Keresés

Részletes keresés

gyomnövény Creative Commons License 2006.08.20 0 0 124

Nyman-nek válaszolok, de Kishabosnak is szól: a 4-5. hónap a legválságosabb szakasza a terhességnek, mert vetélés is bekövetkezhet, vagy olyan koraszülés, ahol még a baba annyira fejletlen, hogy kétséges az életben maradása és a testi épsége!

Amikor meg elmentem dolgozni, akkor lenyegesen messzebb es hosszabb idore mentem. Pl. Budapestrol-Komaromba, 10-12 orara, meg ekkor 3 v. 4 orara es ket metromegallonyira. Nem buliztunk, a haverom dolgozott.

A különbség ott van, hogy neked nem lett volna muszáj elmenned, mert nem neked kellett dolgoznod aznap, hanem a haverodnak! A haverod pedig a munkáját el tudta volna végezni nélküled is.

A másik: a rossz érzést bennem az keltette (a fentieken túl), hogy karácsony és újév napja tájékán, ünnepnapon hagytad magára a Zasszonyt. Ilyen napokon általában az emberek meghittségre vágynak és fokozottan igénylik a családtagjaik jelenlétét. Ha február 15-én tetted volna ugyanezt, akkor nem lenne ilyen mellékíze, bár akkor is gáz egy veszélyeztetett terhest magára hagyni - ha egyébként nem muszáj. Még akkor is, ha te nem vagy orvos! Szóval itt nem egészen arról volt szó, amit Kishabos a maga esetével kapcsolatban leírt.

A lakás-ügyre visszatérve: Kishabos esete annyiban tér el a tiédtől, hogy ott a rokon visszaélt a szívességgel és még neki állt följebb. A ti esetetekben azonban nem a sógorék éltek vissza a helyzettel, csupán nem voltak belekényszeríthetők egy olyan szituációba amire a hallgatólagos megállapodás alapján nem számíthattak előre. A lakás a te tulajdonod, azt csinálsz vele, amit jónak látsz. Viszont ha már eldöntöd, hogy X.Y.-nak adott feltételekkel kiadod adott időszakra (és ebben kimondva nincs benne, hogy odamehet még akárki, hiszen a lakás fele kihasználatlan), akkor mégsem fair ezt utólag megbolygatni. Természetesen abban még nincsen semmi rossz, ha felveted a sógoréknak az ötletet, hátha belemennek. Az viszont már gáz, ha kész tények elé állítod őket. Egyébként már kár ezen rágódni, mert eső után köpönyeg.

Előzmény: nyman (122)
kishabos Creative Commons License 2006.08.17 0 0 123
Kedves gyomnövény:-) amikor én voltam terhes, a 22. héten - munka közben összeestem, és a főnököm kihívta a mentőt, és a nőgyógyászaton a doki megállapította, hogy a jobb vesémben kb 1 hete áll a méreg, mert a kis csíra ráfeküdt, és vesegörcsöt okozott. kaptam 3 liter koffeines infúziót, és feküdnöm kellett. De a doki tudja, hogy mikor van gond, és mikor nincs. És másképp!! voltam terhes, meg másképp szültem(2 napig) mint azt a nagykönyvek megírják.( ne nézzél sok drámát a tévében, mert attól fogsz rosszat álmodni, és el is hiszed, hogy az életben is úgy van)Ettől még nem hibáztatom a gyerekem apját - olyan szituban, ahol a gyerektémának semmi köze az alap problémához. - egyébiránt a kölköm az Eltén tanul- társadalomtudományokat( ennyit a fogyatékról).
A párom, meg nem segített soha azzal, hogy inkább szorongatta a kezemet, és nem ment sehova.Hisz beláttam, hogy ha nem keres pénzt, akkor nincsen semmi, még egy üveg savanyúuborka sem- pedig abból 3 üveggel ettem naponta....
Az orvosok dolgát nem akartam rá terhelni - mert nem is ért hozzá. De menjen és keressen pénzt, mert azzal tud biztonságot teremteni. Ennek ára van. És amikor egyedül hazamentem a gyerekkel, akkor nekem nem volt aki átjött hozzám, amíg lefürdök... de hát a kényelem.... és a követelőzés, fura szokásokat tud kifejleszteni az emberben. ellenszere ..... az önállóság:-)) akkóóó most nyertem:-))

Na de az alapkérdéshez visszatérve.... Ha az én lakásomat elfoglalja a sógornőm, meg a pasija (aki ugye a párom tesója) és mivel a lakás elég nagy, hogy akár kb 9. ember is elférjen benne, akkor miért is van, hogy még én leszek a paré:-)??? csak mert egy barátomnak pár hétre szüksége van egy fedélre, ahol meghúzza magát....
Akkor jól meg kell sértődni, és felcsapott orral odébbállni? és az asszony( az egészséges szép gyerekkel) már nem "kommunázhat" kedvére , hisz meg kellett volna tűrni valakit - aki mellesleg már vett részt az Ő életükben is.... de egyébként érdekei nem sérülnek... De a tesó érdekei sérelme az nem hoz lázba, hisz mindenki szívességből használhatott volna valamit, ami nem is az övé. De nem is kellett volna azt gondolni soha, így nem vitték volna magukat "c" vágányra.

no nekem meg ez a véleményem... és én is egy paré vagyok, mert a sógornőmet úgy eligazítottam amikor a szivességből odaadott lakásomból kidobálták az én cuccaimat, hogy azóta se szólnak hozzám --- de nagyon tudok röhögni... jönnek még az én utcámba....haha. őt ahelyett, hogy elgondolkodtak volna, jól kicsesztek velem, mert elmentek egy havi 100 ezres albérletbe... na gratula.... ennyit az észről...

