Nem baj, megköszönöm,mert nagyon nem mindegy,hogy mennyi az annyi.. De beszéltem mással is, és sajnos mindenki azt mondja,hogy bizony dupla járulékot kell fizetni,mert arra kell ösztönözni a vállalkozókat,hogy ne minimálbérre legyenek bejelentve, hanem minél magasabb összegre. És ez a minimum a minimálbér kétszerese... tehát olyan 83000.-Ft körül van.
Nemrég azt hallottam az egészségügyminisztertől, hogy az egészségügyben van elég pénz, csak rosszul van felhasználva. Ebben az esetben a vizitdíj, ágydíj, étkezési díj, stb. helyett inkább azon kéne dolgozni, hogy lehetne jobban használni a befizetett járulékot. Meg ha most rosszul használják fel a pénzt, akkor a többletbevételt is rosszul fogják felhasználni.
Másrészt a fizetős ellátás nem hiszem hogy azokat fogja távol tartani az orvostól, akik azért járnak oda mert ez a hobbijuk, hanem inkább azokat akik tényleg betegek, csak nincs pénzük.
szerencsére nem betegeskedsz, de bármikor beüthet bármi, és akkor gáz, ha az egész számlát fizetni kell.
ez olyan, mint a lakásbiztosítás. az Ó utcaiak zöme nem fizetett, mert nem tartotta fontosnak a havi 500-at kiadni, aztán egyszerre csak ottmaradtak lakás nélkül.
ha fizetni kell, kidobott pénznek tűnik, de ha benyújtanak egy százezres számlát, verheti az ember a fejit a falba.
Riasztottam a család minden tagját, meg az összes ismerősömet, hogy aki orvos az kérjen vizitdíjat, aki bíró, az kérjen vizitdíjat, aki tanácsos, az kérjen vizitdíjat, aki takarítónő, az kérjen vizitdíjat, aki autószerelő, az kérjen vizitdíjat, aki közszolga, az kérjen vizitdíjat, aki informatikus, az kérjen vizitdíjar,.....aki ..........stb, az is kérjen vizitdíjat !!! :)
Mindenki kérjen vizitdíjat !!!
Segíts magadon meg a kormányon, az Isten is megsegít !!!
:)
Éjjen a vizitdíj !!!!!!
...kivéve akitől a kenyérre valót viszi el.........
Igazad van. Megkérdeztem közeli ismerősömet (bnőm:) a nyugdíjmegállapítóosztályon szerinte mennyi az átlagnyugdíj. Szerinte olyan 60ezer körül lehet
Namost ha aztvesszük ez a minimálbér. Ebből nem lehet megélni. Sok fiatal sem kap többet kézhez mégis ebből kéne egyereket nevelnie, családot alapítania stb.. Ördögi kör ez Demográfiai csőd
1) nem lényeges éppen, de nem vagyok nyugdíjas. ha lennék, a 2002 előtt kapott fizetésem után számított lóvé a lakásrezsire se lenne elég.
2) pusztán azt akartam ezzel mondani, hogy a jelenleg nyugdíjban levő volt közalkalmazottak nyugdíja a csapnivaló bértábla miatt nem magas. ráadásul az általam ismert felőoktatási intézmények 95 %-ban elbocsátották a nyugdíjas alkalmazottaikat.
3) az orvos, ha közalkalmazott volt, ugyanebben a cipóben jár, ha vállalkozó, akkor még inkább, mert ritkán jelentett be magának a minimálbérnél magasabb jövedelmet. (akárcsak a középkorú ügyvédek)
4) a köztisztviselők fizetése valóban magasabb, a közalkalmazottakénak nagyjából a duplája, náluk ez a pótlékokkal jelentősen növekedhet is. Magas legális fizetések leginkább csak a pénzintézeteknél és a multiknál vannak.
5) a minimálbér (ami persze csak papíron annyi) adómentessé tétele miatt az országban nagyjából és bőven számolva 1,5 millió ember adóiból fedezik a közköltségeket.
Gondolom az ügyfélkapura gondolsz. Ha ott olyan ellátást találsz, amit nem kaptál meg, akkor bejelentheted, kivizsgálják, és visszvonják a pénzt a kórháztól.
A törvényeket sajnos az íróasztal mögött ülők alkotják a végrehajtáshoz semmi közük, ezért is olyan sz@rok amilyenek. Aztán ha valaki beleszól, hogy rossz amit csinálotok, akkor elhajtják, hogy kissé sokat képzel magáról. ÉS így rengeteg kiskapu lesz.
Vállakozó így is úgy is minimálnyugdíjat kap. Ha kap, mert a várhatóan felemelt korhatárt még meg is kell érni. Annyi időt pedig általában össze lehet szedni, ha akkor, mikor kevésbé csikorog az adóprés más konstrukciót választ. Tévedés ne essék, a vállalkozó általában fizeti azt a közterhet, amit az általa igénybevett szolgáltatás után méltányosnak érez.Sőt kissé még gavallér is. A vállalkozó csak az alól húzza ki magát, hogy a társadalom uralkodóosztálya által kivetett zsebeket kitömő sarcot is fizesse. Azt fizeti az alkalmazotti réteg aki morgolódik, hogy az adócsaló vállakozó miért nem fizet. Azt a kérdést sosem teszik efl, hogy talán azért, mert nem hülye?
műtét - 2 hetet töltesz a kórházban - papíron!!Egy hét után hazaküldenek, hogy majd menj vissza a zárójelentésért:-)) (ezalatt kifoszthatnék egy bankot - alibi igazolva:-))
gyomortükrözésnél elszámolták a végbéltükrözést, a diétára való kioktatást, a gyógyszer szedésére való oktatást...mégcsak nem is köszöntek
ha van elektronikus belépőd, akkor megnézheted a "betegtörténetedet" - hüledeztünk!!!Olyan dolgok vannak felszámolva, hogy csak néztünk!