Keresés

Részletes keresés

megélhetési lakosság Creative Commons License 2006.09.05 0 0 39

Aki a csótány-patkány-gyurcsány féle kártevők embereire szavaz, az a csődre, a válságra, a hazugokra, a csalókra szavaz! Kampány ide vagy oda, akinek esze van, nem a rohatt vérszívókat támogatja!

Előzmény: főnixmadárka (38)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.09.04 0 0 38

Mocsok hazug kampány, hazug Gyurcsány, Hazug MSZP!

Ön sem akarhat tisztességtelen eszközökkel választást nyerni – lényegében ezt a súlyos állítást, erkölcsi imperativust hordozó óhajt szegezte a baloldal vezére a demokratikus jobboldal vezetőjének emlékezetes televíziós vitájukon április 5-én.

A rendszerváltozás óta példátlan módon kisvártatva újraválasztott miniszterelnök ekkor valójában azon felfogás mellett tett hitet, hogy a végrehajtó hatalom birtoklásáért folytatott demokratikus küzdelmet a törvényi rendelkezéseken túl egyéb szabályok, így erkölcsi megfontolások is korlátok közé szorítják. Még egyszerűbben: demokráciában nincs kettő, egy köznapi és egy politikai használatra szánt morál. Gyurcsány Ferenc haragját egyébként a Fidesznek a parlamenti választásokat megelőző kampányban megfogalmazott egyes üzenetei váltották ki. A vezető ellenzéki erő ugyanis olyan képtelen szörnyűségeket mondott és sugallt, hogy a Medgyessy–Gyurcsány-kormányok tevékenysége egy közelgő gazdasági válság árnyát vetítette a sikerpropagandával elkábított, mit sem sejtő országra, hogy újraválasztása esetén a koalíció emeli a közszolgáltatások árát, a tandíj bevezetésén gondolkodik, fizetőssé teszi a járulékainkból fenntartott egészségügyet stb.

Most, a rövidre szabott önkormányzati választási kampány kezdetén érdemes ennek fényében szemlélnünk a pártvezetők mondatait, a szavazók kegyeiért küzdők ígéreteit. Amikor például sokan azt gyanítják, hogy Demszky Gábor kicsiben a kormányfő tavaszi mutatványát készül megismételni, tehát októberre a fővárosi költségvetés is összeomlik, talán még többen felmérik a csődpolgármester újraválasztásának kockázatát. A közösség kollektív emlékezetét még sem az idő, sem az idézett tévévitában felállított gyurcsányi mérce szerint tisztességtelen politikai cselekvés bűnének hatalompárti sajtó általi relativizálása (…de a Fidesz is…) nem tudja elhomályosítani. A miniszterelnök szavainak hitele például könnyen lemérhető a Balatonőszödön most elfogadott második Gyurcsány-csomagon. Amivel nem csak az a baj, hogy éppen az ellenkezőjét hazudták még tegnap. A következő adag megszorítás is éppen a kiszolgáltatottakra ró újabb, nehezen elviselhető terheket, miközben korántsem biztos, hogy pár száz forintos vizitdíjjal és jó néhány térítéskötelessé tett gyógyszerrel közelebb kerül az óhajtott cél, az államháztartási egyensúly helyrebillentése.

Ezek után az október elsejei voksolás általános tétje világosan és tömören megfogalmazható. Az már kiderült, hogy tisztességtelen eszközökkel nálunk lehet választást nyerni, az viszont még nyitott kérdés, hogy a hazugságok láncolatára épülő politika tartósan sikeres lehet-e. Bibó István válasza a kérdésre, mint tudjuk, egyértelmű nem. Ezért hát az önkormányzati választás nem egyszerűen arról szól, hogy kik irányítják majd a településeket, kik alkotják a különféle képviselő-testületeket. Nem is csak Orbán Viktorról, Gyurcsány Ferencről, jobb- és baloldalról, bár az eredménynek pártpolitikai következményei is lesznek. A hatalmát demokratikus körülmények között tolerálhatatlan eszközökkel megtartó koalíció megbüntetése elsősorban a politikai közösség érdeke, önbecsülésünk, a demokráciába vetett porladó hitünk feltámasztásának minimális feltétele.

Sokan persze nem fogékonyak az efféle érvekre. Nekik mondom: a Gyurcsányék okozta erkölcsi kárt immár forintosították.

marmota Creative Commons License 2006.09.02 0 0 36

A Fidesz-kampány gyatra volt, ez tény. Nem tudtak mit kezdeni a helyzettel.

De ettől még akit igazán érdekelt a dolgok állása, utánanézhetett.

