A metró ügye rendkívűl jó indikátorpapír a fidesz kollaborációjának. Mit akarsz te ezzel az útvonal zagyvasággal? Csak nem képzeled, hogy ezt bárki is benyeli?
A hazugságáradatról jut eszembe: Ki is mondta ki hogy a választási program nem ugyan az mint a kormányprogram? Amúgy meg sajnálom szegény Fata Jánosnét, mert órákon keresztül nem tudta kiültetni az arcára a nemzethalál jeleit a fotózáskor.
A határon túli magyarok kihasználásáról nem akarok többet agyalni, a múltkori hozzászólásomban azt hiszem a kelleténél is több dokumentummal igazoltam magam.
Ez a diktatúra dolog is olyan, hogy te így látod, én meg úgy. Nem is lenne ezzel baj, mert azért vannak a demokratikus választások, hogy ezt ki is fejezhessük. A baj ott kezdődik, hogy az egyik párt vezérei, ha nem nekik kedveznek a választások eredménye, magát a demokratikus választás intézményét kezdik (már hagyományosan) kikezdeni. No látod én ebből a szemszögből is véleményezem, hogy ki áll a diktatúrához közelebb.
1. Ahhoz képest, hogy milyen volt Orbán reputációja Erdélyben, az a cikk bizony kurva nagy pofon volt.
2. Még az erdélyi magyarságnak sincs semmi néven nevezendő joga mások magyarságát kétségbe vonni és minősíteni.
3. A HTMH jóval azelőtt egy korrupt pénzelosztó hivatallá vált, hogy Gyurcsány egyáltalán feltűnt a politikai térben. És a megszüntetéssel - nagyon helyesen - feltette a pontot az i-re. S hogy ezt helyesen tette, az bizonyítja, hogy még a külhoni magyar szervezetek is elfogadták. Őket ugyanis nem az érdekli, hogy van hivatal vagy nincs, hanem, hogy a támogatásokat megkapják. Ráadásul a pénzelosztás anomáliáit saját maguknak köszönhetik, tehát olyan nagyon nincs alapjuk a siránkozásra.
Javaslom Gyurcsány Ferencnek, hogy még sok-sok ilyen semmitérő hivatalt szüntessen meg.
Azért amit Orbán kapott a legutóbbi tusványosi elmebaja után az Új Magyar Szó-tól, az azt mutatja, hogy kezdenek Erdélyben is megszabadulni a hamis Orbán-mítosztól.
1. Az újság Orbántól csak azt kérte, hogy belpolitikai akciókra, mozgalmakra szóló felhívásokat ne a külhoni magyarok előtt jelentsenek be anyaországi politikusok. Viszont 2004 december 5.-e után arra kérték Gyurcsány Ferencet, hogy kímélje meg őket attól a feladattól, hogy nekik Erdélyben kelljen eligazítaniuk magyarságból Magyarország miniszterelnökét.
– Ennél különb szégyen nem érhet magyar miniszterelnököt.
2. A Határon Túli Magyarok Hivatalát Gyurcsány Ferenc tette sóhivatallá. Kicsinyes, de aljas bosszúból.
2004 december 5.-e óta Eörsi Mátyás és Szili Katalin szégyenbe fúlt látogatása óta egyetlen kormánytag nem merte lábát Erdély földjére betenni. Ez mindennél többet mondó. Idegbeteg miniszterelnökünk infantilis bosszúállásként, néhány napja megszüntette az elcsatolt magyarok ügyeivel foglalkozó hivatalt. Gyalázat!
Azért amit Orbán kapott a legutóbbi tusványosi elmebaja után az Új Magyar Szó-tól, az azt mutatja, hogy kezdenek Erdélyben is megszabadulni a hamis Orbán-mítosztól.
Ami a hivatalt illeti, rosszul fogalmaztál. Gyurcsány egy sóhivatalt szüntetett meg. Nem gyalázat: szükséges és racionális döntés.
1. Gondolom te az elszabotált Nemzeti Színház -féle dolgokra gondolsz. Nem, én a villámgyorsan elkészült Nemzeti Színházra és a Mellette elkezdett hangversenycentrumra gondolok.
a megfúrt metróprojectre. Azok után, hogy a kampányban a metróépítés kiemelt programként szerepelt a fideszben.
Igen, csak nem ezen a másodrangú útvonalon.
