A Forradalmi Kormányzótanács
Tag
-
Funkció
Garbai Sándor
-
elnök
Dovcsák Antal
-
elnökhelyettes,
-
a szociális termelés nb-a
Ágoston Péter
-
Külügyi, később hadügyi nb
Bajáki Ferenc
-
Bokányi Dezső
-
munkaügyi és népjóléti nb
Bőhm Vilmos
-
szocializálási,
-
majd hadügyi nb
Csizmadia Sándor
-
földmívelésügyi nb
Erdélyi Mór
-
közélelmezési,
-
majd közellátási nb
Fiedler Rezső
-
hadügyi nb
Guth Antal
-
munkaügyi és népjóléti
-
majd népjóléti és közegészségügyi nb
Hamburger Jenő
-
földmívelésügyi népbiztos
Haubrich József
-
hadügyi nb
Hevesi Gyula
-
Illés Artúr
-
közélelmezési, majd közellátási nb
Kalmár Henrik
-
német nb
Kelen József
-
Kondor Bernát
-
közélelmezési, majd közellátási népbiztos
Kun Béla
-
külügyi, majd hadügyi nb is
Ládai István
-
igazságügyi nb
Landler Jenő
-
belügyi, vasúti és hajózási,
-
majd kereskedelmi nb
Lengyel Gyula
-
pénzügyi nb
Lukács György
-
közoktatásügyi nb
Nyisztor György
-
földmívelésügyi nb
Pogány József
-
hadügyi, majd külügyi,
-
később közoktatásügyi nb
Rákosi Mátyás
-
Rónai Zoltán
-
igazságügyi nb
Stéfán Ágoston
-
ruszin nb
Szabados Sándor
-
közoktatásügyi nb
Szamuely Tibor
-
közoktatásügyi nb
Szántó Béla
-
hadügyi nb
Székely Béla
-
pénzügyi nb
Vágó Béla
-
belügyi, vasúti és hajózási nb
Vántus Károly
-
földmívelésügyi
Varga Jenő
-
pénzügyi, majd szociális termelési nb
FK = Forradalmi Kormányzótanács; nb = népbiztos
A végefelé meg a Vörös Őrség parancsnoka lett, az már elég nagy hatalommal járt.
Írtam én, hogy ez baj? Asszem nem. Csak megosztottam olvtársakkal, hogy Pistike pólóján valami hollandus cucc van.
mellesleg mi van, ha Auschwitz felirató pólóban megyek MTK meccsre? Semmi, hisz' az csak egy lengyel falu. Vagy ha "I love N.Y." feliratú pólóba megyek Afganisztánba? Az csak egy város...
Mellesleg ráérsz a kioktatással, ha egymás után kétszer nem írod le, hogy született Rosenfeld Mátyásnak semmi köze a Tanácsköztársasághoz...
Írtam, hogy nem a holland címer, hanem valami jelkép, vagy egy foci, vagy bármilyen csapat címere, de az ábra körüli részen ott van a Netherland szöveg. Vagy egy bank címere, nemtom, de írtam, hogy nem a nemzeti címerükre gondoltam.
Mellesleg saját szememmel olvastam el rajta a szöveget, meg a hvg is írja :)))
Úgy vélem megtaláltam Hollandia címerét... a forrás: Cimer lelőhely Igy néz ki:
Szegény Pistin meg kinagyítva (a beszúrt képből), bár erősen raszteres, de így fest (remélem látszik azért majd valamennyire):
Szerintem nem egyforma... az sárga alak benne hasonló, de a Holland címer, mintha "népesebb" lenne, mint ami a pólón látszik. Szerintem. Remélem jó címert találtam meg, ha mégsem, akkor csak sikítsatok.
2. Olvassátok néha magatokat, vagy csak írtok itt páran? Tényleg az számít, hogy valaki hány kiló és hogy a Ti kifinomult és egyedülien mérvadó ízléseteknek megfelel-e... vagy az számít, hogy ki milyen pártot segít.... Mindkét ok igen érdekes számomra. Tényleg piszokul "fontos", hogy csupa barbibaba rohangáljon a világban... főleg ott, ahol az index fórumán is csupa Brad (az öreg Pitt fia) található persze. Lényeg Nektek, hogy mi látszik számotokra kívülről... más nem is fontos. Ez nagyon sajnálatra méltó és szomorú.
3. Egybéként meg ha van valami jó program (film, koncert, kaja) berakhatnátok előre pár nappal!
Mikor a metro peronján állok, előttem 2 méterre szabad szemmel kiveszem a Netherland feliratot a plakáton ácsórgó Kovács Pisti plakátjáról azt mondod, hogy nem volt ilyen???
Asszem megint félreértesz (lehet most jogosan). Nem a holland címerre gondoltam, hanem egy sima holland címerre, vagy emblémára, vagy mittomén mi volt már. De holland, és ezt tudod te is
Köszönöm "megtisztelő" szavaidat! Kíváncsi lennék,hogy egy év tolókocsi után,te hogyan néznél ki? Egy éve járok újra és sikerült leadnom 30 kilót. Remélem egy év mulva már a múltté a túlsúlyom. A hatvantól még idébb vagyok,de hatvanban születtem. Lélekben pedig 18 múltam,mint általában a szabaddemokraták. A négy gyermekem és a barátaim nem engednek megöregedni!
Ezek speciel japsi szurkolók, akik nagyon örültek a Hiorvátokkal vívott meccsnek, én például kevésbbé, mert a horvátokra fogadtam. Az SZDSZ nem drukkol senkinek, de én speciel tegnap a portugál továbbjutásban reménykedtem és bejött.