Leszámítva azt 1 évenkénti körvadászatot Soponyán, ahol a repi fácánvadászatokat tartották...... de ez is csak '81-ig volt, bizonyos alkoholos befolyás miatt.. igaz, ekkor elzavarta Kádár a Czinegét is.......
Hofi nagyon nagy volt, minden ami megjelent megvan DVD-n. Azért mondhatta amiket mondott, mert Kádár szerette a humorát, azonkívül időnként együtt vadászgattak, ami mindkettőjüknek szenvedélye volt.
Ha megfigyelitek Hofi csak olyan dolgokról beszélt mindíg ami mindenki számára a jelenben érzékelhető volt mint probléma, de pl 56 témáját sohasem feszegette semmi olyat nem hozott a felszínre ami már a múltban (meg a történelemkönyvekben) szépen el lett sikamikálva. Átélte, tehát bizonyára tudta mi történt valójában de szigorúan véve Ő is azok közé tartozott akit kiszolgált az akkori diktatúra, tehát megvoltak neki is a határai amiről beszélhetett.
Más kérdés hogy Ő a rendszerváltás után is tudta tartani a színvonalát, míg mások (pl Nagy Feró) akik a rendszer elleni lázadásra építették fel magukat, szépen eltüntek a süllyesztőben.
Ma adják át ünnepélyes keretek közt Hofi Géza helyreállított síremlékét a Farkasréti temetőben. A műalkotást Asszonyi Tamás szobrászművész tervei alapján Fáskerti István kőszobrász faragta ki, a költségeket a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. állta.
Az öt és fél éve elhunyt művész síremlékéről július közepén loptak el egy bronzból készült bakancsot, palástot és babérkoszorút. A tolvaj nem került rendőrkézre. A lopás célja minden bizonnyal a színesfém megszerzése volt, emiatt a síremlék pótlását már kőből végezték el.
Ezt én is így hallottam! A forrásom aki ezt mondta már nem él, de még az ötvenes évekbõl személyesen is ismerte Aczélt. Nem említett osztályoat hogy hat vagy öt volt a polgári, de annyit mondott hogy nincs érettségije,. Állitólag el volt foglalva a munkásmozgalommal, nem járhatott mahasabb iskolába, és segédszinészként is szorgoskodott. De tök tehetségtelen volt, így annek ellenére nem kaphatott még kisebb beszéló szerepeket sem, hogy orszgos nagy haverja a Major Tamás nagyon támogatta, hogy szinész lehessen. De annyira gyenge volt, hogy csak kiemelt statiszta szerepeket oszthattak rá. Mondjuk ilyen hogy "inas bejön, meghajol, virágot helyez a vázába, behúzza a függönyt, újra meghajol, és kimegy".
Nem erre céloztam, hanem volt egy műsor, a címére nem emlékszem, Árkus József szerkesztette, korábban talán Komlós János. Parabola? Lényeg, a rendszerváltás követően az első kormányt is kicikizték, de akkor igen finoman, és Szuhay meg még néhány jobbos, megkaparíntotta a műsor vezetését. De annyira nyögvenyelősre sikeredett és akkora bukta volt nézőszám tekintetében, hogy hamarosan le is vették
Aham bezzeg most az keres aki ki tudja közvatíteni a kétkezi munkást az építkezésre. Van egy megrendelő, szán mondjuk 10 egység pénzt az építendő ojjektumra. Ezt megtudja egy közeli vállalkozó aki azt mondja hogy én megcsinálom neked 8 egységért. Ok. Megkapja a 8 egységet, ebből 2 egységet kifizet annak aki a tényleges munkát végzi. Ergo semmi hasznos munkát nem végzett keresi a legtöbbet. Ez a piacgazdasági kapitalizmus.
Mi van, gyáva komcsi, nem mersz magyarul lehülyézni?
Jellemző a fajtádra, hogyha primitív idolodat, ízlésedet bántják, másra se tudsz gondolni, hogy az illető csak egy ellenséges fidesznáci lehet. Tudod, mit? Fábryt egyáltalán nem bírom, igen gyengének, ócskának tartom.
Igazából egy embernek a humorát szeretem/szeretném ezen a földön, úgy hívják Jay Leno, de tudom, ez túl nagyképűen hangzik a számodra. Hát akkor szenvedj ezen is egy sort.
"...Az elvtársaknál nem volt elengedhetetlen követelmény a "kiművelt emberfő".. ..."
Kiművelt emberfő?)))) kac kac...
Ismerettségemben lévő diplomások= csupa szakbarbár, a saját témáján kívül semmi nem érdekli. Modoruk a lovaskocsisokéval vetekszik. Lovagiasságuk a béka seneke alatt.
Teljesen egyetértek veled. A mai állapotok kialakulásának okához azért hadd tegyem hozzá, hogy ennek alapvető oka éppen a "puha diktatúra" általad említett módszerei.
Még egy: az ügynökök és megfigyeltek arányát tartom. 56 után is. Egészen a rendszerváltozásig, mint tudjuk. És erős a gyanúm, hogy azután is. Persze más módon és más szervezettséggel.