Minden vélemény aszerint van kialakítva, hogy mi segít leginkább a hatalomba.
Ugye itt Gyúrcsók Ferenc tavaszi hazugságáradatára gondoltál?
A határon túli magyar testvéreidet Orbánék nagyon ronda módszerekkel a saját céljaikra használták ki. A nemmel szavazók, és a távolmaradók ezt fejezték ki.
2004 december 5.-e óta Eörsi Mátyás és Szili Katalin szégyenbe fúlt látogatása óta egyetlen kormánytag nem merte lábát Erdély földjére betenni. Ez mindennél többet mondó. Idegbeteg miniszterelnökünk infantilis bosszúállásként, néhány napja megszüntette az elcsatolt magyarok ügyeivel foglalkozó hivatalt. Gyalázat!
2. Ami 1999-ben megoldható volt a Magyar Igazolvánnyal, az idejétmúlt lett 2004 decemberére. Ekkorra egyedül egy speciális állampolgársági státusz megalkotása lett járható út. Ezt tette tönkre a globalizációs tőkét kiszolgáló, pincérlelkű nagytőkéseink alkotta kormányunk magyarságromboló kezdeményezése.
Ennek nyomán ma ott tartunk, hogy az elcsatolt magyarok pályakezdői előbb választják letelepedésük helyéül nyugat-Európát, az USA-t, mint az anyaországukat.
3. [/color]A többi bolsevikozásod hasonló képpen visszaüt a jobboldal vezéreire. Fgyelj csak a fideszből kilépők döbbenetes nyilatkozataira. Nem csoda hogy kiborulnak Viktorék módszereitől. Központosított parancsuralmi akarnok módszerek. Bolsevik módszerek.[/color]
Volt szerencsém végigélni a magyarországi létező szocializmust az első pillanatától kezdve az utolsóig. Nekem nincs szükségem, hogy mások világosítsanak fel arról, hogy dr. Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc pártjában találhatók-e a diktatúrát működtetők. Hogy egy párton kívüli választónak az-e a fontosabb, hogy egy párt hogyan szervezi meg önvédelmét egy posztkommunista ellenféllel szemben, vagy az, hogyha a regnálók minden tevékenységében látja, hogyan építik ki újfent a hatalomkoncentrációt, a diktatúra alapját ugyanazok, vagy ivadékaik, akik 1945-től gyakorolták a hatalmat Magyarországon.
Na, látod, ez jellemző: Belekötsz Retro olvtárs zárójelben tett megjegyzésére - nem cáfolod, csak ellenpéldát hozol, majd az általa írt tényeket (?) mocskolódásnak nevezed, és félresöpröd. Holott nagyon is komoly kérdések: engem speciel érdekelne, hogy a Fidesz szimpatizánsai hogy viszonyulnak ezekhez a dolgokhoz...
Azt azért ne felejtsük el, hogy az 1998-as önkormányzati választásokig a FIDESZ is igérgette a metrót, csak amikor pofára estek, akkor vették elő az általad említett kifogásokat!!!
Az a négy év rémálmaimba se jöjjön elő. Gondolom te az elszabotált Nemzeti Színház -féle dolgokra gondolsz. Én meg a megfúrt metróprojectre. Azok után, hogy a kampányban a metróépítés kiemelt programként szerepelt a fideszben. Csak hát ugye az első forduló utáni eredmények elforgatták a szélkakast. Szóval nekem meg ettől a sunyi rájátszós köpönyegforgatós hozzáállástól fordul föl a gyomrom. Minden vélemény aszerint van kialakítva, hogy mi segít leginkább a hatalomba. Az meg ne érdekeljen senkit, hogy pár hete, hónapja pont a szöges ellentéte volt a vélekedés. A jobbos szavazók hálásan eljátszák az amnéziát. (Ja, jut eszembe: 98 -ban a kampányban a Fidesz hivatalos állásfoglalása az volt, hogy semmiképpen nem lépnek koalícióra a kisgazdapárttal. Csak hát a hatalom az édes.)
A határon túli magyar testvéreidet Orbánék nagyon ronda módszerekkel a saját céljaikra használták ki. A nemmel szavazók, és a távolmaradók ezt fejezték ki.
