Keresés

Részletes keresés

kristo_f Creative Commons License 2012.04.17 0 0 1834

Hm, lehet igazad!

De igaza van Radnótinak is a kőröl meg a porban hempergő komondorrol

Előzmény: Törölt nick (1833)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.30 0 0 1833

Buddha tanítása szerint a szenvedés oka a ragaszkodás. A dolgokhoz, a gondolatokhoz, a fogalmakhoz. Éppúgy szenvedés forrása az "ez a hazám", mint a "többé nem hazám ez". Lehet találni jobbat is, ahol nem esik annyira az eső és a nap süt - még  hazának sem kell gondolni. "Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő. Fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár életében"   Például menjünk Londonba mint Jack Talking

http://www.youtube.com/watch?v=s76ktD0Zg0w     Hö? :-)

Előzmény: horex (1832)
horex Creative Commons License 2012.01.30 0 0 1832

Itt tartunk, ahol

Nem változott a véleményem, pedig bíztam

by horex

Serpa Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1830
Amstetten? Rémlik?
Előzmény: Mario Brekt (1826)
lujo2 Creative Commons License 2006.11.05 0 0 1829
Nem kell annyira mellreszívni. Aki ennyire komolyan veszi a politikát, beteg! Menj el kirándulni, vagy a családoddal szórakozni.
Előzmény: horex (1828)
horex Creative Commons License 2006.11.05 0 0 1828

Hogy elmultak a verzivataros, felhozom.

Koszonom Urak a hozzaszolasokat.

Ezek utan megugyse hazam ez már.

Amikor evekkel ezelott azt mondtak hogy árokásás, azt mondtam,
 ez hulye.
Miféle árok?
Aztán kedvenc csaladtagjaim kozt is felutotte fejét a poltikai ármány.

Elegem van a hatalmát elvesztő, ahhoz 100 korommel ragaszkodo és minden eszkozt megragado politikusokbol, hogy ujbol hatalmon legyenek.

Elegem van hogy hulyenek neznek, mint egy gyogyososztálybelit aki nem tud magyrul és nem erti a mondatok mogotti ertelmet.

Hogy magyar politikus kulfoldon lejaratja az orszagot.

Hogy magyar politikus-miniszterelnok-pénzugyi es gazdasagi  szakember nem tudott tanulni a Kádár rendszer gazdasagi hibajaibol, azokbol amik csodbe vittek azt.

Az könnyű, ahhoz nem kell ész.
"Előugrani a sarokbol" és néhány adónemet bevezetni
De a helyes gazd.pol-hoz ahhoz kellene.
A nem igaz kampány nem igaz orzsagot teremt.
Hogy elkurtátok? Igen!
Tudom, hátorszagot kellett teremteni eloszor a parton belul is a reformok veghezviteléhez.

Kigolyóztak volna m.e. úr ha egybol odaállsz hőbörögni és a tyukszemére lepni sok pártbelinek, már ha rá akarsz lépni igazábol. De aztan ráeresztetted az adoszedo hordádat az orszagra.
Nem hiszek már Önnek, Önöknek.
Tudom szarnak rá a nemhivésemnek

Egyet is ertettem volna a "Szakertoi kormány"-nyal, ha nem tette volna be a lábát az ajton a farkas.
Egy nyugodthangu  eros kampánnyal gyozhettetek volna.
Fröcsögéssel soha, nem vagytok elegen.

Elegem van, hogy osszeugrasztottak az orszag népét, felheccelve kikuldik az utcára osszeveretni oket.
Hogy nyilvanvalo tenyeket az egyik párt fekete a masik fehérnek mondja.
Mintha én hulye lennek es nem tudnék a magam esze utan itélni.

Azt hiszitek NEM tisztelt politikusok, hogy hulye vagyok?

Hogy nem rátok szavaztam oktoberben?
Na és ?
 Azert utálhatom aroganciájáért az én oldalamat IS.
Utálhatom a minisztereket amikor megdumalnak hogy ertem van a tobbletfizetes és nekem lesz jobb ha fizetek havonta néhány tizezer forinttal tobbet a nincsböl.
Ki tudtok talalni még ravaszabb adónemeket?
 Mi a faszt gondoltok politikusok?
Mibol??!!

Gyulolom az egesz politikai bagázst.

De ertem ne tuntessen senki. Értem ne lobogtassanak uralkodoinak mondott stráfos zászlot. Ertem ne torjenek zuzzanak.

Értem ne hazudozzatok , hogy oreg neniket terhes anyakat ártatlanokat stb. vertek.
Én a HirTv-t neztem, arra hivatkozok amikor mondom amit latam.
Igen a viperat, a foldon fekvo verését is.
De a mankóst, a fiatal lányt a suhancot is aki a felszolitas ellnere
ott maradt az ut kozepen.
Láttam az idos nenit /ugye az agymosott nugger aki szavazobázisa az MSzP-nek/ aki nekirontott az álló rendoroknek.
Láttam mindent amit a TV kozvetitett, ne akarjatok magyarázni a bizonyitvanyt.

Gondoljátok, ha valamely párt hatalomra jut, majd megkeres és jutalmazni fog?
Le fog szarni magasrol, mint leszarták azt a nehany '56-os veteránt es csaladjat is.
Mert ugye azt nem lehet utolag tudni melyik oreg neni-bácsi és terhes anya tört zuzott dobált gyujtogatott a párt és vezere  erdekeben, de lehet tudni kit vegeztek ki, kit hurcoltak meg 50 éve és a csaladjuk hogy elte meg azeket az idoket.

