorok eltüntetésének módszere.
Ami itt szóba jöhet, az a lázadás, amit a BTK 140 §-a "honorál", kimondva, hogy ki a "hibás":
(1) Aki olyan tömegzavargásban vesz részt, amelynek közvetlen célja, hogy
a) az Országgyulést,
b) a köztársasági elnököt,
c) a Legfelsobb Bíróságot,
d) a Kormányt
alkotmányos jogköre gyakorlásában eroszakkal vagy ezzel fenyegetve akadályozza, vagy intézkedésre kényszerítse, buntettet követ el, és két évtol nyolc évig terjedo; a tömegzavargás szervezoje vagy vezetoje öt évtol tizenöt évig terjedo szabadságvesztéssel büntetendo.
(2) Aki lázadásra irányuló elokészületet követ el, buntett miatt egy évtol öt évig terjedo szabadságvesztéssel büntetendo.
(3) Nem büntetendo lázadás miatt az a résztvevo, aki a tömegzavargást önként vagy a hatóság felhívására az eroszakos cselekmények megkezdése elott elhagyja.
Általánosságban természetesen igazad lehet, de jelenleg nem nagyon hiszem, hogy a nép akarata akár csak hozzávetőlegesen is megegyezne az árpádsávos-szentkoronás-máriaországos agresszív fél százalék szándékával. Biztos vagyok benne, hogy még a magukat jobboldalinak, nemzeti-konzervatívnak definiáló közel fél ország döntő többsége sem így gondolja. A másik közel fél ország meg aztán végképp nem.
Talan megtudnad mondani ,hogy 2002 ben es 2006 ban mennyivel kapott az mszp több szvazatot?Es megis arrol beszelt a nep akarata a többseg gyözelme.Most is a többseg gyözött.