Előzmény: gyomnövény (121)
nyman Creative Commons License 2006.08.15 0 0 122
OFF
Nem aze, hogy mentsem magam, de meg tobb mint 4 honap volt hatra. Kiiras szerint tobb, mint 4,5 honap. Amikor meg elmentem dolgozni, akkor lenyegesen messzebb es hosszabb idore mentem. Pl. Budapestrol-Komaromba, 10-12 orara, meg ekkor 3 v. 4 orara es ket metromegallonyira. Nem buliztunk, a haverom dolgozott.

A tobbire majd jovok es valaszolok.
:o)
Előzmény: gyomnövény (121)
gyomnövény Creative Commons License 2006.08.14 0 0 121

Még néhány apró gondolat:

olyan meg nincs hogy veszélyeztetett terhes...

Az orvosoknak erről más a véleménye.

mert olyan van, hogy hamarabb, vagy másként születik egy gyerek...

Na, ez az amit nem bocsátanék meg senkinek! Ha valaki nemtörődömsége miatt születne fogyatékosan a gyerekem, vagy válna azzá szülési sérülés közben. Pl. koraszülés megindul, nincs velem a párom (mert pl. a haverjával bulizik), a mentő szarik kijönni és a mentőkocsiban is pl. egy gyakorlatlan ügyeletes kezébe kerülünk, a baba és én...

Előzmény: kishabos (119)
gyomnövény Creative Commons License 2006.08.14 0 0 120
bevau válasz | megnéz 2006.06.09 16:48:58 (53)

Sziasztok,
En lennek a baratno...
Eloszor nem akartam hozzaszolni, de par infotok meg hianyzik.
Teny, hogy nem az enyem a lakas, hanem a nymane. Erzelmileg azonban mar nagyon megviselt ez az ugy, aminek vege, mert hugomek elkoltoznek, johet a haver es maradhat ameddig csak akar.

Haverrol:
Nagyon koszonom neki, hogy nala lakhattunk 1,5 honapot, de mikor kerdezte, hogy alberletbe menjenek-e vagy lakhatnak a lakasba megmondta neki nyman, hogy laknak mar benne, egy szot se szolt, hogy es akkor ok akarnak-e minket. Felajanlottam, hogy mivel en 2 tuz kozt orlodtem, kifizetem haverek alberletet es hagyjak beken elni a hugomekat, de ezt elvetettek, miert en fizetnek. Nos en igy ereztem volna torlesztve az adossagot es nem viselt volna meg ennyire erzelmileg. Nekem nap mint nap mosolyogva kell nevelnem 24 oraban a 13 honapos kisfiunkat. Ennyi huzavona utan jolesett volna, ha nyugodtak az ejszakaim es nem folyton ezen a hulyesegen eszem a kefet.
Korabban is a haver reszesult elonyben velem szembe, es ebben en vagyok butanak beallitva. a miert nem mondtad hogy ne menjek - szoveggel voltam elintezve. /Dec 24-en veszelyeztetett terhes lettem, beverzessel, egesz nap fekudnom kellett. Szilveszterkor (7 nappal ezutan) este 10-kor nyman feloltozott es elment a haverhoz, csak masnap jott haza es ejfelkor felhivott BUEK-ot kivanni, mert szegeny haver dolgozott es kellett neki a tarsasag. :(( Ezt azota nem tudom megmagyarazni, hogy miert kellett volna velem maradnia -hisz te ugyis fekudtel- ez emberi es erzelmi dolog. Ugyanugy, mint a mostani nem akarok a haveroddal lakni keresre de akkor is oda fog koltozni a haver allaspont.
Szerintem kar tovabb vitatkozni, de ha ti ugy akarjatok...

Hugomek:
Azert az tobb segitseg volt, mint ahogy emlitesre kerult. Parat emlitek
Mikor kulfoldon volt 2 v 3 hetet teso jott 2 naponta bevasarolni, segiteni, mivel nem tudtam a babakocsit levinni az emeletekrol. Mikor kisfiunk korhazba volt szinten ok segitettek a bevitelben es hazahozatalban, este bejottek, hogy le tudjak furodni.
Tudnam meg sorolni, es tudom hogy ez a testveri osszetartassal magyarazhato, de ugy erzem nem azt erdemeltek, hogy ne vegyek figyelembe a keresuket.

Es most ha anyagiakrol beszelunk ami itt ugy lattam fo szempont par tanacsadonal:
tesoek elkoltoznek, haver nem fizet akkor most kinek is van kihuzva a zsebebol micsoda...

En B Zoltannal ertek egyet meg ha nem a tesomekrol lenne is szo. Ezt az elejetol mondom. Most mar mind1.

Na megyek mert ebredes van.