Törődött veluk valamelyik politikai párt?
Juttatott-e nekik pénzugyi támogatást a szenvedesekert?
A megemlekezesektol és főhajtásoktol ehen halhatnának.

Ahogy engem sem keresett meg senki a nekem szimpi pártombol, hogyhát
T. Horex úr, koszonjuk tamogatasat ezekben a nehez idokben.
Mint ahogy teged, titeket sem fognak.
Akkor meg?

Tudom , el lehet menni.
Hát a nayg lofaszt!

Nekem már sok eselyem nincs tenni egy uj rendszerért, de ti fiatal es kozepkoruak meg megtehetitek.
Vissza kene szerezni a sajtot a sok rokátol :)
Aztan a rokakat picsanrugni.
Az a baj hogy mindig vannak olyan hollok akik bedolnek a roka énekének.

Ha normális tuntetes sorozat let volna mostanaban, talan sikerult volna, dehat 2x 19-re alsó nem jön be :)

Hát ujbol, kösz Uraim az idáigiakat.

by horex

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1827

Hát ez is egy eléggé elkeseredett hangulatú írás, csak sajnos nem értem. Nem kevéssé sánta logikailag is, érzelmileg is.
A tévedések elkerülése végett, azt azért nem mondanám, hogy a rabló, fosztogató csőcseléket ne ítéljük el. De azt egyébként el is fogják ítélni.
Node nézzük már kicsit tárgyszerűen:
1. "Én meg maradok Ausztriában. Egyszer már választottam a szar meg a nemszar között. "
Az egyik kulcsmondata az írásnak.
"És az én szándékaimat ne próbálja magyarázni senki. És az én hazámat ne kérdőjelezze meg senki. És az én patriótizmusomat ne kérdőjelezze meg senki. "
Ez okozza a legtöbb fejtörést számomra. Mert hiszen ő választott. Új hazát, új patriotizmus-irányultságot. Ki a fene kérdőjelezné meg?? Vagy csak önigazolás akar lenni az írás többi része az "új választásra"?
2. "Vérben meg mocsokban csak vér és mocsok születik!"
Meg kivétel nélkül minden ember. Erről talán a szülészeket kéne kérdezni. Maga az ember sem egy labor - termék.
3. "Ha ez a magyar nemzet, amit ezek képviselnek, akkor nem kérek belőle! Ha az lesz magyarország, amit ezek építenek, akkor nem kérek belőle! Ha ez a magyarság, amit ezek hangoztatnak, akkor nem kérek belőle!"
Most miről is beszél? Az első ilyen jellegű - tehát erőszakos - akció a taxis - blokád volt. Az csak 3 egész napra bénította meg az országot! Azóta semmi ilyen nem történt, és ő ebből a semmiből sem kért, hiszen  ő már választott. Új hazát, új nemzetet, új identitást.
De a másik oldalról sem értem, hogy miről beszél! A 150-200 rendbontóról, romboló, fosztogató, randalírozó társulatról, vagy arról a másik 10 - 20ezer ott lévő tüntetőről? Mióta meghatározó egy ilyen arányú kisebbség? Ad absurdum bármilyen tömegmegmozdulás esetén kizárhatónak tartja ezen elemek megjelenését? Vagy kétségbe vonja a tüntetés jogát?? Mikor mondott olyat Orbán vagy Szíjjártó vagy akár Semjén, hogy törni - zúzni kell?? És előző írásomban egy történelmi idézetet raktam be. Arról?? Akkor ki az aki "visszaütött"? Hiszen Gyurcsány majdnem szóról-szóra ugyanazt mondta mint a Kossuth rádió 56. október 23-án este!

Szóval kérdések és kérdések! Ugyan "roppant emberi" az írás. Csak éppen iszonyúan blőd is egyben.

Előzmény: Mario Brekt (1826)
Mario Brekt Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1826

Szabadság! Kitartás!

Megszülettek a 50 év mulvai forradalmárok! (Lendvainak Palinak meg Gátinak Charlinak ismerősek lehetnek a képek, - meg én is ilyennek képzeltem őket. Átlagéletkor 18-20 év. IQ 40. Éljen Wittman Mária meg a pesti srácok!)

Szép új világ születik. Eljön a Kánaán! Hurrá! Meg hajrá! Meg szabadság! Meg ria-ria-hungária! Vesszenek a hontalan gyurcsányok! Meg kunczék! Meg mindenki! Mi vagyunk a nép! Mi vagyunk a magyarok! Mi vagyunk a nemzet! Az
ezeréves! A nagymagyarország! 67 vármegye! Meg 1001 vármegye! A szlovákok meg szemét nacionalisták! Meg az oláhok is! Meg a többi, meg az egész szemét eu! A hontalanok! A magyartalanok! Mit tudnak azok a magyar értékekről.
Éljen az árpádsáv!
Égessünk autót! Égessünk házat! Égessünk baloldalt! Égessünk rendőrt!
Égessünk háborús emlékművet! Provokáljunk! Mert minket provokálnak!
Építsünk új magyarországot! Építsünk nagymagyarországot! Fütyüljünk!
Provokáljunk! Morálisan tisztítsuk meg az országot! Hazátlan bitangok!
Ki a kinaiakkal! Ki az oláhokkal! Erdélyt vissza! Felvidéket vissza! Ki a hontalanokkal! Morális magyarországot! Morális nagymagyarországot! Ki a hontalanokkal! Ki a balibbel! Ki a nemhátratekintőkkel! Ki a hazátlan
bitangokkal!
Robbantsunk autót! Robbantsunk tv-t! Robbantsunk rádiót! Robbantsunk népszabadságot! Robbantsunk bankot! Csurka kell nekünk! OV kell nekünk! Szijártó kell nekünk! Semjén kell nekünk! Meg sör!

