Azt mondja a rádió, hogy ha ma lenne a választás, utcahosszal nyerne a Fidesz.
Mi ez a hülyeség? Azért mert "kiábrándultunk" az Mszp-ből miért következik automatikusan az, hogy a Fideszre kell szavazni?
Ki az aki hisz bármelyik oldalnak is? Én most sem szavaznék a Fideszre!
//De mielött leharapod a fejem én nem értek egyet a Mikola féle hülyékkel és igazából úgy fogom fel a dolgot, hogy megfontoltabbak lettek az emberek.//
Látod ezt utálom én MINDEN politikai oldalban!
A felelősséget ránk kenik, ráadásul úgy, hogy egymásnak essünk miatta!
Sok a nyugdíjas,sokat járunk orvoshoz, a vállalkozók nem fizetik az adót, a tanárok rosszul tanítanak, felesleges köztisztviselők, lusta munkanélküliek, és még sorolhatnám.
Szóval, ha valaki normális,akkor látja,hogy mit művelnek pl. a 2 gyerekes gyes-ről munkába álló anyukákkal. Az első leépítés alakalmával kiteszik a szűrét, mert a gyerekek sokat betegeskednek. Óvodába meg nem viheted, ha egy kicsit is folyik az orra, A nyugdíjkorhatár emelésével, meg kilátás sincs arra, hogy a nagymama a gyerek 10 éves kora előtt nyugdíjas lesz.
Ki tehet arról, hogy ebben a társadalomban a férfi nem tudja eltartani a fizetéséből a 2 gyerekes családját, ezért a nőnek 3 éves gyerekek mellett is úgy kell dolgoznia, mintha gyermektelen lenne?
Mit értünk az alatt, hogy szingli?
Az a nő, aki férjhez megy, de egyáltalán nem vállal gyereket az szingli?
És aki férj nélkül bevállal kettőt?
Érdekes, hogy az alacsony születési szám ellen az átkosban tudtak tenni!
1950-es években Ratkó korszak, a terhesség megszakítást megtiltották! E mellett nem török kardot!
Ám a 1970-es évek elején bevezették a gyest, gyedet. Akkor is sok gyerek született!
1990. után meg elfelejtették az egészet.
ŐK FELEJTETTÉK EL, NEM MI!!!
A levét -ennek a mulasztásuknak is -megitatnák velünk.
Viszont ha belegondolsz hogy micsoda kampány folyt itt az index fórumon is szingliadó ügyben... Most pedig Fletóék bevezették a "szingliadót", csak ezt most mindenki, így a gyerekesek is fizetik.
Nem csak Mo-on hanem a világon és ez egy társadalom formáló tény.
Látom érzékenyen érint valamiért a téma. :)
Nos itt nem feltétlenül az mondom, hogy ezzzel baj van, mert a korábbi állapothoz képest, most már mindenki karierista szingli, aki nem szül gyereket 25 éves korig.
Szóval itt nem a csont kemény 40-es üzlet asszonyra kell gondolni kis kosztümben.
Lényegében ez a társadalmat olyanyira meghatározza, hogy ez az egyik fő tényezője a nyugati népesség fogyásnak.
De mielött leharapod a fejem én nem értek egyet a Mikola féle hülyékkel és igazából úgy fogom fel a dolgot, hogy megfontoltabbak lettek az emberek.
Hogy a szavazatokban hogy jelentkezett, azt nem tudom! De pl akkor hallgattam a Klub rádiót is, és betelefonálgattak oda a nők, hogy Gy.milyen szemét alak és kérjen bocsánatot.
Sőt, nem csak ezért, hanem az állami vagyon kiprivatizálásáért is.
Ezt nem a jobboldaliak mondták !
Amit a rendszerváltásról írtál, azzal egyetértek.
Csak egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy a háttérben másként keverik a lapokat mint ahogy a jobbos megvezetettek és a balos megvezetettek gondolják.
Akkor ezek szerint a nõk egyáltalán nem szavaztak az MSZP-re, elvégre elõbb-utóbb mindegyikbõl Fletó szerint lecserélendõ öregecske feleség válik...
Szvsz az általad felsorolt mondatok, ahogy a Fletó vagy Megyó hasonló mondatai nem sokat osztottak vagy szoroztak ebben a dologban.
Az " átkos" megítélésénél nem ártana figyelembe venned, hogy nem a nép választotta ezt az utat, hanem a nagyhatalmak döntöttek úgy Jaltában, hogy mi a Szovjet befolyási övezetbe...!
Azért ezt is lehetett többféleképpen csinálni. Lásd Jugoszlávia ahol elég jól mentek a dolgok amíg a rendszerváltás után szét nem bombázták magukat. De tény hogy a nép a maga részérõl megtette a magáét 56-ban, nem rajta múlt hogy a komcsik uralkodtak.