Udv Mindenkinek:
egy faradt anyuka

1. Ezt nem én írtam!!!

2. Félreértettél.

Előzmény: kishabos (119)
kishabos Creative Commons License 2006.08.12 0 0 119
Kdv Gyomnövény! Na Kafa egy ficak vagy Te! De a beírkálásaidból lekövetve, nem vagy valami érzelmi lény:-) Nem tudom mi az ami vezérli a gonodolataid, de nem a családi összetartozás, sőt nem is a felhőtlen adni akarás. Te mindent papírra írnál, és pénzt kérnél érte. Meg kicsit meg is fingatnád azt aki a akár a családodhoz tartozik.... talán nincs tesód, vagy a párodnak nincs tesója? mert akkor elég nagy hátránnyal indulsz... Hisz nem is tudod, mi az, hogy másra gondolni... úgy, hogy majd alakul az élet, és ahogy én is alakítok, majd más is próbál.... Basszus... Te nagyon furán gondolkodsz....
Nem védem Nymant... mert egy kis köcsög.. meg hát Én magan is!!!.... De a mi az enyém ... vagy az övé... had rendelkezzen már a saját belátása szerint. Azt meg honnan vetted, hogy lázasan... meg kórház... meg veszélyeztetett terhes... Ja vagy te vagy az ellenpár? mert ilyet soha nem mondott. Vagy TE a barátnő vagy? akkor, miért nem a pasi szemébe mondod???? olyan meg nincs hogy veszélyeztetett terhes... mert olyan van, hogy hamarabb, vagy másként születik egy gyerek... vagy még olyan is, hogy influenzás lesz a kismamam, de hát attól még nem a másik felet hibáztatjuk egy életen keresztül - mert az szegénységi bizó ... ezt nem ismered??? ja, hogy nem szültél, és ne is fogsz???? Én meg igen... és a szülésem előttt egy nappal utazott el a pasim Németországba... és egyedül.2 napig...mire megérkezett .. Na akkor fasza csaj vagyok????
Ez nem befolyáslja azt, hogy a lakásomat valakik mostanság bunkó módon lepusztították, és megsértődtek azon, hogy Én mást szeretnék a SAJÁT tulajdonommal...

No gondolkozzál.... lécccii.... mert ez amit itt felhoztál... nem életképes... olyan mintha Te lennél a sértett fél...

Előzmény: gyomnövény (118)
gyomnövény Creative Commons License 2006.08.12 0 0 118

Van a gyereknek olyan 180-200 e Ft-ja ami az en nevemen levo ertekpapirszamlan van, tobbnyire allampapirokban. Minden csaladtol kapott penzt ide tettunk. Ha minden jol megy Irorszagban kapunk meg havi 150 eurot a csemete utan, amit szinten nem tervezunk elkolteni. Erre milyen szerzodest kossunk, ha megis valami rosszul alaku. Te ugy tunik nagyon jaratos vagy ilyen ugyekben. Kerlek adj tanacsot!

Látom, ti is "előrelátó szülők" vagytok, és már most gyűjtögettek a gyereketeknek, hogy mire felnő, meg tudjátok alapozni a jövőjét! :)

Ami a te neveden van, az élettársi/házassági vagyonközösségbe tartozik. Ha ne adj' Isten elválnátok, kettőtökön múlna, hogy kölcsönösen elismeritek-e: az a gyereké, vagyis nem osztozkodtok (marakodtok) rajta ti.

A jog szerint kiskorú személynek is lehet magánvagyona, törvényes képviselői a szülei. Így szerintem azt lehetne csinálni, hogy a gyerek nevére íratjátok át a számlát, és a külföldön kapott "családi pótlék" is erre érkezik folyamatosan. Így bármi adódik, ami a gyereké, az a gyereké. A gyerek vagyonába csak gyámhatósági engedéllyel nyúlhat bele bármelyik szülő!

Azt persze érdemes megérdeklődni Mo-n is, meg kint is, hogy ténylegesen milyen lehetőségek vannak erre, kell-e utána adót fizetni, vagy van-e éppen valamilyen kedvezmény?

Előzmény: nyman (109)
gyomnövény Creative Commons License 2006.08.12 0 0 117

Haho Gyomnoveny!
Most volt egy kis idom, beleolvastam a hozzaszolasaidba, azzal a nem titkolt szandekkal, hogy valamelyik masik topikba hasonlo stilusba visszaugatok. Ugy 30-40-ig jutottam, mondgyuk nem szorol szora.

Azt kell mondanom, hogy tetszik a gondolkozol, velekedsz a kulonbozo dolgokrol es ezt a topikot leszamitva szinte nem is akad olyan dolog, amibe belekotnek. Ugyhogy unblokk a hozzaszolasaidon keresztul egy szimpatikus ember jon le.

Köszönöm! Egyébként ez nagyon meglep, mert tényleg nagyon személyeskedő és ellenséges voltam veled szemben, így arra számítottam, hogy jól elküldesz a sunyiba és ezzel el lesz intézve a vita. :PP

Tény, hogy radikálisan konzervatív szemléletű vagyok fiatal korom ellenére, és bizony ezzel a felfogásommal marhára nem vagyok népszerű, sem URL, sem IRL.

Előzmény: nyman (114)
gyomnövény Creative Commons License 2006.08.12 0 0 116

Van. Szinte minden korosztályomba tartozó, sőt még az alatti (most még diák) fiataloknál is azt látom, hogy ha fiú az illető, ha lány, a szülei (ha csak lehet) hozzásegítik egy saját lakás (esetleg kocsi) megvásárlásához; és ha két fiatal, (akiknek a saját családja támogatásával már van lakása/autója), úgy dönt, hogy össze kívánja kötni az életét, akkor külön vagyonjogi megállapodást kötnek. Így esetleges szakításkor, váláskor senki nem veszi el a másét, senki nem kerül az utcára.

Persze a szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkező családok esetében ez nem járható út, de aki teheti, az jó előre bebiztosítja magát, a jövőjét. Mert a mai világban senki nem tudhatja, mit hoz a holnap.

Előzmény: nyman (107)
gyomnövény Creative Commons License 2006.08.12 0 0 115

Kedves Nyman!

Az egész topikot végigolvastam, néhány hsz-t még többször is, persze ez még mindig nem zárja ki, hogy 1-2 dolgot félreértettem, és akkor bocs! :)

1) Az elmult egy evtizedben azert oda vissza voltak dolgok. Ha elkezdenenk sorolni egymas hibait, hulyesegeit akkor valoszinuleg hasonlo nagysagrenu esettanulmanyokat lehetne irni, mint ez a topik. Furcsan szoktam gondolkozni, de ha lehet a pozitivumokat nezem. Aztan meg ha vagdalkozni szeretnek, akkor sem irnam le nyilvanos helyen a reszleteket.

