Keresés

Részletes keresés

Hamu Creative Commons License 2006.09.25 0 0 17
iwiw
Fórum - István - öregdiák-tábor TiszaP 2007
Előzmény: Hamu (16)
Hamu Creative Commons License 2006.09.24 0 0 16
Tekintettel a hatalmas érdeklődésre, úgy gondolom, hogy érdemes beterjesztenem valami tökéletlen kiindulópontot a szervezésre, mert akik idelátogatnak, az itteni aktivitást látva inkább elmennek, mint hogy beterjesztenének valamit.

Kéne egy szervezői csapatot összeszedni. Ha van rá kapacitásotok, jelentkezzetek, és felőlem bármilyen összetételű lehet; ha működik, akkor szívesen együttműködöm. Második lehetőség, hogy megkeresem az általam ismert legidősebb tiszapés generációt, akik szerveztek is tábort, vagy legalábbis a lebonyolításban aktívan részt vettek. Gondolok itt Lajosra, Halsaman úrra, Rizsire, Botondra, stbstb. Harmadik lehetőség, hogy a jelenlegi tiszapés szervezőket kérjük fel; A Fogel L. és Lázár T. tanár urak osztályaiból létrejött szervezőket, tehát a Schmidt ikreket, Dömét, stb. Van még egy újonnan létrejött szervezői csoport is, akik már velem egyidősek, de a tábor jellege és a feladat nagysága miatt lehetőség szerint inkább a többi verziót választanám.
Természetesen lehet a fenti lehetőségeket egyesíteni, például a jelen szervezőket kiegészíteni olyan kortársaikkal, akik "kikoptak" tiszapéből.

A program szerintem nagy részben alapulhatna a hagyományos tiszapés programokon; Napi 3 étkezés, délelőtti, délutáni esti program, este zenélés advanced edition:).
Sok program megtartható közel az eredeti formájában, de várnék javaslatokat arra, hogy a programokon belül a feladatok miben lehetnének újak, felnőttebbeknek is élvezetesek. Sok mindent meg lehet oldani, például a táborban idén volt egy bőröndnyi zseton, kockákkal és kártyával a Schmidtek jóvoltából, kettejük illetve Döme illetve egyebek hozzáértőek egyik-másik hazárdjátékban, így némi rásegítéssel lehet csinálni egy elég profi kaszinót.
Gátlásosság és gátlástalanság függvényében lehet Harcipuszit csinálni is:)
Portya és Éjszakai Portya szinte kötelező programok egy igazi táborban, kérdés annyi lehet, hogy a Portyát hogyan tudjuk átültetni felnőtt verzióba. Ugyanis szerintem a falusiak ahhoz már hozzászoktak hogy minden év augusztus elején egy seregnyi gyerek kölcsönkéreget cuccokat, de hogy 20-30 éves felnőttek kérjenek egy tyúkot, az már más. Az éjszakai portya valamivel egyszerűbb eset talán.

Majd még írok programokat és kérdőjeleket később..

Még annyit, hogy a program tartásának feltétele egy tábori rend; Remélem, ez alapból tartható, de mindenesetre lehet, hogy jó lenne, ha a szervezői csapat felhatalmazást kapna a tábor elején, hogy finoman, de határozottan kirángathassanak embereket reggel az ágyból. Nem feltétlenül a hetes ébresztőn kell ott álniuk egy hentesbárddal, de az anarchiához vezet, ha a tábor fele másnaposan fekszik 3ig a sátorban, aztán hányásszünet után visszatér.
Előzmény: dorka vagyok (15)
dorka vagyok Creative Commons License 2006.09.11 0 0 15

csók für alle menschen,

amennyiben anna, melinda, helga, és többi ások és bések és hasonló szerzetek is jelen lesznek, énis csatlakoznék!! (attól is függ, mikor. ám.)

caapali Creative Commons License 2006.09.01 0 0 14

Hali!!!

Somi, sajna eddig semmi ötletem nincs,

de én is jönnék, valamint azt, hogy a tábor ne legyen link,

csak támogatni tudom!!!!!!!!

Előzmény: Hamu (-)
Hamu Creative Commons License 2006.08.30 0 0 13
Kérlek titeket, hogy ismerősöknek, iwiwes nemtomminek küldjétek tovább az adatot ti is, én is megpróbálom szórni az anyagot
Előzmény: UsztaMárton (12)
UsztaMárton Creative Commons License 2006.08.30 0 0 12
Én is üdvözlök mindenkit. Engem is érdekel a dolog. Egyébként még az iwiw-es István fórumra is lehetne írni, mert azon elég sok öregdiák fenn van. Csak egy tipp.
NémethÁdám Creative Commons License 2006.08.30 0 0 11

Akkor üdv mindenkinek.

Én is szívesen mennék, csak a nyaram nekem is mindig elég táblás, igy tényleg nem lenne rossz egy időpont, amit akkor megpróbálnék szabadon hagyni.