Lássuk mit is mondott Németh Zsolt az Orbán kormány külügyi államtitkára? ( 2000 április 19, vitaest a Tolcsvay Klubban)
"A kettős állampolgársággal kapcsolatban amit kizárunk az az, hogy egyoldalú általános gesztussal intézményesítsük, mert félünk attól, hogy ha egy ilyet meglépnénk, akkor az kezelhetetlen beáramlási, bevándorlási hullámot idézne elő."
(Kérdezni is alig merem: csak nem a hasukat féltették?)
Mégjobb:
"Duray Miklós és Németh Zsolt is elvetette, hogy a kettős állampolgárság jelentené a határon túli magyarság számára az egyedüli megoldást."
Forrás: 1999. szeptember 6. Magyar Hírlap
(Hoppá! Igen jól látjuk. A "szaros" Duray vélekedett így.)
Nomég az amnézia ellen:
Martonyi János külügyminiszter sajtótájékoztatóján kijelentette: "A kettős állampolgárság automatikus kiterjesztése a határon túli magyar kisebbségre nem megfelelő megoldás sem politikai, sem jogi szempontból. "
Forrás: 1999. február 17. , Világgazdaság
Ismét (mint mindig) a jól ismert gátlástalan hazudozás. Jól kitervelt, átgondolt, összehangolt pókerjátszma. Hatalmi pozícióban nem voltak kívánatosak a külhoni magyar testvérek. 2002 után szegény emberek eszközzé váltak a jobboldal szentesített céljai érdekében. Hálás köszönet illeti Mikola urat az addig ki nem mondott (de mindenki álltal tudott) gondolatokért: legalább 20 év HATALOM. (Pártkatonák között hatalmas üdvrivalgás). No ezt művelte a jobboldal a határon túli magyarokkal.
A bősz diktatúrázás nem téma, 1998 - 2002 -ig szerintem is az volt. Csak te szitokszóként használod, én meg azt mondom: minden ellenzéki kezdeményezésű vizsgálóbizottságot lesöpörtek Vitykáék, most mi helyzet? Hogy ordítozna a fidesz ha szintén hasonló gyakorlat lenne? No egy kicsit gondolkozni kellene mielőtt diktatúrázol. A többi bolsevikozásod hasonló képpen visszaüt a jobboldal vezéreire. Fgyelj csak a fideszből kilépők döbbenetes nyilatkozataira. Nem csoda hogy kiborulnak Viktorék módszereitől. Központosított parancsuralmi akarnok módszerek. Bolsevik módszerek.
ezen nem kell csodálkozni. Korábban, pl 1994-ben mit mondtak a szocikról? Bárki, csak ők ne nyerjenek, mert akkor visszarendeződés lesz, megint jön a kommunizmus. Aztán, még ha fájdalmasan, de megcsinálták a Bokros csomagot, ami megalapozta a külföldi tőke bizalmát, és a gazdasági folyamatok kedvezőbbé váltak, és amiből a Fidesz "megélt" négy évig
Gondolom 2006 öszén a párt kongresszusán, ahol, ha sikeresen akarnak szerepelni a 2010 választáson, két részre szakad, alakulni fog egy szocdem tipusu párt, amely szövetségben marad az MSZP vel, de önálló pártként fog müködni. Ezt nem az oktober 1. ei helyhatósági vállasztás miatt történik, mert szerintem a vállasztási eredmény: FIDESZ a 2002 eredményt fogja hozni, a függetlenek megerősődnek az MSZP rovására, a többi párt is hasonlo eredményt fog elérni, talán az MDF befolyásoltsága fog nöni, mivel a helyhatósági választásoknál inkább az ismertség dönt, nem a pártállás.
Még ennyi pofáraesés után is? 98 -ban is csak úgy tudott hatalomra kapaszkodni, hogy lepaktált egy populista Bp -i ügyvéddel. Totális sikertelenség. Mi a fenét keres még mindig a jobboldal élén? (Jobboldalt írtam, ami a nemzet egy kisebbik része). Ez csak egy gyanúsan központi irányítású bolsevik szellemű pártban fordulhat elő. Emlékszünk ilyesmire több évtizeddel ezelőttről, ki a fene gondolta, hogy ma is tapasztalhatunk hasonlókat.
Valóban csak Torgyán dr. segítségével tudott miniszterelnök lenni 1998-ban. De azután olyan négy évet produkált Magyarország, ami alapján joggal voltunk a csatlakozó országok példapéldánya. És csak offolásal tudnám felsorolni azokat a létesítményeket, alapítványokat, kezdeményezéseket, kedvezményeket amely méltó alapja lett volna Magyarország mégfeljebb emelkedésének.
