Keresés

Részletes keresés

Or Kán Creative Commons License 2010.07.06 0 0 147
:)
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (144)
Demokrapia Creative Commons License 2009.10.24 0 0 146
Úgy látszik akkor a fejlettebb embereknek akarok eszet adni, hogy ne azt támadják ami vesztésre van itélve, hanem azt ami valóban felháborító a nyelvtörvényben.!
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (144)
Demokrapia Creative Commons License 2009.10.24 0 0 145
Számomra felesleges bemondani szlovákul. A lakosok számára szintén. De ha innen van támadva a nyelvtörvény, akkor vesztésre van itélve, mert Európa szerint több nyelv nem árt.
A nyelvtörvény azon pontjait kell kritizálni amelyikek bizonyos esetekben TILTJÁK a magyar nyel használatát.
Előzmény: Or Kán (143)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2009.10.23 0 0 144
Nézd mi sem tiltakozunk, hogy te itt magyarul fogalmazod meg a szlovák propagandát. Ennyivel vagyunk fejlettebbek.
Előzmény: Demokrapia (142)
Or Kán Creative Commons License 2009.10.23 0 0 143
El tudom fogadni, amit írsz, de: minek bemondani szlovákul a közleményeket abban a faluban, ahol szinte kivétel nélkül magyar anyanyelvűek élnek? 
Előzmény: Demokrapia (142)
Demokrapia Creative Commons License 2009.10.23 0 0 142
Csak ezzel ne panaszkodjunk sehol, mert ez vesztésre van itélve. Egyszerűen azért, mert nem a magyar nyelvet tiltják ebben az esetben, hanem azt akarják szlovákul is mondják be. Ilyesmi ellen butaság tiltakozni!
Szerintem furcsállanád te is, ha egy magyarországi községben csak mondjuk románul szólna a hangosbemondó. Magyarul nem! Ha arra járnál mit gondolnál?

Ellenben, hogy a reklámhirdetést magyar hetilapra szlovákul is reklámozni kell, nos ez ellen lehet tiltakozni, vagy európai bíróság elé vinni. Mert itt valóban felesleges a szlovák.

Sok minden kritizálni való van a nyelvtörvényben, ne azt kritizáljuk amiben soha nem fog Európa igazat adni. De a józan ész sem, mert több nyelven mondani elég ésszerű.
Előzmény: Or Kán (139)
Demokrapia Creative Commons License 2009.10.23 0 0 141
"Mit csináljon az, aki látja, hogy a felvidéki magyarság sem egységes?"

Szóval teljesen egységes nem volt soha, mert az természetellenes is lenne. De az igazság az, hogy nagyon egységes volt addig míg Csáky Pál át nem vette az irányítást. Meg kell mondjam, hogy a választásokon valószínűleg Csáky pártja lesz a befutó, mert a magyar választók nem oszthatják meg magukat, de nagyon sok magyarnak nem tetszik a Csáky típusú politizálás. Természetesen sok támogatója is van, de nem értem miért volt jó neki megosztani a magyar pártot. Persze ezt Bugárra fogja, de Bugár akkor is éveken keresztül összefogta a magyarságot, bár azt én is kritizálom, hogy gazdaságilag nem fejlesztették a magyarok lakta vidéket. Nem vagyok jós, soha el nem találom a lottószámokat, de amikor Csáky odakerült megjósoltam, hogy szétszakítja a magyar pártot.
Bugár nagyon diplomatikusan sok mindent el tudott érni. Mióta Csáky ott van egyre rosszabb. Persze ennek inkább Ficóék az oka, de mégis Csákynak néha vannak furcsa megnyilvánulásai. Nos kimondom. Mintha azon dolgozna, hogy a felvidéki magyarság veszélyeztetve érezze magát, így ne Bugár pártját, hanem az MKP-t válasszák a választók. Tehát olyan "minél rosszabb annál jobb" politika.
Dunit Creative Commons License 2009.10.23 0 0 140

Sziasztok !

Érdeklődnék, hogy hol kell/lehet kezdeményezni azt , hogy  szlovákiát ezután Tótországnak  hivják nálunk.