Hát a jó édesanyátokat! Aki nem fojtott le benneteket időben! Most nekem lenne kedvem kurvázni, meg káromkodni, de félek, hátha nem vagyok tárgyalóképes, meg hátha kiszivárog... Ezt jól elkúrtátok! Hogy én veletek közösséget vállaljak! Soha! Vérben meg mocsokban csak vér és mocsok születik! Legyetek büszkék magatokra: névtelen senkik, akik névtelenül fütyülitek azt, aki legalább a nevét adja a gondolatához! Névtelenül álltok minden útjába, névtelenül uszítjátok a csőcseléket, névtelenül fizettek a füttyökért, névtelenül fizettek a kövekért. Utána meg mossátok kezeitek: a másik oldal volt a provokátor! Sőt: úgy kezdődött, hogy visszaütött!

Ha ez a magyar nemzet, amit ezek képviselnek, akkor nem kérek belőle! Ha az lesz magyarország, amit ezek építenek, akkor nem kérek belőle! Ha ez a magyarság, amit ezek hangoztatnak, akkor nem kérek belőle! Csőcselékkel nem
vállalok közösséget. Csőcselékkel ne emlegessenek egy lapon! Csőcselékkel nem építek országot. Mert csőcselékkel nem lehet országot építeni.
Csőcselékkel vért és mocskot lehet építeni. (ld. még Ortéga: A tömegek lázadása)

Tudják ezek, hogy mit csinálnak? Nem a gyújtogatók! Akik csak a konfrontációt keresik a parlamentben meg a médiákban, meg a köztereken. Akik hatalmuk megszerzése, megtartása, vagy elvesztése feletti elkeseredettségükben uszítják a népet, csőcselékké aljasítják a "nemzetet".
A hőn szeretettet. Akik menetrendszerint fütyültetik a másik oldalt. Akik kizárják a máshogy gondolkodókat, akik a nemzetet exkluziv fogalommá csürhésítik!
Kapjatok már észbe! Minden háború így kezdődik. Szavakkal. Füttyökkel. Mert: Csak nekem van igazam. Csak nekem lehet igazam. Csak én akarok jót. Csak én birtoklom az igazságot...De uraim, a másik ugyanezt gondolja. A másik oldal,
a másképp gondolkodó, a másik "hazafi". És ha két állítás közül az egyik helyes, akkor kizárásos alapon a másik helytelen. Az pedig nem én vagyok. Mert nekem igazam van. Mert nekem van igazam!

Majd jönnek a pokornik, akik megmagyarázzák. Majd jönnek a ov-k, akik megmagyarázzák, sőt jönnek a tgm-ek is akik okosan megmagyarázzák. Meg majd jönnek a politológusok,  történészek, akik főleg megmagyarázzák. Hát a szart nem kell megmagyarázni! A szar, az szar. A csőcselék meg csőcselék. A hazugság meg hazugság. A szarevés meg szarevés.

És ebbe ne keverjétek a "MAGYARt". Ebbe ne keverjétek a HAZÁT. Ne keverjétek az "IGAZSÁGOT". Ez maradjon SZAR.
Én meg maradok Ausztriában. Egyszer már választottam a szar meg a nemszar között. Egyszer már választottam a szabadság és nemszabaság között. Egyszer már úsztattam zászlókat. Nem 56-ban. De nem is 2006-ban! Mert ahhoz tudni
kell disztingválni. Mert ahhoz tudni kell különbséget tenni. Mert ahhoz tudni kell választani. Mert ahhoz tudni kell, mi a szabadság. Mert ahhoz tudni kell, mi a SZAR.

Akinek meg inge, az vegye magára. Csürhék meg ne épjtsenek országot.
Én meg próbálok ember maradni! És az én szándékaimat ne próbálja magyarázni senki. És az én hazámat ne kérdőjelezze meg senki. És az én patriótizmusomat ne kérdőjelezze meg senki.
És senki ne nézzen ferde szemmel a muszlimokra, amikor halált ordítanak a hazátlan gyaurokra.

Isten veletek nagymagyarok. Isten veletek kirekesztők!

Sipőcz László
Bécs, 2006. szept. 19. 01.19

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1825

Csak úgy emlékeztetnélek

56. okt. 23-a esti rádió adásra, ami azóta már szlogenné vált és tanítják: "...... hazudtunk. Hazudtunk évekig. Hazudtunk éjjel és hazudtunk nappal, hazudtunk minden órában!......."

A történelem mindaddig ismétli önmagát, amíg meg nem tanulják a leckét!
Ami most történt, az a politikai abszurditás csúcsa! De mindennek a szuperlatívusza, hogy a szoci frakció tegnap este ismét föltétlen bizalmáról biztosította a kormányt, és természetesen minden felelősséget az ellenzékre hárítanának, annak rendkívüli hataloméhségét emlegetve.

Ez a gátlástalan aljasság minden képzeletet felülmúl. És bár nekem ez a hazám és a nemzetem, ha ez is következmények nélkül marad, 50 évig ne kapjon jobbat ez az ország!

