A 36-ba te is beraktál egy grafikont, ami nem mutatja a hiánycsökkenést.
Vagyis? Mi a gond?
Azért írtam, h olvassál is , mert 32-ben részletesen ott van a hiánycsökkenés még 2001-re is.
Annyit kéne tenned: bebizonyítod, hogy pl. a hiánycsökkenéseket a belső fogyi felpörgetésével érték el.
Ilyet hol állítottam én ?
Ezért írtam, h terelsz és ne mindig a másiktól várd, h bizonyítson, mikor te 1szer sem tetted meg.
Azt mondtam, h a belső fogyasztás fentebb pörgetése, azaz a GDP növekedés biztosítása nem járt se az ÁH se a FFM hiányának növekedésével - ellentétben a 100 naposok idejével.
Mindez ott van a 32 grafikonjaiban de vagy meg se próbáltad értelmezni vagy nem sikerült.
Ez pontosan így van. Orbánék egyáltalán nem voltak hülyék. Nagyon is felelősen kiszámolták ezt is. Szó sem volt itt osztogatásról.
Ami pedig a lakásépítők támogatását illeti, az csak a legegyszerűbb "proletár irigység"-et (Marx) birizgálja, amit a hatalomra törő, ehhez értő maffia jól kihasznált. Valójában egy igen jól felpörgő magyar vállalkozásokat felpörgető biznisz volt az EU-s kapuzárás előtt, rendes állami adóvisszaáramlással. Csak hát nagyon fájt sokaknak. Most pedig kiderül, hogy - mint maguk mondják - a hatalomra kerültek nem csináltak semmit helyette 4 év alatt, nem lehetnek büszkék semmire, sőt csődbe vitték az országot. Kérdezem én, mit nyeretek a szavazóik, és mit nyertek a maffiózók?
Szerencsétlen Kuncze ilyeneket mond: azért nem lehet kormányváltás, stb. mert az sok időt venne el, elvesztené az ország a lendületet, és a mai időkben a hónapok is sokat számítanak, amit évek alatt lehet csak behozni. http://index.hu/politika/belfold/szdsz8049/ Ez a szerencsételen csak azt nem veszi észre, hogy ezzel a legkegyetlenebb kritikát mondja ki kormányáról: az eddig nem néhány hónapot, hanem 4 évet vesztegetett el, amit tehát ezek szerint valszleg csak évtizedek alatt lehet majd behozni.
Mert nem igaz az a buta komcsi propaganda, hogy eddig jobban éltünk, most egy kicsit összehúzzuk magunkat, és majd újra jobban. A gazdasági, társadalmi fejlődés, mozgás szerves folyamat, amibe ha ilyen durván beavatkoznak, vagy ha nem alkalmazkodnak a világ(gazdaság) kihívásaihoz, akkor a mennyiséginek látszó különbségek minőségi akadályokká erősödnek. Iszonyú nehéz lesz ebből kilábalni.
Off Öreg focis nem vén focis.))) El is hiszem... Bezzeg a mi időnkben.))) ON
Nem vitatom, de most még sem annyi. Vagyis fizetni kell. A kamattámogatásban biztos igazad van, már fogalmam sincs, hogy mihez kötötték anno. De ez amit írsz, nem a mai?
off: már régóta nem focizom, ezzel együtt ezt az Owen nevű nyikhajt még ma is kenterbe verem (természetesen a lélegeztetőgépet előírásszerűen a nadrágba tűrve). :-)
on: A lakáshitelekről ugyanazt tudom írni, amit eddig is: Orbánék idejében a kamattámogatás mértéke 5 éves államkötvény-referenciahozam mínusz 4% volt. Vagyis -kellő fiskális fegyelem mellett- mára kb. 0 terhet jelentene ez az államnak - hiszen a kötvényhozamok ez esetben kb. a cseh szinten lennének (3.8-4%, ha jól rémlik). Sajnos épp a költségvetési fegyelem hiányzott az utóbbi 4 évben.
De a 14.-el egyetértesz, ugye?))) A 15.pedig már természetes..))))))
Én sem értek egyet a nyugdíj ilyetén emelésével. Sőt nem értek egyet a közszférában a nyugdíjasok visszafoglalkoztatásával sem.
A 300 milliárd nem vicc. Én úgy emléxem évente ennyibe fáj a kamattámogatás, vagyis ennyivel kell támogatni a ker.bankokat. Főleg csányiékat, aki mint tudjuk egy kicsit jobbra húz. Saját bevallása szerint.((
Én meg azht nem értem, hogy miért nekem kell támogatnom Medgyessyék, Gyurcsányék hagymázas lázálmát, a 13. havi nyugdíjat. Az többe van, mint a kamattámogatás. (A 300 milliárd meg vicc kategória.)
Ja, csak annak lett a következménye a kamattámogatások mértéke. Amit mindenki fizet. És azt nem értem, hogy nekem miért kell támogatnom, juhász,orbán, magyar stb. lakásépítését vagy házvásárlását. Ez legallább évi 300 milliárrd (Sir Bob?), jelenleg. Sőt nőni fog. Eccer már próbálták: a lakáskamatot elszakították a reálkamatoktól. 90-ben be is dőlt az egész rendszer.
A hiánycsökkenés 2001ig tartott, aztán nőtt. Azért én 2001.2. negyedévtől a lakossági fogyit megnézném a helyedben. Innentől kezdődött az ígérgetés vagy ámokfutás. Tartott 2004 feléig. Onnantól pedig megy a szarkavarás, mismásolás. Adjunk többet., hogy legyen több a bevétel. Észbontó. Vegyünk el kevesebbet és növeljük a szolidarítást. Szintén.
Qrva sok közgadaságtani balfszság hangzott el itt politikusok szájából az elmúlt 6 évben.
Az oviféle járulék és adócsökkentés járható út, de nem most. Először stabilizáció, utána csökkentés. Fordítva nem megy. (Ezért volt a fidesz ígérethalmaza tózse hazugság.)
Aztán át is tértünk gyurcsányozni. Szvsz, én a helyében felajánlanám a parlamentbenk, hogy lemondok, aztán szavazzanak. Ez olyan polgári, schmittes megoldás lenne. Úri huncutság.
De elkalanoztam a topiktól. Vagyis még most sem értem or kán komát, miért kellene értenie egy makroközgazdásznak az adójóváíráshoz. Persze, ha beleugat, nézzen utána. Ez elemi kötelessége lett volna surányinak is. Persze, tudomásom szerint, ő most a két bank összeolvasztásán dolgozik. Persze úgy, hogy a cibesek jöjjenek ki jobban magyarországon.))
Hát attól még a közgazdasági környezet egészen más. Így aztán ugyanarra a dologra - recesszió - másként is lehet reagálni. Ez nem egy tüdőgyuszi, amire ugyanazt az orvosságot írja fel mindenkinek az orvos.
háát ez még talán ütősebb, mint a hazudozós, elkúros rész :P Kornai, mint maszop-holdudvar körüli közgazdász és Surányi, mint MNB-elnökségre alkalmatlan... és ezt maga a kormányfő állítja... rohadt jó anyag :P