Nem is te írtad, hanem a "menyasszonyod".  Persze örök érvényű szabály, hogy hallgattassék meg a másik fél is, de én azért lettem elfogult veled szemben és fogalmaztam meg ellenséges véleményt, mert ha igaz, hogy a menyasszonyod veszélyeztetett terhesen feküdt az ágyban szilveszterkor, és neked mégis fontosabb volt aznap a jóbarátoddal szilveszterezni, akkor ezt a momentumot elítélendőnek találom. Miért? Mert ad absurdum lehetett köztetek mosolyszünet, és lehetett rossz az "ünnep" hangulata kettőtök között, ám ott volt a gyerek is, akinek az épségben való világrajövetele rengeteg mindentől (így az anyja lelkiállapotától is) függött, és őt (a gyereket) volt gáz "cserbenhagynod" azon az estén!

Mert önmagában az nem baj, ha egy férfi/nő nem mindig a csajával/hapsijával (élettársával/feleségével/férjével) szeretne lazítani, bulizni és szólóban is elmegy ide-oda. Sőt! Szerintem sok párkapcsolat éppen azon feneklik meg, hogy elzárkóznak a külvilágtól, csak egymásnak élnek és a jóbarátok, barátnők (+lazítási alkalmak) elmaradoznak. Ha pl. én lettem volna az "asszony" és egy influenzával nyomtam volna az ágyat, még küldtelek is volna, hogy menj csak el a haveroddal, legalább neked legyen jó a szilvesztered!!! :) De egy veszélyeztetett terhesség ezzel nem említhető egy lapon.

Szóval ez a dolog váltott ki bennem heves és negatív érzelmeket, emiatt vált személyeskedővé a hsz-om.

2) Szélesebb értelemben vett "családcentrikusság":

Nem hirdetesben talalt berlorol van szo, hanem egy gyerekkori baratrol.

Nem a barátodra gondoltam itt, hanem a menyasszonyod testvéréékre. Mármint, hogy őket részesítetted olyan bánásmódban, mintha nem szegről-végről rokonok, hanem teljesen idegen emberek lettek volna. Az persze nem ritka, hogy valaki a barátait jobban szereti, mint a rokonai közül bárkit (testvért, sógort, unokatesót, stb.), de itt ha már a sógornődékkel valamiben megállapodtatok, és ők okkal bízhattak meg bennetek, hogy nem hozzátok őket semmivel sem hirtelen olyan helyzetbe, ami eléjük komolyabb nehézséget állít, akkor ezt mégsem érzem fair-nek, sorry.

Akkor a kialakult helyzetet az elore nem lathato esemenyek koze kellene sorolni. Ha meg szerzodes jon letre, azt ugye meg is lehet szuntetni. Nekem 2x szunt mar meg munkaszerzodesem rajtam kivul allo okbol, egyszer megbizasi szerzodesem is, alberletet is mondtak mar fel. Most ha pampogok akkor sem jarok jobban, sot meg lehet rosszabbul.

A valasztasokon is mast igertek tudatosan. Kossek a kepviselojeloltekkel is szerzodest a szavazas elott?

Látod-látod, te is, én is hányszor kerültünk már olyan helyzetekbe, amikor úgy érezhettük: átvertek bennünket, mint szart a palánkon; vagy csak hirtelen - de "emberi" szempontokat nem méltányolva - kész tények elé állítottak minket...

De kérdem én: feljogosít-e az engem (most csak a saját nevemben beszélek) arra, hogy másokkal szemben ne legyek "sportszerű", ha velem sem bánik tisztességesen senki? Ha magam sem bízhatok meg senkiben, tág értelemben sem biztos - egyáltalán nem!!! - az egzisztenciám?

Mellesleg én pont emiatt a szinte már mindenütt (a bőrünkön) érzékelhető bizonytalanság, hiteltelenség (az "adott szó" mint olyan, elveszett) miatt vagyok ilyen extrém mértékben bizalmatlan és szövegelek szerződésekről!

Bizony, én a keservesen összekuporgatott kevéske kis semmimhez is ragaszkodom, azt ne vegye el, ne tegye tönkre más, így ha olyan helyzet áll elő, én "elnyomok egy papírt"! Anyagiasnak tűnhetek, de én ilyen helyzetekben a másik ember érdekét is figyelembe veszem ameddig csak lehet, és őt is kivánom védeni az ilyen lépésekkel, nem pedig egyoldalú előnyöket csikarok így ki magamnak. Mert ma már az adott szó sajnos nem számít.

Ebből a szemszögből nézve te egyik oldalon a sógornődékkel (szerintem) nem voltál fair, mert a szóbeli megállapodásotokat felrúgtad azzal, hogy a barátodat is be akartad költöztetni a lakásba (holott a sógornődék csak arra számíthattak, hogy te és családod tértek oda vissza időközönként, illetve véglegesen akkor, ha külföldön valami rendkívüli helyzet adódik; egyébként háborítatlanul lakhatnak ott átmenetileg), másrészt meg magatokkal szemben sem, hiszen sógornő ide, bizalom oda, ők is okozhattak volna (anyagi) kárt a lakásotokban, pl. véletlen kigyullad valami, leég egy csomó minden, kidobnak valamit ami nekik útban van, de nektek az kellett volna, stb...

Műszaki dolgok: lehet, hogy valóban nem láttam jól a rajzot, sorry. Ám fenntartom azt, hogy itt nem pusztán fizikai-műszaki tényezőkön múlik az, hogy meg lehet-e valósítani ezt, vagy sem. Vannak rugalmasabb emberek, akiket nem zavar az sem, ha 20 négyzetméterre vannak öten, és vannak rugalmatlanabb emberek, akik 120 négyzetméteren sem szeretnének közösködni senkivel. És ha azt ígérik nekik, hogy nem is kell...

