Keresés

Részletes keresés

oskeresztyen Creative Commons License 2006.09.16 0 0 22

Keresztyen Gyermekek verseibol:

Siklós József: Boldog tudás

Tudom, Jézus szeret engem
éjjel-nappal vigyáz rám,
szeme bajban is fölöttem,
mint esoben a szivárvány.
Nem félek hát, boldog vagyok
Jézust én is szeretem,
templomban és iskolában
s otthon is o van velem.

---

Boros Gergely: Igazi boldogság

Az igazi boldogsághoz
sok pénz, szép ház nem feltétel
s mi ennél több
az üdvösséghez
csak gyermeki,
tiszta szív kell.

---

Siklós József: A legjobb barát

Jézus a gyermekek
leghívebb barátja
ölbe veszi oket
szereti, megáldja.

Követem Ot én is
hallgatok szavára
befogad majd végül
fényes országába.

---

Varga Erzsébet: Fohász

Hozzád száll fohászom
minden este-reggel
gyermeki imádságom
Úr Jézus fogadd el.
Tárd ki áldó kezed
édesanyám felett
segíts nekem is, hogy
engedelmes legyek.

oskeresztyen Creative Commons License 2006.09.16 0 0 21

Kedves Tenyleg Alfahim,

2004 januarjaban lettem keresztyen. Szamitogepem elott ulve gepeltem radikalisan ateista-nihilista, Nietzsche kovetkeztetesein mar tul jaro filozofiai irasaimat, kozmikus evolucioelmeletemet, elmeleti fizikai fejtegeteseket, amikor teljesen varatlanul Radobbentem, hogy Isten Letezik. Eztan megprobaltam bebizonyitani, hogy miert nem Letezik, de nem sikerult. Barmerre jartam, mindenhol Isten Letezesebe botlottam.

Nekiestem a vilag vallasainak. A Korant eppen ugy eloszedtem, mint az omagyar pogany vallasossagot, a gorog Zeusz-kozpontu vallast, meg a Zoroasztert. Szerettem volna letrehozni egy nagy vallasegyesito elmeletet. Mennyei Atyank Iranyitasara azonban kenytelen voltam felretenni a tobbi vallast, es kivalasztani a Bibliat, mint utmutatot. A Jezus Krisztusrol még azt sem tudtam, hogy Megvaltokent Hirdetett, ezert hanyagoltam, es azt mondtam: nem szamit semmit sem, nem erdekes.

Istentol Vezettettem a Jezus Krisztushoz, es kezdtem el olvasgatni az Evangeliumot, amikor Eme Gyujtemenyt es mas keresztyen irodalmat lapozgatva azt Tapasztaltam, hogy Jezus Krisztus El! Meglattam bennem!

Addig azt hittem, hogy az, amit Jezus 'Isten Orszaga'-nak Nevez, meg az olyan Kijelentesei, mint 'En tebenned, te pedig Enbennem' jelkepesek es semmik, mint az, hogy 'boldogok a lelki szegenyek', 'az uldozottek' stb., de azt kezdtem el Tapasztalni, hogy Jezus Tenyleg El es belém Koltozott. Addig allandoan azt mondogattam magamban, olvasva, hogy 'az Isten Orszaga mar Eljott', es Abban van a mi 'oromunk', meg hogy 'O bennunk Lakik, mi meg Obenne', hogy ezek hulyesegek. Kepzelheted, mennyire megrokonyodtem azon, amikor Elkezdett bennem Elon Tevekenykedni es elkezdtem Megkapni Atyanktol a Jezus Krisztus Altal azokat a Mennyei Gyumolcsoket, amik az Isten Orszagaban valo oromet es boldogsagot jelentik. Nem hasonlithatok ezek semmiféle latomashoz, sem semmihez, amit szemmel lat az ember, hiszen a Lelekben valo Latas sokkal, de sokkal Igazibb es tobb Bizonysagot Ad, mint barmilyen mas erzekszerv.

