Üdv! Eladó egy komplett VOIP telefon rendszer! - Gigaset sl750 pro készülék, amely soha nem volt használva - valamint egy hozzá tartozó Gigaset N510 IP Pro bázisállomás, amelyet használtan vásároltunk, hibátlanul működik. 3 napja van nálunk mindkét készülék, azonban nem kapunk digitális vonalat a szolgáltatónktól, a vonalas szám hordozását pedig nem tudjuk megoldani voip szolgáltatóhoz, így nálunk okafogyottá váltak.
A munkahelyemen valamiért átállították a korábban bérelt vonalat használó telefonokat IP telefonokra. Először úgy tűnt, hogy az átállás a vastagabb és merevebb vezetékek használatán kívül nem fog más kellemetlenséggel járni. Az azóta összegyűlő tapasztalatok közül a legfrusztrálóbb az, hogy ha nem elég gyorsan írja be valaki a telefonszámot, akkor bontja a vonalat, és lehet elölről kezdeni a telefonszám beírását. Mindez azért különösen zavaró, mert sokszor alig olvasható formátumban kapjuk meg a felhívandó számot. Ehhez képest már szinte lényegtelen az, hogy átláthatatlanul írja ki a beírt telefonszámot.
Hol lehet telefonszám beírásának idejét legalább 5 másodpercre növelni?
T. Úrak! Abszolút kezdegető vagyok - hüljje ehhez. VOIP telefonra töltöttem fel frissítést- valószínű elszúrtam, egy honlapot szeretnék szerkeszteni, melyet beírok letöltési címként, ugyanis a megadott honlap már nem létezik- index.php -ba hogyan kell beírnom hogy a telefon a megadott honlapról töltsön le fájlt. és mi legyen atributuma ha klikkelek rá akkor letöltés ez ezt gondolom valami ilyesmi??
<li><a href="wip330_fw.bin"> wip330_fw.bin</a></li> köszi szépen tóth
Szia!
Én most ismerkedem az ip telefonálással.Ha jól értem az általad javasolt cégnél nincs semmi trükk ,annyi a perc díj ami le van írva.Neked ilyen van? http://www.freevoipdeal.com/
Ha igen ,mi a tapasztalatod.Egy kicsit bővebben írjál róla.Köszi. Email: poptex@me.com
Ezek közül a legolcsóbb a http://www.freevoipdeal.com/ 3, azaz három magyar forint/perc+14 ft kapcsolási dij (ha eu-n kivüli, pl ukrajnai cimet regisztrálsz)
Ezt szolgáltatója válogatja, lehet ez most kicsit reklám szagú, de én őket használom, egy ismerős ismerőse ajánlotta. Valami számtech cég amúgy, de van VOIP-juk.Itt elég olcsók a percdíjak és tényleg nincs apróbetű, meg kiegészítő percdíj, meg egyéb "átvágások", amivel sok szolgáltató trükközik manapság. Nem nagyon hallani róluk a TV-ben, talán ettől is olcsóak.Nézd meg az oldalukat, ott van nagyjából minden info: http://budgetalk.comKicsit kockák, de jófej társaság egyébként és segítenek egyedi dolgokban is, szerintem meg tudod beszélni velül a Nokiás beállítást is.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek a voippal kapcsolatban. Úgy tudom, hogy 1 országot lehet kiválasztani ahová olcsón lehet a hívásokat bonyolítani. Kérdésem a következő lenne. Ha a magyarországi hívásokra fizetek elő, de ukrajnai netről indítom a hívásokat, akkor ez külföldi roaming hívásnak felel, vagy a voip nem nézi, hogy milyen netről telefonálunk? Valóban csak 1 országot lehet olcsóban hívni, ha előfizetek valamelyik szolgáltatónál? melyik szolgáltatót tudnátok ajánlani? Fontos lenne, ha Symbian Nokia készülékről is el tudnám érni, illetve magyarországba és romániába olcsóak a percdíjai. Segítségeteket előre is köszönöm.
A napokban vásároltam egy Alcatel OT-911 -es, androidos telefont. Telepítettem rá a CSipSimple VoIP -os programot. (évek óta az ephone.hufelhasználója vagyok)
A PDA -mon (Windows Mobile) jelenleg is az SjPhone programot használom, de az android más világ.