3) Ami a csaladot illeti, a menyasszonyom szeretne otthon maradni a gyerek 3 eves koraig. Lehet, hogy furcsanak tunik, de azert sok nyugat-europai orszagban egy atlag csaladnal ez luxus, de igyexem ezt is figyelembe venni.

Hol éltek most? Ott mi a szokás? Ezt azért kérdezem, mert hasonlóan kilátástalannak érzem a saját jövőmet ebben az országban, mint te és fontolgatom, hogy én is elmegyek a francba és inkább külföldön alapítok családot. De mint nőt, éppen az ilyen hátrányok tartanak vissza. (Persze itt meg éhenhal az, akinek nincs jól kereső férje, a gyerekkel együtt, hiába maradhatnának otthon elvileg nyugiban!) :P

Előzmény: nyman (106)
nyman Creative Commons License 2006.08.11 0 0 114
OFF
Haho Gyomnoveny!
Most volt egy kis idom, beleolvastam a hozzaszolasaidba, azzal a nem titkolt szandekkal, hogy valamelyik masik topikba hasonlo stilusba visszaugatok. Ugy 30-40-ig jutottam, mondgyuk nem szorol szora.

Azt kell mondanom, hogy tetszik a gondolkozol, velekedsz a kulonbozo dolgokrol es ezt a topikot leszamitva szinte nem is akad olyan dolog, amibe belekotnek. Ugyhogy unblokk a hozzaszolasaidon keresztul egy szimpatikus ember jon le.
Előzmény: gyomnövény (98)
nyman Creative Commons License 2006.08.03 0 0 113
Julius elejen Rokon1-ek elmentek, 23-an Haver bekoltozott. A lakast teljesen korrekt modon hagytak itt. Egyebkent most Bp-rol irok. Ma ejszaka alszom itt az elmult masfel hetbol 2. alkalommal, a csalad tobbi tagja nem jart erre, tehat felesleges volt az aggodalom, hogy tul sokan leszunk.

A kupis szobaba meg nagyobb kupleraj van, de butorbol csak ket kb 180 magas 50 cm szeles egyszeru polc van es egy egyszeru ikeas ketszemelyes fotelagy(?) van. Ennek ellenere most a Rokon1-ek ot honapig hasznalt szobajat hasznaljak. De elfertek volna a kupiban is. Mivel Rokon1 azt mondta, hogy megsem tartanak igenyt a lakasra aug 31-tol en mondtam a Havernak, hogy akkor felolem addig maradnak, ameddig akarnak.

A kulcs atadassal volt egy kis felreertes, a messzannyonynak is volt egy kis gyomoridege emiatt is, mivel a kommunikacio kicsit felreertheto volt es a menyasszony mint az egyik ping pong labda nehany nappal korabban meg mas verziorol lett tajekoztatva, amit annak ellenere, hogy telefonon beszeltek sem emlitett meg a teso.

(egyebkent azt hiszem az egyik nap ezt mondom, a masikban azt cimu versenyben rendesen alul maradnek :o) )
Előzmény: kishabos (110)
nyman Creative Commons License 2006.08.02 0 0 112
OFF
A rootbol tiltottak ki. 1x mar voltam pihenon a politikaban es a tobbi helyen minden OK volt. Lehet, hogy ezert
Előzmény: sz (111)
sz Creative Commons License 2006.08.02 0 0 111
attól még máshová - így pl. a törzsasztalra és ebbe a topikba - még tudtál volna írni. amióta van ez az új szoftvernek nevezett tákolmány, csak onnan tiltanak ki, ahol elkövetted a bűncselekményt :)
Előzmény: nyman (105)
kishabos Creative Commons License 2006.08.02 0 0 110
Köszi! Nyman:-)) megnyugtattál. Majd szétcsapok, mert vastag a bőr az arcomon..és még akkor is tudok üvölteni, ha iszom vmi lazítót, vagy beszedek 2-3 nyugibogyót.
Egyébiránt a helyzet változatlan, de készülök a karácsonyra...hihi:-))
No de mi van veletek??? most akkor ki, hol lakik??? v. mi van már???
Előzmény: nyman (108)
nyman Creative Commons License 2006.08.02 0 0 109

OFF

Van a gyereknek olyan 180-200 e Ft-ja ami az en nevemen levo ertekpapirszamlan van, tobbnyire allampapirokban. Minden csaladtol kapott penzt ide tettunk. Ha minden jol megy Irorszagban kapunk meg havi 150 eurot a csemete utan, amit szinten nem tervezunk elkolteni. Erre milyen szerzodest kossunk, ha megis valami rosszul alaku. Te ugy tunik nagyon jaratos vagy ilyen ugyekben. Kerlek adj tanacsot!

:D

Előzmény: nyman (107)
nyman Creative Commons License 2006.08.02 0 0 108

Sajnos sok otletem nincs ezzel kapcsolatban.

Mongyuk azt latom, hogy ez a hata mogotti beszeles mar valszeg ment a csaladban, mert ugy tunik mintha kicsit fagyosabb lenne a legkor a szuloknel is.

Ha szetnezek a menyasszonyom vagy a rokon1 csaladjaban ott is megy boven fujas egymasra a masik testverevel/szulojevel kapcsolatban. De hat ez jobb/rosszabb csaladokban is megesik. :o)

Nallunk is akadnak nezetelteresek a csaladon belul jocskan.

Előzmény: kishabos (93)
nyman Creative Commons License 2006.08.02 0 0 107

"Ingatlanra szerződést - bérletit is! - mindig csak írásban! Nem árt felkeresni egy jogászt... Ha veszel egy mobiltelefont, akkor is szerződést kötsz, még ha nem is tudatosul benned. Amikor viszont akkora a tét, hogy lesz-e fedél a fejed fölött vagy nem lesz, akkor szer-ző-dés!"