2004 Karacsonyaig a Szent Lelek meg-meggyengult annyira bennem - engedetlensegeim miatt -, hogy ezen idoszakokat ugy tartom szamon, mintha szinte nem is lett volna. 2004 Karacsonyanak napjan kivonultam a sotetbe es a hidegbe, az eloszobába. Egesz nap es ejjel nem ettem es nem ittam, roppant kenyelmetlen térden allasban imadkoztam, virrasztottam, szandekosan faztam, es a szunetekben - szinten hidegben - keresztyeni anyagokat olvastam.

Ekkor visszatert Isten es Jezus, es azota Nem Hagytak El egyetlen pillanatra sem.

Imadkozom Erted. Legyen Veled a Jezus Krisztus most es minodorokke. Amen.

Testveri udvozlettel Molnar Ferenc.
Roma, Italia.

Előzmény: ténylegAlfahím (13)
oskeresztyen Creative Commons License 2006.09.16 0 0 20

Kedves Felix Ur,

nem egy dologrol beszelunk, amikor keresztyensegrol beszelunk. En a keresztyen mentalitast nevezem elsorangu erkolcsnek, nem azt a moralis csodot, amit Roma keresztyen cimszo alatt bevezetett es raeroltetett a vilagra. Roma sosem volt keresztyen, es a vilag egyetlen allama sem volt keresztyen soha. Az Ordog nevezte el a vilagi allamokat keresztyen allamoknak, ezzel elsosorban a megvezetett katolikusokat soporve a Satan szemeteslapatjara, akik elhitték regen is, es sajnos ma is nagyon sokan, hogy egy allam valoban nevezheto megtert allamnak, meg hogy a tomeggyilkos kiralyok es barki emberolo, hazudozo, tolvaj vagy parazna keresztyen, ha a pápa mondja. Tehat a Circo Massimo vagy a Colosseo disznoolja nem keresztyen, hanem pogany. Romai, emberi, ordogi, satani. A gyilkos pápák sosem voltak keresztyenek, sem azok, akiket maga ala felsorakoztatott uldozni es oldokolni.

Nem tapasztaltam sem Jezus, sem az apostolok eseteben, ahogyan egyetlen keresztyen Testveremen sem a gorog filozofia vagy barmifele hellenisztikus elvek, szemlelet vagy eletmod hatasat. Sot! Mi nem szeretjuk a gorog filozofalast - ez alapja a hitunknek, aki nem igy erez, az nem Jezusi modon tapasztal -, nem szeretjuk a gorogos, abszolute balvanyimado mentalitast es a hozza kapcsolodo muveszeteket, mert mi a szobrok teljes megtagadasaig megyunk, es nem kenyszerbol, hanem termeszetesseggel, tovabba egyik legfobb ellenlabasunk mind a mai napig az a mentalitas es balvanyimadas, amit a gorog tarsadalom tanusitott es hordoz ma is. Krisztus elott es azota mind a mai napig.

A zsidok borzaszto, igen, teljesen extrem egyedi utat jartak be a Vilagtortenelemben. A beloluk kiszakadt keresztyenseggel egyben olyan egyedulallonak bizonyultak, amilyenhez hasonlo nem volt egyetlen nép vagy kozosseg sem a Foldon. A zsidok azzal, hogy 2000 evvel ezelott elvetették Krisztust - ez is bizonysag Isten Letezesere: -, elkezdtek hanyatlani. A regi szertartasossag osszeomlott, es ma mar hire-hamva sincs. Alig akad zsido, aki a mozesi torvenyeket valamennyire is kovetné. Isten már nem tamogatta tovabb a zsido kultuszt, miutan Elkuldte Fiat, a Jezus Krisztust, mert onnantol Jezus lett az Elso, nem Mozes az Isten Akaratabol. Ez Isten Keze, nem emberé. A zsidokat - Krisztus Elott - evezredeken at ra akarták venni a balvanyimadasra, szertartasaik elhagyasara, ami sosem sikerult senkinek. Amikor tortent ilyen, rovid ideig tartott, es sulyos katasztrofa kovetkezett a nemzetre, amit megint az Egyistenhit tisztasaga kovetett. A romai vallas balvanyimadasa (pápa, szentek es tomeggyilkosok szobrai, meztelen csecsemo-, fiatal lany- es fiuszoboralakok, meztelen noi es ferfi szobrok a templomokban, a Vatikan gazdagsaga, politizalasa stb. nem keresztyeniek, hanem a poganysagbol valok. A romai vallas alig tartott meg  valamit a keresztyensegbol. Nem ugy a megannyi - foleg - kisegyhaz es annak hivei.