Mindezt, mérhetelen média és támogatással egy hitvány, bolsevikrendszert működtető titkos tiszti múlttal rendelkező nagytőkés selejtember törte ketté, akinek pénzügyi „tevékenysége” nyomán jutottunk abba a szakadékba, amelyből az őt megpuccsoló tanácsadója kíván bennünket megszorításokkal kivezetni.
Azok után, hogy ez a két nímand megtagadtatta a magyarokkal az elcsatolt testvéreiket, (ennek nyomán jutottunk el mára a magyar zászló égetéséig), hogy máig 6500 ezer milliárd forinttal növelték tehetetlenségükkel a magyarok adósságait ( kétszer négypályás autópálya ára Budapest-Moszkva viszonylatban), hogy megkezdődött egy nagytőkés diktatúra kiépítése az országban stb-stb., tehát ezek után azt írnod, hogy dr. Orbán Viktor miniszterelnök a posztonmaradásával bolseviki pártot irányít a nemzeti oldalon, igazi liberálbolseviki propagandahazugság.
"Orbán Viktor a nemzeti oldal legnagyobb pártjának karizmatikus vezetője."
Még ennyi pofáraesés után is? 98 -ban is csak úgy tudott hatalomra kapaszkodni, hogy lepaktált egy populista Bp -i ügyvéddel. Totális sikertelenség. Mi a fenét keres még mindig a jobboldal élén? (Jobboldalt írtam, ami a nemzet egy kisebbik része). Ez csak egy gyanúsan központi irányítású bolsevik szellemű pártban fordulhat elő. Emlékszünk ilyesmire több évtizeddel ezelőttről, ki a fene gondolta, hogy ma is tapasztalhatunk hasonlókat.
'Én is. De a mienk még olyan családias. Ha valakit két napig nem látunk, már keressük. Ha valaminek nem annyi az ára, mint tegnap, azonnal feltűnik valakinek és szóvá teszi. És akkor már jön a többi:- Nem ezt ígérték! –A jó qrva anyjukat! A rohadt szemfényvesztői!'
Jé! Te vagy a szomszédom? Miattad álltam szombaton olyan sokat a pénztárnál az ilyen tárgyú polgikörös röpgyűlés alatt?
Már többször leírtam. A zsebtolvajt mosol össze rablógyilkossal. Bár mindkettő bűnöző, de engedelmeddel én a nagyságrendekkel kisebb mellett maradok. Mi magyarok, pillanatnyilag ezekből választhatunk.
Nekem egyre jobban nyílik a szemem. Már teljesen tisztán látom, hogy amíg a Fidesz élén ez az Orbán Viktor van, addig remény sincs egy ír típusú együttműködésre kulcsfontosságú kérdésekben. Na, ezért kell a fickót - azaz a pártját - annyiszor megverni, amíg csak belátja, hogy ez a szarkeverős, aláírásgyűjtögetős, nemzeti radikalizmusozós kaki nem vezet sehova.
1. A vak bányaló is így lehet. Nyitogatja a szemét és azt hiszi lát. Még mondja is, hogy semmi értelme sincs, mert ugyanolyan sötét van nyitott szemmel, mint csukottal.
2. A jobboldal nagytőkéseitől semmilyen együttműködési szándék nem várható. Gyurcsányi, Kóka, Szilvásy, gordonka és a többi uborkafára kapaszkodott újgazdag konjuktúralovagnak egyetlen célja van a hazugságokkal megtartott hatalommal, lenyúlni a várható EU-s pénzek nagy részét. Nem a hazát akarják ők felhozni, nem azért nyomták le azt ők az elmúlt négy évben, hogy most a mentő szerepében tetszeleghessenek. Ők a hozzád hasonló felületesen politizáló páviánok szavazataival megszerzett jogosultságukkal az utolsó mentőövtől is meg akarják fosztani a hazájukat. Állítom, ha októberben az EU. nem fogadja el az általuk összelapátolt konvergenciaprogramot, és netalán Magyarországon statuálnák a többi tagállamnak a példát, miszerint elzárnák a fejlesztési pénzek útját, élősködő nagytőkéseink azonnal eléhagynák a politikai színpadot. -Megérné szerintem.
