Manapság egyre többször hallom az emberektől, hogy igen, szükség van rá.
Az igazi kérdés, micsoda hatalom manipulálja így a népet, és mekkora ereje van, ha előbb elhiteteti, hogy most már több jár neki, mert olyan jó a helyzet (több pénzt az embereknek, jóléti rendszerváltás, 13 havi nyugdij), pár év múlva pedig beleegyezteti őket, hogy igen szükség van a megszorításokra.
Első Törvény:
Az MSZP szavazonak nem szabad OVre szavaznia vagy tetlenul turnie, hogy masok OVre szavazzanak.Második Törvény:
Az MSZP szavazo engedelmeskedni tartozik az MSZP megszoritasainak, kivéve, ha ezek az megszoritasok az Első Törvény előírásaiba ütköznének.Harmadik Törvény:
Az MSZP szavazo tartozik sajat megelhetesrol gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az Első vagy Második Törvény bármelyikének előírásaiba.
Olyan nagy ívü összefoglalást írtál a föld problémáiról, hogy ittam minden szavadat. Aztán odalyukadtál ki, hogy ez a kormány rossz. Azt ugyan nem írtad, hogy ha a jelenlegi ellenzék lenne kormányon akkor hogyan változna a helyzet, csak sugallottad, azért kéredeztem rá. Valóban olyan jó lenne , ha a jelenleg jó helyzetben lévő nyugat valóban törődne ezekkel a dolgokkal, amíg nem késő, és nem kerülnek elő a fegyverek.
Egyébként ezeket, sokak magatartását egyszerűen nem lehet levezetni:
1. A FIDESZ rossz. Nem bízom "Orbán Viktorban", pedig nem tudom pontosan, mit csináltak, mire jutottak, de nem tetszik. 2. Az MSZP jó, mert azt állítja magáról. Mindent megmagyarázok magamnak (hiányok, rossz mutatók stb.) az 1-es pont alapján. 3. Az MSZP nyilvánosan akkorát hazudott a pofámba, amekkorát még senki. Plusz az SZDSZ, de erről nem veszek tudomást - a cél szentesíti az eszközt, a 2-es pont alapján. 4. Megbízom az MSZP-ben, mert olyasmiket állít, ami szerintem is az ország épülésre szolgál - az előző összes pont alapján.
Már nem "riogatnak", most már csak azt szeretnék ha a hozzád hasonló birka szocik kinyitnák a szemüket és látnák, hogy a 2.Gyurcsány-kormány örökre beírta magát a hazud disznók közé.
Azok is szép idők voltak. Én viszont nem kötözködtem, mert megmagyarázták szépen, hogy ha az 50 Ft/hó kompenzációt okosan beosztom, még jól is jövök ki belőle. A kompenzációt most is igérik. Boldog is vagyok, mert látom a töretlen fejlődést. A hüje fidesznyikek meg hiába riogatnak. Na ja, mert nekik savanyú a szőlő. (Még a tokaji is)
"Esküszöm, hogy OV-re fogok szavazni, ha csak 1 picikét is tudod igérni azt, hogy a világ problémáit segít könnyíteni az Ő uralkodása."
Aki ebben a helyzetben azt állítja, hogy tisztán lát, az hazudik. Ugyanakkor már a megfogalmazásod árulkodik: "Orbán Viktorra szavazás", vagyis a politika leszűkítése a gondolkodásban egy-egy személyre, a pártpolitika kizárólagossága, az MSZP (jelzőket nem írok) retorikájának egyértelmű fölébe helyezése a FIDESZ-ének stb. Ebből olyasfajta karakter rajzolódik ki, aki szükségszerűen és boldogan nyeli azt a katyvaszt, amit arculatnak hívnak - az MSZP-ét, természetesen. A másik társaság mögött álló erőknek igenis sokkal több olyan cselekedete volt, ami az ország épülésére szolgált.
Én csak a világ problémáiban szeretnék segítséget remélni OVtől, mert az írásból az jött át, hogy amennyiben ő uralkodik, azok is könnyebben megoldódnak.
1976-ban volt egy drasztikus húsáremelés. Épp nyári diákmunkát végeztem a SASAD-nál. A reggeli szünetben valamelyik baromállat elkezdte magyarázni, hogy milyen ELŐNYEI vannak az áremelésnek. Már akkor is forgott a gyomrom az ilyen megnyilvánulásoktól. Ennek hangot is adtam, és behivatott az üzemvezetés, figyelmeztetést kaptam... Most óvatosabb leszek, ezért kérdve mondom: Nem inkább a rabló politikusok nyakának a megszorítására lenne szükség????
Nem kell igérgetni semmit. Elég ha visszaemlékszel 1998-2002 re. Bár én is emlékszem, te azt kifejezetten kontraproduktívnak tartottad. Na most helyette ez van. Mint a topikcím, a teljes média, plusz a Nyugdíjasok szervezete harsogja: szükség van a megszorításokra.
Hát ez elég érdekes iromány. Esküszöm, hogy OV-re fogok szavazni, ha csak 1 picikét is tudod igérni azt, hogy a világ problémáit segít könnyíteni az Ő uralkodása.