A romai es gorog viseletekkel hasonlo a helyzet. A zsidok es a keresztyenek hosszu kontosokben jartak, es a paraznasag miatt ovakodtak attol, hogy meztelenkedjenek. Ma Romaban szamos izben zavarják ki a hiveket is a templomokbol, ha ujjatlan ruhaban vagy terd felett vegzodo nadragban/szoknyaban allitanak be. Az utcan a romaias-gorogos viseleteket, amikor pl. a fiatalok togaban jelennek meg, a keresztyenek ma is erkolcstelennek nevezik. Testverem, aki szuz leanyzo, ezt mondta kerdesemre togas fiatalokat latva a romai Orszaghaznal: 'senza morale', azaz 'erkolcs nelkuli'.

Nem latom, nem érem tetten a gorogos hatasokat sem a zsidoknal Krisztusig, sem a keresztyenek eseteben. Inkabb a radikalis ellenallas az, ami szamomra mindket kozossegnel kitunik. Jezus bolcsessege pedig messze elkerulte a poganysagot, sot, termeszetes szamunkra, keresztyenek szamara, hogy Sajat szulofoldjenek szokasait es rendeleteit is. Isten Fiakent es Abszolut Istenkent Szolt, Onallosaga es Tekintelye is ehhez Igazodott.

Az elhivott zsidosag nem gorog eredetu. Isten Egyiptombol hivta el a zsidokat, es pillanatok alatt levedletett veluk minden lelki- es eszmei sajatossagot, amit Egyiptomban es barhol azelott az idok folyaman osszeszedtek. Minthogy MOzes Istentol hivatott el, igy nem csoda, hogy az egyiptomi szokasrenddel radikalisan szembeallo es utkozo Torvenyeket es szertartasokat olyan nagy, szinte abszolut tokeletesseggel es mintegy pillanatok alatt teljes eredmenyesseggel kivitelezhette, amire aligha akadhatna pelda a tortenelemben. Mozes tettei bizonyitekok arra, hogy nem ember, hanem Isten cselekedett, es valoban meggyozo bizonyitekokat Adott at a zsidok szamara arrol, hogy O az Abszolut es Neki, valamint szolgajanak engedelmeskedjenek.

Az egesz zsido tortenelem hemzseg az abszurditasoktol. Olyan tortenelmi esemenyek es tortenesek sora jellemzi, vonul at rajta egesz vegig keresztyen napjainkig, amik sehogyan es semmikeppen sem illeszkednek az Emberi Faj sajatossagaiba es automatizmusaiba. Pszichomechanikailag elkepzelhetetlen, hogy egy nép ugy haladjon elore a tortenelmi esemenyek kereszttuzeben, ahogyan a zsidosag, majd az ot koveto keresztyenseg tette napjainkig. A keresztyenseg lelkuleterol es elmenyeirol is a legkeptelenebb magyarazatok szulettek es szuletnek napjainkig, holott mar tobb, mint 50 éve az az UFO-invazio is erezheto vilagszerte, amirol Jezus azt Mondta: az utolso idokben fog bekovetkezni.

Az Emberiseg minden valoszinuseg szerint hirtelen fog vallasilag ebredni: globalis osszkatasztrofajara.

Azt tapasztaltam Jezus es az apostolok Beszedeiben, hogy azok a kezdetektol napjainkig radikalisan elternek a gorogos es hellenisztikus vonasoktol. Mind szovegezesuk, mind tartalmuk, mind a kultikus Torvenyek es szokasok, mind hangnemuk es hangulatuk drasztikus eltereseket mutat... Isten Keze, helyesebben Lelke ez. Nagyon fontos es Isten Allandosagat igazolo teny, hogy a keresztyenek ugyanugy gondolkodnak, ugyanazokat Elik Meg, ugyanugy viselkednek es ugyanugy fogalmaznak - es minel erosebb egy keresztyen, annal inkabb van ez igy -, ahogyan az elso szazadok keresztyenjei. Janos es Tamas Evangeliumanak hangneme az egesz tortenelmen keresztulvonult, mert Ugyanaz a Lelek Cselekedett mindannyiunkban az egesz tortenelem soran. Azt latom, hogy radikalisan elterunk mind a romai allam rendjetol, mind a gorog vilagtol, legyen az az Okor vagy a XXI.szazad.