(Ha már az arra rendeltetettek nem segítettek a tájékozódásban, inkább növelték a homályt..:(

Előzmény: b.viridis (35)
b.viridis Creative Commons License 2006.09.02 0 0 35
Csak pár apróság, ami a nagyon nagy többségnek nem éppen annyira triviális:
-mi az az ÁAK?
-mi az a honlap?
-mi az az eladósodottság?
-legfőképp: mi a franc az a szám, mi mögött egy ferde vonal van, két pici karikával?
Azzal viszont, hogy "a költségvetés köszöni, jól van" már tud mit kezdeni, mert érti, vagy érteni véli. És igen, azzal is, hogy a "költségvetés kurvanagy szarban van". Hinni pedig annak fog, aki kevesebbet hazudott neki olyan dolgokban, amihez viszont ért. Erre a Fidesz is rájött a választáskor, de sajnos kicsit későn, a Vizsla már kiugatta magát, a depressziós plakátok is megtették a hatásukat.
Előzmény: marmota (34)
marmota Creative Commons License 2006.09.01 0 0 34

Nézd, ha vkit igazán érdekel; öt perc alatt megnézheti az ÁAK honlapján az eladósodás mértékét. És összevetheti kormányonként.

Csakhogy az a baj, hogy nagyon keveseket érdekel. A nép zöme (tisztelet a kivételnek) nem lát az orránál tovább.

Előzmény: b.viridis (33)
b.viridis Creative Commons License 2006.09.01 0 0 33
Nyílván, hogy át tudnak.
Iszonyatos munkába (óriási előképzettséggel, ofkorz) kerülne, ha személyesen kellene ellenőrizzek mindent. Szvsz ez gyakorlatilag is lehetetlen, nincs a világon ilyen polihisztor.
A mai világban ítéleteinket javarészt másod- vagy éppen többedkézből származó információk, de még inkább az általunk favorizált pár többszörös kiváló önkéntes mérvadó véleménye alapján hozzuk meg.
Ami borzasztó nehéz, a megmondó embereink helyes kiválasztása.
Itt szvsz nagyon elbaszta a dolgot a Fidesz.
A költségvetéshez az emberek hatalmas hányada hótt hülye, azt se tudja, hogy mi a szar az a dzsídípí, 109- en nagyságrendű számokkal már nem tud mit kezdeni.
Ellenben a hétköznapi dolgokkal eléggé tisztában van. Ha a Fidesz a Vizslában (is) hazudik neki egy ordasat, azt biza nagyon jól átlátja. Ennek az lesz a következménye, hogy az ilyennek akkor sem fog hinni, amikor viszont kéne. Így a makrogazdaság vonatkozásában, amihez nem ért, olyannak fog hinni, aki nem baszta át olyasmiben, amihez viszont igen.
Így harap a Vizsla a saját farkába.
Előzmény: marmota (32)
marmota Creative Commons License 2006.09.01 0 0 32
Hogy tudtak átverni? Üvegzseb van, meg kritikus és független sajtó! Jegyzőkönyvek a körmányülésekről, demokrácia, stb. És még így is át tudtak verni?
Előzmény: b.viridis (31)
b.viridis Creative Commons License 2006.09.01 0 0 31
Mint már elmondtam, nekem elsődlegesen az a bajom, hogy egyáltalán átverhetnek, mert olyan a rendszer.
Az meg attól, hogy egy másik rabló kiált tolvajt, jobb még nem lesz.
Előzmény: Első Polgár (26)
zividivi Creative Commons License 2006.09.01 0 0 30
//"......1995ben Nick Leeson 5oo millió fontot tapsolt el és kapott 5 év börtönt, végbélrákot és a felesége is elhagyta...."//

Minálunk éppen fordított a hatalmi elit erkölcse. Gyurcsány fogja lecserélni öregedő feleségét, többmilliárdos sikkasztásért taps jár nekik, magas méltóság, esetleg állami kitüntetés. A végvélrákhoz nem tudok hozzászólni, de hogy a szájuban máris ott az aranyér, az biztos.
Előzmény: Első Polgár (26)
b.viridis Creative Commons License 2006.09.01 0 0 29
Cselekedj úgy, hogy az emberiségre, mind a saját személyedben, mind bárki máséban mindenkor mint célra, sohasem mint puszta eszközre legyen szükséged.