Az Alcatel -re a letöltést a GooglePlay -ről indítottam, a telepítés is olajozottan történt.
Használatával kapcsolatban is kedvező benyomásaim vannak. A program beépül az android op. rendszerbe, telefonáláskor választhatok, hogy GSM, vagy internetes telefonálást akarok indítani.
Van valakinek tapasztalata a CSipSimple programmal kapcsolatban?
Vállalkozásomból kifolyólag több ipcamhoz is volt szerencsém, mindenképpen a Linksyst javaslom. Szakmailag annyira nem vagyok felkészült, azonban mint átlag felhasználó láttam, hogy a képminőség a linksysnél a legmeggyözőbb, illetve a legmegbízhattóbbnak is az bizonyult, többeközött elérhetőség tekintetében. Ha van lehetőséged, vizslazsd meg működés közben a döntés előtt! CSáo!
Lehet némileg offtopic a kérdés,de nem tudtam új topicot nyitni vmiért... A lényeg: Egy ip camerás megoldásra lenne szükségem, ami relatív jó felbontású, illetve folyamatosan ellenőrizhető, illetve elérhető. Eddig egy tplink TLSC3130 volt üzemben, azonban sem minőségben ,sem megbízhatóságban nem érte el a kívánt szintet. Hajlandó vagyok némiképp magasabb ráfordítás mellett egy komolyabb cuccot beszerezni. Javasolták a LinkSys WVC210 -t, tekintettel arra, hogy a Cisco dolgairól eddig jókat hallotam, erősen elgondolkoztam rajta. Vkinek esetleg van testközeli élménye a fent említet Linksys camerával? Ha van, megosztaná velem? köszi: PuG
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy létezik e még olyan VOIP szolgáltató, akinél 1-2 percig lehet ingyenesen hívni vezetékes számot annélkül hogy credited töltöttél volna???
Én eddíg a freecallt és a voipbustert probáltam, de ahogy látom már nem működik nálik a dolog...?!?!Régebben sokat hívtam ezekről ingyen.
- 2 tarifa van magyar hálózatokba: mobilra 18,5/perc, vezetékesre 4/perc - nemzetközi hívások verhetetlenül alacsony tarifán - csak feltöltéssel megy, nem kell előfizetni, nincs hűségnyilatkozat - feltöltési minimum: 1000 Ft - másodperc alapú számlázás - nincs kapcsolási díj, feltöltésnél kezelési díj vagy adó, tehát az egyetlen költség a tarifa
A hívások módja:
- Számítógépről telefonra. - Mobilról telefonra. (SIP klienst támogató telefontípusokkal. Kell wifi elérés vagy mobilinternet.). - Helyi elérési számmal (ez még nincs kiosztva).
Egyébként én a logmein-t teszteltem vékonyka net mellett úgy hogy mind a vezérelt mind a vezérlő gép ugyanazon az otthoni routeren lógott, és nem a lassú netsebességgel, hanem gigabites sebességgel tudtam másolni rajta, tehát jól működik az ip-átirányitása még nat mögött is.. és http-only tűzfalon is átmegy (tipikusan cégeknél van ilyen).
A PC-s skype már nem birkózik meg a http-only tűzfallal, de a mobiltelefonos verzió talán már igen. Legalábbis a mekikben mintha lenne valami protokoll korlátozás is (talán nem megy az ftp és telnet se..), de azon átmegy a mobilos skype..
Az a baj, hogy amikor két belsős ember megbeszél valamit az nem feltétlenül publikus, és ezt tipikusan nem szokás megfuttatni by default egy külsős gépen. Akár a Microsoftén, akár valami random júzerén. Mondjuk átpastázol bekerárakat a kollégának.
Ráadul az MSN nem is titkosít. A Skype fene tudja mit csinál, nem publikus a protokoll.
Erre találta ki az Microsoft a Live Communication Servert, amit letehetsz cégen belűlre. Ilyenkor a kollégák egymás között azon keresztül kommunikálnak (nem járják meg az üzenetek az internetet), nemkollégákkal kommunikálva meg proxizza a Live Messenger felé.
keresztülmegy egy random skype júzer(!) kliensén. (Supernode a kulcsszó.)