Előzmény: horex (1823)
Maotai Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1824

Advocatusnak igaza van szerintem,

10-20 MRD még nagyobb feltűnés nélkül elsíbolható részletekben egy kvt-i előirányzatból, tán 50-60 is egy megaberuházásnál (persze tételekre és alvállalkozókra bontva), de a 100-as nagyságrendek kizárt tudtommal.

Előzmény: twist (1820)
horex Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1823

Milyen szep is fotelbol nezni a modern kor '56-ját.

Előkerulnek petyka-bácsik es mansfeldek, csak ma B kozepnek hivják.

Mit kiabalt a tomeg? ÁVH-ÁVH. És ujbol ölnék a "sorkatonákat"
Kiváncsi lennek egy puccs rendszervaltasnal, milyen szerepet kapnának a kopasz furkosbottal hadonaszok.
Meghozta gyumolcset a sok éve ultetett gyűlölet fája.

Tiszta Párizs.
Nagyon ertelmes dolog felgyujtani mondjuk egy alkalmazott vagy barki kocsiját. És sorban gyujtjakaz autokat.
Csodálkozik a fidesz, ha ujbol nem kerul hatalomra?
Csürhe csürhét szül.

Az ellenzek egy szot sem mondott idaig, hogy hozná rendbe az orszagot.
A demokrácia "védői" meg nem állnak a tomeg elé, hogy megfekezzek az orjongo tomeget.

Szoval tovabbra sem hazam, ahol az embereket a hatterbol sunyi modon, álszenteskedve, rombolasra uszitjak, a hatalom megszerzese erdekeben.

Kiváncsi leszek holnap, hogy nyilatkozik errol az ellenzek.

by horex

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.17 0 0 1822
Beteszek ide egy anyagot, bár lehet, hogy a "Kettős állampolgárság - népszavazás"-ba jobban illene.
De azért itt sincs rossz helyen!

A magyar-magyar csúcs tanácskozásának

Zárónyilatkozata

Mi, a magyar-magyar csúcs tanácskozásának résztvevői

Meggyőződésünket fejezzük ki, hogy nemzeti érdekeink érvényesítése és képviselete összefogással valósítható meg. A Határon Túli Magyarok Hivatalának jogutód nélküli felszámolása és a Magyar Állandó Értekezlet működésének szüneteltetése egyaránt akadályozza ezt az összefogást. Ezért is támogatjuk a Magyarok Világszövetségének kezdeményezését, amely a tizenegy évvel ezelőttihez hasonlóan új magyar érdekvédelmi és érdekérvényesítési szervezet létrehozását célozza.

Hiszünk a magyar élet és magyar jövő kedvező alakításában, a magyarság cselekvő erejében.

A Kárpát-medencében őshonos magyar népnek ugyanúgy joga van az önrendelkezésre, mint bármely más nemzetnek. A magyaroknak ugyanúgy szabadon és boldogan szeretnének élni, mint bármely nemzet.

Látjuk, hogy a nemzeti feladatok ellátására alkalmas intézmények felszámolásával a magyarok helyzete tovább romlik.

Látjuk, hogy az Európai Unió nem tudja kezelni a magyar kérdést, sőt, a csatlakozási folyamat előrehaladtával súlyosbodik a magyar nemzeti közösségek helyzete a Kárpát-medencében.

Látjuk, hogy a globalizált világgazdasági törekvések nyomása alatt a Kárpát-medence gazdasági viszonyai nem szolgálják a magyar érdekeket. Az Európai Unió 2004. május 1-i bővítése újabb bizonyítékkal szolgál arra, hogy a gazdaságilag hátrányos régiók felzárkózása elmarad, az uniós támogatási rendszer pedig konzerválja a létező gazdasági különbségeket.

Legfontosabb nemzetstratégiai kérdésnek tartjuk annak törvényes biztosítását, hogy a magyar állampolgárság minden magyart alanyi jogon illessen meg.

Az őshonos Kárpát-medencei magyar nemzeti közösségek számára az önrendelkezési jog alapján követeljük az etnikai alapú területi autonómiát, a személyi elvű autonómiát, illetve a fennmaradásukat biztosító autonóm intézményeket.

Szükségesnek tartjuk, hogy az említett őshonos magyar nemzeti közösségeknek szavatolt parlamenti képviseletük legyen.

Szükségesnek tartjuk a magyarok számára a teljeskörű magyar oktatási rendszert a bölcsődétől az egyetemig.

Szükségesnek tartjuk a magyar állam jogfolytonosságának helyreállítását, a magyar nemzet egészének beleszólását az állami hatalom kialakításába. Támogatjuk egy olyan testület megalakítását, amely segíti a magyar alkotmány jogfolytonosságának helyreállítását.

Mindezek alapján, a mai napon, a Magyarok Világszövetsége kezdeményezésére megalapítjuk a Magyar-magyar Csúcs Szervezetét, amely önálló, politikailag független, és amelynek tagja lehet minden magyar politikai párt, érdekvédelmi szervezet, nemzeti tanács, országos és regionális magyar szervezet.

A Magyarok Világszövetsége budapesti székházában létrehozzuk a magyarellenes atrocitásokat monitorizáló nemzetközi irodát. Szervezetünk Brüsszelben állandó magyar képviseletet létesít az ottani Magyar Ház támogatásával.

