ezt a hozzászólást proligyerek nikk írta, de a Köztársaság tér ostroma c. topikban. Azt gondoltam, hogy a tartalma miatt megér egy nyitott topikot, mert ott elsikkad a hozzászólások között.
Proligyerek ilyet nem ír, de egy szélsőliberális profi fórumozó annál inkább.
Szándékosan nem írok szubjektív véleményt...
Akkor nyilván rosszul látok.
Magyar Köztársaság Polgárainak többsége az utolsó néhány demokratikus, mindkét fél által korrektnek tartott országos választáson nemet mondott a FIDESZ-KDNP-MDF csapatra.
Tagadhatatlan.
A jelenlegi közvélemény-kutatások állása szerint ugyanezen Polgárok többsége az októbeti önkormányzati választáson újra nemet kíván mondani a jobboldalra.
A nagybetűs Polgárok ahogy én emlékszem elég jól hallható nemet mondtak arra, amit ez a szélsőliberális profi fórumozó proligyerek predesztinált.
Lehet, hogy nem így fog történni, de most minden közvélemény-kutató így látja a helyzetet.
De, ha a Polgárok októberben mégsem mondanak nemet a a FIDESZ-re, és a jobboldal győz az önkormányzati választásokon, akkor még mindig az a helyzet, hogy a jobboldali győzelem semmiféle jogi kötelezettséget nem jelent a kormány számára. Tehát nem kell lemondania, és nem is tervezi ezt tenni.
Nyilván, mert nem számít, hogy mi a választópolgárok többségének véleménye.
Innen kezdve a kormányt a következő 4 évben csak illegális, erőszakos módon lehet leváltani.
Illegitim és erőszakos módszer, ha valaki belefullad a saját piszkába?
Ha állandósul az erőszak, vagy netán polgárháború lenne, a külföldi befektetők nagyjából 5-6 hónap után leírják Magyarországot, és húznak a picsába.
Ha nincs mit kiszivattyúzni az országból javak formájában, miért maradna itt a magyar érdekkel ellenséges tőke? Okos emberek azok, nem várnak 5-6 hónapig.
Az illegális kormányváltási kísérlet eredménye jó eséllyel egy szomorú bukás, vagy, jóval kisebb eséllyel polgárháború lenne, ez utóbbit egy idő után az ENSZ szokta kezelni békefenntartókkal. Király lesz, ha majd a román ENSZ-est kell megkérni, hadd menjek be a boltba kenyeret venni.
A Marion Cozma-gyilkosság után talán még egy moldovai román ENSZ-katona is barátságsabb lenne a magyar emberekhez, mint a jelenlegi kormány bármely tagja.
egy állandósult erőszakhullám esetén körülbelül 3 év múlva Belorussziával leszünk gazdaságilag egy súlycsoportban - ha szerencsénk van.
Nem volt szerencsénk.
Gyurcsány Ferenc és kormánya hazudott az elmúlt esztendőben az ország gazdasági állapotáról, hogy megnyerje a választásokat. Pont. Ezt - szűk körben - bevallotta, ami nem különösebben érdekel senkit, mert a hazugság, az hazugság, és a miniszterelnök arra való, hogy ne hazudjon.
Igen, ez a nyugati országokban elterjedt demokratikus álláspont.
Orbán Viktor és csapata szintén hazudott az elmúlt esztendőben, amikor a közterhek csökkentését ígérte.
Szerintem meg ez nem derült ki, mert nem került kormányra.
A média a Gyurcsány szöveget az első napon erősen megvágva, átszerkesztve adta le, így az más jelentést nyert.
A kurvaország, meg a hazudtunk reggel, délben meg este?
Utoljára 10 évvel ezelőtt voltak a gyurcsány csomaghoz hasonló megszorító intézkedések, Bokros csomag néven. Hasonló tiltakozáshullám követte.
