Azt nem mondom, hogy vegyük át a kínai módszereket, ahol minden piti ügyért kivégzés jár. Kína az egyik véglet, mi meg a másik vagyunk: itt lehet büntetlenül 35 milliárdot sikkasztani, feltéve, ha a megfelelő ember teszi azt. Utána lehet húzni-halasztani az ügyet 8 - 10 évig, majd lehet arra hivatkozni, hogy már régóta húzódik, felejtsük el az egészet ... ez szerintem vérforraló, de bizonyára sokaknak természetes/elfogadott, és csak legyintenek rá...
Évi 5000 embert végeznek ki Kínában, sokszor olyan cselekményekért, amiért normális országban még börtön sem jár. Gyakran bűnözés elleni kampány indul, ilyenkor sokkal több a halálbüntetés. Amire céloztam, az az adócsalás, amiért Kínában halábüntetést lehet kapni. Az ismételt kisebb báncselekmények is halábüntetéssel járhatnak, így pl. egy többszörös zsebtolvaj is így járhat. De halálbüntetés járhat egy vörös csillag leveréséért is, illetve a zászlóégetésért. Halállal büntetik a pandák vadászatát is.
Egy érdekes büntetés a két évre felfüggesztett halálbüntetés, amit két múlva a bíróság halálbüntetésre vagy életfogytiglanira változtat.
OK, a népen vasalják be a 35 milliárdot, Princzet meg engedjék szabadon (esetleg kapjon valami magas állami kitüntetést). Így nem sérül az igazságérzeted sem.
Indoklás: az ügy már több, mint 10 éve húzódik ... Hát ez marha jó ... húzzuk az ügyet, amíg csak lehet, utána meg felejtsük el az egészet. Jogállamiság rulez ...
Na, kérem, az ügyészség enyhe büntetés iránti igénye, és a védelem ehhez képest még enyhébb - felmentés - ítélet iránti kérése meghhalgatásra talált...
Nézd, 1 sikkasztás nem tartozik a főbűnök közé, akár a többi gazdasági bűncselekmény sem. Voltaképp igazad van, ez üzlet. Gondolom postamaci pár 10 millát kicsengetett, h ártatlansága hímpora megmaradjon...
"Ez marhaság, az ügyvéd azt védi, aki megfizeti, "
Erről beszélek. Ha valakitől hányok, annak nem hagyom, hogy fizessen nekem, az meg, hogy kitől hányok és kitől nem, bezony stigma - még a polfórumon is.
Ez marhaság, az ügyvéd azt védi, aki megfizeti, vagy akihez kirendelik. Ellenberger az ügyészt azért fizetik, h keményen képviselje a vádat, a bírót meg azért, h döntsön. Ez a szereposztás, ezt kellene követni, nem pedig összevissza hadoválnia pölö az ügyésznek az enyhe büntetésért.