Az 56-os Magyar Forradalom ötvenedik évfordulóján üzenetet fogalmazunk meg magyar testvéreinkhez és a világ szabadságszerető népeihez. Az üzenet Zárónyilatkozatunk része.

Ugyancsak a jelen Zárónyilatkozat szerves része Az új magyar-magyar csúcs előkészítése című dokumentum, valamint a Magyarok Világszövetsége elnökének ahhoz mellékelt, 2006. július 6-i, augusztus 3-i és szeptember 6-i levele.

A Szervezet megalakításakor és tevékenysége során számítunk történelmi magyar egyházainkra.

Budapest, 2006. szeptember 16.

Belgiumi Magyarok Szövetsége

Erdélyi Körök Országos Szövetsége

Erdélyi Magyar Ifjak

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom

Magyar Érdekvédelmi Szövetség

Magyar Polgári Szövetség – Délvidék

Magyarok Világszövetsége

Magyarok Világszövetsége Ausztriai Országos Tanácsa

Magyarok Világszövetsége Belgiumi Országos Tanácsa

Magyarok Világszövetsége Erdélyi Társasága

Magyarok Világszövetsége Felvidéki Országos Tanácsa

Magyarok Világszövetsége Kanadai Országos Tanácsa

Magyarok Világszövetsége Németországi Országos Tanácsa

Nagykaposi Regionális Vállalkozásfejlesztési Szövetség

Székely Nemzeti Tanács

Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége

Vajdasági Magyar Demokrata Párt

Vajdasági Magyar Demokrata Párt Ifjúsági Szervezete

A tanácskozáson résztvett az RMDSZ Nemzetépítő Platformja, amely testületi ülésen dönt a Zárónyilatkozat aláírásáról.

twist Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1821

//Ugyan, volt itt bármi szent tehén, amihez ne nyúltak volna, ha muszáj volt?//

A kérdés az, hogy kinek muszáj!

Mert ugye nekünk, már muszáj lett volna 5 évvel ezelőtt is!

Nekem az a véleményem, hogy ha a politikusok már politika nélkül is meg tudják tartani a tőkés szerepüket, akkor szétválik a politika és a gazdaság és megindul a gazdaság kifehérítése. ( Egyébként én ezt a mostani ciklustól vártam)

De ha kevés még a politikusok felhalmozott pénze, vagyona ahhoz, hogy magukat gazdaságilag önállósítsák akkor bizony kell még az a választói réteg aki a hatalmukat biztosítja.  Szerintem ettől, csak ettől függ pl. hogy milyen mélyen mennek bele a nyugdíjrendszer VALÓS átalakításába.

Felemelhetik ugyanis a nyugdíjkorhatárt akár 75 éves korra, ha mondjuk marad a jelenlegi helyzet és 50 éves kor után már nem lehet munkát kapni.

Ha meg ezt jogszabályok kötelezővé teszik, akkor a fiatalok lesznek, maradnak munkanélküliek!

Csak ha figyelsz, most is láthatsz egy érdekes folyamatot!

Akik eddig a  ME. körül voltak, azok szépen lecserélődtek, az új csapat Szilvási, Draskovics és Bajnai G.

A többieket nem engedik a nagy pénzek közelébe!

Ez a 4 ember meg kevés ahhoz, hogy kialakuljon egy jól menő tőkés réteg az országban.

Előzmény: advocatusdiaboli (1817)
twist Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1820

Legyen igazad!

Remélem hamar kiderül a valóság, mert állítólag már az SZDSZ honlapján is olvasható, valamilyen nyilvánossággal kapcs. címszó alatt.  Sajnos én a honlapon nem találom.

Előzmény: advocatusdiaboli (1816)
twist Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1819

Most mit vársz?

A nagyanyók és nagyapók megtették amit megkövetelt a haza:)))

Most az 1980-as években születetteken a sor.

Persze belátom én, aki mondjuk 1970-ben, 73-ban és 76-ban szült egy-egy gyereket

már miért ne szülhetett volna 1980-ban és 85-ben is?

Így gondolod?

Nézd az 1950-es években betiltották az abortuszt.

Rengeteg gyerek született ugyan, de mivel a fogamzásgátló tabletták akkortájt még ismeretlenek voltak, nem kétséges, hogy a 4.-5. terhességüket sokan megszakíttatták a Ratkó korszak után.

Az 1950-es évek elején-közepén születettek 1970-76 között léptek szülőképes korba.  

Azért az állam itt is beavatkozott, mert az 1970-es évek elején vezették be a gyest majd a gyedet.  Ráadásul olyan volt a szabályozás, hogy aki gyesen volt az véletlenül sem lehetett elbocsájtani.

Megfigyelhető tehát egy korlátozó intézkedés, majd egy 1970-től egy pozitív diszkrimináció az állam részéről.  Az állam tehát igenis FIGYELT és BEAVATKOZOTT a születésszabályozásba.

De azt is elárulom Neked, hogy ha pl. szültél 3 gyereket mondjuk a 70-es években

nem útáltak ki a kollégáid és nem pofázott a főnököd, ha mondjuk betegek lettek. 

Az is igaz, hogy az ember a tehetségéhez és adottságaihoz mérten igyekezett a betegség 1-1 napján a nagyanyót, a szomszédot mopzgósítani, mert a munkát nem végezte más el helyette!

De a terhesség, szülés, több pici gyerek nem volt kizáró ok egy munkafelvételnél.

Szóval aki 1980-ban született, az hozzon össze gyorsan 2-3 gyereket, hogy legyen, aki nyugdíjas korában ""eltartja.""   