2006-óta állandósultak a megszorító csomagok. De ebben eddig a 2009-ben éppen aktuális viszi a prímet. Hogy hasonló tiltakozási hullám lesz-e, mint 2006-ban volt, nem tudom, de remélem. Ezzel úgy gondolom nem vagyok egyedül.
A nagy tömegeket megmozgató, kormányellenes, utcai politikai rendezvényeket a FIDESZ kezdte el szervezni, és ez most is így van.
Eltelt 3 év. Hol a bizonyíték?
A taktika visszaütött, ugyanis a rendezvények több beijedt baloldalit, mint jobboldali szavazót mozgósítottak. Politikai elemzők szerint nagyrészt ennek volt köszönhető a FIDESZ 2006-os választási veresége.
Vajon miért nem mozgosította a beijedt baloldali szavazókat semmi 2006. október 1-én, vagy 2008. március 9-én?
...aki így tesz, az akár gratulálhat is magának, mert éppen sikeresen szerzett néhány százalékpontot a baloldalnak az októberi választásokon.
Képzelem mi lett volna, ha még ez sem következik be...
Hát, ez van. Nekem különösebben nem szimpatikus se a Gyurcsány csapat, se az Orbán csapat.
Hát itt lehet idézni nevezett klasszikus Gyurcsány urat: Lószart, mama!
egy kicsit hátráltatja a dolgok alakulását, hogy sokkal kevesebb agymunkával jár mindent felcimkézni rögtön jobb és bal felirattal, mint észrevenni az árnyalt külömbségeket és nem két szinben gondolkodni.
ma, ha le szeretnéd váltani a kormányt (miért ne), akkor egyből jobbos trianonos orbán bérenc vagy, ha meg elitéled az ország megitélését komolyan (már) lerontó eseményeket az utcákon (miért ne), akkor egyből hazug elkúrós gyurcsi bérenc. arról természetesen már megint szó van, hogy a következő választási cirkuszban ki hány százalékot fog majd szerezni és hogy ki jön ki a cirkuszból megint 4 évre győztesen, de az ország helyzetét befolyásoló, meghatározó számokat mikor fogják átnézni és prezentálni, akkor most konkrétan ki mit szeretni csinálni arról nem nagyon esik szó.
lehet nem nagyon szerencsés ez a kétpólusú cucc nekünk. nem egy éve nem megy ez, nem öt, nem tiz.
//az autópályáról viszont azt gondolom: lehet, hogy növeli a deficitet, viszont megmarad, és hosszú ideig használható, bevételt is hoz, tehát nem gondolom, hogy káros lenne az országra nézve a megépítése. A hitelt viszont a zrt nyilván vissza fogja fizetni- ez feltételezhető //
Nem szeretném lerombolni a hitedet!
Bezony az autópályát az állam ( kormány) HITELBŐL finanszírozta, csak a hitelt a ZRT. vette fel. Ezért aztán nem arról szól a történet, hogy a Zrt. vissza fogja fizetni, hanem hogy mi fizetjük vissza a zrt.-nek. Most. Ebben a gazdasági helyzetben.
Igaz, ez a manőver a kségvetést szebbé tette,csak ugyi már AKKOR IS tudták, hogy nem állunk jól, ha kénytelenek voltak kicsit kozmetikázni azt a kségvetést.
De hitel ide, vagy oda, nem számít, mert az bíz 2,5 milliárd/km. pénzbe került, amit azért most megépítenek 1,3 milliárd/km.-ből.
Ez önmagában még nem zavar annyira, éljenek jól a politikusok is, ha van pénz!
De hogy mi sokat fogyasztunk, sokat járunk orvoshoz, a vállalkozók nem fizetnek adót, a tanárok meg rosszul tanítanak!
Szóval sajnos az autópályát is betehetjük abba a zsákba amit Gy. hazugságainak nevezünk. Olyan hazugságok ezek, amiket ránk akar kenni!
Ez meg már nem tetszik!
Pofátlanságnak is mondhatnám, de mégis ME.-ről van szó.