A pápizmus eszmeje nem keresztyeni, hanem pogany. Jezus Krisztus Onmagat es Onmaga Tanitasait allitotta origoba, Meghatarozva, hogy aki attol barmiben eltér, mar nem Isten Akaratat cselekszi. A keresztes hadjaratok, a papa istenitese, a fenyuzes, a gazdagsag, a politika, avagy barmifele kenyszer a keresztyenseg koveteset celzando nem keresztyeni, hanem emberi es ordogi.

Az ketsegtelenul igaz lehet, hogy a zsidokra sokféle hatas gyakoroltatott 2000 evvel ezelott, mivel Szent Lelek nem volt. De a zsidosag addig radikalisan zsido, Egyistenhivo, szertartasos stb. maradt, amig Jezus Krisztus Elvetesevel Titus csaszar el nem soporte Izraelt. Azota...

A keresztyen lelkulet az pedig keresztyen lelkulet volt es maradt. Termeszetesen vannak hatasok, amik rank gyakoroltatnak boseggel, de a keresztyen lelkulet es hevulet ma is eppen olyan felismerheto es tetten erheto, mint 2000 esztendovel ezelott. Ok is elvetettek mindent, ami nem a Jezus Krisztustol valo. Ahogyan manapsag megannyi kisebb egyhaz es egyhazkozosseg: se tévé, se radio, se ujsag, se politika, se kocsma, se mozi, se disco, se kupleraj, de még az asszonyok mustralgatasa is kerult es ellenzett. Meg egyszer: nem az a keresztyen, aki annak vallja magat, hanem akiben felismerni a Jezus Krisztust.

Udvozlettel Molnar Ferenc.
Roma, Italia.

Előzmény: Törölt nick (15)
oskeresztyen Creative Commons License 2006.09.16 0 0 19

Kedves Serenic,

az, hogy a Jehova Tanui lakasokba csengetnek be, a mai ember szamara sokszor eroszakkent megelt. A televizio feltatalasa elott ez nemigen volt igy, de a falvakban, ahol jelentosebb a bekesseg, a szeretet es a torodes, altalaban ma sem jellemzo. Az, hogy segiteni tiszta szivbol akaro embereket agressziv jelzokkel, roppant durva es tragar hangnemben zavarnak el, korunk sajatossagaira, es nem a Jehova Tanui hibaira, hát még buneire mutatnak. Azaz ok azok, akik segiteni szeretnének, a Legjobbat szeretnék atadni, es azt is tudjuk, hogy barmi helyzetben is kevesek vannak, akik nem nyujtananak tobbet es ne lennenek aldozatosabbak azoknal, akik oket durvan es nyeglen elzavarjak.

Azaz kepzeljunk el egy helyzetet, ahol egy atlagpolgar turelmetlenul zavar el egy Jehova Tanujat, mert leszolitja az utcan vagy becsenget a lakasaba, házába. Most kepzeljuk el ugyanennek a duettnek a talalkozasat egy olyan helyzetben, amikor az egyiknek az életét kellene adnia, hogy a masik megmenekuljon vagy viszont. Ki lesz az a szemely elsopro szazalekban es hányadban, aki kész meghalni a masikert? A térito. Ha ateista lennek, igy mondanam: Az Ember. Azaz a lekezeles teljesseggel indokolatlan es erkolcsileg elfogadhatatlan. A hivo, aki sokkal szelidebb, szeretobb es onfelaldozobb, eletet adja a nalanal gonoszabbert, aki mégcsak emberi szora sem meltatta.