Előzmény: kitiltottak (1815)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1818
"A helyzet az, hogy 16 milliárd még az a tétel, ami esetleg mozgatható azonnali lebukás nélkül. 50-60 milliárd már túl van ezen, az már költségvetési méretű."

Vagy rájöttek Vanek úr alapigazságára.

Ebőváry
Előzmény: advocatusdiaboli (1816)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1817

Ugyan, volt itt bármi szent tehén, amihez ne nyúltak volna, ha muszáj volt?

Ha eljön az igazság pillanata, akkor szépen el fogják kezdeni zanzásítani a nyugdíjakat. A tervek már amúgy is ismertek, egyéni számla, folyamatosan növekvő korhatár, rokkantsági felülvizsgálatok rehabilitációs programokkal, a kedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségének fokozatos megszüntetése.

A folyamat elkezdődött, csak nem merik a mérget egyszerre a pohárba önteni.

Előzmény: twist (1812)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1816

A helyzet az, hogy 16 milliárd még az a tétel, ami esetleg mozgatható azonnali lebukás nélkül. 50-60 milliárd már túl van ezen, az már költségvetési méretű. Ez meg majd hússzor ekkora - lenne, ha lenne. A baromság az baromság, mindegy, azt látom, hogy a jónép imádja az összeesküvés-elméleteket. Ez is olyan dolog, hogy az átlagember meg van róla győződve, hogy a nemzeti vagyon a leggazdagabb pár száz magyarnál van, és ő azért ilyen szegény, mert azok olyan gazdagok, holott ha azok vagyonát szétosztanánk az utolsó fillérig, hát legjobb esetben is mindenki vehetne egy olcsó DVD lejátszót belőle. Vagy elmehetne egyszer vacsorázni egy jobb étterembe.

Súlyos aránytévesztéseket látok folyamatosan.

Előzmény: twist (1813)
kitiltottak Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1815

Szóval a nagyanyók " teljesítménye"  majd DUPLÁJA  a mai  szülőkorban ( 20-30 éves) lévőknek

Csak te egyet elfelejtesz! A szülőképes korosztály is iszonyatos mértékben lecsökkent. Márpedig az 1980-as években meg nem születetteket nem lehet az 1980-as években születők nyakába varrni!

Előzmény: twist (1810)
twist Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1814

Bocs!

Előző hsz-om ez a véleményed indukálta! -:)))

Előzmény: advocatusdiaboli (1803)
twist Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1813

""Egyébként állampénzek befektetési célzatú magánfelhasználására volt már máskor is példa. Emlékezzünk pl. az úgynevezett "bankbotrányra", amikor az Állami Autópálya Kezelő Rt.-ből kiemelt
16 milliárd forintból akarták valakik (akik sosem lettek felelősségre vonva, de még csak megnevezve sem) felvásárolni a Pannonplast részvényeit. A későbbi vizsgálóbizottság által kiadott jelentéstervezet pontosan megmutatja, hogy milyen kifinomult módszerekkel dogoztak a szocialisták. ""

Írja Nibiru az ominózus cikkben.

Reményeim szerint, ha a jelentéstervezetre kattintasz, megláthatod, hogy CSAK!!! 16 milliárdért mire voltak képesek nagyjaink!

Gondolod, hogy 880 milliárdért nem vállaják fel a linkben szereplő mutyizás tripláját?  

Előzmény: advocatusdiaboli (1802)
twist Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1812

Optimizmusod a világért sem szeretném megtörni!

Csak ugye az ÁSZ jelentésben az is benne van, hogy a nyugdíjrendszerhez nem akarnak hozzányúlni, SŐT a 2005-ben elhatározott nyugdíj EMELÉSI programot végre akarják hajtani.  Még a 13.havit is meg akarják tartani!

Ettől kezdve pedig adott a pálya!

- Ha a nyugdíjrendszer marad lehet az adókat a normális szintre csökkenteni?

- Ha nem lehet, vajon érdeke -e törvényhozóknak, hogy átlátható adó tvényeket hozzanak?

- Ha nem lesznek ilyen tvények, kikerülhető-e az adó?

- Ha kikerülhető, vajon ki fogják-e kerülni?

Egyébként az adózással kapcsolatban éppen ezeket ( átláthatatlan tvényrek, költségelszámolás lazasága, számlázás ) kifogásolta az ÁSZ.

Aztán ott vannak az állami alkalmazottak!

Ugye nem az a  lényeg, hogy hány fő dolgozik pl. köztisztviselőként, hanem hogy ezeknek mennyi pénzt fizetnek ki.

Hiába csökkentik a létszámot, ha a kifizetett kség mondjuk a duplájára emelkedik.

No véletlenül erre is rátapintott az ÁSZ!

Minisztériumoknál, főhivataloknál a MEGGONDOLATLAN ( ?) létszámcsökkentést kiszervezésekkel  pótolták, ami jelentős kségemelkedésben mutatkozott meg!

Szerintem a létszámcsökkentés nem volt meggondolatlan!

Éppen az a lényege, hogy a munkát  jó pénzért ki lehessen adni cimbinek, csókosnak!

Mert a modern "tőkefelhalmozás" szakasza még nem fejeződött be!

Állami tulajdon, meg igen csak fogyóban!

Ezért tőlünk veszik ez a felhalmozáshoz szükséges pénzt.

Hidd el én lennék a legboldogabb, ha ez nem így lenne!  