Itt egy cikk Pál Tibor tollából nem kell hozzá kommentár szerintem.
Pál Imre
Hipós Feri, a Ferencváros vezérszurkolója szerint: Mindig jönnek új verekedõk
Mindenki elismeri vezérszurkolónak. Még az idősek is. Amikor Hipós Feri lett, kivívta ezt az elismerést és nevet, az Üllői úton még nem nagyon voltak szurkolói csoportok, csak a Fradi-tábor.
Hipós Feri akció közben Fotó: MTI
Nem én vagyok az egyetlen vezérszurkoló, többen vagyunk, de én vagyok a leghíresebb. Valóban egész városok rettegték a nevem. Egyébként hozzáteszem gyorsan, mi nem voltunk barbárok. Persze tudom, valakinek ez sem fér bele a nézetébe, de mi tényleg "összejöttünk" az ellenfél szurkolóival, és normális keretek között csaptunk össze. Ezt "A Pál utcai fiúkhoz" tudnám hasonlítani. A Boka és a vörösingesek is összevissza verték egymást egy marék grundért. Visszatérve a kérdésedre, én jóban vagyok minden csapat szurkolóival. És mivel vívtad ki ezt a "pozíciót"? Mikor junior voltam, és elkezdtem meccsre járni, 198182 táján, akkor a lilák szurkolói nagyon erősek voltak. Ez akkor még a régi idők bandázása volt. Egy-egy összecsapáskor kiosztottunk harmincöt pofont is egy perc alatt egymásnak. Másnap lejegeltem, kész, ennyi volt. A mostani dolog már egy kicsit elharapódzott, ez már nem a mi világunk. Mióta érzed ennek az elharapódzását? Konkrétan évszámra ezt nem lehet leredukálni. Ez folyamatosan történt, ahogy az egész társadalom züllött, amilyen generációk jöttek mögöttünk. Az utánam jövő második generáció már kábítószeren nevelkedett. Mit vársz tőlük?! Amikor ártatlanok, fiatal gyerekek vannak megverve, akkor azért az már mocskos munka. Többen azt mondják, hogy majd akkor térnek észhez az emberek, ha az egyik verekedés halállal végződik. Ti kiközösítitek a "keménykedőket", vagy már annyi szurkolói csoport van, hogy ezt lehetetlenség megtenni? Labdarúgó-mérkőzésen már nincs szurkolói összecsapás. A rendőrség hatalmas elánnal veti be magát ezekbe a dolgokba. Meg akkor már szólnom kell magunk mellett is: a Ferencvárosban m?ködik belső biztonsági szolgálat, amiben részt veszünk mi is. A szurkolók teljesen el vannak szeparálva a mérkőzés napján. Tehát szurkolói összecsapások már évek óta nincsenek. Olyan balhék vannak, mint például székfeltörés, meg ilyenek. A szurkolók csak hétköznapokon csapnak össze, és az egész más, amikor készülsz, és meg van beszélve, hogy találkozunk itt és itt, és jönnek felkészülve botokkal, mindennel. Régebben ott volt a kettős rangadó a Népstadionban, és utána a Keletiben csaptunk össze a lilákkal. És az a bizonyos május 30-a, a FradiLoki meccs utáni tömegverekedés? Az hirtelen, egy pillanat alatt alakult ki. Nem lehet megmondani, hogy konkrétan ki balhézott, bár igaz, azért van egy-két renitens ember. Ilyenkor saját magát hergeli a tömeg. Tudod, ez tömegpszichológia. Ahogy sorról sorra hullámoznak az indulatok, a nyolcadik sorban már mindenki gy?löl mindenkit, a saját játékosokat is, lévén, hogy nulla-nullával elveszítettük a bajnoki címet. És bizony sokan alkoholos állapotban a hirtelen indulataikat így vezették le. Köztudomású, hogy a Fradi szurkolóinak egy része jobboldali érzelm?. Ők generálják a balhék egy részét? A FradiDebrecen meccsen is ők voltak a kezdeményezők? A Ferencváros szurkolóinak nagy része