Keresés

Részletes keresés

terakotta Creative Commons License 2006.09.30 0 0 9
Azt nem ismerem. Ezért is mondtam az elején amikor találkoztam ezzel a topikkal, hogy az ilyen ügyeket nem érdemes országos nyilvánosság elé hozni, mert ezt csak azok ismerik, azok tudják és érzik a bőrükön akik ott élnek.
A szomorú az egészben az, hogy sikerült a jobbos vezetésnek megoldani, hogy szocik ki se nyithassák a szájukat. Illetve kinyithatják, de csak ha maguk között vannak, mert nyilvánosságot nem kapnak.

Arról nem beszélve, hogy hazugsággal járatják le a szocik polgármester jelöltjét. Azt kérte a szoci polgármesterjelölt, hogy hárman - hárman menjenek polgármesteri vitára. A jobboldali jelölt, aki jelenleg is a polgármester azt mondta, hogy nem. Csak a két pm. jelölt legyen. A szoci polgármesterjelölt azt mondta, hogy kösz, így nem.
Most azt jelentették meg a képújságban, hogy a vitán ott volt az érdeklődő közönség, az újságírók de a szoci jelölt szó nélkül távolmaradt.
Előzmény: geva54 (8)
geva54 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 8
Ekkor aerovel taglalhatnank a Debrecen.hu jelenseget is, csak az meg erosebb.
terakotta Creative Commons License 2006.09.30 0 0 7
Az ő zsebükben mindenre van magyarázat. A körmendi "fideszesek" szint vallottak azon az éjszakán amikor a TV székházát majdnem szétverték Budapesten. Itt ordítoztak az utcán, hogy "éljen a forradalom" "újra itt az 56" "takarodjon a Gyurcsány" Bevonultak az egyik szórakozóhelyre onnan elvitték az évek óta ott diszelgő szalmabábút és a főtéren felgyújtották "Ég a Gyurcsány ég, el ne aludjék" gyermekdalra költött szövegüket kornyikálva. Az, hogy odakerült hirtelen Auschwitz, meg a zsidóégetés is, az már hab volt a tortán. Összekeveredett a szélsőjobb trágár csőcseléke a fideszesekkel és kurvára megértették egymást. A rendőröket, akik nem tettek mást, csak az arra közlekedő autósokat nyugtatták és irányították, mert a dicső forradalmárok mind a négy sávon vonultak, nemes egyszerűséggel faszszopóknak titulálták. Amúgy mindez megtalálható a www.nyugat.hu című lapban "Ég a Gyurcsány ég...." címen.
Előzmény: mesterinas (6)
mesterinas Creative Commons License 2006.09.29 0 0 6

És ilyenkor nem lehet valami felettes szervhez fordulni, mint pl. a tv-k esetében az ORTT-hez? Elvégre a város pénzét költik ily módon nem a város hanem csakis a saját hasznukra. Nem áll fenn a gyanúja a közpénzek tisztességtelen felhasználásának?

Persze ahol városi újságnak álcázva közpénzen adják ki a fidesz szócsövét, a Körmendi Fórumot, ott ne csodálkozzunk semmin sem.

Előzmény: terakotta (5)
terakotta Creative Commons License 2006.09.29 0 0 5
Igen. Én is úgy tudom, hogy hivatásos rendőr. Ahogy elnéztem valóban furcsa ott a moderálás. Teljhatalom. De azt gondolom, van kitől tanulni. Ez olyan diktatórikus demokrácia:-))) Ez jellemző a város fejére is:-)))
Előzmény: mesterinas (4)
mesterinas Creative Commons License 2006.09.29 0 0 4
Azért én úgy látom, Gangura személkyében megtalálták a megfelelő embert, aki élvezi a moderátori teljhatalmát a fórumon,  választott képe és utolsó megnyilvánulásai is bizonyítják, hogy élvezi a dolgot. Jól tudom, hogy ő jelenleg is hivatásban álló rendőr? Nem hiszem, hogy van még egy hivatalos városi honlap az országban, ahol a város vezetése egy rendőrt kért fel a moderátori teendők ellátására.
Előzmény: terakotta (3)
terakotta Creative Commons License 2006.09.29 0 0 3
Az a véleményem az ilyen városi honlapról, hogy az önkormányzatnak a honlapja. Szerkesztői, üzemeltetői közel állnak az önkormányzathoz. Az ottani polgármester amúgy is szereti a kezében tartani a dolgokat és sok esetben csak a tekintetével irányítani az alattvalóit.
Miért gondolod, hogy a honlapot nem tartja az ellenőrzése alatt? Miért gondolod, hogy az önkormányzattól távolabbi munkahelyeken is féltik az emberek az állásukat, a megélhetésüket - ezért ha baloldaliak inkább nem vallanak szint - akkor majd pont az önkormányzatiak nem fognak úgy táncolni, ahogy a gazdi fütyül?
Ne azokat hibáztasd akik csinálják a honlapot, hanem azt aki sárba tiporva a demokráciát és a sajtószabadságot (amiről annyit papolnak) rettegésben tartja őket, hogy esetleg repülni fognak az állásukból mint a győzelmi zászló. Ez meg a vizet prédikál bort iszik tipikus esete. Hányingerem van.
Előzmény: Membrando (-)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.09.28 0 0 2
Komenyisták.
kalmarkalman Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1
Végre tanultak valamit a szociktól.
Wic Creative Commons License 2006.09.28 0 0 0

