Keresés

Részletes keresés

Szabadelvue Creative Commons License 2006.09.22 0 0 35
Barátom, én nem vádoltalak semmivel.
Védenced is csak addig érdekel, amíg a nyilvánosságnak nyilatkozgat:
ő pedig maga lépet ki a közéletbe elfogult, a hazudozást és a káromkodást védelmező véleményével.
Ezzel a nyilatkozatával nyíltan (is) állást foglalt amellett.
amit kiegészített oda nem illő ál-közgazdasági okfejtésével.

Átlátszó pr-fogás akar ez lenni, ami visszaüt.
Nyilván ez is része a hazug propagandagépezetnek.

Bocs, hogy szóvá teszem, de ez a véleményem.
Előzmény: alto (33)
alto Creative Commons License 2006.09.22 0 0 34

Csak azért említem őket, mert a csudálkozásban élen járnak.

Igen, ettől a farizeus szemforgatástól vagyok én is kiakadva, mikor pl. Navracsics felakadt szemekkel háborog GyF stílusán. Holott ő is pontosan tudja, hogy itt nem trágárkodásról van szó, hanem szónoki eszközről.

GyF-nek ez a beszéde a politikai szónoklás remekműve és egészen biztos vagyok benne, hogy a szónoklástan szöveggyűjteményébe be fog kerülni.

De szerencsére olyan országban élünk, ahol kizárólag GyF használja ezeket a szavakat, senki más nem. Legfőképpen nem használják a talpig angyalhangú fideszes képviselő urak.

Előzmény: egy újszülött (24)
alto Creative Commons License 2006.09.22 0 0 33

Lehet, barátom, csak attól mert valaki közszereplő, neked még nem kéne bunkónak lenned.

Az alkotmánybírósági határozat azt mondja, hogy a közszereplőnek többet el kell viselnie, mint a nem közszereplőnek. De egy szóval sem mondja, hogy ettől még a nem közszereplő elveszítheti a jólneveltség és illem iránti igényét - már ha van neki persze.

Ráadásul az AB nem szabta meg a "több" mértékét, tehát az én szűk, számokhoz szokott agyam úgy véli, akkor  valójában nem mondott semmit, mert nincs mihez viszonyítani a "több"-et.

De bármit is mondott az AB, azt nem mondta, hogy akkor a közszereplő bírálata során el lehet feledkezni az általánosan elvárható kulturált viselkedési normáktól. Te meg nem bírálatot gyakorolsz, hanem egy másik ember családjával foglalkozol.

Ismét javaslom: a sajátoddal foglalkozz!

És mielőtt megvádolnál: ha egy balos ugyanezt csinálná pl. Orbán családjával, ugyanezt írnám neki is - mint ahogy korábban megtettem már.

Előzmény: Szabadelvue (23)
1szemtanu Creative Commons License 2006.09.22 0 0 32
mert ő akkora államférfi, hogy az ilyen apróságok nem zavarhatják meg magabiztosságában.

ha szuhaéli nyelven kell nyilatkoznia, azt is megteszi

miazhogy, nagyonis !!
Előzmény: Törölt nick (31)
Vad Creative Commons License 2006.09.22 0 0 30
Mélyen egyetértek, de a kérdés teoretikus, csakúgy, mint a topik.
Előzmény: Törölt nick (29)
Vad Creative Commons License 2006.09.22 0 0 28

Ha valaki azt gondolja, hogy a trágár szavaknak bármi köze van a mai helyzethez, kérem, menjen templomba, és gyónjon.