jobboldali. A kapu mögötti rész a "B"-közép, az úgynevezett Green Monsters is közéjük tartozik. De ők oda sem érhettek addigra, amikor már javában állt a bál. Oldalról jött a támadás, és bizony-bizony, akik a Szentes Lázár urat és a játékosokat verték, azok privát emberek voltak. Például aki a Debrecen edzőjét megrúgta, az egy postai dolgozó, kétgyerekes családapa, és ez volt életében az első b?ncselekménye. Még egy perecet sem lopott el soha. Most rögtön egy ilyenbe keveredett, mert be volt rúgva. Nem tudta, hogy ezzel tönkreteszi az életét is valamilyen szinten, és az általa imádott csapatot is. A harmincadikai eseményen túltekintve: nem szélsőjobbos érzelm? személyeknek köszönhető a Fradi-szurkolók viselkedése? Vannak köztetek olyan szélsőjobboldaliak, akiket egy párt beépített embereinek tartanak. Egy FradiÚjpest meccsen személyesen is láttam a Fradi-tábor elé kifeszített MIÉP-zászlót. Nem beépített emberek. Az a generáció, amelyik most uralja a labdarúgópályákat, játszótereket tudom miről beszélek , azok lakótelepi hülyegyerekek, huligánok. Szóval divat jobbosnak, szélsőjobbosnak lenni. Most mindenki "csont magyar", "Nagy Magyarországoznak", miközben semmit nem tudnak a történelemről, de hát most ez a divat. Nem a MIÉP küldi őket, hanem ők keresik meg a MIÉP-et. Persze a választások között a kampányban ők is megpróbáltak belekapaszkodni ebbe a lehetőségbe, de hogy nap mint nap pártprogramról lenne szó, olyan nincs. Mit szólsz Tököli visszajöveteléhez? Erről nem akarok nyilatkozni, mert megsérteném az Attilát. Más játékos esetében, mint például Dragóner Attila hiszen ő is gondolkodott azon, maradjon-e , ez a magatartásforma mennyire egyeztethető össze a Fradival? Mondjuk Dragóner esetében azért Fradi-játékosról szoktunk beszélni, őt még Isten nyugosztalja! drága Simon Tibikénk hozta annak idején. De hát például, ha már itt tartunk, a Tököli, az hogy lenne fradista! Jelenleg ferencvárosi játékos, de évekkel ezelőtt újvárosiként kijelentette, hogy gy?löli a Ferencvárost. Ezek után eltelik egy-két év, és egyszer csak ott játszik nálunk. Szerinted a jelenlegi Fradi- játékosok közül ki az, aki igazi Fradi-szívvel rendelkezik? Lipcsei Peti. A szurkolók szemében leginkább az számít, ha valaki akar és küzd a pályán. Sajnos nekünk, a magyar futballt szeretőknek hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy már azzal is meg kell elégednünk, ha kiteszi szívét-lelkét a játékos. A győzelmekhez nem nagyon vagyunk hozzászokva legalábbis nemzetközi szinten. A játékos mindent tegyen meg a csapatért. A baj az, hogy én sok focistán látom, hogy nem szereti a futballt. Szóval nem tudom, hogy lehet labdarúgó. Kimondottan látszik, csak a pénzért játszik, semmi másért. A Fradi-szurkolók egy része legalábbis kívülről úgy t?nt azt akarta, hogy a csapat mecénása, Várszegi úr távozzon. Sokan joggal azt gondolják, abban, hogy jelenleg stabil a futballklub gazdasági helyzete, neki, a mostani tulajdonosnak tevékeny része van. Abszolút nem látom át ezt az egészet, hogy miért vette át Várszegi úr a Fradit, és mi volt igazából a terve vele. Megbántani nem akarom, nem is tehetem, minden tiszteletem az övé. Én többet reméltem azzal, hogy idejött, azt hittem, hogy minőségi, profi játékosokat fog vásárolni, és nem ilyen "kinemtudjukmondani", szerb harcok közepette jött, kivénhedt, sérült focistákat. Én a Várszegi urat nagyon okos üzletembernek tartom, akivel egyszer volt szerencsém személyesen is találkozni. Azt mondta, bár az MTK-t hobbicsapatának tartja, az FTC-t üzleti célból vette. Megtehette volna, hogy komolyabb játékosokat hoz, mondjuk egy Bundesligából kiöregedett sztárt, aki azért ezt a magyar állóvizet úgy megkeveri, mint annak a rendje. Örülnél neki, ha maradna? Nem tudom, esküszöm a Fradira, nem tudom. Olyan transzparensek is vannak kint, amik a távozását követelik. Persze. Ám ha bejutottunk volna a BL-be, mindenki szemet hunyna. Ez most nincs így, de van támadás. Azok a rendezvények például kispályás focimeccsek a szurkolók között , amelyeknek az volt a céljuk, hogy kibékítsék a különböző csapatok szurkolótáborait, szerinted mennyire voltak eredményesek? Az a helyzet, hogy a mi generációnk már megbékélt a másikkal. Nekem nem egy újpesti véresszájú lila-fehér drukker barátom van. De nagyon jó barátom. Szóval már elmúltak ezek a grundháborúk, ebből már kinőttünk életkorilag is, mi több, fordult a világ, és most mint biztonsági szolgálatos dolgozom én meg egy-két barátom. Ám jönnek ezek az igen fiatalok, akik még nem vettek részt ilyen békéltető focin szóval mindig lesz, akik újra és újra összecsapnak. Az egykori bandatagok nagy százalékának már családja van.
Azért megnéznék egy interjút Orbánnal mikor megkérdezik tőle hogy kormányváltás esetén milyen lépéseket tenne a külföldi befektetők és a pénzpiac lenyugtatására. Ugyanis eddig még erről egy szó sem esett.
Tíz pontos. Én is erről beszélek egy ideje... de amíg ilyenekt írnak és mondanak, hogy nekik minden pénzt megér, hogy gyf eltünjön onnan ahol van, addig naaagy baj van. Majd ha ez az illető megtakarítása lenullázódik, ha a hitele x-szer annyit fog jelenteni teherként mint most, akkor is gyf-et fogja gyalázni? Igen, őt. Mert addig nem jut el, hogy bár gyf elkezdte, a nagyrészét ő maga pakolta rá a problémákra.
Talán olvasgatni kellene ebrokert és társaikat. Külföldi elemzések, hozzászólások, hogy mit tesz az egész baromság a gazdasággal.
Mindez azért, hogy ov végre a bársonyszékbe tehesse fenekecskéjét.
független vagyok, szeretnék az is maradni. De ha én ezeket átlátom, és megértem, más miért nem? Túl gyakorlatiasan fogom fel? Vagy túl pénz orientált vagyok? Lehet. De miről szól az egész akik kint vannak ha nem a pénzről? Erkölcsről? Az erkölcs és morál fogalom, nem lehet vele jól lakni.
Igaz, én nem vagyok elnök. De ha azt kellene számolni, hogy hányszor mondom kurva ország, meg barom állat magyarok..... akkor azt mondanám tyűű...
hozzá téve, hogy nem most kezdtem. De sajnos roppant módon sajnálom, a sok elvakult gondolkodni képtelem barom miatt, hogy én is magyarnak születtem... Bár meglehetne a régi fény, de amint van egy kis reményem, rögtön lerombolja a sok állat...
Neked minden pénzt megér? Te jó ég,, tudsz írni olvasni? Tudsz, mert itt vagy. És számolni?
Nézz utána mi történik ha felmegy az euró ára, netalántán megbukik a forint.
Az ilyen butuskák miatt, mint te, majd 1000 forint lesz egy kilkó kenyér.. Végülis a minimálbérből élők majd kenyéren és vizen élnek majd, és így se lesz pénzük számlát kifizetni.... Ezt akarod? Neked minden pénzt megér???
