Egy olyan világban, amilyen Magyarországon - Orbánnak a Nagy Imre újratemetésén elmondott, de állítólag Fodor Gábor által írt (mint tudjuk Orbán nem tud írni, néha még olvasni sem) beszéde után a magyar történelmet - ahogy mondani szokás - kezdték más pennával írni. Ezt lehet a magyar demokrácia új nyitányának nevezni. Akkor marhára tetszett mindenkinek, hogy ez a lumpen kinézetű, loboncos hajú, rossz öltözetű kölyök jól odamondogatott a HATALOMnak. Aztán rátalált Simicska Lajosra (a zsák mindig megtalálja a foltját) és közreműködésével megcsináltatták az akkor nagyon nagy pénznek számító Százezer Ft-os öltönyeiket, levágatták a hajukat, stylistek vették körül őket, meg nyelvtanárok, mi meg kezdtük mondogatni, hogy "Apám én nem ilyen lovat akartam"! De már késő volt, mert a magyar közvéleményben megjelent a gyülöletbeszéd és - bár törvényt is hoztak ellene - azóta is itt van. Ez pedig - egy kis politikával megfűszerezve - lelkileg is és formálisan is kettészakította a magyarokat, a magyar népet. Egy ideig azt hitték az emberek, hogy ez elmúlik! Ez az Orbán nevezetű Antallnak is nekiment! Antall próbálta a székházüggyel jobb belátásra bírni, de - azontúl, hogy a székház bányává változott - nem sikerült. A nép látta, hogy ezzel a "vidékielvispreszlivel" nem lehet bírni, ezért megválasztotta - elsöprő többséggel - Hornt, a pufajkást magának. A pufajka úgy látszik akkor kisebb bajnak számított, mint a barátságok, családok szétszakítása. A hülye Horn meg politikust akart nevelni ebből a kis srácból és így ő lett az ország uniós megbízottja. Találkoztam vele egyik alkalommal a reptéren, amikor épp megjött Brüsszelből. Ráadásul jött a bülbül zene, ismerjük a meséből. Meg Horn - Bokrossal együtt - jól elfáradva az ország gazdaságának rendbetételében. És a hátukon felmászva, a fél ország a Bokros csomagot emlegetve (amiről a jónép nem is tudta, mit jelent. Teszteltem akkoriban az embereket.), Torgyán nélkülözhetelen segítségével, felült a magas Dakota lóra. Onnan szólt le hozzánk: Fiúk, megalkottam a Széchenyi tervet, a barátok, rokonok meggazdagodásának legötletesebb tervét, maradjatok nyugton! A figyelmet pedig a "megfigyelési botránnyal" (amikor Dajcs Tamás - akkor még nem volt Fürj, csak Dajcs, mert csak a negyedik feleségébél tartott és készült a jogi állam,vizsgára, hogy beülhessen a miniszteri székbe, mert hogy vette volna ki az magát, hogy egy ilyen-olyan érettségivel is lehet miniszter valaki, nem voltunk már a Rákosi rendszerben, lejjebb voltunk annál!) terelte el, azt állítja, hogy Dajcs anyukáját is megfigyelték, amikor tejet vett a macskájának. Na ezen aztán el lehetett rágódni négy évig - eredmény nélkül.
Ennek a kis embernek a jóvoltából most a Gyurcsány csomagot szajkózza a nép. Most sem tudja, hogy mit jelent, de már óvatosabb, mert ezek a fiúk elég sokszor "megvezették" őket. Sajnos még sokan vannak, akiknek nem esett le a hályog a szeméről. Talán nem is fog, mert újra itt vannak a legeslegújabb szólamok, amiket fújni, fütyülni lehet.
Hát ennyit az elmúlt 16 évről dióbélben és most megint választás előtt állunk. Bedőlünk a szándékos félrevezetésnek, vagy nem dőlünk be?
Aki azt mondja nekem, hogy sajnos ilyen a demokrácia, el kell ezt a helyzetet viselni, hiszen mi akartuk, arra azt mondom, hogy Svájban is demokrácia van néhány száz éve, mégsem esnek négyévenként egymás torkának az emberek.
Az Unió segítségével, II. fejlesztési tervként, be kellene szerezni Tízmillió lovat, és vissza kellene lovagolni legalább Etelközbe, vagy Lebédiába. Mi magyarok csak az ázsiai pusztákon érezzük jól magunkat, de a keresztény kultúrájú Európában mi kilógunk a sorból! Visszaadhatnánk Európának jogos tulajdonát! Erre szokta volt mondani a magyar, de most az Unió monhassa: Törököt fogtam és nem ereszt. Szegény UNIÓ! |