Ha keresed az igazit, szerelmet, ahogy tetszik, akkor sosem találod meg. Szinte bárkit kérdezel, ezzel egyet fog érteni. Node racionálisan nem azt mondanán, h a kereséssel növel a rátalálás matematikai valószinűségét. Ilyen és ehhez hasonló mindenki által "készpénznek" vett nagy életigazságokat várok, illetve az 5leteket, h hogyan működnek vajon, hisz pont annyira megmagyarázhatatlanok, mint amennyire kész tényként kezeljük őket.
Hogyan fér meg vajon egy emberben a békétlenség és a békesség, a jó és a rossz, hogyan lehet, hogy az egyik percünk a jóé, a másik a rosszé... hogyan lehet, hogy megbántjuk azt is, akit nem akarunk... s bár rosszra hajlók vagyunk, hogy lehet, hogy mégis jóra számítunk?
Szeretettel gondolok Rád kedves Msmks, és mindenkire akivel az évek során egy kicsit is úgy beszélgethettem, hogy azt éreztem, szebbé és jobbá válik tőle az életem:)
Felhoztam ezzel a topikkal együtt még két másikat a feledés homályából és ezzel a kis megemlékezéssel kívánok boldog karácsonyt Nektek innen a távolból, bárhol is legyetek éppen:))))))
Mindent köszönök!!!!!! Köszönöm, hogy ennyi év távlatából is annyi erőt és életkedvet adtok!!!!!!!!!
És köszönöm, hogy Ti egy kis kultúrtörténeti értéket is képviseltek itt az indexen:)))))))))
Mindenki tudja, hogy meghatódni jó, csak azt nem tudjuk, miért is csal könnyeket a szemünkbe...
Biztos vagy ebben? Szinte napról napra új topikok születnek újabb és újabb kérdésekkel itt az indexen.
Ha értelmét akarom látni ennek a topiknak, akkor azt is gondolom róla, hogy itt napról napra ki lehet tárgyalni, ami épp foglalkoztat valakit, és nem kell folyton keresgélni témánként egy-egy topikot.
Pl. ma valaki épp a becsületességen agyal, vagy azon, hogy érdemes-e jót tenni másokkal. És itt megbeszélheti.
Holnap meg azon kezd valaki töprengeni, hogy miért várja az ember a jót másoktól, ha egyszer ő maga is tesz rosszat.
Ez lehet itt a csapongó gondolatok topikja, csupa olyasmiről, "amit mindenki tud, de senki sem ért".
Ha keresed az igazit, szerelmet, ahogy tetszik, akkor sosem találod meg. Szinte bárkit kérdezel, ezzel egyet fog érteni.
Persze, mert a keresést a következőképpen értelmezik: veszel egy tetszőleges lehetséges választ, és megnézed, hogy megfelel-e a keresési _feltételnek_. A keresés tehát szűkítést jelent, mert több feltételnek kell teljesülnie, ha keresel, mintha megelégedsz az első lehetséges válasszal.