Csontos János: Tíz alapelv
Csontos János: Ne ölj! Legalábbis ne késsel és kötéllel. Adópréssel, agyonéheztetéssel, a nemzeti valuta elértéktelenítésével és általános reménytelenséggel való életkioltás nem számít. Az egyetemes szabadság nevében, a definíció szerinti győztesek oldalán fegyverrel exportálni az egyedül üdvös demokráciát más fejlődési vonalú, távoli országokba: ugyancsak nem számít. Az újdonsült milliárdosok által baromfibeszállításért és egyéb szolgáltatásokért fizetendő összegek önkényes visszatartásával kieszközölt öngyilkosságok sem.
Ne paráználkodj! Öregecskedő feleségeidet azonban bátran lecserélheted.
Ne lopj! Soha ne zsebelj ki senkit a hatos villamoson, s pengével se vágd ki a táskája alját! Van ennek elegánsabb módja is. Privatizáld inkább az állam vagyonát, s ugyanazzal a mozdulattal lízingeltesd is vissza az állammal. Ha atyádfiai fölvetnék, hogy ez a korrupció tipikus esete, mondd azt, hogy semmi dolgod azzal, ha az állam a saját érdekei ellen dolgozik. De ne légy hálátlan: az állam téged gazdagító szolgáját emeld minisztereddé.
Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot, kivéve a választási ígéretek minősített esetét, vagy ha azt kell alátámasztani, hogy az ellenlábasok lopnak, csalnak és hazudnak hogy az isten adta nép ne arra figyeljen, hogy te mit lopsz, csalsz és hazudozol. Hamis tanúbizonyság-tétel esetére nemcsak feljelentésügyi államtitkárság, de negyedóránkénti testüregmotozás is megengedett.
Ne kívánd a te felebarátodnak házát! Egyszerűen birtokold el. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, ami a te felebarátodé! Ehelyett szerezzed meg adókkal és járulékokkal.
Ha mindez így történik, elmondható: az új Magyarország nem lesz, hanem van, és a Fidesz kapui sem vesznek erőt rajtuk
Persze a kőtáblába vésett tízparancsolat sok ezer év óta változatlan etikai értékeket őriz, bár lehet, a táblából egy molekulányitsem lehet fellelni. Ez a megerőszakolt tízparancsolat ennél remélem jóval rövidebb életű életű lesz, ha a kérészét meg is haladta már.
Hianyolom: Mihalynak a te Jelednek nevet hiaba fel ne vedd, mert nem hagyja azt a Mihaly buntetes nelkul, aki az o nevet hiaba felveszi lehet folytatni
Az öreg székely sóhajtozik az Úrhoz: - Drága jó Uram! Én úgy szeretem az asszonyt, minden baját átvállalom. Ne legyen éhes, legyek inkább én, ne legyen beteg, legyek inkább én, ne legyen özvegy, legyek inkább én. :))
Ez a hatasvadasz es izzdsagos MN cikkecske akkor birna akarcsak minimalis erkolcsi impakttal, ha valaha barhol is betartottak volna a Tiz parancsolatot.
Radasaul a cikk egy minosithetetelen ujsagban jelent meg, amirol a magyar jobboldal mersekelt kepviseloje, David Ibolya jelentette ki, hogy olyan mocsok, amit nem vesz a kezebe.
//"...akik most valószínű el fogják veszíteni az eddig se valami zsíros ki állásaikat...."//
Remek hozzászólás!
A napnál világosabban megmutatja, mennyire szennyes a hatalom politikája. Ez a helycserés támadás elmegy a sportban, de a közéletben nem lehet vele mérkőzést nyerni. Ebben a kivéreztetésben lassan mindenki elvérzik. Marad a szik(e). Még az érvágó "orvosok" is bele fognak pusztulni a társadalom négyévenkénti operálásába.
Rendes voltam, hogy csak operációnak neveztem ezt a halottboncolásig elhúzódó műveletet.
Princzre 30 milliárd sikításért felfüggesztettet kér az ügyész,
Császár Előd is felmentést kap halálos baleset okozásáért, plusz biztosítási adócslásért,
két szentesi orvos több év letöltendőt kap, mert nem helyesen számolták el a TB felé az orvosi szolgáltatásokat...
Ez is az új 10 parancsolat része. Félemlitsd meg az orvosokat.
A választások igazi vesztesei a fidesz udvari nyaloncai, akik most valószínű el fogják veszíteni az eddig se valami zsíros ki állásaikat. Csontos János például a Théma c. amatőr kiadványnál fog végleg eltűnni az ismeretlenségben. Az efölötti kétségbeesésüket vetítik ki a nemzet egészére. Nem mintha érdekelne.
Szoktam nézni a hírtévén... hát én még enyire siránkozó nyafogó, nyávogo pacákot még életemben nem láttam, pláne olyat, akinek ehhez a hangfekvéshez és stílushoz ennyira szigorú arca legyen... azt hiszi, ha valamit dagályosan fogalmaz meg akkor az már rögtön igaz is lesz?
Ez az a korméynzati ciklus, amikor végül is a rendszerváltás óta egyre scak telitődő bili kiborul. Erről van szó nagyjából. És ez elég baj nekem is, neked is, neki is. És persze, hogy össze vissza hazudott Gyurcsány, de össze vissza hazudott orbén is, te jó isten mi lenne velünk, ha a politikusok elkezdenének igazat mondani???
Istenkém, ez a Csontos mennyire buta. Egyszer tanúja voltam, hogy egy televíziós vetélkedőben megalázó vereséget szenvedett egy levágott fejű kakastól.