"Ez a társadalom, nem érett meg arra, hogy igazat mondjanak neki."- Mondta ezt NÉPÜNK FILOZÓFUSA: Kuncze Gábor. E mondata szerint, hülyének nézi az országot! Te mit szólsz ehhez?
Tojóék? Őket is szétverték. Az éledező szoc`demeket is, a KDNP-ről már nem is beszélve.
Elébb verte szét az MDF-et Katona Kálmán, Szabó Iván, Debreczeni József, sodadmagával. Egyik részük az MSZP-SZDSZ, másik részük a Fidesz malmára hajtva a vizet.
Az egész "rendszerváltás" nem más, mint az MSZP-SZDSZ bebetonozásának a történelme.
Egyszer úgyis megírja a valódi történelmet egy valódi történész is.
//"....Csurkáék indítottak egy generáltámadást az épphogy kialakult demokratikus berendezkedés ellen azon az alapon, hogy a győztes mindent visz, övék a sajtótól kezdve a téeszekig minden és azt csinálnak, amit akarnak. Ez ellen lépett föl az SZDSZ és ehhez csatlakozott remek ütemérzékkel az MSZP..."//
IDÉZET NRO 2.
//"......Csurka aztat montta, hogy az állami tuladonban lévő médiákokat kell felosztani a parlamenti választások arányában (anno 90-91). Oszt Antall Jóska bácsi nem engödte, no meg az SZDSZ sem,...."//
KONKLUZIÓ:
A,) Csurka volt valamennyi között a legdemokratikusabb. B.) A demokratikus elosztást generáltámadásnak legfeljebb az antidemokraták képesek nevezni. C,)Miután némi különbség van a "mindent visz" és az "arányos elosztás" között, beigazoltátok, hogy éppen az SZDSZ és az MSZP tartotta meg saját magának, persze "remek ütemérzékkel", meg egy csomó svindlivel az egészet. Vagyis éppen hogy ők lettek a "demokratikus" mindentvisz-ek
Közben, csak úgy mellékesen kiiktatták a "rendszerváltás" fentiekkel is igazolt, valóban demokratikus ügyintézőjét (ügyintézőit) a poltikai életből.
Bravó! Ilyen tehát a "liberális demokrácia".
Mondom, hogy érdemes közétek járni egy kis továbbképzésre demokráciából is, meg liberalizmusból is.
mongyuk ez sem igaz, Csurka aztat montta, hogy az állami tuladonban lévő médiákokat kell felosztani a parlamenti választások arányában (anno 90-91). Oszt Antall Jóska bácsi nem engödte, no meg az SZDSZ sem, de nem az utóbbiakon múlott.
//"....Csurkáék indítottak egy generáltámadást az épphogy kialakult demokratikus berendezkedés ellen azon az alapon, hogy a győztes mindent visz, övék a sajtótól kezdve a téeszekig minden és azt csinálnak, amit akarnak. Ez ellen lépett föl az SZDSZ és ehhez csatlakozott remek ütemérzékkel az MSZP..."//
Ez roppant érdekes állítás. Mi is volt az a generális támadás részletesen? Hiszem abban az időben még a "demokráciai" is az MSZ(M)P kezében volt, nemhogy a TSZ-ek, meg a sajtó.
Persze, a "remek ütemérzékkel összefogásra késztetett pártok" pontosan a privilégiumaikat nem akarták kiadni a hatalmukból.
'94 előtt - amikor ez a "kiengedés" téma lehetett - a Fidesz nem volt komoly politikai tényező. Morogtak is érte eleget, hogy őket a Szadi ifjúsági szervezetének tekintik...
Ne csinaljunk mar krisztusbol bohocot,nem rajtuk mulott. A szocik a maguk erejebol tortek ki a karantenbol es nem a szadi kegyebol ok csak felismertek ezt.Es utana nem alltak be ellene. Magyaran azert mert nem volt mas valasztasuk.
A honi középiskolai átlagnál azért komolyabb történelmi ismeretek és elemzőképesség kell ahhoz, hogy ebben a dzsuvában, amit a mi pártjaink kavarnak, valaki jól kiismerje magát...