Mondotta volt Kant, akit erősen foglalkoztatott az erkölcs, mint olyan. Szvsz fölösleges arról vitatkoznunk, hogy ki kezdte, hogy ki degradálta le egy olyan szintre a közbeszédet, aminek a folyománya az, hogy ma már egy választási kampány a fingóverseny színvonalát se bírja alulról közelíteni. Elfogultak vagyunk, tán esélyünk nincs az egyetértésre.
Ellenben ha azt elfogadjuk, hogy ez nem jó, akkor tovább tudunk lépni.
Kérdés, merre.
Én nam tartom előremutatónak, ha az lesz az egész summázata, hogy csúnya dolog lebukni.
Ha arra lyukadunk ki, hogy nem szép dolog hazudni (se kicsit, se közepeset) és nem üdvös, ha a közbeszélés egy retardált hároméves szellemi színvonalán zajlik, akkor talán van esély. Már ha következetesek maradunk és a továbbiakban oldalfüggetlenül, csírájában...
Előzmény: én12 (24)
zividivi Creative Commons License 2006.09.01 0 0 28
//"....nem tartom jó dolognak, ha nem összefüggéseiben nézzük az ügyet..."//

Akkor miért csinálod?????
Előzmény: b.viridis (22)
zividivi Creative Commons License 2006.09.01 0 0 27
//"....Közöm nekem ahhoz, hogy ti mit szívtok meg?
Eddig én szívtam meg, amikor fizettem helyettetek a gáz meg az áramfogyasztásotok egy részét.
Most majd fizeti ki- ki magának. Ja, hogy ez neked szívás? Nahát...."//

Mi a szívás? És hol kezdődött? Tényleg azt hiszed, hogy bármit is fizettél bárki helyett? Ugyan miből?

-Tőletek semmit sem államosítottak el? Hogyan csináltátok?
-A Te jövedelmed az elmúlt 60 évben annyival magasabb volt, mint a többieké, hogy ezt vonogatják el tőled 17 év óta a mi villanyszámlánkra? Hogyan csináltad?
-17 év alatt vagyonosodtál meg annyira, hogy még a ,mi villanyszámláinkat is ki tudtad fizetni eddig? VALÓBAN????? Nehogy szorgalmadra és tehetségedre hivatkozz már! Ehhez a "teljesítményhez" másra is szükséged volt, ami a többi tehetségesenek és szorgalmasnak nem adataott meg.
-Külföldröl jöttél "beruházni"? Na látod, akkor ebbe rokkanz bele az ország!
Előzmény: b.viridis (21)
Első Polgár Creative Commons License 2006.09.01 0 0 26
neked mindegy hogy egy 2oassal vernek át vagy 2o millióval, és még büszke is vagy rá-
látszik, hogy nem kell IQ teszt a regisztrációhoz.

Gyurcsányék különböző könyvelési trükökkel kb 8 mrd dollárt tüntettek el a választók és befektetők szeme elől. És a seggnyalóik még itt csápolnak és mosogatják.
Csak összehasonlitásképpen, 1995ben Nick Leeson 5oo millió fontot tapsolt el és kapott 5 év börtönt, végbélrákot és a felesége is elhagyta.
Igaz az nem Mo, az Dél Kelet Ázsia. Harmadik világ.
Előzmény: b.viridis (25)
b.viridis Creative Commons License 2006.09.01 0 0 25
Ja, kenni kell, mondom én.
Ha valami barna és nagyon büdös, az valószínűleg nem nutella.
Az a kenyér akkor sem lesz finom, ha csak keveset kensz rá belőle.
Előzmény: Első Polgár (23)
én12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 24

Negatív kampányból mind a kettő kivette a részét, bár szvsz az MSzP ezt is jócskán nyerte.

De az, hogy szándékosan eltitkolt pénzügyi adatok, "a költségvetés köszöni, jól van", "dübörög a gazdaság", "minket irigyelnek", stb, stb, azért kissé túl sok. Különösen pont ma. Eltelt fél év, s lassan-lassan kiderül, az elmondottaknak még az ellenkezője se igaz, mert még annál is rosszabb a helyzet.

Első Polgár Creative Commons License 2006.09.01 0 0 23
Ha neked mindegz az, hogy a GDP 1o%val basznak át, vagy egy szaros kampánylappal akkor hajrá, vegyél ENRON részvényt idióta.
b.viridis Creative Commons License 2006.09.01 0 0 22
Tehát ha suttyomba' csinálják, az nem baj. Furcsa erkölcs.
A Vizslának ugye semmi köze a Fideszhez.
Ne haragudj, de tetszettél volna akkor szólni. Még idejében. Hogy téged senki ne nézzen hülyének.
De nézzük célszerűségi szempontból: mi történik, ha kiragadjuk a környezetéből Gyurcsányék hazugságait és -mivel erkölcsös lények vagyunk- vastagon elítéljük? Semmi. A medencébe ugyanúgy szarnak- fosnak továbbra is. Szvsz ezért nem tartom jó dolognak, ha nem összefüggéseiben nézzük az ügyet.
Előzmény: én12 (20)
b.viridis Creative Commons License 2006.09.01 0 0 21
Közöm nekem ahhoz, hogy ti mit szívtok meg?
Eddig én szívtam meg, amikor fizettem helyettetek a gáz meg az áramfogyasztásotok egy részét.
Most majd fizeti ki- ki magának. Ja, hogy ez neked szívás? Nahát.
Lesz végre egy olyan rendszer, ahol esélyem van arra, hogy most már ne mindig csak én szívjam meg.
Előzmény: Törölt nick (18)
én12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 20

Brunyáltak, brunyálgattak, de most nyíltan belesz*rtak, majd a sz*ros vizet közvetlenül a pofánkba csapták. Van egy kis különbség.