A probléma inkább ott kezdõdik hogy a rendszerváltás után következõ kormányban a nép ismét beválasztotta a parlamentbe az egykori elnyomók utódpártját. De ennél is sokkal súlyosabb probléma hogy a rendszerváltás maga arról szólt hogy az egykori komcsik szépen lenyúlták az állami vagyont és ebbõl építettek ki politikai hatalmat. Ez egyrészt kivédhetetlen volt - a spontán privatizációba nem sok beleszólási lehetõség volt, másrészt viszont az MDF kormány sara volt hogy nem takarította ki a komcsikat azokból a pozíciókból ahonnan az elvtársaiknak átjátszhatták az állami vagyont.
Mostani választáskor becs szó, a Fideszre akartam szavazni!
Aztán jött Mikola ezzel a " 20 évre " dumával, én meg úgy vagyok vele, hogy SENKI hatalmát nem akarom ÉN SEM 20 évre bebetonozni. Az ellen meg tiltakozom, hogy aki nem lakik itt, az megtehesse helyettem!
Ha valóban a nép hülye, akkor gondolod, hogy majd továbbképzik magukat, hogy megértsék mit kell érteni a "választási hívószavak " mögött, helyett, mellett?
Rossz hírem van!
Szerintem a pártoknak kell úgy kommunikálni, hogy azt a kevés IQ-val rendelkezők is fogják.
//Érted mire gondolok amikor IGAZI REFORMOT hiányolok?
Értem. De a tanulmányi eredményhez kötött tandíj legalább azt a mentalitást megváltoztatná, hogy a diák számára az egyetem csak parkolópálya.//
Maradva az eredeti példámnál!
Akkor szociológia szakot ötször annyi erőbedobással kitűnően elvégezve nem érne a diplomája egy fabatkát sem, mert a munkaerőpiacnak NEM KELL évente 500 szociológus! Még kitűnőre végzett szociológus sem!
Persze büszke lehetne magára, hogy a tudás az övé, azt nem veheti el tőle senki, miközben számolgatná az ÁLLAM ÁLTAL KIFIZETETT munkanélküli segélyét.
Ha pedig Pistike mégis asztalos szeretne lenni, akkor már előre tudná, hogy a saját megyéjében nem fog tudni elhelyezkedni. A szakma szeretete miatt TUDATOSAN vállalná azt is, hogy Somogy megyében van asztalos képzés, meg ott lesz munkája is, noha Hajdú megyében lakik. Nem kéne ezzel a ténnyel az iskola elvégzése után szembesülnie.
"Azt mondják, PANELPROLI, akkor evidens, hogy aki panellakásban él, nem fog oda szavazni!"
Nem kell hozzá komoly iq felismerni, hogy az igénytelenséget és a gulyáslevesért szavazást jutalmazták panelproli titulussal az alkotók. Sok "panelproli" lakik téglaházban, sőt, akár nagyértékű családi házban. Nem építészeti technológiáról van szó, és nem jövedelemről.
Ha véletlenül a "gulyásszavazó" kifejezés honosodott volna meg, akkor meg kellene haragudniuk a gulyásleves-rajongóknak? Ez neked az okos reakció?
//Az már más kérdés hogy a hülye magyar nép rendszeresen megválasztja az elftársak utódait akik az amúgy is arcunkig érõ, általuk termelt fekáliát még lötybölik is egy picit.//
Legkönnyebb a népet lehülyézni!
Pedig nem hülye ám! Szerintem teljesen természetes módon viselkedik!
Figyeld!
1.) Azt mondják, PANELPROLI, akkor evidens, hogy aki panellakásban él, nem fog oda szavazni! Még akkor sem,ha nem is proli!
2.) Azt mondják a nyugdíjasokkal nem kell foglalkozni, mert nekik köszönhetjük a 40 évet, akkor evidens, hogy nyugdíjas nem fog oda szavazni, még akkor se, ha ellánálló volt.
3.) Azt mondják, szingli hordák, akkor evidens, hogy egyedülálló nem fog oda szavazni, még akkor sem, ha nem önként választotta ezt az életformát!
4.) Azt mondják Jézusra szavazz, akkor az ateisták egyáltalán nem, a hívők kétségek között, esetleg.
Folytathatnám, de ebből is látszik, nem a nép hülye!
Ha feltűnne egy ismeretlen párt, és azt mondaná: minden alávaló gazember szavazatát várom....... ugye Te nem szavaznál rájuk. No én sem.
Az " átkos" megítélésénél nem ártana figyelembe venned, hogy nem a nép választotta ezt az utat, hanem a nagyhatalmak döntöttek úgy Jaltában, hogy mi a Szovjet befolyási övezetbe...!
Úgy fejlesztettük az ipart, mgazdaságot, ahogy az AKKORI igények megkövetelték.
