A köztársasági elnök közös ünneplésre szólít '56 évfordulóján. Minek? Miért? Mire jó ez? Minek olyan látszatot kelteni, ami nincs? Ünnepeljen mindenki úgy, ahogy jónak látja - szerintem
"a hóhérok, tömeggyilkosok, vérbírák, ávósok, feljelentők, és azok családjai, a tömeggyilkosok pártjának tagjai igazából mit ünnepelnek október 23-án?"
Ők kérlek valszeg a lincselőket, gyilkosokat, gyújtogatókat, fosztogatókat, és egyéb ilyen "ötvenhatos hősöket".
Én személy szerint azt ünneplem, hogy 56 elbukott. Így vált lehetővé a rendszer enyhülése, amely elvezetett a békés rendszerváltáshoz.
MO-on nem tilos kommunistanak lenni ,se kommunista propagandat folytatni.Legalisan mukodhet Kommunista Part is ,bar azokkal TGM ha jol tudom semmi kozosseget nem vallal.TGM amugy szemelyesen vallalja a felelosseget irasaiert. Valojaban TGM valami ujmarxista baloldali ideologiat probal megfogalmazni amit meg szabad ,miert ne lehetne.TGM nem tagadja az alkotmanyos ,demokratikus berendezkedest. Valojaban visszanyul az osforrashoz a 19. szazad vegi baloldali ideologiakhoz es abbol probal valamit kikovacsolni a mai korra alkalmazva.Hogy ebben a hagyomanyos munkasmozgalmi frazeologiat hasznalja az kicsit szokatlan a mai fulnek, dehat ez volt a nyelvezete a ket vilaghaboru kozotti szocialdemokracianak is,mert igen is ok tokes kizsakmanyolasrol ,osztalyharcrol ,munkasosztalyrol beszeltek,csak elo kell venni a Nepszava vagy a Szocializmus akkori peldanyait a Szechenyi konyvtarban, bizonyara elerhetok. ez persze sokakat bosszant ,hiszen ezt a fele frazeologiat a letezo "szocializmus" kora elegge lejaratta.Vegul is egyben igaza van TGM-nek ,MO-on ma modern ,progressziv,demokratikus baloldali mozgalom nincs.Ami annak tartja magat ,vagy retrograd, vagy szamarsag es nem jo semmire.
Az mas tal teszta ,hogy TGM altal megfogalmazottak se nagyon. Szerintem.
Dehat annak mi koze a tarsadalmi munkamegosztashoz ,a tarsadalmi munkamegosztasban betoltott helye az egyetemi allasa.az hogy mellette ir publikaciokat es azokat hajlandok ujsagok lekozolni es honort is fizetni az csak masodlagos.Noha a tobbseg errol ismeri inkabb dehat van ilyen sok mas ember is.
Nem foallasban publicista.Hogy meg szukseg van-e ilyenekre,hat azt se te se en nem donthetjuk el, neked nincs ra szukseged OK, aki meg fizet a cikkeiert annak meg igen.Vegul is ez egy szabad orszag ,ha valakik hajlandok lekozolni es fizetni neki erte, az o dolguk, aki akarja elolvassa, aki meg nem az nem ,ilyen egyszeru ez.
A tarsadalmi munkamegosztasban TGM egyetemi oktato, hogy mit tanit halovany gozom nincs legyen az a munkaadoja gondja baja,hogy otthon vagy eppen ket szeminarium kozott mit firkalgat az meg a hobbija.
"Te, és biztos, hogy akkora szükségünk van könyvmoly szalonforradalmárokra"
Nem kell rajuk hallgatni,ez egy szabad orszag,o azt ir amit akar, te meg vagy elolvasod,vagy nem ,ha meg elolvasod leszedheted rola a keresztvizet,vagy akar egyet is erthetsz vele,rajtad all.
Na most: ebbe a primitív csatába csak azért megyek bele, hogy az olvasóknak érzékeltessem, hogy ez az utulien nick milyen végtelenül buta, primitív, életidegen, humortalan, nagyképű és logikátlan alak.
Jellemző rá, hogy még ezt régi, s talán ma is meglévő gyerek dicsekvési és vita fordulatot is szó szerint vesz, még a figyelmeztető és gúnyos nevetési jelek ellenére is, amit egyébként nagyképű, okosságával való hencegésére írtam
Ugyan mit érnek ezek után és az előbbiek után ennek a nicknek a szavai, "érvei"? Egy nagy semmit, egy nullát. Utulien = 0.
