Keresés

Részletes keresés

Jávorfácska Creative Commons License 2016.03.08 0 0 27

Hogyan fér meg vajon egy emberben a békétlenség és a békesség, a jó és a rossz, hogyan lehet, hogy az egyik percünk a jóé, a másik a rosszé... hogyan lehet, hogy megbántjuk azt is, akit nem akarunk... s bár rosszra hajlók vagyunk, hogy lehet, hogy mégis jóra számítunk? 

Jávorfácska Creative Commons License 2015.12.21 0 0 26

Szeretettel gondolok Rád kedves Msmks, és mindenkire akivel az évek során egy kicsit is úgy beszélgethettem, hogy azt éreztem, szebbé és jobbá válik tőle az életem:)

Felhoztam ezzel a topikkal együtt még két másikat a feledés homályából és ezzel a kis megemlékezéssel kívánok boldog karácsonyt Nektek innen a távolból, bárhol is legyetek éppen:))))))

Mindent köszönök!!!!!! Köszönöm, hogy ennyi év távlatából is annyi erőt és életkedvet adtok!!!!!!!!!

És köszönöm, hogy Ti egy kis kultúrtörténeti értéket is képviseltek itt az indexen:)))))))))

Mindenki tudja, hogy meghatódni jó, csak azt nem tudjuk, miért is csal könnyeket a szemünkbe...

Előzmény: msmks (21)
Jávorfácska Creative Commons License 2009.01.15 0 0 25

"kérdés az is" - bocs, így akartam írni.

Előzmény: Jávorfácska (24)
Jávorfácska Creative Commons License 2009.01.15 0 0 24

Kérdés az, hogy a szubjektív ismeret nevezhető-e ismeretnek?  

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23
Kérdés az, hogy vajon tudásnak nevezhető-e az, amit nem értünk. Hiszen ha nem értem, akkor meglehet, nem is annak tudom, ami valójában. Nemde?
Jávorfácska Creative Commons License 2009.01.06 0 0 22

Biztos vagy ebben? Szinte napról napra új topikok születnek újabb és újabb kérdésekkel itt az indexen.

Ha értelmét akarom látni ennek a topiknak, akkor azt is gondolom róla, hogy itt napról napra ki lehet tárgyalni, ami épp foglalkoztat valakit, és nem kell folyton  keresgélni témánként egy-egy topikot.

Pl. ma valaki épp  a becsületességen agyal, vagy azon, hogy érdemes-e jót tenni másokkal. És itt megbeszélheti.

Holnap meg azon kezd valaki töprengeni, hogy miért várja az ember a jót másoktól, ha egyszer ő maga is tesz rosszat.

Ez lehet itt  a csapongó gondolatok topikja, csupa olyasmiről, "amit mindenki tud, de senki sem ért".

Előzmény: msmks (21)
msmks Creative Commons License 2009.01.06 0 0 21
akkor ez nagyon gagyi, mert ezekhez a kérdésekhez mind született egy-egy topik. :)
Előzmény: Jávorfácska (20)
Jávorfácska Creative Commons License 2009.01.06 0 0 20

Látom, nem csak én szoktam évek óta porladó topikokba írni.

Én úgy értem ezt a topikot, hogy itt lehet kitárgyalni azokat a kérdéseket, amikre a filozófia és a vallás évezredek óta keresi a választ:

pl. hogy mi az élet értelme - mert azt ált. mindenki tudni véli, hogy az életnek értelme van. 

vagy pl. miért jó szeretni - mert azt is mindenki tudni véli, hogy szeretni jó

stb.

Tehát a bennünk lévő kérdések topikja ez szvsz.

Előzmény: msmks (19)
msmks Creative Commons License 2009.01.06 0 0 19
mi a kérdés pontosan?
Előzmény: vacuola (15)
nazuna Creative Commons License 2007.02.11 0 0 18
Úgy sermmikép, ha üldögélsz otthon - minden más módszer nagyobb sikerrel kecsegtet.
Előzmény: vacuola (-)
nazuna Creative Commons License 2007.02.11 0 0 17
... meg a szomszéd felesége, aki hangosan ordította tegnap este a férjének, hogy "Mindent tudok!"
Előzmény: Törölt nick (16)
vacuola Creative Commons License 2006.06.10 0 0 15
jo, szoval, akk meg1x, itt nem rolam van szo, plane nem az en lelki eletemrol, hanem altalaban a fentebb emlitett kerdesekrol.
firkászxxx Creative Commons License 2006.06.10 0 0 13
Madách, Madách és harmadszorra is Madách:
'A cél halál, az élet küzdelem,. S az ember célja e küzdés maga.'
vacuola Creative Commons License 2006.06.10 0 0 12
:))
Előzmény: Törölt nick (11)
vacuola Creative Commons License 2006.06.10 0 0 10
értem, köszönet ezért a vigaszért 543567778865454452432432-ik alkalommal is.

de a topik nem rólam szól, esetemben ez kevésé, sőt már nemigazán aktuális, általában a kérdés(ek).
Előzmény: Törölt nick (9)
vacuola Creative Commons License 2006.06.10 0 0 6
félreértesz, a keresés nem egy bizonyos kutatását jelenti, hanem konkrét elképzelés nélküli vágyódást.
Előzmény: flugi (3)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.10 0 0 5

Elvontabb megközelítés:  a  keresés a hiány tudatot erősíti. Azért keresed, mert nincs.  Tégy úgy, mintha meglenne. Ez a van tudatot erősíti.

Állítólag az agy működés közben elektromos hullámokat bocsát ki. Ezek a hullámok erősítik az azonos hullámokat, gyengítik az ellentéteseket.

A nincs gondolat elektromos hullámai a nincset erősítik,és fordítva.

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.10 0 0 4

"A keresés tehát szűkítést jelent, mert több feltételnek kell teljesülnie, ha keresel"-nagyon tetszik ez a megközelítés.

Előzmény: flugi (3)
flugi Creative Commons License 2006.06.09 0 0 3
Ha keresed az igazit, szerelmet, ahogy tetszik, akkor sosem találod meg. Szinte bárkit kérdezel, ezzel egyet fog érteni.

Persze, mert a keresést a következőképpen értelmezik: veszel egy tetszőleges lehetséges választ, és megnézed, hogy megfelel-e a keresési _feltételnek_. A keresés tehát szűkítést jelent, mert több feltételnek kell teljesülnie, ha keresel, mintha megelégedsz az első lehetséges válasszal.
aranyviktor Creative Commons License 2006.06.09 0 0 2
Minden igaz, és mindennek az ellentéte is igaz. Most tüsszentettem rá éppen.
aranyviktor Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1

Minden igaz, és mindennek az ellentéte is gaz. Most tüsszentettem rá éppen.

pointless Creative Commons License 2006.06.09 0 0 0
0-val osztani?
vacuola Creative Commons License 2006.06.09 0 0 topiknyitó
szóval, ma este elmegyek bulizni s megtalálom az iagzit.:) vagy igy semmiképp?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!