Ahogy   nem mondunk Polskát helyette Lengyelországot.  Nem mondunk Deutschlandot , hanem Németországot miért ne lehetne a tótok országa Tótország  ??

Sőt  nem mondunk Itáliát sem Olaszország helyett !

Ja a tótoknak nem tetszene ?

Hát tehetnek egy szivességet.

( Megjegyzés : egyik öreganyám tót volt )

Or Kán Creative Commons License 2009.10.22 0 0 139

Azóta még újabb helyzet van Szlovákiában:

Írásban figyelmeztették Nagytárkány polgármesterét a szlovák nyelvtörvény betartására

A Tisza-parti település polgármestere elmondta: nemrégiben levelet kapott a kulturális minisztériumból, és ebben figyelmeztették, hogy Szlovákiában 1996. január 1-je óta a községi hangosbeszélőn államnyelven köteles tájékoztatni a lakosokat. Ezenkívül felszólították: megadott határidőn belül írásban tájékoztassa a hatóságokat arról, hogy az államnyelvről szóló törvény előírásait Nagytárkányban eddig miképp tartották be.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nohát, kedves olvtársak. A kérdés időszerűbb, mint valaha:

ki tudunk-e állni a szlovákiai magyar testvéreink mellett?

rece--fice Creative Commons License 2009.05.28 0 0 138
És hogy lehet segíteni?
Előzmény: Vetésforgó (137)
Vetésforgó Creative Commons License 2009.05.28 0 0 137
Nem éppen politika, de akinek van kedve és ideje, az segítsen legyen szíves.
Van egy tablókép verseny Szlovákiában, a Markiza indította. Itt van egy magyar osztály.

http://www.markiza.sk/moje-tablo-2009-anketa?offset=63

Középső oszlop, lefelé a harmadik, lila háttérrel.

Engem is csak megkértek, nincs köztük ismerősöm, de úgy gondoltam nem tart semeddig segíteni nekik.
Or Kán Creative Commons License 2008.09.13 0 0 134
Nagyon helyes. :)

Köszönjük, Elnök Úr!
Előzmény: Törölt nick (133)
ambosz Creative Commons License 2008.09.13 0 0 132
Előbb tisztázni kellene, ki a hazaáruló? Milyen alapon, ki állítja ezt valakiről?
Előzmény: Törölt nick (131)
ambosz Creative Commons License 2008.09.13 0 0 130
Nincs ebben a hazaárulózásban semmi különös. M.O-on már rég használják ezt a kifejezést.
geszthi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 129
Legyen mar gerinced!

Most vagy igen igaz magyar ME es kiall mellettuk vagy nem az, DE AKKOR semmit sem szamit mit mond GYF hisz csak PR-bol teszi!

Előzmény: Törölt nick (127)
originalqszi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 128
Most én mondok valamit:))))))) Az egész szlovákiai ügy Gyurcsány felkérésére történt, hogy bizonyítsa "magyarságát":(((((((( Tudod a száz apró trükk, meg a 101ik, meg a 102ik:(((((( Sokszor azon morfondírozom, hogy vajon ha jobboldali lenne Gyurcsányusz, mit találnátok ki rá??????:DDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: geszthi (126)
geszthi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 126
Orulok, hogy Gyurcsany Ferencet vegre igaz magyarnak tartod aki kiall az erdekukben!

Haladunk a Medgyessy szindromaba...nemsokara belole is dramai hos les a MNemzetben :-))
Előzmény: Törölt nick (125)
geszthi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 124
" Hasonló politikus nincs ma egy sem Magyarországon. Egyetértek. És miért nincs?