"TGM agya elborulóban. Egyébként könyvmoly szalonforradalmár volt legjobb napjaiban is."
Lehet, de ebben az irasaban igaza van,neha ha nagyon megrazza magat azert tud irni jokat is. Viszont konyvmoly szalonforradalmarokbol se volt nalunk tul sok 89 elott valodi meg egy se szinte.Az mas dolog,hogy egyesek ma forradalomrol vizionalnak, ma mar konnyu.
Szerintem ezekkel az alattomos rongy emberekkel (kormányerők) természetesen nem ünnepelhet együtt egy igazi '56-os.
Mécs és Göncz azóta viselkedésével elárulta '56 szellemiségét, igaz akkor is patkányok, vamzerek voltak, tehát ők jogosan vannak a forradalom eltipróinak utódai között.
"Ha érvek helyett a személyt támadod, már értéktelen, akármit mondasz is."
Mondd, te tényleg ilyen hülye vagy, hogy nem veszed észre, hogy te kezdted érvek helyett a TGM-et támadni, mondván agyatlan? Amire én megállapítottam, hogy "a személyt támadod" andropovi módon, azaz kétségbevonod elmeállapotát?
Nem veszed észre, hogy erre még te mondod fel a leckét kioktatólag, de előtte még újra leelmebetegezel? És akkor még ezek után azt várod el, hogy én teveled érdemben vitatkozzam? Ne nézz hülyének! Számomra te nem jöhetsz szóba egy racionális diskurzusban. Nem létezel. Klär?
Én ugyan a zárójelben felsoroltak egyikéhez sem sorolom magam, de november 4-n leteszek pár szál vörös szegfűt a Szabadság téri szovjet emlékműhőz, ugyanis ők vetettek véget a börötönökből kiszabadított köztörvényes csőcselék tobzódásának!
Tamás Gáspár Miklós: Ez a párt ma több-kevesebb joggal "szociáldemokratának" titulálja magát. Meg kellene azért kérdezni néhány régi szocdemet, milyen érzelmeket táplál az önérzetes és büszke ávósok iránt. Abba már valahogy beletörődött mindenki, hogy az MSZP országházi padsoraiban helyet foglaló személyek enyhe többsége 1989 előtt pártfunkcionárius volt (természetesen a KISZ-funkcionáriusok, a tanácsi és minisztériumi tisztségviselők is ide tartoznak, hiszen a posztsztálinista pártállam egységes szerkezet volt). Ámde Pető Györgynek a Böhm képviselő ellen indított pöre szépen illusztrálja, hová jutottunk.A korábbi ávós tiszt önérzetesen kikéri magának, hogy ő áldozat lett volna. Ugyan! Ő elkövető volt, és ha ezt a magas rangot megtagadják tőle, akkor félmillió pengő forintokat követel lelki fájdalmának díjául. S azt várják szegény Wittner Máriától, hogy együtt ünnepeljen ezekkel az alakokkal. Nem kérnek tőle túl sokat? (Népszabadság, 2006. augusztus 22.)
Mondja ki az obligát és rutinszerű andropovi-brezsnyevi verdiktet egy szánalmas, magát nyilván-toleránsnak, pluralizmusban "hívő" topic"forradalmár". Avagy bértollnok?
És az ismerősök, szomszédok, távolabbi rokonság, lemenők hetedíziglen, akik valaha találkoztak velük, akik életükben egyszer látták öket és Te személyesen, azok mit ünnepelnek?
///"......a hóhérok, tömeggyilkosok, vérbírák, ávósok, feljelentők, és azok családjai, a tömeggyilkosok pártjának tagjai igazából mit ünnepelnek október 23-án?..."//
Mielőtt közösen ünnepelnénk, egy kérdésem volna a balliberálisokhoz: a hóhérok, tömeggyilkosok, vérbírák, ávósok, feljelentők, és azok családjai, a tömeggyilkosok pártjának tagjai igazából mit ünnepelnek október 23-án?
A hazúgság és a "csúsztatás" között óriási különbség van!- soha nem neveztem senkit hazúgnak!- (ez másnak a szokása itt az indexen!) - tehát nincs miért csüggednem!
Te úgy látszik nem is akarod megérteni miről írtam, ezért fölöslegesnek látom a részletes kifejtését egy-egy állításomnak. Ennyi!!!