Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.27 0 0 877

http://www.mno.hu/portal/799681

Mégsem Kádáré volt a gyűjtemény.

Előzmény: Törölt nick (874)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.26 0 0 876
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.14 0 0 875

Előkerültek :-))

Előzmény: Törölt nick (874)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.14 0 0 874

Előkerült a Kádár által nézett filmek kópiái (6000 db)

http://www.mno.hu/portal/797210

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.29 0 0 873
őszkaján Creative Commons License 2010.11.26 0 0 872

És nagyon szeretett vadászni.

Előzmény: varasbéka (869)
varasbéka Creative Commons License 2010.11.26 0 0 869

"Kádár egy sámlin pucolta a krumplit."

Hazug propagandaszöveg.

Kizártnak tartom.

Előzmény: intrusion (851)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 868
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.13 0 0 867
„A kommunizmus a másodfeltalálók világa. Mindent feltaláltak, csak éppen késve és rosszul. Maguk még meg fogják érni, hogy végül a kapitalizmust is fel fogják találni. De abban nem lesz köszönet." (Nem ismertem, aranyos!)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.01 0 0 866
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.25 0 0 865
eumenesz Creative Commons License 2009.08.09 0 0 864
A sztálinizmust azonosítani a kommuniznussal egyenlő azzal, ha valaki egyenlőségjelet tesz a kereszténység és az inkvizíció közé.
Előzmény: Törölt nick (862)
eumenesz Creative Commons License 2009.08.09 0 0 863
Mi köze a BKV vezéreknek a kommunizmushoz?
Előzmény: Törölt nick (861)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.09 0 0 860
Illik ismerni azt amit vitatunk vagy ajánlunk (másoknak).
Előzmény: eumenesz (859)
eumenesz Creative Commons License 2009.08.09 0 0 859
Én sem olvastam valamennyi írását, de a legfőbb műveit igen. Mellesleg alighanem igen kevesen vagyunk akik valóban olvasták Marxot. A rendszerváltás előtt azért, mert senki sem rajong azért, amit hivatalból kell szeretni, azóta pedig a nyilvánvaló politikai okokból, hiszen azóta még a megjelenését is igyekeznek megakadályozni. De a lényeg az, hogy illik ismerni azt amit vitatunk.
Előzmény: Törölt nick (857)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.09 0 0 858
Az egyik kollégám egy interneten terjedő Marx idézettel rukkolt elő a válság bekövetkeztekor, miszerint a tőkések hiteleket adnak munkásaiknak azért, hogy eladhassák nekik termékeiket. S mivel a tőkés mohó, ezért előbb-utóbb túlhitelez, a munkás nem képes többé visszafizetni, válságba jut az egész...
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.09 0 0 857
Itt valaki ajánlgatta, hogy Marxot kéne olvasni. Szerintem viszont az ajánlgató maga se olvasta Marxot. (Ha én pl. Jókait ajánlgatom az azt is jelenti, hogy legalább 30 könyvét elolvastam a száznegyvenvalahányból.)
Előzmény: eumenesz (855)
dorongoló Creative Commons License 2009.08.09 0 0 856
Menj a francba ... már megbocsáss. Végigéltem minden rendszerek legjobbikát 1948-tól 1990-ig. Nyilván akkor voltam fiatal, mégsem kívánom vissza egy percre sem. Milyen agymosásra gondolsz hát? :DDD
Előzmény: intrusion (852)
eumenesz Creative Commons License 2009.08.09 0 0 855
Amint tavaly kibontakozott a válság, a világ vezető közgazdászai ismét fölfedezték Marxot és rácsodálkoztak arra, hogy ez a szakállas pasas másfél évszázada mennyivel pontosabban ismerte fel a kapitalizmus működését, lényegét mint a ma megkérdőjelezhetetlennek tekintett szaktekintélyei. Ha szerinted A-ból nem következik B, akkor azt lehet vitatni, de hogyan vitatod, ha nem is ismered? Mert ugye a hozzászólásodból teljesen nyilvánvaló, hogy fogalmad sincsen róla. A tisztesség alapfeltétele nem Marx ismerete, hanem annak az ismerete, amit vitatsz. Ha Marxot vitatod, akkor Marxot kell ismerned.
Előzmény: Törölt nick (854)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.09 0 0 854
Marxot olvasni? A ból következik B, B-ből következik C, stb..... ZS-ből következik A. Valami ilyesminek képzelem az 50 kötetének összefoglalását. (Azonkívül, hogy A-ból nem is biztos, hogy következik B.)
A tisztesség mértékegysége (feltétele) az, hogy Marxot kell olvasni????
(A harcos kommunistáknak nálunk az öregek azt mondták: Jó! Jó! De miért nem mondtad korábban? (Tudni(i)llik a "profilváltás" előtt.))
Előzmény: intrusion (851)
intrusion Creative Commons License 2009.08.08 0 0 853
Vagy ott van Guatemala ahol a kormány 25 US centről egy dollárra emelte a kormány a napi minimálbért és ezért nagy sértődések voltak a multik részéről. :))
intrusion Creative Commons License 2009.08.08 0 0 852
A tökéletes agymosás iskolapéldája vagy. :))
Előzmény: dorongoló (850)
intrusion Creative Commons License 2009.08.08 0 0 851
Kádár egy sámlin pucolta a krumplit. Nem volt neki olyan csodapalotája, mint a mai politikusoknak pártállástól függetlenül.