Valaki végre leírta a lényeget. Ha ez így folytatódik tovább akkor sokkal szarabb helyzetbe kerülhet az ország. Míg a sok majom politikus a hatalmi harcát vívja , bedől a forint a befektetők pedig kivonulnak. Lehet majd szidni Gyurcsányt de mind a két fél felelős lesz a kialakult helyzetért. Mig az egyik kirobbantotta a másik fenttartotta. És hogy mennyire igaza van a topiknyitónak azt már a mi cégünk is érztékeli. Az egyik befektetőnk tájékoztatást kért a kialakult helyzetért, a másik pedig elbizonytalanodott a befektetést illetően. Mindemellett a barátnőm most vett fel svájcifrank alapú hitelt amit nem szeretne kétaszeresen fizetni, hála a politikusainknak. Én azt gondolom most igazából senkinek nem érdeke hogy kormányválság legyen (kivéve a politikusok másik felét).
azt nem írtam, hogy azonosulok vele, csak egyetértek vele abban, hogy higgadtan és tárgyilagosan kellene csinálni - én mint mondottam volt erre csak törekednék, de nem nagyon sikerül.
Azt viszont álságosnak tartom, hogy a topiknyitó hoszzászólásban mennyire azonosulsz proligyerek gondolataival, majd egy kisebb gondolatszellő simán kilendít politikai egyensúlyodból.
Próbáltam tesztelni az ismerősöket direkt provokálva is az elmúlt napokban.
Jobboldaliaknak kezdtem mondani, hogy a faxért kell szétverni az MTV-t? Mire, az a válasz igazuk van, hülye Gyurcsány!
Baloldaliaknak kezdtem mondani, hogy a faxért kell hazudni, oszt most itt a nyakunkon a polgárháború! Mire a válasz, hogy olvjam végig mit mondott Gyurcsány?
Semmi közeledés jelét nem tapasztaltam!
Viszont két érdekes dolgot igen!
Egyik naon ráerősít arra, amit írsz.
A baloldaliak közül többen naon szárnyaszegettek voltak az elmúlt időszakban. Most azt mondja: azért is elmegyek szavazni a szocikra, mer ezek itt tüntetnek!
A másik, hogy vannak félelmek. Már nem naon akarnak fővárosba utazni a jobboldaliak szombaton, sokan lemondták a hétvégi zsdemborit.
Meg az emberek féltik azt a keveset, amijük van.
Orbán ma naon magabiztosan beszélt, de nem tom ezzel tisztában van-e?
Ha igen, akkor rosszabb a helyzet, mint gondoltam!
engem küldött el a klumpába, nem téged, mert én tényleg nem vagyok annyira elfogulatlan, mint te, bár moderátor sem vagyok, csak egyszerűen tetszett az, amit mondtál.
twist: én nem vagyok járatos a költségvetésben, mert nem vagyok pénzügyes, bár a jogszabály(oka)t - minden évben van egy új - nemegyszer láttam, és kerestem is benne, mert más jogszabályok hivatkoznak bizonyos pontjaira.
azt viszont tudom, hogy év közben nem lehet tudni, mekkora a hiány, mert a bevételeket legfeljebb felbecsülni lehet, pontosan kalkulálni nem.
nyilván nem ő tudhatta csak egyedül ezt, hiszen ő sem pénzügyes, ezt még a legilletékesebb, a pénzügyminiszter sem tudja pontosan, az előbb említett okok miatt. Az adó- és áfacsökkentésre nem tudok mit mondani.... az autópályáról viszont azt gondolom: lehet, hogy növeli a deficitet, viszont megmarad, és hosszú ideig használható, bevételt is hoz, tehát nem gondolom, hogy káros lenne az országra nézve a megépítése. A hitelt viszont a zrt nyilván vissza fogja fizetni- ez feltételezhető.