3. Orbán Viktor a nemzeti oldal legnagyobb pártjának karizmatikus vezetője. De ez nem jelenti azt, hogy ő az egyetlen megoldás, az egyetlen lehetőségünk.
Amit főztetek az előző ciklusban, egyétek. Ez lesz a sírba eresztő köteletek. És ha állandóan Orbánban gondolkodtok, úgy jártok vele, mint az egykori középiskolai osztálytársammal a lányok. Amikor is a tánciskolában mi csak azt láttuk, hogy Béla barátunk minden szünetben egy jól megtermett kukoricacsövet tesz ki pihenni a zsebéből. -Mi a francnak van ez nálad, a tánciskolában? -Tudjátok a tangónál, amikor magamhoz húzom a csajt, akkor megérzi a nadrágom bal zsebében a csövet. Azt hiszi répám. És akkor átlép a másik oldalamra, ahol várja már őt az igazi!
Erről nekem az jut eszembe, hogy én a közértben vásárolni szoktam.
Én is. De a mienk még olyan családias. Ha valakit két napig nem látunk, már keressük. Ha valaminek nem annyi az ára, mint tegnap, azonnal feltűnik valakinek és szóvá teszi. És akkor már jön a többi:- Nem ezt ígérték! –A jó qrva anyjukat! A rohadt szemfényvesztői!
-Meg hasonlóak. Na most ha tudod egy ilyen egeket káromlóról, hogy tavasszal még az MSZP gyékényén árult, és hiába figyelmezteted erre, amit most tapasztal, akkor keserű a káröröm, mert én is a szenvedője vagyok a győzelmének.
Economist: útban a „baleset”felé Magyarország még Dél-Afrikánál és Törökországnál is rosszabbul áll 2006. augusztus 7. 11:51
Az európai feltörekvő piacok között Magyarország és Csehország függ leginkább a külföldi piacoktól – derül ki a The Economist összeállításából, amelyet a Napi Gazdaság ismertet. A cikk szerint a költségvetési adatok tekintetében Magyarország még Dél-Afrikánál és Törökországnál is rosszabbul áll.
A túl nagy költségvetési és fizetésimérleg-hiány miatt Magyarország „útban van egy baleset felé” – idézi a brit hetilap Nouriel Roubinit. A Roubini Global Economics makrogazdasági elemző céget vezető közgazdász több magyarázatot is elképzelhetőnek tart arra, hogy a dél-afrikai randhez vagy a török lírához hasonlóan miért nem omlott össze mindeddig a forintárfolyam. A befektetőknek biztonságot ad az eurózóna-csatlakozás távlata, illetve az is lehet, hogy a piacok egyelőre kivárnak, sikerül-e az új kormánynak rendbe tennie a közpénzügyeket.
A hetilap szerint az utóbbi esetben a befektetők türelmesebbek, mint az IMF, amely nyilvánosan megkérdőjelezte a szerinte csak átmeneti megoldásokat tartalmazó kormányzati stratégiát. A költségvetési adatok tekintetében Magyarország még Dél-Afrikánál és Törökországnál is rosszabbul áll: az előbbinél az adósságállomány kezelhetőnek tűnik, míg az utóbbi elsődleges költségvetési egyenlege többletet mutat, szemben a magas magyar deficittel és adóssággal – emeli ki a The Economist. (napi.hu)
Nem is mondta senki, hogy ne gyűjtsön, nem is akarta őtet korlátozni egy festett kertitörpe sem! Gyűjtsön, hadakozzon, uszítson, és soha ne jöjjön rá, mennyi kárt okoz.
Olyanok vagytok!!!! Hát hadd gyüjtsön aláírásokat! Nem kellene korlátozni szegényt. Van aki szalvétát, van aki gyufásdobozt, ő aláírásokat gyüjtöget. Mindenkinek kell valami hobbi, amivel kipihenheti magát.
Nekem egyre jobban nyílik a szemem. Már teljesen tisztán látom, hogy amíg a Fidesz élén ez az Orbán Viktor van, addig remény sincs egy ír típusú együttműködésre kulcsfontosságú kérdésekben.
Na, ezért kell a fickót - azaz a pártját - annyiszor megverni, amíg csak belátja, hogy ez a szarkeverős, aláírásgyűjtögetős, nemzeti radikalizmusozós kaki nem vezet sehova.