Ha nem a bőrünkre menne, halálra röhöghetnénk magunkat azon, ami mostanában megy.

Előzmény: b.viridis (14)
kazohinia Creative Commons License 2006.09.01 0 0 19
Nem fog fáj-ni. (ja, a tarkólövés)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 17
Igazad van. Lopcsány nem szart a kútba, csak mellé, majd belelökte.
Előzmény: Droopy (16)
Droopy Creative Commons License 2006.09.01 0 0 16

Las-san mon-dom--hogy-tudj-ol-vas-ni-a-szam-rol:

vi-zit-dij =/= gyógy-szer-fel-í-rá-si-díj

Ergo gyurcsany igazat mondott nem lesz bevezetve gyogyszer felirasi dij.

De keppel is illusztralhatom

Előzmény: főnixmadárka (-)
Bekö Tóni Creative Commons License 2006.09.01 0 0 15
Milyen mázlija van Orbánnak, hogy nem ö nyert, most akkor öt basztatnátok a hazug igéretei miatt.
Előzmény: főnixmadárka (-)
b.viridis Creative Commons License 2006.09.01 0 0 14
Egyrészt. Engem nem baszott át, én nagyvonalakban ezt vártam tőle, sőt.
Másrészt. Ugye szemernyi igazam nincs abban, hogy az elmúlt durván hat év, de különösen az utóbbi kettő nem éppen arról szól, hogy a politikában mindenki igyekszik tisztességes eszközökkel, becsületesen sikert elérni.
Én ezt másként nem tudom látni, csak mint egy uszodát, ahol suttyomban mindenki belebrunyál a vízbe, de ha valaki ezt nyíltan, a rajtkockáról meri tenni, azt aztán leugatják ezerrel, mert ugyi megvan minden erkölcsi alapjuk.
Szvsz a mostani választásokon a Fidesz szempontjából nagyvonalakban az történt, hogy visszanyalt a fagylalt. Meg is lepődtek, ahogy illik. :-)
Előzmény: én12 (13)
én12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 13
Értjük. Az, hogy Gyurcsány Téged is úgy ba**ott át, mint a sz*rt a palánkon, Orbán a hibás. Csavaros egy logikád van.
Előzmény: b.viridis (10)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.09.01 0 0 12
Na, látom, hál istennek kimoderálták azt a hülyeséget, amire válaszoltam.
Előzmény: boci boci tarka (11)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.09.01 0 0 11

Biztos, hogy főnixmadárka bosszúéhes zsidó ávósokról akar itt értekezni?

b.viridis Creative Commons License 2006.09.01 0 0 10
Whisful thinking.
Ha attól elmúlna egy párt, mert a prominensei hazudtak, akkor a Fidesz helyett (is) ma már egy kurvanagy vákum lenne.
Még pár évig lelkes bölcsészek elcsevegnek az erkölcs abszolút voltáról, pár politika- addikt néhányszor még kielemezgeti, hogy mennyire szép dolog egy gusztustalan eszközökkel operáló ellenfélnek hasonlókkal nekimenni, osztán 2010- re úgy elfelejti mindenki, mint a pinty! Simán újraválasztják őket. Pláne, ha a Fidesz tulajdonosa hozza a szokásos formáját. Amire nagy az esély, mert semmit nem tanul és semmit nem feled.
Ki a fene emlékszik ma már a liberális, erősen antiklerikális Orbánra?
A torgyánbarát Orbánra?
Ha a reformok folytatódnak és bejön a dolog, Gyurcsányra is majd úgy fognak emlékezni, hogy ő volt 2006- ban az a nagy ravasz, aki kiénekelte Orbán szájából a biztosnak látszó sajtot. Hja, ilyen a pragmatizmus.
Előzmény: főnixmadárka (6)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.09.01 0 0 7
Köszi, hogy szóltál már úgyis nagyon eltüntek a topikok.
Előzmény: kopa1 (5)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.09.01 0 0 6
Szerintem már nem hisznek neki, akkor még valóban hittek, de ez elmúlt mint ahogy az mszp is el fog múlni.
Előzmény: b.viridis (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!