A Jehova Tanui kirekesztesenek masik oka a toluk eltero, masik egyhazi- es gyulekezeti hovatartozas. A keresztyenek sokasaga ugyanis szinten lekezeloen banik a Jehova Tanuival, mert nem latja, hogy ok azok, akik a legpontosabban cselekszik a mi Urunk Jezus Krisztus Tanitasait a téritéssel kapcsolatban. Jezus Tanitotta ugyanis: menj el hazakhoz, kopogj be, es aki fogad, ahhoz térj be addig, mig tovabb nem mész. Az utcai Igehirdetes peldajat szinten Jezus Adta tobbek kozott azzal, amikor a szamaritanus asszonyt a kutnal megszolitotta es Isten Orszagara téritette. Azaz a Jehova Tanui Isten Parancsát cselekszik, amikor házakhoz ternek be es az utcan embereket szolitanak meg - jegyezzuk meg - minden penz es e vilagi erdemerem nelkul, sot, kiteve magukat a kozutalatnak es a megvetesnek, tovabba ingyenes kiadvanyokkal allnak az utcan es mennek lakasokhoz, amiket az egyhaz fizet ki, nem tudom, milyen szazalekban egyhazi adomanyokbol, amiket szinten a hivek adnak ossze. Ezek irdatlan osszegekre rugnak. Azaz a joszandek megkerdojelezhetetlen, ezert az udvariatlan valaszreakciok is teljesseggel indokolatlannak es erkolcsileg semmikeppen sem helytalloknak neveztetnek.

A tobbi egyhaz es egyhazi felekezet nem teszi ugy es olyan mélységben, vagy semennyire sem, amit a Jezus Krisztus Tanitott, hanem azt a Jehova Tanuinal jobban vagy egeszen drasztikusan lemetszi, vagy teljesseggel eltorli. Igy mindazon egyhazak es felekezetek, amelyek nem kovetik ugy a Jezus Krisztus Tanitasait e teren, ahogyan a Jehova Tanui teszik, nem is lesznek kitéve az abbol eredo megvetesnek es uldozesnek, aminek Jehova Tanui, akik viszont ebben is azt keresik cselekedni, amit a Jezus Krisztus Tanitott.

Azaz igaza volt es van Jezusnak, amikor azt Mondta es azt Mondja, hogy a Nevemert fognak titeket kivetni es gyalazni, de boldogok legyetek, mert Enmiattam teszik, a ti Jutalmatok pedig emiatt boseges a Mennyben.

Udvozol Molnar Ferenc Romabol.

Előzmény: Törölt nick (14)
ténylegAlfahím Creative Commons License 2006.09.10 0 0 18
Azok nem Görög, római, hanem babilóniai elemek, amelyek már akkor 4000 évesek voltak.
Előzmény: Törölt nick (17)
ténylegAlfahím Creative Commons License 2006.09.10 0 0 16
Az ókori Görög kultúra legfelljebb az apostolok némelyikére volt hatással, Jézusra nem. A zsidóság, a kultúráját, már jóval a Görög kultúra előtti időből hozta magával Mezopotámia területéről.
Előzmény: Törölt nick (15)
ténylegAlfahím Creative Commons License 2006.09.08 0 0 13
Kedves őskeresztyén!

Valamelyik hsz-be említetted, hogy 2 éve vagy hívő, előtte ateista voltál. Ha nem túl indiszkrét a kérdésem, akkor azt szeretném kérdezni, hogy hogyan történt a Te "pálfordulásod"? Azért kérdezem, mert egyetértek azzal, amit leírtál de ha oda kerülök, hogy akkor miért nem cselekszem, akkor látom, hogy azért, mert nem akarom és ez nagyon elszomorít.
Előzmény: oskeresztyen (12)
oskeresztyen Creative Commons License 2006.09.07 0 0 12
Kedves Mindenki,

nem tartom, hogy a vallaserkolcsi kulturalis neveles barmifele szellemi eroszak lenne, vagy akarmilyen destruktiv hatassal jarna, mar akkor sem, ha ateista szemszogbol nezem. Magam is csupan 2004 elejetol vagyok vallasos, de a keresztyensegre es mas vallasokra mindig szivesen tekintettem, mert azt lattam, hogy a kulturalt es a civilizalt viselkedes es eletmod altalabani velejaroja a vallasnak. Mindig orultem ateistakent, ha valakit imadkozni lattam, mert ugy véltem, hogy ez mar automatikusan ad valamifele megbekelesi keszseget, jo modort, kedvesseget, becsuletesseget, oszinteseget es erkolcsi tartast. En pedig igen erkolcscsosz ateista voltam, aki ateista hevesseggel hirdette, hogy 'az igazsagot tuzzel vivjak'.