En is igy voltam vele amikor megszolalt azt mondtam,na itt a miniduce.A fideszt akkor sem kedveltem amikor meg a liberalis oldalon volt es azota sem amiota megcsinaltak a maguk damaszkuti utjat.
//".....jobb lett volna, ha előbb önállóságában megizmosodik a hazai liberális politikai képviselet, .."//
MÉG CSAK EZ HIÁNYZOTT VOLNA!
Nyugati edzőtáborba küldte őket már jóval korábban az acélos szerkezet. Ott sok mindent kitanultak az urak de a liberalizmusról legfeljebb annyi fogalmat sajátítottak el, amennyi egy ország leigázásához éppen elegendő.
Nem, egyáltalán!! Én a karanténnak sem voltam híve, semmi bajom azzal, hogy kiengedték őket.
Csak én úgy tudtam, hogy az SZDSZ pártolta a kiengedést, a Fidesz meg nem. És félreértettem a generálást, azt hittem, úgy érted, hogy az MDF akart birizelni a szocikkal... ez meglepett vóna. :))
//"....nem voltak ők korábban olyan hatalmas antibolsevikok..."//
De igen! Verbális szinten pontosan evvel kezdték. Még az SZDSZ is belerettent az elején.
Már nem emlékszel az agyagbadöngölősdire? Pedig mekkora cirkusz lett abból is.
Attól tartok, a mi Nagy Damaszkuszi Utunkon valójában senki sem akart megfordulni a "pálosok" közül. A hiszékeny tömeg talán, de őnekik meg karikát fűztek az orrukba előzőleg.
A liberális választópolgár mára fel kellett, hogy ismerje Viktorék valódi arcát. Aki ennek ellenére marad, annak ott is a helye. Diktatúrában szocializálódtunk, nagy még az igény a Vezérre... :(
Én egyike vagyok azon keveseknek, akik Orbánt a feltűnése pillanatától nem szerették és meglehetős fenntartásokkal viseltettek iránta. Ezért a Fideszen én se meg nem lepődtem, se el nem szontyolodtam... nagyjából erre lehetett tőlük számítani. Egy rakat izgága suhanc, akik életükben még nem dolgoztak, nem kellett felelős döntéseket hozniuk, az iskolapadból vitték a parlamentbe a tankönyvízű elveiket... mire lehetett számítani? Örüljünk, hogy nem lett itt is Kambodzsa...
Ezt nem így tudtam... hiányos ismereteim szerint a szadi akarta kiengedni a maszopot a karanténból, mert aggasztották a jobboldalon végbemenő folyamatok.
Én is emlékszem Kónya Imrus ámokfutására! Lehet őt elfelejteni?? :)))
//"....a Fidesz már rég eldöntötte, hogy átveszi az MDF szavazóit és farolt kifelé a Liberális Internacionáléból. .."//
A Fidesz magamagától még soha sem döntött semmiről!
A "liberális internacionálé" kebelezte be a ker`demokrata irányzatot, Wim van Velsen hathatós segítségével. Ehhez kellett a Fidesz kamélenos színeváltozása. Elvégre a KDNP valóban nem volt SZDSZ-esen "liberális", azaz Isten-, haza- és családellenes párt.
Nem Orbánék szándékait módosította volna a szadi másféle magatartása, hanem a választói tömeg hajlandóságát és fogadókészségét az orbáni élethalálharc vízióra!
A koalícióval a választópolgár szemében egy tömbként jelent meg a két párt, és ez nagyon sokat segített Vitykának a kalandor ötleteiben!!!
Hidd el, nagyon sokan nem értették meg azt, hogy a 90-ben radikálisan antikommunista szadi hogyan tudott négy év múlva összebútorozni az utódpárttal. Kiforratlan volt még a többpártiság, sok volt a forradalmi hevületben és romantikában deliráló választó, jobb lett volna, ha előbb önállóságában megizmosodik a hazai liberális politikai képviselet, utána talán már érthetőbb lett volna, hogy miért is fogadják el valamelyik párttól a koalíciós ajánlatot.
De nekik sürgős volt a hatalomba kerülni... ez az igazság... :(