Szabadelvue Creative Commons License 2006.09.22 0 0 27
idézgettem, alátámasztgattam hozzászólásomat ebben a tragikomikus helyzetecskében.
Előzmény: egy újszülött (26)
egy újszülött Creative Commons License 2006.09.22 0 0 26
Szabadelvue válasz | megnéz | könyvjelző 2006.09.22 01:27:12 (20)
Lám, mennyire fejen találták a szöget a franciák:

"A stílus maga az ember"

és most olvasd el, hogy milyen stílusban írtál. Gúnyolódsz.
Előzmény: Szabadelvue (23)
egy újszülött Creative Commons License 2006.09.22 0 0 25
csak vicces volt egymás alatt a két név :-)
tudod, egy újszülöttnek ...
Előzmény: régi vendég (17)
egy újszülött Creative Commons License 2006.09.22 0 0 24
Kiegészítésül csak annyit tennék hozzá, hogy soha nem beszéltem csúnyán, bár a szókincset ismertem. Társaságban, ha valaki elszólta magát, tőlem kért elnézést.

Kétségtelen, hogy manapság eléggé általánossá vált az ún. csúnya szavak használata, (akárcsak a tegeződés a magázódás helyett) gondoljunk az irodalmi művekre, vagy akár szinházi előadásra! (persze régen is volt ám) De előfordul, hogy ha a kredenc a lábam ujjára esik, bizony kiszalad a számon valami, mert mire időm lenne fogalmazni, már késő.

Aki olyan szűkebb közegben él, ahol ez nagyon ritkán fordul elő, annak valóban kellemetlen hallani, mert tényszerűen az adott szó értelmére gondol. Ezért érthető sokak? valódi felzúdulása. Viszont ha a Fidesz parlamenti megnyilvánulásaira gondolok, elképzelhetetlennek tartom, hogy a férfiak csupán lányszobába illő szavakat használnak, különös tekintettel a foci iránti elkötelezettségüket. Csak azért említem őket, mert a csudálkozásban élen járnak. Ami a lényeg abban a szövegben, az nem az a pár csúnya szó, hanem a tartalom.
Előzmény: alto (18)
Szabadelvue Creative Commons License 2006.09.22 0 0 23
Barátom, ha az én családtagjaim is állandóan ott bájolognának a kamerák, mikrofonok előtt, mint a hivatásos min.elnökfeleség és közgaszdász, akkor az is téma lehetne. De nem ez a helyzet.

A nagyasszony azonban szeret nyilatkozni, és öregecskedő férjecskéje minden gyenge húzását megmagyarázni, ráadásul nemcsak családtagként, hanem közgazdaként is. Tehát közszereplő.

Lásd pl. dunatv.hu/mti, 2006. szeptember 21.

"Dobrev Klára: férje hétfő óta keveset alszik

Gyurcsány Ferenc jól bírja az elmúlt napok megpróbáltatásait, hihetetlen energiát fordít arra, hogy megértesse az emberekkel céljait, viszont keveset alszik - mondta el csütörtökön Dobrev Klára közgazdász, a miniszterelnök felesége.

Dobrev Klára közgazdász, a miniszterelnök felesége

"Hétfő éjszaka óta van bennem aggodalom és félelem, hiszen olyan jeleneteket láttam a televízióban, olyan agresszív és egyáltalán nem emberi magatartást, amely azt hiszem, nemcsak bennem, de más emberekben, minden anyában félelmet ébreszt" - mondta. Hozzátette: férje hétfőn éjszaka folyamatosan kapta a jelentéseket, intézkedett, azóta is csak keveset alszik, de jól bírja a terhelést.

A miniszterelnök balatonőszödi beszédéről Dobrev Klára kijelentette: aki a beszédet meghallgatta, az tudja, hogy Gyurcsány Ferenc mélyen hisz abban, amit mond, a szenvedélyes beszéden "szinte átsüt", hogy a beszélő meg van győződve szavainak igazságáról.

"Ezt a beszédet, ezzel a tartalommal nagyon sokszor elmondta otthon és a nyilvánosság előtt is. Lehet, hogy vannak pillanatok, amikor muszáj mindent keményen megmondani, annak érdekében, hogy az emberek egy picit felkapják a fejüket, és a sajtó is felkapja a fejét" - mondta.
Dobrev Klára kijelentette: meg van győződve arról, hogy egy átmeneti, másfél-kétéves időszak után újra azon az életszínvonalon fogunk élni, mint jelenleg.