Aha, akkor ezt tapasztaltam.
akkor használják céges dolgok megbeszélére is, az már már nagyon cinkes
Miért, mi a baj azzal, ha valaki megbeszél céges dolgokat valamilyen chat-en? Két belsős emberre gondoltál, vagy egy belsős és egy külsősre? Úgy gondolod, hogy a legjobb az lenne, ha belépéskor kivágnák a dolgozók nyelvét? Mert IRL is elmondhat bármit a cégről munkaidőn belül belsősnek, azon kívül külsősnek.
Az MSN konkrétan a standard chat üzeneteket a Microsoft szerveren küldi keresztül, csak a sallangok (videochat, fájl és képcsere, ilyesmik) p2p.
A skype még durvábban nyomja, ott tűzfal mögül kapcsolódva a Te teljes kommunikációd (üzenetek, video, bármi, kivétel login és authentikáció) keresztülmegy egy random skype júzer(!) kliensén. (Supernode a kulcsszó.)
Szerintem ez igenis egészségtelen. Nyilván nem firewall issue, ha MSN-en hívom a kolléganőt kávézni, de ha már ott van (a kliens), akkor használják céges dolgok megbeszélére is, az már már nagyon cinkes.
Igen, a protokollt úgy dolgozzák ki a cégek, hogy _működjön_, az egyéb szempontok (biztonság például, most konkrétan) meg nagy ívben le van szarva.
Szerintem arra gondolhatott, hogy az a hátránya, ami az előnye, így a rendszergazdák rémálma. Átbújik mindenen.
Hát... ami a direkt kapcsolatot illeti a Skype esetében, nem tudom. Ha skype-olok, egészen vad címekhez szokott kapcsolódni a gépem. Lengyel, holland, meg a legváratlanabb dinamikus tartományhoz, tehát szintén otthoni felhasználókhoz, miközben persze magyarországi a beszélgetőpartner is. Mindenesetre én azt tudom biztosan, hogy nem tudom, hogyan működik. :)
Tehát szerinted a Skype (és társai: MSN, ICQ, IRC, fring, stb) egészségtelen szolgáltatás (mert kezdeményezhető bejövő kapcsolat routerkonfig nélkül) ? :-)
Nyilván a kapcsolatfelvétel még egy külső szerveren (pl: skype.com) keresztül történik, de az adatáramlás már direktben megy a két végpont között, így a sebességet (pl logmein filemásolás) nem korlátozza.
Nyilván a protokolt ezen cégek úgy dolgozták ki hogy ez működjön.
Sose terjedtek volna el enélkül..
De ha nem hiszed telepítsd fel a mobiltelefonra a Skype progit (mint én Nokia E51-re) és használhatod (sim kártya nélkül) telefonálásra wifi-n. Akár a mekikben, akár wardrivingozáskor...
nem kell routerkonfigolás ehez.. mert működik. (a hívás indítás és fogadás is)
A kifelé híváshoz olyan tűzfal (natolós doboz) kell, ami megérti a SIP-et, aztán ja.
Akkor a tűzfal egyrészt cseréli a protokollban a címet (alkalmazásrétegban is NAT-olja a forráscímet), másrészt a vezérlőcsatorna információi alapján nyitja/csukja az UDP portokat.
Cisconak megmondod, hogy "fixup h323" és fasza lesz, megy a SIP (meg a H.323)
Az nem megy elrőrekonfigurált NAT nélkül, hogy BEJÖJJÖN a hívás, ilyenkor a bejövő híváskérést nyilván staticolni kell valamilyen belső IP-re.
Vannak mindenféle varázslatok ("mindez megkerülhető") de ez mind azon alapul, hogy a NAT mögötti dobozka felcuppan valahova, ami proxyként működik. Az ilyen tűzfalátjárós dolgok meg szinte kivétel nélkül opcionális részei a protokolloknak, meg nagy hálózatban illik is őket valami IP-IP gatewaybe konszolidálni be berakni egy DMZ-be... Elég egészségtelen, ha mindenféle inside végpontok tunnelekkel mennek át a tűzfalon és fogadnak mindenfélét.
így van. csakhogy mindez megkerülhető, ha a kapcsolat kezdeményezése a nat mügül indul. nyilván ez nem megoldható szerveralkalmazásoknál (ftp- http- stb), de minden másnál igen (így a voip hívásfogadásnál is) könnyen megoldható nat konfigurálás nélkül.
Hogy mi a 'tiszta' protokoll az már szemantikai kérdés.. ;-)