flet0

Membrando Creative Commons License 2006.09.28 0 0 topiknyitó

Körmend hivatalos honlapján a múlt héten megjelentek a fórumban a jelenlegi fideszes városvezetést kritizáló hangok, pl. a város hitelfelvételeiről, többszáz milliós működésu hiányárólé. Ezek a hozzászólások szerkesztőségi cenzűra folytán szinte azonnal eltűntek a honlap fórumáról. A hét elején aztán a szerkesztőség lezárta az összes politikai témájú topicot. Ugyanakkor a honlap főoldalán erősen jobboldali szerkesztőségi cikkek jelennek meg, pl. egy "tanulságos mese" a rókáről és a kutyáról.
Mi a véleményetek az ilyen városi honlapokról?

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy együgyû gazda.
Egész életében tett vett, dolgozott keményen, mégsem jutott ötrõl a hatra egész életében.

Történt egyszer, hogy észrevette, fogynak a tyúkok a tyúkudvarból. Hiába próbálta nyakoncsípni a tolvajt, sehogy sem sikerült.
Gondolta, keres magának egy õrzõt, aki megvédi a baromfiakat a
titokzatos tolvajtól.

- Válassz engem. - mondta a kutya. - Jó a szemem, jó az orrom, éles a fülem. Meghallom, meglátom, megszagolom, ha jön a tolvaj. Akkor majd sarokba szorítom, hangosan ugatok, és te elfoghatod.

- Válassz inkább engem - mondta a róka. Az én fülem élesebb, az orrom jobban szagol, a szemem jobban lát, mint ennek itt. - és a kutya felé bökött.

- Én nem verlek fel ronda ugatással éjjeli álmodból, hanem lefogom helyetted a tolvajt. Ezt a ronda korcsot meg zavard el, mert ahogy látom, csak a tyúkjaidra fáj a foga.

Tetszett a gazdának a róka beszéde, meg aztán csinosabbnak is látta, mint a gubancos szõrû kutyát. Felfogadta hát a sima beszédû vörös komát a tyúkudvar õrzésére.

Látszólag minden rendben volt, a róka minden reggel tisztelettudóan jelentette, hogy az éjjel nem történt semmi, mind megvannak a tyúkok, csak a kutya ugatott hangosan a kerítésen túl. A gazdának tetszett ez a nyájasság és tisztelet, és megerõsítette a rókát tisztségében, bár mint ha tyúkok kevesebben lettek volna, mint annak elõtte.

Történt egy éjjel, hogy a gazdát zaj verte fel éjjeli álmából. Kiszaladt az udvarra, és látja ám, hogy a róka épp egy tyúk tollát tépdesi veszettül, és a nyakát próbálja átharapni.

- Mit mûvelsz ?! - rivalt a gazda a rókára. A róka azonnal elengedte a tyúkot, és így szólt a gazdához:
- Hazudtam neked. Bizony én fosztogattam az udvarodat, én loptam a csirkéidet és tyúkjaidat, én rágtam össze a tojásokat. De csak mostanáig. Direkt csaptam zajt, hogy meghalld, és kigyere. Sõt, örülök neki, hogy most minden kiderült, mert egyébként épp mától vegetáriánus lettem, megundorodtam a húsevéstõl és a hazudozástól, hogy be kellett csapnom téged. Amúgy meg a kutya sokkal több csirkét lopott volna, és még jobban becsapott volna téged. Én csak meg akartalak óvni ettõl.
Látod, most igazat beszélek, úgyhogy tarts meg hivatalomban, mert innentõl kezdve már bízhatsz bennem...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!