Ami a bibliai tortenetek hasznossagat es a Jezus Krisztus teljes egesz Evangeliumaban felvonultatott szeretettorvenyt illeti, megintcsak azt talalom, hogy az nemhogy karos, de ellenkezoleg, szuksegszeru lenne az oktatasban, mint a jo modorra, a torvenyes eletre es a bekes egymas mellett elesre valo neveles talpkove.

Az alatalanos iskolai nevelesben ugy, mint a media egeszeben azonban mindennek a bekes es objektiv szellemisegnek az ellenkezojet lathatjuk: az iskolai oktatasban mi is olyanok voltunk, mint valami verengzo drukkerkocsma. A tortenelemorakon a haborukat illetoen soha nem volt szempont, de kivételre sem emlekszem, hogy a magyarok voltak-e az agresszorok, a terjeszkedok, a kegyetlen zsarnokok es gyilkosok vagy a masik nemzet, egyedul az, hogy a magyarok gyarapodjanak, szerezzenek minel tobb foldet es vagyont, es pusztitsak ki ellensegeiket. Az 'ellenseg' fogalma mindenkire kiterjedt, akik ellen a magyarok harcoltak. Ez a nemzeti barbarizmus az emberallat osztoneletebol ered, amit a Jezus Krisztus elni es elni hagyni Torvenye teljes egeszeben, de ertsd: teljes egeszeben eliminal es eltorol.

Az egyhazi verengzesek - mielott barki ezzel tamadna - nem keresztyeni, hanem emberi es ordogi eredetuek. Minket, keresztyeneket nem igazan erdekel, hogy aki fegyvert fog, katolikusnak vagy protestansnak vallja magat, mert a Jezus Krisztus, tehat a nagybetus Erkolcs Kimondja, hogy aki ol, nem keresztyen, hanem antikrisztus. Azaz katolikus vonalon sem a pápaság meszarlasai, az inkvizicio es a keresztes haboruk, sem protestans vonalon Zwingli Ulrick es Thomas Munzer onvedelembol valo fegyverragadasa es hadba vonulasa a katolikus egyhaz ellen vedekezésképpen, nem keresztyeni cselekedet, hanem emberi es demoni. A gyerekeket az elni es minden aron elni hagyni alaptorvenyere neveljuk: ahogyan egy kedves protestans Lelkesz Mondta annak idejen a Csiszar Jeno televizios musoraban, amikor ateistakent hallgatva ledobbentem es lemeredtem a televizio elott Szavai hallatán: 'Nem az a fontos, hogy hanyan halnak meg, hanem hogy ne oljunk.' Ez bizony nem butitas, hanem a legmagasztosabb Erkolcs. De - Tanitja a Jezus Krisztus - a magunk elete az utolso. Es ha valaki - legyen barki, akar az ellensegunk - bajba kerul, mi sajat testunkkel, javainkkal es eletunkkel vedjuk meg, csak ne essen baja. Azt allitom, hogy vilagos, hogy az atesita-iskolai-media-tarsadalmi mentalitashoz kepest ez az Ut, az Erkolcs Utja abszolut felsobbrendu Kategoria Erkolcsileg es Tarsadalmilag, mint Kulturalisan egyarant.