Üdv

Hamu Creative Commons License 2006.08.28 0 0 10
Mikorra kellene megtudni a pontos dátumot egy dolgozó embernek?
Előzmény: st_one (8)
balintmakray Creative Commons License 2006.08.26 0 0 9
Cső Soma!
Fasza az ötlet! Én mindenképp ott leszek, ( hacsak nem kell Sheryl Crow-val, és Gwyneth Paltrow-val Hawai-on tengetnem napjaimat). Gyűjtsd az embereket, ne add fel! elküldöm az ismerőseimnek wiw-en a történetet. Hajrá! Makray Bálint
st_one Creative Commons License 2006.08.24 0 0 8

Hali! Szerintem az ötlet kiváló, bár a Soma által felvetett kérdéseket valóban tisztázni kellene. Mindenek előtt a konkrét időpontot, ez ugyanis a szabadságok és egyéb nyári programok ütemezése szempontjából sokaknak döntő lehet.

Korhatár helyett talán jobb lenne feltételül szabni, hogy csak olyanok jelentkezhessenek, akik korábban már részt vettek valamelyik istvános táborban. Az évkönyv szerint ilyen először 1982-ben volt, 40 évnél idősebbekre tehát biztosan nem kellene számítani. Esetleg lehetne hívni egy-két "sztárvendéget" azok közül, akik korábban végeztek, és azóta alkottak valami maradandót :)

További sok sikert a szervezéshez!

nagymenő Creative Commons License 2006.08.23 0 0 7
szerintem nagyobb eséllyel járnál, ha a Szent István Gimnázium v2.0 topicban próbálnád megszervezni, pláne ha a mai 40-esekkel is számolsz, akkor ugyanis nem SZIG volt, hanem I.István (persze az átkeresztelés nem Szakállné érdeme volt;))
Előzmény: Hamu (6)
Hamu Creative Commons License 2006.08.23 0 0 6
Lehet, hogy maximalista vagyok, de 5 nap és némi levélküldözgetés után kicsit zavar, hogy még csak 3-4 visszajelzés érkezett... ejnye. Mindegy. Van még fél évem:)
Előzmény: Halsaman (5)
Halsaman Creative Commons License 2006.08.22 0 0 5
Adjon Isten, Soma!
Számíthatsz rám.:)
Hamu Creative Commons License 2006.08.22 0 0 4
Szeretném Kovács István Vilmost is megkeresni, Tiszapüspökibe szerintem ő is kellene. Néhány nevet vessetek fel, ha vannak olyan jelenlegi vagy volt tanárok, akiknek örülnétek
Előzmény: Hamu (3)
Hamu Creative Commons License 2006.08.22 0 0 3
Egyelőre ez most csak egy merítés, hogy kik jönnének és milyen ötletek vannak a megvalósításra. Lajos felvetette a korhatárt, mivel szerinte 40 fölött is rengetegen simán jönnének, nekem alsó korhatár jutott inkább először eszembe.
Először is az lenne a jó, ha az idősebb istvános korosztályt is elérné a hír, és megjelennének itt azok a 20-40 éves emberkék, akik a maguk idejében meghatározóbb emberek voltak. Gondolom, ez majd magával hozza, hogy egész társaságok együtt jönnek.
Egyébként az ötlet maga már sok-sok éves, számtalanszor felvetődött, most viszont a megvalósításra is kísérletet teszek:) Jó volna, ha összejönne
Előzmény: kiliya (2)
kiliya Creative Commons License 2006.08.18 0 0 2
Én is mennék, bár ott voltam, amikor idén TiszaP-ben szóba került, de ha ez a hivatalos gyülekező, akkor itt is szólok. K. Kata
Mme Heroin Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1
éljeeeeen :)
már úgyis akartam menni Tiszap-be megint...
és ilyesmi. szóval támogatom.
Kata vótam :)))
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.17 0 0 0
Jé, egy nullás!

0
Hamu Creative Commons License 2006.08.17 0 0 topiknyitó
Szeretnék szervezni egy istvános öregdiák-tábort Tiszapében. Az idei táborban beszéltem Kalotay tanár úrral, és ő egyértelműen támogatja az ötletet, sőt, ő maga is kész még egy hetet ott tölteni, hogy a tábor működjön, és ugyanezt igyekszik majd elérni a tábor többi fenntartójánál (beszerző, konyhásnéni, ilyesmi). Első körben ezen a fórumon szeretném összegyűjteni azokat az embereket, akik érdeklődnek, és megfelelő moralitással állnak a dologhoz. Ugyanitt várnék jó ötleteket arra, hogy ebben a táborban mi is történjen. Vannak átmenthető dolgok a hagyományos táborból, de természetesen egy felnőtt tábor már egész másról szól, mint egy gyerektábor. Mindamellett szeretném, ha lenne valami többé-kevésbé kötött program, hogy ne essen szét a levonuló csapat, és tényleg meglegyen a nosztalgiahangulat, ahelyett hogy mondjuk 70 felnőtt ember levonul, százfele tölti napjait, klikkesedik, és tojik másokra, stb.
Várom az ötleteket, és a jelentkező embereket. Szerintem jó lenne, ha már tél vége felé egészen konkrétan körvonalazódna a tábor működési terve és taglistája, mert akkor lehetne leülni az Istvánban és előterjeszteni, hogy mit is szeretnénk. Addig, amíg ez nincs letisztázva, nem kapunk úgy sem engedélyt a táborozásra, de ha minden oké, nem hiszem, hogy bármi kifogása lenne a vezetőségnek, hiszen a tábori kassza idén pl minuszba is került az aluljelentkezés és az árvíz extra költségei miatt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!