Előzmény: advocatusdiaboli (1806)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.09.10 0 0 1811

Statisztikai átlagban 2.1 gyerek kell, hogy jusson egy nőre, hogy a népesség stagnáljon. Ez az átlag az 1980-as évekig megvolt, volt ugyan, hogy 2 alá esett, de utána meg magasan felette is volt. Egy biztos: az 1980-as évekig szülőképes korú generációk megtették a magukét, a népesség szintje addig nem csökkent - és nem is öregedett nagyon el.

Azóta esik az arány, most már nagyon esik, rettenetesen esik. A 80-as években huszonéves generációk meg még ma is fiatalok, sőt, egy részük akár még gyereket is vállalhatna, de nem teszi. A 90-es évek fiataljai, a Ratkó unokák meg még annyira sem teszik. És nem a pénz miatt, az ő szüleik kétszer, nagyszüleik tizenkétszer nyomorúságosabban éltek, mint ők.

Én legalábbis így látom

Mindenesetre ma az országnak komoly pénze nincs a gyermekvállalást támogatni, mi több, azon lumpen rétegek esetén, ahol a gyerek a megélhetést jelenti, egyszersmind szépen nevelik a következő lumpen, 99%-ban élősködő generációt, ezt nem is lenne célszerű csinálni. A jó, a helyes út szerintem az előző kormányzat által kitalált gyermekek utáni adókedvezmény volt, amit a mostani társaság - szerintem tökéletesen hibásan érdelmezett egyenlősdiből és teljesen rosszul felfogott liberalizmusból - alapvetően visszavont.

Én viszont emellé tenném a gyermekek nem vállalását különadókkal sújtó szankciókat is, emellett a gyermekek által jövőben befizetendő járulékok egy részét automatikusan a nyugdíjas szülőknek juttatnám - egyszóval aki felnevelt 3-4, tisztességes, járulékot-adót fizető gyereket, az járjon sokkal, de sokkal jobban, mint aki egyet sem, vagy xart sem fizető lumpeneket nevelt.

Be kell látni, hogy az adakozó, a problémákat az emberek válláról átvenni akaró modellek sorra bedőlnek, túl sokan élnek vissza vele, és a szilárd, magas támogatásokat juttató szociális rendszerek a biztonság hamis illúzióját keltik az emberekben, azt, hogy bátran élhetnek a mának, nem kell félretenni, nem kell gyerekeket nevelni, semmi kényelemről lemondani, majd a maga idején az állami intézményrendszerek úgyis helytállnak a nem létező gyerekek helyett.

Hát, nem fognak. Aki ma huszonéves, nem fog vállalni legalább 2-3 gyereket, és nem tesz félre, fektet be bölcsen öregkorára, az akármekkora fizetést is húzzon most, számítson igen sanyarú öregkorra. És ez nagyjából elmondható az összes EU tagállamra, így a kivándorlás sem segít. Vagy messzebbre kell menni...

Előzmény: kitiltottak (1809)
twist Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1810

Egy cikk részlete a nagycsáládos c. lapról:

- Átnézve a születések és halálozások című grafikont, az utóbbi évszázadban azt látjuk hogy az 1954-es Ratkó korszak csúcsát 1974-ben egy újabb csúcs követte, hiszen a Ratkó korszak gyermekei ekkor szültek. Igen ám, de 1994-95-ben nem volt ilyen csúcs, holott ilyenkor már a Ratkó korszak unokái szülhettek volna. Miért maradt el?

Vukovics Gabriella:- Minden demográfus azt mondta, hogy a Ratkó korszaknak az unokái egy újabb csúcsot jelentenek. Amiért nem következett be ez a csúcs, ennek több oka van. A legfontosabb oka valószínűleg az, hogy nemcsak a termékenység szintje csökkent időközben még jobban - hiszen addig is volt egy általános csökkenő tendencia -, hanem ráadásul azok a jellemző életkorok, amikor a gyermekek születnek az édesanyák életében jellemző életkorok, ezek is magasabb életkorra tolódtak, tehát későbbre halasztják a gyermekvállalást, családalapítást a fiatalok. És emiatt kisimult ez a csúcs.

- 1994-ből van egy emlékezetes március 13-ai dátum, ekkor jelentették be a Bokros csomagot, amelynek az egyik eleme az volt, hogy azok a fiatal szülők, akik a saját munkájukból tartották el magukat, elestek a családi pótléktól. Ez a bejelentés oka lehetett-e annak, hogy az 1994-95-96-ra várt születési csúcs elmaradt?

Aztán ha megnézed "Hullámzó temékenység a II.vh.-tól az 1970-es évek végéig"" címet az általad belinkelt lapról, ott láhatod, hogy az 1 főre jutó élveszületések száma 1950-55 között 3., (nagyanyók ) 1970-75 között születetteknél 2,3 .,  míg 1990-ben 1,8 volt.

Aztán egy kiugró adat a ksh.-tól:

1976-ban 181.497 élveszületés volt,  1995-ben: 112.000.,  2004-ben: 94.000 !

Szóval a nagyanyók " teljesítménye"  majd DUPLÁJA  a mai  szülőkorban ( 20-30 éves) lévőknek!    