Jehova Tanuit pl. gyuloli a politikai elit es a kozelet szerte a vilagon. Ez azert van, mert ok valamennyi méretesebb egyhaz es egyhazkozosseg kozott a legradikalisabban eroszakellenesek. Sem nyilt diktaturakban, sem un. 'demokraciakban', sem haborus helyzetben nem hajlandok emberek ellen osszefogni es a kárukra cselekedni. Minthogy javareszt kimarad az egyhaz felso vezetese is a politikai csatarozasokbol, a vilagi agressziv es kozonseges mentalitast gonosznak belyegezve, korruptnak, hazugnak, megbizhatatlannak es ordoginek, tovabba megtagadja a hatekony egyuttmukodest a politikai perek es a lathatatlan korrupcios ugyek sokasaganak elokesziteset es tamogatasat illetoen, igy jokora kozutalatnak orvendenek, es a kozeletben igen derogalo oket barmifele pozitiv kontextusban (szovegosszefuggesben) emliteni. A media ahanyszor szol roluk, szinte soha vagy soha nem mulasztja el sugallni avagy egy az egyben kartekony szektakent megnevezni oket. Ennek az az oka, hogy azok, akik a kozeletben korruptak, akiket sajat anyagi es politikai sikeruk erdekli, akik barmire ravehetok es barmit megengedok, nem toleraljak, de szemelyuk elleni tamadasnak vesznek minden erkolcsi kezdemenyezest. (En egyhazon kivuli vagyok es maradok.)

A keresztyenseg a beke feltetele. A keresztyenseg a kulturalt, barati es testveri modor nelkulozhetetlen talpkove es fundamentuma. Ahol keresztyenek vannak, ott nincsen haboru. Aki pedig haboruzik - tegye az olajmaffia erdekvedelmi kapcsolatrendszere - azaz a sajat gyarapodasa es torvenyi erdeke - vedelmeben, a szerb nacionalista part vagy barmely egyhazi part neveben, nem keresztyen tobbe. A keresztyenek segitenek es nem rombolnak. A keresztyenek adakoznak, nem fosztogatnak. Nem gyujtogetnek, hanem osztogatnak. Nem olnek, hanem bekeben halnak. Irtozatos eszmei-szellemi Erkolcsi kulonbseg ez az ateista-vilagi mentalitashoz kepest. Igen: ojtatando, tanitando, atorokitendo Erkolcsi Kulonbseg.

Az iskolai oktatasban a gyilkosok piedesztara emeltetnek, ha a magyarok oldalan voltak gyilkosok. A kegyetlen zsarnokok es meszarosok, mint Istvan kiraly vagy Matyas kiraly, akar Petofi Sandor hosoknek es nem hoheroknak neveztetnek. A keresztyen soha nem elteti, ha valaki azt mondja: akasszatok fel a kiralyokat. Soha nem elteti, ha valaki azt mondja, olj, hogy gyarapodj, taposs es pusztits, hogy elso lehess. Nem letezik szamara nemzeteszme, hanem nezetek felett ativelo oszinte, tiszta szivbol es emberszeretetbol eredo Testveriseg. Aki pedig nemzeteszmét krisztusi kontosbe bujtat, nem a Jezus Krisztust, hanem sajat vagy az Ordog hitelveit hirdeti.

Az erkolcsi oktatas gyakorlatilag egeszeben hianyzik az iskolakbol, amit a keresztyeni erkolcsok es peldabeszedek tanitasa elfedne, sokakat megteritene, es sokakat - ateistakat is - az agressziv, a mediabol ejjel-nappal sugarzott brutalpszichopata tomegpszichozis helyett a kulturalt viselkedes es jo modor fele terelne es sodorna.

Herodes gyermekgyilkossagai tortenelem, elrettento peldak. Azok - es a Biblia kepi anyaga - semmiben sem merhetok a televizios hiradok, a szexualpatologiai tarsalgo show-k es a tobbi hirmusor es akcio-agresszor film es mesefilm kategoriajaba, mint a pornografia szines, napi kepes terjesztese es omlesztese. A leanyaival kozosulo reszeg Lot nem nagyobb kozbotrany, mint a mediaban es az Interneten ejjel-nappal sugarzott, arado szexualis ferto. A televizioban fenyes nappal is meztelen nok es kozeletei sztarok mutogatottak, es a neveles azt mondja ki a median keresztul, hogy ez igy jo, sot! Isten azonban a peldazatok mellé az Ellentorvenyeket is Meghirdeti, es a peldazatok nem mint kovetendo, hanem mint utalatos, megvetendo, sot, Istentol uldozendo peldazatok szerepelnek, azaz ég es Fold a kulonbseg minden tekintetben.

