Nekem van egy szukám. Nem tudom hogy mennyi idős lehet pontosan kb 3-4 éves. Egy menhelyen találtam és nagyon jó választás volt. Bár nem szeretem a német juhászokat, de ő kivétel. :-)) Sajnos eléággé le van pukkanva ez a topik, bár nem tudom hogy miért. :-((
Időrendben, amiről az oldalamon olvashatsz is: www.gportal.hu/portal/kicsikaty Európában nem akarták elfogadni sem mint a németjuhász egyik változata, sem mint külön faj. Először Amerikában és Kanadában jegyezték külön fajként, aztán amikor újra Európába jött, akkor lett svájci, mert oda érkezett. Szóval kutyában nincs különbség :)
Eddig még nem találkoztam olyan kanadaival, akit itthon "használtak" volna bármire, mivel alig van pár család, akiknél van ilyen.
De pl. egyik kölykünk kint van Németországban, most lehet egy éves, és vakvezetőnek tanul. Az ottani kiképzők annyira meg vannak elégedve vele, hogy bejelentették, minden évben várnak egy picit. :) És bár az ideiek még pocaklakók, a hölgy már vagy 5ször telefonált, hogy minden rendben van-e. (ja és megsúgta, a kint kuty most ér 10.000 eurot!!) Azt mondta nagyon könnyű vele dolgozni, mert még kicsi korában is, amikor odakerült hamar beilleszkedett, és tanulóidő alatt nem a többiekkel volt elfoglalva, hanem azzal, amit "az ember" mutatott. :)
Amúgy ha a szukának nincsenek kicsinyei, szoktunk vele házilag agilityzni lent a grundon, és ahhoz képest hogy előrtte semmit nem tanult, nagyon ügyi!
7 éves fajtatiszta, törzskönyves kan amerikai-kanadai fehér juhászkutyát akartak elaltattatni költözés miatt. Végül gyepmesteri telepen landolt Esztergomban. Mielőbb keresi új gazdáját. Érdeklődni lehet: 30/235-2795
Az biztos, hogy legalább ugyanannyira okosak, ha csak a mienkéből indulok ki. Nagyon hamar tanulnak. :)
Rendkívül emberszeretőek, ha kiskoruktól fogva jó helyen vannak. Dollynk (a szuka) sajnos csak 9 hónaposan került a családba, és előtte tuti verték, vagy nem foglalkoztak vele, mert nagyon nehezen barátkozik, rnedkívül jó jelzőkutya, ha egy cica sétál az úton, azt is meghallja. Engem hamar elfogadott, csak kéthónapja ismertük egymást amikor először ellett, és szó nélkül odaengedett a kicsikhez. A nagymamára (aki bottal jár) irtó pipa lett, morgott, ugatott, borzolta a szőrét.
sztem vhol itt lehet a "kutya elásva", mert ha nincs bot, nincs méreg.
Cézárt viszont kenyérre lehet kenni, nagyon hízelgős, de jól nevelt kuty. Ő már 6 éves, és bár hebehurgyább mint Dolly, de szintén rendkívül okos!
aug 12-re vannak kiírva :) előző almokból vannak képeim, illetve megvannak a legelsők is! majd írok ki képeket, és akkor felrakom ide is, hogy legyenek az enyémekről is itt.. :)