A háziorvosok engedetlenséggel fenyegetőznek...
hm... lehet, hogy én vagyok rosszmájú, de szerintem meglepő adatok látnak hamarosan napvilágaot az eddigi betegforgalom és az új között, pláne, ha mellette ott lesz a vizitdíj is... lehet, hogy 20-30% eddigi vizsgálatról kiderül, hogy kamu volt?
Azt a statisztikát nem teljesen értem, mert a fejlécben " I.negyedév" szerepel. Most a számok is a negyedelt évre vonatkoznak, vagy ez van kivetítve egy évre (2006 miatt)
ez az van aki rendes és látástól mikulásig meló lelkiismeretesen... van aki hasrautve gyárt vizsgálatot...
13 milliárd nem sok, de el lehet osztani emelni a pontokért járó pénzt, pontokat, átalakítnai progresszívan, de ehhez nem többlet pénzt kell kunyizni, hanem a szerintem meglevő 10-40% sumákot átcsoportosítani... tételesen elszámolni...
" mi lesz, ha kiderül, hogyaz eddigi havi rendszeres 3000 vizsgálat csak 1500-2000.."
Most olvtam, hogy az adatcsőszünk már kardoskodik a tételes elszámolással szemben. Micsoda kivételezett helyzetben voltak eddig a háziorvosok, belegondolva hogy a normális civil életben egy csokor petrezselyemről is tételes számlát kell adni.
Ha a beidézett számsor bebizonyosul, akkor itt bizony nem adatvédelmi jogtudoroknak kellene intézkedni.
A bankok... ne emlegesd, a kedvesem ott dolgozott, 6 évig ügyfelesként... a fizetés, röhejes volt... a fönökök azok keresnek, de gyomruk is van...
náluk stopperrel áltak mogottük, mennyi idő alatt intéznek el egy ügyfelet (van aki bonyolult dolgot kér és az több idő) hány ügyfél/nap, mennyi idő WC-n, kajáldába...
reggel du egy egy ora plusz (nincs fizetve) ezután kirugták a fiók 1/3-át (gyesen gyeden levőket, nyugdij előttieket) majd újra mértek... ezután még 1/3 repült... azok akik sok éve voltak... mindössze egy kettő rutinost tartottak meg, mert jobban megéri felvenni 18 éves emberkét alacsonyabb bérre, betanítani, és kirugni, mint rutinos magas bérű időssebbeket megtartani...
Ja az ország egyik nagyvárosának fő fiokjárol van szó...
És ez a ban azóta is mindig rekordnyereségeket ér el, és terjeszkedik, mos már ruszkiba is (ugye sejted melyik...)
A gyermekkórházakkal eggyetértek részben, a 800 Ft-os nevetségesen alacsony trauma órabér miatti tiltakozással is, mivel egy hétvégén, pl. Londonba megkeresik havi fizujukat...
a Háziorvosokkal nem... mivel szerintem csak nem akarnak bebukni az eddigi kényelmes jelentéseik miatt, mi lesz, ha kiderül, hogyaz eddigi havi rendszeres 3000 vizsgálat csak 1500-2000...
ps. vizitdíj még ellenőrizhetőbbé teszi...
vajon az 1500 millárdos keretből mennyi megy a háziorvosoknak 5-50 millárd mennyi lehet ebből a tényleges vizsgálat/kiadás a mostani 50-60-70-80-90%-a?
Elmézést minden tisztességesen güriző háziorvostól (van olyan ismerősőm jópár, de van olyan is aki a forgalmat a pénzügyi helyzetéhez igazítja pl. nyaralás előtt kicsit megnő a vizsgálatok száma...)