"hanem jobb, ha tudatosítom magamban, hogy ha benne laknánk és megromlana közöttünk a viszony, akkor gyerekkel együtt bármikor kitehetne engem a "barátom" az utcára."

Van valami jo szerzodestervezeted erre az esetre? :D

Előzmény: gyomnövény (100)
nyman Creative Commons License 2006.08.02 0 0 106

Te mennyit olvastal el a topikbol? Csak mert eleg furcsa kepet alkottal. Tele van a hozzaszolasod targyi tevedesekkel, erdekes kovetkeztetesekkel.

1-hez,

" Én a helyében nem szültem volna kisgyermeket egy olyan pasasnak, aki fittyet hány a családi kötelékek fontosságára. Mert erről van itt szó, kérem!!! (Pl. pont a karácsonyi ünnepek és az új év közötti időszakában hagyna egyedül, veszélyeztetett terhesen!!! Én ezt nem lennék képes megbocsátani, sajnálom"

Az elmult egy evtizedben azert oda vissza voltak dolgok. Ha elkezdenenk sorolni egymas hibait, hulyesegeit akkor valoszinuleg hasonlo nagysagrenu esettanulmanyokat lehetne irni, mint ez a topik. Furcsan szoktam gondolkozni, de ha lehet a pozitivumokat nezem. Aztan meg ha vagdalkozni szeretnek, akkor sem irnam le nyilvanos helyen a reszleteket.

Egyebkent meg tiszta fejjel olvasd el megegyszer a hozzaszolast, szo sincs karacsony es ujevrol. Karacsonykor mas volt. De ez is teljesen szemelyes, vagy leirja, vagy nem. De nem hinnem, hogy negativ.

Egyebkent te mibol veszed ki, hogy nekem nem fontos a csaladi kotelek es a csemetenk? Biztos hujen (igy pontos j-vel) hangzik, de pont azert igyekeztem nagy lakast venni, hogy elferjen a csalad kenyelmesen. Akkor meg nem gondoltam arra hogy ilyen szarul alakul a helyzet Magyarorszagon es meg ugy is meg kell probalni elmenni hogy havi nehany szazezer forintal kevesebb marad a ho vegen a zsebemben. Persze ez most csak a rovidtav, bizom benne, hogy azert javul a helyzet. Aztan a megszoritasok mar egy szazast kivennenek a zsebembol, ugyhogy Mo-n is romlana a helyzet.

Ami a hazassagot illeti, honnan erted, hogy en nem vagyok hajlando felesegul venni? Egy evtizede ismerjuk egymast ebbol tobb mint a felebent egyutt eltunk. Ugyan volt nemi szunet idonkent.  Az elettars szo nekem nem tetszik, eleg sok negativ csenges jarul hozza, a "par" meg a "kedves" szinten nem. Ugyan volt szuk koru eljegyzesunk harom eve Fokvarosban, akkor mondjam, hogy menyaszony? Jo igy?

Ami a csaladot illeti, a menyasszonyom szeretne otthon maradni a gyerek 3 eves koraig. Lehet, hogy furcsanak tunik, de azert sok nyugat-europai orszagban egy atlag csaladnal ez luxus, de igyexem ezt is figyelembe venni.

"kedves párom úgy kezelné, mint bárki idegen harmadik személyeket, akiket pl. hirdetés útján fogadott el bérlőknek "

Nem hirdetesben talalt berlorol van szo, hanem egy gyerekkori baratrol.

2.

"bérleti jogviszony jött létre "

Ha jog. Akkor a kialakult helyzetet az elore nem lathato esemenyek koze kellene sorolni. Ha meg szerzodes jon letre, azt ugye meg is lehet szuntetni. Nekem 2x szunt mar meg munkaszerzodesem rajtam kivul allo okbol, egyszer megbizasi szerzodesem is, alberletet is mondtak mar fel. Most ha pampogok akkor sem jarok jobban, sot meg lehet rosszabbul.

A valasztasokon is mast igertek tudatosan. Kossek a kepviselojeloltekkel is szerzodest a szavazas elott?

Ennel az esetnel ca. 2 honap volt a gondolkozasi ido. Azt hiszem ha szerzodeskent fogod fel, az sem lett volna inkorrekt ha azt mondom, hogy 30 nap es viszontlatasra. Ugyhogy nem tudom milyen szerzodesszegesrol beszelsz.

Tavaly harom honapig lakott ugyanebbe a lakasba egy ugyved haverom szinten ingyen es bermentve, mellettunk. Termeszetesen a rezsit szetdobtuk. Vele sem kotottunk szerzodest, pedig lehet, hogy o naprakeszebb jogi oldalon.

Egyebkent ha szerzodesekrol van szo, te szoktal ilyen esetre szerzodest kotni? Vagy kotottel/kotnel peldaul hazassagi szerzodest? Ha mongyuk a pasid (ezt a szot en csak szexpartnerre hasznalom), kolcsonkeri a kocsidat, te mingyart elenyomsz egy papirt?

3. Atmenti, viszonylag rovid idorol van szo. Nem arrol, hogy honapokig evekig lakjanak egyutt. A szemed meg nem jo, mert ket WC van. A konyha meg 22 m2 2 db asztallal.

Na nehogy azt magyarazd mar el nekem, hogy alakitsam at a lakasomat, hogy a haveromek masfel honapra oda ko. Ket bejarata volt es konnyeden befer ket furdoszoba is, hiszen a gardrobbol konnyel lehet zuhanyzot csinalni, a viz szenyvizcsatlakozasok kozel vannak, vagy akar a jelenlegi vizes csoport is atalakithato ket furdoszobava.