A közgazdász végzettségű, egyetemi oktató Dobrev Klára nyilvánvalóvá tette: a megszorításokra azért van szükség, hogy az európai támogatáshoz a szükséges önerőt előteremthessük.

"Az elmúlt tíz évben minden kormány az egyénnek akart adni egy kicsit, most azonban közös dolgainkat kell rendbe tennünk" - mondta."

A saját családoddal foglalkozz az indexen, ha kérhetlek.

Ne a máséval.

Előzmény: Szabadelvue (20)
1szemtanu Creative Commons License 2006.09.22 0 0 21
olvasd el lécci ismét a hozzászólásomat.

szerintem a kazetta útját fejtegettem, törekdve a legvalószínűbb megoldásra, mindezt logikai síkon.

nem látom be, miért írod, hogy hitből vitázom. ezt nemtom elfogadni.
logikával és érvekkel próbálok operálni...

Előzmény: nemugyvanaz (16)
Szabadelvue Creative Commons License 2006.09.22 0 0 20
Lám, mennyire fejen találták a szöget a franciák:

"A stílus maga az ember"

Ez mindent megmagyaráz.
Itt kell megjegyeznem, hogy GYF alpári stílusa nagyon tetszik a fennkölt, szelíd nagyasszonyt rendszeresen eljátszó Klára asszonynak is.

Abban a családban ezt szokták meg...
Előzmény: 1szemtanu (-)
régi vendég Creative Commons License 2006.09.22 0 0 19
nem kívánlak megingatni abbéli hitedben h gyf egy bunkó... ha te így gondolod legyen! az hogy mo me-e miről beszél és hogyan a munkatársaival az viszont rá és a munkatársaira tartozik, ha nem tetszik mondjanak fel neki, vagy mondjanak fel ők. ha mo. me-e böffent otthon ebéd után és kikerül akkor meg majd azt mondjuk h de egy disznó...
Előzmény: Törölt nick (14)
alto Creative Commons License 2006.09.22 0 0 18

Tudod, teljesen más az, amikor valaki felindultságból, indulatból ejt el amúgy trágárnak minősíthető szavakat és más az, amikor valaki a bazmegozást kötőszóként használja.

A szövegben a "kurva és nyüves" szó nem prostituáltat, illetve férget jelent, hanem azt, amikor az ember a gyerekének mondja, akit szeret, félt, a javát akarja: te kurva kölök, ha nem csinálod ezt, széthasítalak!

Morális válság nincs, illetve ha van, az megvan vagy 30 éve és nem Gyurcsányhoz köthető, a hazugozást kéretik elfelejteni, vagy előtte kéretik elolvasni, meghallatni a teljes szöveget és elgondolkodni annak jelentésén.

GyF beszédét nem tudom hányan olvasnák, de jó lenne, ha mindenki elolvasná. És akkor valóban nagy hatása lenne a társadalomra: legalább észbekaona ez a társadalom és megpróbálna végre felnőtté válni  a politikában is.

Mert jelenleg politikailag, a politika mibenlétét, ismeretét, jelentőségét illetően a dacos kisóvodás szintjén áll.

régi vendég Creative Commons License 2006.09.22 0 0 17
hehe éééés? :-)
Előzmény: egy újszülött (11)
nemugyvanaz Creative Commons License 2006.09.22 0 0 16
Nezd ilyen ertelemben felesleges vitazni.
Te hitbol vitazol. En nem. Nem vagyok baloldali, nem szeretem sem Gyurcsanyt, sem a kormanyt.
De nem szeretem az elvakult Orban fan-eket.
Es szerintem, aki barmelyik politikusrol elhiszi, hogy nem hazudik, az a vegletekig naiv.
Előzmény: 1szemtanu (12)
egy újszülött Creative Commons License 2006.09.22 0 0 13
tőlük került ki, ez biztos, mert ott készült, de nyilván nem ők emelték el..
Előzmény: 1szemtanu (8)
1szemtanu Creative Commons License 2006.09.22 0 0 12
kicsit erőltetett a dolog, de értem mit akarsz ;)