A gyermekmesekben a farkas hasat felvagja a jo ember, a vadasz, es koveket varr belé, hogy aztan a bunos, aki nem olt, csak szeretett volna, hogy jollakjon, vizbefuljon. Az oktatasi rendszer pedig azt mondja es tanitja, biologiailag es transzcendens demoni erok tamogatasaval belevési a gyermekbe, hogy ez igy jo. Megerdemli: ha valaki olni akar, allj bosszut: vagdosd, gyalazd meg a testét es lelkét, es old meg brutalis kegyetlenseggel. Ezeknek az ember altali vérengzéseknek a peldai a mesék, amelyek erkolcsi tantelekkent hasznavehetetlenek, nem beszelve az olyan rajzfilmekrol, amilyeneket a japanok es masok keszitenek: a fohos agressziv, brutalis, rancos homloku, kegyetlen gyilkos. A fohosok a mozivasznon es a televizioban erzeketlen robotok (Terminatorok), tovabba tomeggyilkos, hidegveru vagy gyulolkodo pszichopatak, akik jol mulatnak, ha ellensegeiket felkoncolhatjak, es tovabbi eszmei adalekkent legtobbszor valami frappansnak nevezett 'jolodamondast' is megereszthetnek, hogy a kedves nézonek legyen mit megtanulnia, es ketsegtelen bizonyos gyakorisaggal a tarsadalomban es mindennapjaiban gyakorolnia. A mediaerkolcs a tarsadalom erkolcsenek visszhangja, es a tarsadalom allati-osztonos igenyet visszhangozza, tovabba es mindezek elott gerjeszti, gyarapitja, muveli epiti es demoni félto gondossaggal apolja egyre es egyre radikalisabban es eroszakosabban. A lappango es nyilt ferto a media. A keresztyenseg mindezeknek az ellenkezoje.

Udvozol Mindenkit
Molnar Ferenc.
Roma.
ténylegAlfahím Creative Commons License 2006.09.05 0 0 11
Háde énis aszontam!
Előzmény: abbablicca (10)
abbablicca Creative Commons License 2006.09.05 0 0 10
A törvénykönyv azt írja, hogy aki a beszédében nem vétkezik az a tökéletes Jak 3:2.
Tehát, nem rajtunk múlik a gyermek tökéletessége!
Előzmény: ténylegAlfahím (7)
Boeing 737-600 Creative Commons License 2006.09.05 0 0 9
Na most csalódtam benned. ű(nullázásod)
Előzmény: Törölt nick (0)
ténylegAlfahím Creative Commons License 2006.09.05 0 0 7
Igen, vagyis Ő sem lesz tökéletes, ha ez rajtunk múlik.
Előzmény: abbablicca (6)
abbablicca Creative Commons License 2006.09.05 0 0 6
Ideális esetben, de ugye nem vagyunk tökéletesek és így hibáz6unk, a gyerek abból is tanul bőven ha elszakad a cérna és a szülő nem az elvei szerint cselekszik a gyerekkel.
A gyerekeket mi tanítjuk hazudni is!
Előzmény: ténylegAlfahím (5)
ténylegAlfahím Creative Commons License 2006.09.05 0 0 5
Ha a gyermekemről van szó, akkor azaz első dolog, hogy magamat fegyelmezzem, a gyermekemet pedig megértsem és segítsem.
abbablicca Creative Commons License 2006.09.02 0 0 4
A gyerekeket nem (csak) igazságkeresésre lehet tanítani.
Minden 1es cselekedeteddel mindenre tanítod, akár YÓ akár rossz!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (1)
kisharsány Creative Commons License 2006.09.01 0 0 2

Vagy  AZ vagy, vagy nem normális, (azaz az emberek javát akaró)

Előzmény: Törölt nick (0)
oskeresztyen Creative Commons License 2006.09.01 0 0 topiknyitó

Mit Tanit a Jezus Krisztus a gyermemekrol es a hozzajuk valo viszonyulasrol?

A keresztyenseg feladatai a gyermekeket es vedelmuket illetoen.

A gyermekek oktatasa a keresztyensegre, azaz az orok eletre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!