Gyártottunk volna valamilyen extra jó minőségű gépet, az nem lett volna pariban a KGST országok gépeivel, oszt nem kaptunk volna cserébe olajat, meg áramot.
Erre a változásra 5 évvel a rendszerváltás előtt még senki nem számított!
Oszt képzeld el, csak úgy érdekesség képpen, ha most hirtelen hozzácsatolnák Kínához az egész EU-t gazdaságilag!
Mi lenne ebben a TE felelősséged?
Na a mostani 50-60-as korosztálynak is éppen annyi a felelőssége a átkosért is, meg az átalakulásért is, mint Neked lenne a Kínához csatolásért.
Enyhe iróniával írtam, te vagy az ideális munkavállaló szép új világunkban. Gyökértelen, nincstelen, kilátástalan, kiszolgáltatott, de viszonylagos jólétben él, amíg egészséges és van munkája. Azt hiszem fontos célja napjainkban a hatalomnak, hogy a meglevő, már most is vékony , viszonylag szuverén réteget a lehető legjobban felszámolják.
Szerintem alapvetõen csak akkor érhet el valamit az ember ha szereti azt amit csinál. Ez persze nem azt jelenti hogy csak egyfajta dolog létezik amit szerethet az ember, sok érdekes dolog van amivel foglalkozni lehet. De szvsz ehhez az is kellene hogy a középiskolában vagy a családban megkapja a gyerek a kezdõlökést egy irányba. Nekem szerencsém volt, jókor léptem be a számítógépterembe. És persze jókor láttam pár sci-fi filmet robotokkal, számítógépekkel :-)
Én õszintén szólva szívesebben csináltam meg a vezérlõprogramot még azzal együtt is hogy az utolsó három nap alatt összesen úgy két órát aludtam és a végén úgy mentem ki a studióból mint egy zombi. De nagyon kínos lenne ha egy ország elõtt égnék le Pl. egy rosszkor jött sportkérdés miatt :-)
Én inkább a motiváció és a tehetség hiányát látom. Valaki nem azért megy egy pályára mert érdekli a dolog - vagy bármi is - hanem mert azt hallotta hogy ott jól lehet keresni.
Ez így igaz. De gondolod, hogy attól jobb lesz a diáknak, lesz motivációja meg tehetsége, ha azt mondják neki, hogy Józsika te ne asztalosnak menj, hanem lakatosnak, mert a te megyédben arra van szükség? Ha Józsika rühelli a lakatokat ellenben 7 nyelven beszélő széklábat tud faragni?
Ugyanez a felsőoktatásban. Ha én tanár akarok lenni, komolyan is gondolom, tehetsáégem is van, meg tanulok is rendesen ám, akkor azért tanuljak helyette teszem azt építésznek mert arra van kereslet, tanárral meg Dunát lehet rekeszteni?
A szép világ az lenne, ha mindenki az lehetne, ami szeretne lenni, és még meg is élne belőle.
/ Bár nem tudom, hova tennénk akkor 5 milliárd aranyifjút és aranylányt? Hamar megtelne Bali meg a Monte-Carlo-i kaszinók. :-))) /
Én egy ilyet soha nem mernék bevállalni. Amúgy sem nagyon szeretem a média világát - anno az egyik vetélkedõnek én csináltam a vezérlõprogramját így volt alkalmam belekóstolni hogy hogy megy egy ilyen.
Én se a médiáért tettem, hanem a pénzért. És igen, be mertem volna ott, ország-világ előtt vallani, hogy én biza' a pénzér' gyüttem fel fatornyos kis falumból. (akkor még falun laktam)
"hanem mert azt hallotta hogy ott jól lehet keresni."
1. Van egy általános nézet a fiatalok körében, miszerint az nem ember, akinek nincs diplomája.
2. Ez a trend párosul egy jóadag munkautálattal.
3. A szülők boldogan/erőn felül finanszírozzák a gyerekek tanulmányait (mert azt hiszik, hogy a régi értelemben vett felsőfokú képzésben fogják részesíteni őket).
E három két tényezőt felismerve létrejött egy csomó főiskola és egyetem, kizárólag profitszerzés céljából.
A politikusok két ok miatt is örülnek ennek a folyamatnak:
1. Három-öt év késéssel jelennek meg a munkanélküliek között a fiatalok, vagyis a szülők finanszírozzák az állam helyett a munkanélküli segélyt a "tanulmányok" alatt.
2. El tudják helyezni a rokonokat a "felsőoktatási intézményekbe", természetesen vezetői beosztásba, az akkreditáció fejében.
Én inkább a motiváció és a tehetség hiányát látom. Valaki nem azért megy egy pályára mert érdekli a dolog - vagy bármi is - hanem mert azt hallotta hogy ott jól lehet keresni.