Előzmény: kitiltottak (1809)
kitiltottak Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1809
Előzmény: advocatusdiaboli (1808)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1808

Ebben nincs igazad, a mai nyugdíjasok bőven neveltek gyereket. Bőven, olyannyira, hogy éppen az a veszély fenyeget, hogy a Ratkó-korszak gyermekei (vagyis a mai nyugdíjasok gyermekei) még éppen a munkaerőpiacon vannak, ugyanakkor már ott vannak az ő gyermekeik is. Ráadásul a mai fiatalokkal össze sem hasonlíthatóan rosszabb körülmények között - ezért sem fogadom el ma hasonkorú társaimtól az állandó anyagiakra hivatkozást. Ha a választási lehetőség az új Toyota kontra használt Suzuki+gyerek közötti, akkor mindenkinek tudnia kellene, hogy melyik a helyes választás. Az utóbbi, természetesen.

És bizony a "Ratkósok" 2012 után mennek nyugdíjba, míg az ő gyerekeik és főleg a mai huszonéves fiatalok gyermekvállalási mutatói az igazán gyászosak, vagyis megkezdődik az aktív/passzív népességi arányok most is kimondottan rossz (az EU-ban talán az utolsó) mutatóinak rohamos tovább erodálódása.

Ebből bizony nagy baj lesz, a két lehetséges kimenetel az államcsőd és az azt követő tömegnyomor, vagy a nyugdíjasok nyomora az államcsődöt megelőzendő. Nos, ez utóbbi fog történni, ezt biztosra veszem. Durván és folyamatosan emelkedő nyugdíjkorhatár, és egyre csökkenő nyugdíjak, eltűnő kedvezmények várhatóak - mindenki kezdjen takarékoskodni saját magának, én ezt látom a legbölcsebbnek.

Előzmény: kitiltottak (1805)
twist Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1807

Bocs, de szerintem ez súlyos tévedés!

Nézd meg légyszi, hogy 1970-74-ben hány gyermek született!

Szerintem ezekben az években inkább kiugróan magas a születések száma.

Persze ettől még lehetnek olyan nyugdíjasok, akik egyáltalán nem szültek gyereket.

Vagy azért, mert nem tudtak, vagy azért, mert nem akartak.

De hogy a számuk az átlagosnál magasabb lenne, azt nem hiszem.

Előzmény: kitiltottak (1805)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1806

Ez igaz. Én úgy látom, hogy amit az ÁSZ leírt, az is igaz, meg sajnos az ellenkezője is igaz.

A tény az, hogy van egy szó szerint szuicid adó és járulékrendszerünk, amely egyszerűen technikailag lehetetlenné teszi, hogy azokon a területeken, ahol valós nemzetközi versennyel kell számolni (magyarán az összes exporttevékenységnél és általában az igazán nagy volumenű projekteknél), ott ezen rendszer valamilyen szintű, valamilyen technikával megoldott kikerülése nélkül egyszerűen fizikális képtelenség életben maradni.

Ez nem feltétlenül csalás a szó törvénysértés értelmében, kisezer legális kerülőút van az offshore tevékenységeken, színlelt szerződéseken stb.. keresztül ezekre. És aki ezekkel nem él, az tönkremegy. Persze az általa be nem fizetettek meg másokat terhelnek, és innentől az ÁSZ megállapítás is igaz.

Ezt a kérdést csak komplex módon lehet megoldani, mert ebben az országban rend csak akkor lesz, ha a szabályokat végre tűzzel-vassal mindenkivel betartatják, de ezt azonnal, ismétlem, azonnal, egyetlen tizedmásodperccel sem később, össze kell kötni az adók és járulékok rendszerének működőképessé tételével, vagyis sokkal egyszerűbb és áttekinthetőbb rendszerben valósan meg is fizethető (kb: a jelenlegi felét kitevő) összelvonással operálni. Ellenkező esetben a nagy adószigort követően hónapokon belül a gazdaság összeomlik

Viszont ez csak úgy lehetséges, ha az állam kiadásait a bevételeihez igazítják, ami azonnali keserves történéseket jelentene a nyugdíjasoknak és a közszférában dolgozóknak - ezt meg nem merik rögtön megtenni, lassan, cseppenként adagolva viszont végre elkezdték.

Félek, az efféle változások fokozatos bevezetése ugyanakkor nem lesz olyan hatásos, mint egy sokkterápia, így elég hosszú nyűglődésre számítok. De igyekszem optimista lenni, ha nem így lenne, el is hagynám az országot.

Előzmény: twist (1804)
kitiltottak Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1805

Nem is számolok, csak az dühít, hogy a mai népesedési mutatók katasztrofálissá tételéhez a mai nyugdíjasok kőkeményen hozzájárultak, de én fogom megszívni.

Meg a gyerekeim.

Másik topicban leírtam már. 23 olyan nyugdíjasz ismerek, aki egy gyereket sem volt képes felnevelni és nem az anyagi helyzetük miatt.

"Kocsi, vagy kicsi?" :-(

twist Creative Commons License 2006.09.09 0 0 1804

//A TB kasszából kiáramló pénzek mind "pántlikázottak". Ezer helyen lyukas a rendszer, mint a szita, de sajnos az a helyzet, hogy ez a pénz nem a nagytőke rablása lévén, hanem szó szerint millió kis simli formájában folyik ki belőle.//

Gondolom azért Te is elolvastad az ÁSZ. jelentését?

Benne volt, hogy a PPP. program   keretében a tőkések által be nem tett önrészt az állam és a társadalombiztosítás finanszírozza?

ÁSZ. akkor hazudik?

Na jólkinézünk!

Szegény kormányt már az ÁSZ is húzza!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!