Mi tortent ketev ota hogy hirtelen Orban ilyen politikus lett neked akinek "Nyilvánvaló Orbán elkötelezettsége a határon túli magyarok mellett"

Volt ujra KAP nepszavazas? Ja, azt nem akar a Fidesz...miutan 4 nap alatt megtagadta Orban oket, hisz ugye ok szavaztak NEM-mel...
Előzmény: Or Kán (86)
geszthi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 123
Jo hogy itt nyomjatok az irredenta szoveget utana meg fel vagytok haborodva, hogy a szlovakok miert nem olyan kedvesek iranyunkban...
Előzmény: Or Kán (49)
Or Kán Creative Commons License 2006.09.06 0 0 122
Továbbá: nemzetiségi mivoltában minden elszakított területen és Magyarországon élő magyar azonos.
Előzmény: jozanesz60 (121)
jozanesz60 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 121

"Nemzetiségi mivoltában mindegyik felvidéki magyar azonos."

Korrekt !

Előzmény: én12 (117)
jozanesz60 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 120

Egyébként hogy jön ez ide ? Mint leírtam, Előbb magyar, aztán jobbos, balos, szadeszos stb. Ez lenne a normális.  Csak itt először és örökké(?) szadesz, magyarnak lenni meg snassz. Na EZEK ezek....

Ha a felállás és a szemlélet változik,  az 5%-os törpe minoritás meítélése is változhat.  Addig persze lehet hülyeségeket beszélni...

Előzmény: Bimbum (116)
jozanesz60 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 119
Miután Franciaország területét  a magyar nagyhatalom javaslatára és közreműködésével 1/3-ára szakítjuk, valszeg ők is a nemzetegyesítésen fognak gondolkodni.  Persze hogy ott lesznek e olyanok, akik saját nemzetük ellen harsognak, nem tudom.  Bár egy Vichy  és társai ott is  akadtak......
Előzmény: Bimbum (116)
én12 Creative Commons License 2006.09.05 0 0 117

Mit csináljon az, aki látja, hogy a felvidéki magyarság sem egységes?

Már Rejtő Jenő megmondta az igazságot, mikor Füllig Jymmi bal kézzel a fagylaltoskocsiba ütötte az erőművészt, s az méltatlankodott, mert ő jobbkezes ütést várt. Íme az igazság: "Nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani."

Azaz, nem lehet minden tót pofon mellé egy politológust állítani, aki eldönti, jobbos, vagy balos érzelmű az a felvidéki magyar, aki kapja. Az a lényeg, hogy magyar kapja. S aki azzal kezdi, hogy a megalázott kisebbségi melyik oldalhoz tartozik, az az mellett áll ki, aki megaláz. Nemzetiségi mivoltában mindegyik felvidéki magyar azonos.

Előzmény: narancsfing (98)
Bimbum Creative Commons License 2006.09.05 0 0 116
Melyik francia párt akar útlevelet osztogatni a belgiumi, svájci, kanadai vagy amerikai franciáknak?
Előzmény: jozanesz60 (110)
Bimbum Creative Commons License 2006.09.05 0 0 115
Látod ezzel máris megbuknál a magyar állampolgársági vizsgán. A magyar állampolgárságot ugyanis senkitől nem lehet elvenni (alkotmányos jog).
Előzmény: Törölt nick (102)
Wic Creative Commons License 2006.09.05 0 0 114

"Mit csináljon az, aki nem tartozik egyik táborhoz sem?"

Ezt ugye csak teoretice kérdezted, úgy általában? (Tehát: ha éppen nem lennél a balos propaganda ide kihelyezett terjesztője, ha nem utálnád a jobboldalt, mint a szart, akkor mit kéne csinálnod. Így akartad, ugye?)

:DDD

Előzmény: Or Kán (101)
Wic Creative Commons License 2006.09.05 0 0 113
hajaj, de még mennyire. az ő vesszőparipája mostanság a szlovákiai magyarverések és Orbán viszonya... :o)
Előzmény: Or Kán (94)
Or Kán Creative Commons License 2006.09.05 0 0 112
Pedig már éppen kezdtem lemenni alfába az egység érdekében...:)
Előzmény: Törölt nick (109)
jozanesz60 Creative Commons License 2006.09.05 0 0 111

Mit csináljon az, aki látja, hogy a felvidéki magyarság sem egységes?""

Már hogyne lenne egységes! Magyar. Ez az egység alapja.

Előzmény: narancsfing (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!