A megszorító csomag több elemére én is fújok: nevezetesen a vizitdíjra: szerintem elsősorban azt az egész országot átfogó rendszert kellene kiépíteni, ami azonnal tudhatóvá tenné, ki fizet járulékot és ki nem. A vizitdíj meg már csak azért sem lesz sikeres, mert nagyon sok a kivétel, tehát ebből megint csak nem lesz jelentősen több bevétel.
A vállalkozók elsíbolt adóit én valóban súlyosnak gondolom: az azért nem a legjobb, hogy az adóbevételeket összesen ne egészen másfél millió embertől szedik be, és én ezt gondolom a gazdasági gondok legfőbb okának, bár azt is elfogadom, hogy ezek az adók túlságosan magasak, és bizonyos vállalkozókat a csődbe viszik.
A közszolgákról inkább nem írnék, mert ezt nem tudnám elfogulatlanul tenni, hiszen magam is az vagyok. Elég rossz is volt az, hogy a 12 évig elhalasztott béremelést kiáltották ki az államcsőd legfőbb okának akkor, amikor a fidesz alatt a tudományos kutató - több egyetemi diploma, több évtizedes munkaviszony és tudományos kutatás - bruttó bére kétszázezer forint volt.
Egyelőre ennyi - mára már kikészült a szemem - holnap folytatjuk, addig jó éjt mindenkinek.
először is, kedves öregrocker, kedves vagy, hogy elküldesz a "klumpába", de tudod, csak hogy stílszerű legyek, egyenlőre még demokrácia vagy ebben az Országban, egy hangoskodó kisebbség miatt nem szokás elmenni.
:-) tudom, hogy érted, mire gondolok, és örülök, hogy most te is örülsz
mivel írtál egy pár ostobaságot, válaszolok rá gyorsan
a topic-ot nem én nyitottam, hanem az egyik moderátor, aki szerint ennyit megért a hozzászólás
nem igazán látom, hogy miért ne lett volna pártsemleges az eddigi megnyilvánulásom, mert nem tényeket írtal, hanem gyalázkodtál.
az anyagot azért adtam le több topicon is, mert ez a véleményem, 1 órát szántam a megírására, és ezek után szeretném, ha minden, hasonló témakörű topicban is olvasnák, és több emberhez is lejutna
természetesen, a nem idevágó témájú topicban nem adtam le, tehát pédául az általad alapított "szánalmas aranyeres öreg szar vagyok, aki 20 éve nem volt nővel" topicban sem fogod megtalálni
bocs a stílusért, de te kezdted
tudod, vannak emberek, akik érvekkel próbálnak vitatkozni, és őket én is érvekkel tisztelem meg
de te az a típus vagy, aki azon próbálkozik, hogy olyan hozzászólást írjon, amivel kiprovokál egy jó kis vitát
szerintem az ilyennel, mint te, nincs értelme kommunikálni
menj le az utcára, és rikoltozz akár a szélsőjobbosokkal, akár a szélsőbalosokkal
neked mindegy ugyanis, mert nem létrehozni akarsz valamit, csak egy jót vitatkozni, ez pótolja ugyanis az életedben az izgalmat
ha valaha is olvastad a hozzászólásaimat, tudnád, hogy rühellem a fideszt, álszent szemforgatónak tartom Orbánt, de ezt sosem rejtettem véka alá. (ez még nem jelenti azt, hogy olyan áhítattal imádom a másikat, ahogy azt ti feltételezitek, de ezt úgyis hiába magyaráznám, mindegy.) ha neked fontos ez a ballibsi definíció, ám legyen, ezt inkább vállalom, mintha az álkeresztény álszent képmutatók dobozába próbálnál begyömöszölni.
azt sem rejtettem véka alá, hogy ez az iromány nem tőlem származik, ha megnézed a bevezetést, láthatod, ezért semmiféle szöget és zsákot nem jogos itt emlegetned.
nagyjából háromszor ajánlottam a rokkernek, olvasson figyelmesebben, hogy beégett ezzel, nem az én hibám, de ahogy így elnézem, ezzel neked is problémáid vannak.