ennek ellenére mivel a helyszínen csak MSZP-sek voltak ezért első körben csak pártbéli férhetett hozzá, hogy aztán merre ment tovább az útja az már más kérdés

na, így megfelel ?
Előzmény: nemugyvanaz (10)
egy újszülött Creative Commons License 2006.09.22 0 0 11
hehe, most olvasom a nickedet :)
Előzmény: régi vendég (4)
nemugyvanaz Creative Commons License 2006.09.22 0 0 10
Ha a villamosnak gumikerekei lennenek, amit most a jobboldalon kivul mindenki valoszinusit, akkor ugy hivnank trolibusz.
Előzmény: 1szemtanu (8)
nemugyvanaz Creative Commons License 2006.09.22 0 0 9
Egyebkent a parlamenti kozvetitesek eddig sem tartoztak a gyerekmatinek koze.
1szemtanu Creative Commons License 2006.09.22 0 0 8
valóban zárt helyen és nem gyerekeknek mondta, viszont ha tőlük került ki a felvétel (amit a kormányoldal kivételével nagyjából mindenki valószínűsít), akkor viszont teljesen mindegy kinek és hol mondta, mert ők döntöttek arról, hogy nyilvánosságra hozzák...
egy újszülött Creative Commons License 2006.09.22 0 0 7
most itt a csúnya beszédről van szó, és a példamutatásról.
Előzmény: Törölt nick (5)
nemugyvanaz Creative Commons License 2006.09.22 0 0 6
Ha ezt a szot korabban nem ismertek szegeny diakjaink, honnan tudtak, mit jelent?
Ez most egy felkapott szalloige. Lehet vele poenkodni. Mindenki ezt teszi.
régi vendég Creative Commons License 2006.09.22 0 0 4
nálunk a gyerek nem a me-t nézi, és nem érdekli a politika sem. tudoood mert g y e r e k! speciel én naponta többször is használom jelzőként a kurva szót. természetesen nem akkor amikor nyilvánosság előtt beszélek, de a kollégáim előtt simán. jah és a me számomra nem szellemi vezető, akkor sem ha gyf akkor sem ha ov. ha holnap bemikrofonoznák az ország lakosságának nappaliját, sokan hazaárulónak tűnnénk. felindulásból mond az ember néha olyat amit nem kéne ha a szó szoros értelmében vesszük a dolgokat. én tegnap pl azt mondtam itthon a tv előtt, mikor a rendőrök elkaptak egy kővel dobálózó fickót, hogy: üssétek csak amíg mozog azt az istenbarmát! elkapja néha az embert az indulat na! :-)
egy újszülött Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3
Nem gyerekeknek mondta, és nem a nyilvánosságnak.
És miilyen példát mutat az, aki ellopja bárkinek a tulajdonát?
1szemtanu Creative Commons License 2006.09.22 0 0 1
Na az ilyen alpári hozzászólásoktól ments meg Uram minket...

Látom lesz utánpótlás az MSZP+SZDSZ szavazótáborban, ha a gyerekeidnek ilyen vitastílust tanítasz...
Előzmény: Tharsis (0)
1szemtanu Creative Commons License 2006.09.22 0 0 topiknyitó
Amikor a diákok azt válaszolják egy elrontott dolgozat után a tanárnőnek, hogy "ezt elkúrtuk" (mint ahogy az megtörtént), vajon erről mi a véleménye a Gyurcsányt sajnálatosan a történtek ellenére támogató embereknek ?

Ilyen szellemben szeretnék nevelni gyermekük ?
Eltűrik, hogy az ország miniszterelnöke így beszéljen ?
Nem zavarja őket, ha ilyen példával szolgálnak ennek a "kurva országnak" ? (csak hogy egy klasszikus példáját idézem a gyurcsányi hazaszeretetnek)

Szóval a hazudozáson és a morális válságon túl, ezzel is kellene foglalkozni, mert látjuk mit idéz elő egy beszéd monjduk Slotától Szlovákiában. Sajnos GYF beszédének is rengeteg negatív hatása lesz a társadalomra.
Ez (is) itt a probléma.

Ki hogy látja ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!