4.

"És nem hülyén gondolkozol, hanem érzéketlen tuskó vagy, egy inkorrekt ember, akinek agyára ment a jólét! És kicsit el vagy szállva magadtól."

Valszeg ugy van ahogy mondod.

Előzmény: gyomnövény (98)
nyman Creative Commons License 2006.08.02 0 0 105
OFF
Idiota voltam a Politikaban.
Előzmény: Kilroy (104)
Kilroy Creative Commons License 2006.08.02 0 0 104

OFF

Mit kovettel el?

ON

Előzmény: nyman (103)
nyman Creative Commons License 2006.08.02 0 0 103
ki voltam tiltva a forumrol 1 honapig, majd valaszolok
kishabos Creative Commons License 2006.07.22 0 0 102
kedves gyomnövény! nem kell ám felparikázódni - ennyire. Vannak olyan helyzetek az életben, amikor az ember nem gondolkodik-előre- azon, hogy bármi megtörténhet, és valaki, akinek megpróbált segíteni, jóval túlértékeli a kapott lehetőségeket, és esetleg ha nem is visszaél vele, de nem hajlandó a dolgait úgy alakítani, hogy normális keretek között megegyezés szülessen. Nem ír az ember papírt arról, ha a tesónak, vagy közvetlen rokonnak szívességet ad. Vagy ha igen - az elég baj, mert elvadultságot, és üldözési mániát feltételez.- szerintem.
De az viszont minimáisan elvárható, hogy ha valaki tulajdonos egy lakásban, és szivességből odaadta azt , akkor ha van valami megoldandó probléma, akkor a helyet "puszira" elfoglaló felek, ne személyes sértésnek vegyék,ha kissé másképp alakul a helyzet, mint az az első pillanatban valós volt, hanem normális ember módjára lehessen megegyezni velük.
Az meg hogy a ki hogyan beszél a párjáról, szerintem a személyes magánügye. És nem véleményezésre szánt dolog. Sokszor fordul elő, hogy aki a pénzt keresi, ott kell, hogy hagyja a párját ideig-óráig.Én is megéltem ilyet - de nem gondoltam hogy a pasim nem szeretne engem,és a gyerkemet:-))-sőt még szülni is egyedül tántorogtam be, amíg a pasim németországban volt - viszont cserébe én nem szerveztem meg a lakásának albérletét - úgy hogy eldöntöm, hogy ki mit csinálhat benne, és kinek vannak nagyobb jogai a másiknál.

Vannak és lesznek mindíg olyan dolgok az életben, ami nem kíván sem ügyvédet, sem bíróságot, sem semmi mást, de az ember az erkölcs, szokás, tisztelet, és emberség miatt tanácstalanságban "szenved" és megkérdez másokat. Tanulságot leszűri, és megpróbál a legjobban dönteni. - szer-ző-dés nélkül:-)

Előzmény: gyomnövény (100)
kishabos Creative Commons License 2006.07.22 0 0 101
Köszönöm, megfontolom:-) Ami a "sógor" pasit illeti- egy 28 éves ember -már nehezen nevelhető. De az valóban jó ötlet, hogy alkalom adattán a szüleinek elmondani a megtörtént dolgokat. Hátha adnak jótanácsot a fiuknak:-) érdekes: azóta kiderült, hogy a fiú szüleinél is laktak- de "valami" miatt nagyon gyorsan kirakta őket a papa-mama. Ami elég jelentős lépés, ha azt nézem, hogy ez az egy szem gyerekük van. Asszem ez jelent valamit.
Előzmény: DanDogg (97)
gyomnövény Creative Commons License 2006.07.20 0 0 100

Nemcsak Neked írom:

Üzletben nincs haver, nincs rokon, nincs "adott szó" - pláne Magyarországon!

Ingatlanra szerződést - bérletit is! - mindig csak írásban! Nem árt felkeresni egy jogászt... Ha veszel egy mobiltelefont, akkor is szerződést kötsz, még ha nem is tudatosul benned. Amikor viszont akkora a tét, hogy lesz-e fedél a fejed fölött vagy nem lesz, akkor szer-ző-dés! Ha nem értesz valamit, ügyvédnek kötelessége elmagyarázni!

Előzmény: rokon1 (72)
gyomnövény Creative Commons License 2006.07.20 0 0 99
Yes, you are. :P
Előzmény: nyman (69)
gyomnövény Creative Commons License 2006.07.20 0 0 98

"Vagy most nekünk kéne megoldani a helyzetet?
Nem. Nekunk. Csak rengetegszer megkaptam, hogy hujen gondolkozom es kivancsi vagyok, hogy mas hogyan lat egy ilyen szitut. "

Eldurrant az agyam, sorry, de leírom!

A "barátnőd" hsz-a olvastán...

1. Én a helyében nem szültem volna kisgyermeket egy olyan pasasnak, aki fittyet hány a családi kötelékek fontosságára. Mert erről van itt szó, kérem!!! (Pl. pont a karácsonyi ünnepek és az új év közötti időszakában hagyna egyedül, veszélyeztetett terhesen!!! Én ezt nem lennék képes megbocsátani, sajnálom. Örülj, hogy nem én vagyok a "nejed"!)  

Bár ez a ti magánügyetek, meg nem a múlt században vagyunk már, de engem egy ilyen élethelyzetben rohadtul zavarna, hogy nemhogy nem vesz feleségül a pasim, de még élettársának sem hajlandó nevezni (pl. itt a topikban). Csak "barátnő" vagyok, a kölykével a karomon...