és nem mentegetőzöm ezért, mert tisztelem ezt a fiatalembert a tárgyilagos és indulat nélküli véleményéért, én bizony ennyire józanul nem mindig vagyok képes kezelni a magyar politikai kérdést.
//Feltételezhető, de nem bizonyított, hogy a jobboldali rendezvényekre a baloldal provokátorokat küld, a másik lejáratása végett.//
Baloldali gondolkodásu, demokráciát szerető ember vagyok.
Akkor ugye az idézőjelbe tett megállapítás azt jelenti, hogy Gyurcsány esetleg most is hazudik? Finomítva: Nem zárható ki, hogy most is hazudik! A hatalom érdekében, ami szerinted rendjén való!
No szerintem pedig úgy ahogy Gy. csinálja egyáltalán nem rendjén való!
Az Mszp-re szavaztam, mert azt gondoltam,ok. van kségvetési hiány, de minden párt többet költött a választások évében.
És mi derült ki abból az anyagból, melyben Gy. bevallja, hogy hazudott?
- A saját párttársai sem tudhatták, hogy májusban mennyi volt a valós kségvetési hiány!
- Tavaly adócsökkentő tvényeket hozatott a parlamenttel, a hatalom érdekében!
- Januárban Áfát csökkentett a hatalom érdekében!
- Ő tudhatta egyedül, hogy valójában mennyire rosszul áll az ország, de kellett nekünk autópálya 2, 5 milliárd/km- ért! A hatalom érdekében!
- Idén meg átvállaltatta a kormány a kségvetési tv. módosításában a Nemzeti Autópálya Zrt. 490 milliárdos hitelének kifizetését! Bezony, azt is mi fizetjük!
Ejnye, ez azért nem igérgetés! Nem kegyes hazugság a hatalom érdekében!
Itt olyan dolgokat művelt Gy. ami NÖVELI az egyébként is rossz állapotú, adósságtól terhes ország deficitjét! A hatalom érdekében!
A hatalom érdekében tehát nem számít, hogy mellékesen a cél érdekében növeli az ország deficitjét??? Szerinted?
Hogyan csinálta a megszorító csomagot a fentieket tudva, becsapva minket?
- Vállalkozók adót csalnak, orvosok korruptak, tanárok nem jól tanítanak, közszolgák sokan vannak, patikusok csak a saját érdekeiket nézik, az egész nemzet sokat és feleslegesen jár orvoshoz! Ez május után volt! Szerinted hazudott?
Szóval nem az autópálya, a debil áfa csökkentés, az átvállalt hitel vitte el a pénzt, hanem mi sokat fogyasztunk!
Aztán csak csepp a tengerben, hogy a kormány bevallása szerint is többet visz el a kségvetésből a visszatérítendő recept és vizitdíjjal kapcs. administráció
mint amennyi bevételt jelent a vizit és recepdíj, a kségvetésnek! De megéri, mert legalább tudjuk, hogy nem ingyenes az Eü. ellátás! Szóval népnevelés kségvetésből, amit mi fizetünk ki.
Nnna, csak kibújt a szög a zsákból. A szörnyű az, hogy még csak nem is a te gondolataidat olvashatjuk a legelején, viszont hamar magadévá tetted. Ehhez képest a legutóbbi kijelentéseid szelleme már némi ballibsi kilengést mutat.
Szerintem húzz el a klumpába ezzel a modortalan eksönöddel, hogy megpróbáltál szemforgatva becsapni itt embereket, megpróbáltad átlátszó módon semlegesnek beállítva magad fikázni a jobboldalt. Az itteni jövőbeli ténykedésedre ez elég komoly árnyékként vetülve leértékel a legutolsó senkik alá.
Szerencsétlen és ostoba vagy, hisz némi kapargatásra azonnal kiestél a szerepedből. ;)) Szánalmas gyurcsány-katona.