A megfelelő kontroll hiányzik. Ez a nép képtelen rá, mert összességében maga sem különbözik sokban a közpénzek 90%-át elherdáló, elcsaló, kisstílű, korrupt, lelkiismeretlen, csak a saját, közvetlen érdekeit néző politikusoktól. A maradékból működik az ország. Illetve nem működik.
De mi ez a világ jelenlegi problémáihoz képest...: megoldhatatlan környezeti gondok, amik közül többhöz már csak évek kellene, nemhogy évtizedek vagy 20-50 év, a fogyó vízkészlet, ami miatt (is) a gabonatermelés folyamatosan csökken (ami 40 fok felett amúgy is megszűnik - lásd: felmelegedés), és ha Kínának nem lesz elég... az ember nagyon gyakran nyúl a háború eszközéhez, a Nyugat technikai, szellemi előnye egyre csökken, folyamatosan adósodik el, aztán az "egyéb" klimatikus problémák, mint vízszintemelkedés, természeti károk, a természet saját változásaival súlyosbított, széndioxid-kibocsájtással kapcsolatos teendők elhanyagolása (leszarása, bocs), aztán a túlnépesedés (nem a Nyugaté, természetesen), meg hogy évente 4-5 kilométerrel kerül délre a Szahara határa, ami egyes népek életterének szűkülésével, emiatt - önzés, mindig az önzés - gyakorlatilag népirtással jár együtt, a feloldhatatlan kulturális ellentétek, méghozzá keveredéssel súlyosbítva, amit a Nyugat kívánatosnak tart és elítélendőnek az elválasztást, ami elemi érdeke lenne (pedig amúgy nekem is szimpatikus az úgymond, globalizáció sok eleme, nemcsak negatívumai vannak), mert például jó néhány országban és a tengerentúlon is rövidesen többségben lesznek a bevándorlók, akik többségükben alapvetően más, cseppet sem szelíd, viszont annál erősebb gyökerekkel rendelkeznek, és persze anélkül is elég baj lenne, de sokaknál a szegregáció is ismeretlen; míg az európai embernél jól felfogott érdekéből magánügy lett a vallás, több más "kultúrkörben" még megölni is kötelesség az elkülönbözőket stb. stb., aztán az izraeli tűzfészek, a koreai tűzfészek, India stb...., aztán a gátlástalan lelkiismeretlenség minden más területen, mint ahogy a cipész már nem használható cipőt készít, hanem maximalizálja a bevételt, a pék már nem illatos, finom kenyeret készít, hanem valamit, amit minél kevesebbbe kerül előállítani, hogy meglegyen (megmaradjon) a haszna, és minthogy ezek egy folyamat részei, hogy mára teremtődtek meg a tőke és a felelősség tökéletes szétválasztásának feltételei, el sem ítélhető közvetlenül - a kiirthatatlan önzés (és a végtelen butaság) miatt esélytelen a gondok megoldása és az együttműködés.
Szóval nem kell tartani tőle, hogy valaha is lesz még nyugalom, rendezettség és prosperálás errefelé, főleg nem a jelenlegi politikai elittel, élükön az MSZP-vel, főkiszes, pufajkás, köztörvényes urakkal. A megszorítások és átalakítások fokozottan bizalmi ügy, amihez éppen csak a bizalom hiányzik.
Milyen röhögés volt az előző ciklus elején, mikor azt mondták emberek, hogy az MSZP egyvalamiben jobb: jobban tud hazudni. Nyilvánosan nevették ki, akik ezt állították, hogy milyen hülye érv az, hogy "jobban hazudik" egy párt. MOST NEM EZ DERÜLT KI FEKETÉN-FEHÉREN?? Mindent beköpködni, zavarosban halászni.
Úgyhogy az általam egyáltalán nem támogatott megszorítások előtt először tessék visszaadni az ellopott, kiárusított értékeket, a nép pedig tegye érdekeltté a politikusokat abban, hogy például a kórházak, közintézmények lerohadásáról ne az jusson eszébe, hogy neki van elég pénze és hatalma, hogy külön elbánásban részesüljön, hogy neki van elég pénze és hatalma, hogy a gyerekei megfelelő oktatásban részesüljenek, érdekeltté abban, hogy ne egy néhány tízezres elitnek biztosítsák a Nyugathoz való csatlakozást és szabad teret a vadkapitalizmusnak az országban - biztosítva az elbutított, kispénzű, de összességében jelentős vásárlóerőt, mely, ész és lehetőség híján, minden ipari szemetet megvesz. Persze a fentiek alapján ebben is esélytelen a változás.
Sokan átélták és túléték már egyszer a Bokros csomagot és utána jobb lett...
De ha el akarják fogadtatni a megszorításokat, akkor nem kellene olyasmikkel hergelni, hogy
1. a parlamenti képviselőknek újab és újabb juttatások járjanak (pl. elhúhyt képviselő után 6 havi járandóság, stb.)
2. a Postabankkal kapcsolatos disznóságokért nem jár sem büntetés sem az elsikkasztott pénzerk visszaszolgáltatása az államnak, és ezáltal az adófizetőknek...