Ugyanígy ahhoz a böhöm nagy lakáshoz nekem semmi közöm, nemcsak jogilag nem vagyok tulajdonos vagy haszonélvező benne, hanem jobb, ha tudatosítom magamban, hogy ha benne laknánk és megromlana közöttünk a viszony, akkor gyerekkel együtt bármikor kitehetne engem a "barátom" az utcára.

Ez messzemenő következtetés, az igaz, de bennem felötlene azután, hogy a testvéreméket, akik nekem a rokonaim - és ha házasok lennénk, akkor bizony a férfinek is rokonává válnának a sógorék-sógornőék (az angolban: sister-in-law, brother-in-law!) - a kedves párom úgy kezelné, mint bárki idegen harmadik személyeket, akiket pl. hirdetés útján fogadott el bérlőknek.

2. Érzelmektől mentesen, szárazon, jogilag:

A pasas (tulajdonos) és a húg + sógor (bérlők) között bérleti jogviszony jött létre még akkor is, ha ezt nem foglaltátok írásos szerződésbe, nem határoztatok meg piaci értékű bérleti díjat, hanem csak a rezsiköltségek lettek rájuk hárítva.

A szerződés mi? Felek kölcsönös megállapodása. Ha a kölcsönös megállapodás nem tartalmazott olyan kitételt, hogy "figyeljetek, óriási az a lakás, előfordulhat, hogy gondolok egyet és az egyik nagyszobát kiadom másoknak (pláne, ha van két külön bejárat); sok jó ember kis helyen is elfér", akkor hiába te vagy a tulaj, szerződésszegésnek minősül egyoldalúan módosítani a feltételeket! Nem voltál korrekt!

3. Szubjektív megint:

A többiek inkább arra hoztak példát, hogy "fogadd be a tótot, s kidob a házadból". Ezt is látnod kellett volna, hogy ha a "sógornődék" nem éltek vissza a bérlői szerepükkel, nem játszották el a tótot, akkor meg pláne indokolatlan volt őket így büntetni.

Kisiskolások gondolkodnak csak olyan egyszerű logikával, hogy van egy nagy lakás két nagy használható szobával, van négy ember, osszunk be kettőt az egyikbe, kettőt a másikba.

Egyébként tudnék neked olyan sztorit mesélni, ahol >100 m2-en sok ember (több család/pár) együttlakása tragédiához vezetett. Pedig mindegyiknek jutott egy szoba...

Manapság az emberek, a  (25-35 közötti) párok, a családok általában nem úgy élnek, és nem olyan a hozzáállásuk mint a szüleink idejében vagy a kollégista évek alatt. Magyarul mindenki félti a maga életterét, nem szívesen osztja azt meg se rokonnal, sem baráttal, sem nagypapával, sem kiskutyával! Még a bérelt lakást sem. Már nem is albérletről, vagy társbérletről, hanem csak simán bérletről van szó - csak ez a köznyelvbe még nem ment át. 

Most már nem cocializmus van, a "kispolgárnak" is természetes igénye lehet az ún. privát szféra tiszteletben tartása. Az alaprajzból az tűnt ki, hogy csak 1 konyha van, 1 fürdőszoba és 1 wc - így két idegen pár/család (vagy 1 pár + 1 egyedülálló ember) privát szférája nem osztható meg.

4. És nem hülyén gondolkozol, hanem érzéketlen tuskó vagy, egy inkorrekt ember, akinek agyára ment a jólét! És kicsit el vagy szállva magadtól.

Előzmény: nyman (54)
DanDogg Creative Commons License 2006.07.20 0 0 97

Figyuka, nem akarom én itten a eszet osztogatni, olyat nem tudok...

Laktam albérletben más egyénekkel együtt (össz: 5-en), így hát tudom

mi az összeférhetetlenség! Kényes szitu a tiéd, ugyanis a destruktív elem

a jelenlegi párod barátja, ami jelentősen megnehezíti a helyzeted.

Bár elég ovisnak tünhet a gondolat, hogy a szüleihez fordulj intelmi okok-

ból, én nem vetném el amennyiben hatást képesek gyakorolni a fiúkra.

- Először is célozd meg a fiú szülei közül a legdominánsabbat, vázold a szitut.

- Törekedj a diszkrécióra, egyszerre csak az egyikkel tárgyalj. (bizalmasabb)

- Próbáld minden a fiú elleni indulatodat kordában tartani. (fontos)

- Meséld el milyen szép volt az életed a szép lakásban (mosmegmá nem).

- Győzd meg a szüleit, hogy a fiúk még nevelésre szorul és vegyék oda magukhoz.

Nos, ha később kiderül a beszélgetés, még mindíg nem lesz olyan gáz

a szitu mint most.

Mérlegelj, sok sikert... :)

Kilroy Creative Commons License 2006.07.20 0 0 96

Ha elkestem, elore is bocs.

Tehat szerintem eloszor a parod hugaval kellene leulj es jo alaposan targyald meg vele a dolgot. Tedd egyertelmuve, hogy szamodra itt a dolgok nem okesak (marcsak a lakasod tonkretetele miatt sem), ezert valami megoldas mindenkeppen kell. Hasson oda a pasijara.

Ha ez nem jott ossze, akkor barmennyire is utal, a pasival is beszelned kell, esetleg a csaj (marmint a parja, a parod huga) jelenleteben, nehogy balhe legyen. Itt meginkabb hangsulyozni talan, hogy a helyzet nem tarthato tovabb.

Ha ez sem jott ossze, akkor nem tehetsz egyebet, mint kirakod oket a lakasodbol. Ha idaig jut a dolog, mar ugyis mindenkeppen gaz...

Ja es mindekozben a paroddal is egyeztesd a dolgokat, nehogy a ti kapcsolatotok menjen ra.

kishabos Creative Commons License 2006.07.04 0 0 95
Na de mindíg én legyek ....???????????
Előzmény: rali (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!