De mindez nem válasz a kérdésemre, ugyanis akkor mikor nálunk Kádár korszak volt, a Föld javainak igazságtalan elosztása éppen ugyanolyan mértékben működött globálisan. Tudod Afrikában nem láttak például egy mosógépet (ami nekünk természetes) és lehet hogy te nem tudsz róla, de ott éhen halnak az emberek.

Olvass egy kis Marx-ot. A tőke nagyon tanulságos olvasmány.
Előzmény: dorongoló (850)
dorongoló Creative Commons License 2009.08.08 0 0 850

a kádári proletárdiktatúra idején a lakosság hány százaléka uralta az ország javait? :(

a munkásosztály - mint emlékezhetünk - uralkodott ... magán.

Előzmény: intrusion (849)
intrusion Creative Commons License 2009.08.08 0 0 849
Nekem arra válaszoljatok harcos antikommunista jobbosok, hogy az miért van, hogy a Föld lakosságának alig 2 %-a uralja a megtermelt javak több mint 50 %-át?
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 848
Ez már nem a kommunizmus (a kapcsolatrendszer), hanem a kapitalizmus (a pénz). És persze ezer szállal összefonódik a kettő (mindig). A kérdés csak az, hogy mekkora az összefonódás mértéke, azaz van-e még tere a becsület nevű definiálhatatlan izének ? 
Előzmény: eumenesz (847)
eumenesz Creative Commons License 2009.08.08 0 0 847
Hát én nem ismerek nagyobb hazugságot, mint demokráciának hirdetni az egész világot jelenleg uraló förtelmes diktatúrát. Önmegvalósításról beszélnek, amikor százmilliók számára az önmegvalósítás egyetlen formája, hogy találnak e egy darab száraz kenyeret a kukában. Szabadságról beszélnek egy olyan világban ahol állami szinten folyik az emberrablás és teljesen nyíltan folyik az emberkereskedelem. Demokráciáról beszélnek, miközben milliárdos tömeget fosztanak meg a legalapvetőbb életfeltételtől, a munkától. Nemrég egynapos szenzáció volt, hogy Spanyolországban egy súlyos üzemi balesetet szenvedő munkást hazazavartak, a leszakadt karját pedig kihajították a kukába. A szabadnak hazudott sajtó természetesen másnapra megfeledkezett az egészről, s visszatért a kockázatmentes agymosáshoz. Nem akartak tudomást venni róla, hogy ez nem valami kirívó eset, hanem csak a kapitalizmus szükségszerű következménye, mely millió formában - hol enyhébben, hol még az adott esetnél is drasztikusabban uralja életünket. Hát lehet e hazugabb egy rendszer, mint az amelyben még az agymosók is folyamatos agymosásnak vannak alávetve, s ahol a hatalom látszólagos és valós birtokosai is pusztán csak rabszolgái egy embertől idegen eszköznek, a pénznek?
Előzmény: Törölt nick (846)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 846
"Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik."
Előzmény: morr.isonj (843)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.28 0 0 845

http://www.mno.hu/portal/593602

a 90-es években az állam eladta „gazdálkodási vagyonát”, tehát tőkejövedelemre már nem számíthat. Mivel e javakat nem a lakosságnak adta el, hanem döntő részben külföldi befektetőknek, ezért a belföldi lakosság sem számíthat tőkejövedelemre. Az adósság folyamatos növekedése tehát nem érhető utol sem munkajövedelmekkel, sem annak ilyen-olyan mértékű adóemelésével. Ismert: külföldi kézbe került a szociálliberális kormányok alatt a feldolgozóipar 60-70 százaléka, a nagy- és kiskereskedelem 50 százaléka, a bankrendszer 90 százaléka.

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.21 0 0 844
Én saját bőrön tapasztaltam , hogy 1 mélyen vallásos milyen szemellenzős és elítélő tud lenni. Hogy van-e neki lelkiismerete azt nem tudom, de főképp mástól várja el azokat a dolgokat amiket elvekben megfogalmaz.
Nem véletlen van róla évszázados közmondás.
Előzmény: morr.isonj (843)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!