Most érdemes jegyet venni a British Airwaystől. Budapesti indulással San Franciscoba és Los Angelesbe retúr repjegyek már 75000Ft-tól foglalhatóak illeték nélkül január 24-ig.
Nem tudom pontosan hol lehet berelni, de lattam tobb helyen is. Foleg az Embarcadero kozeleben. Azert jol ki lehet combosodni ott egy par nap alatt bringaval. De gyalog jobb ha van idod. Kozben felugorhatsz neha a cable car-ra vagy az F-line-ra. Lehet kapni olcso 3-napos berletet ami mindenre jo. Talan $ 10-12.
valahol olvastam, hogy SF-ban érdemes biciklit bérelni és azzal közlekedni mert nagyon sok bicikliút van és gyorsan bejárhatod a várost....igaz, hogy sok dimb-domb van ahol tolni/tekerni kell de megéri.
Nagy elmeny lehet ennyit utazni vallalati penzen. Most nalunk is sulyos vacilalas megy mert felmerult egy Hawaii-i konzultans-ellenori munkalehetoseg, amolyan kisfonoki dolog. Meg nem tudom igazan akarom vagy csak "hat Istenem az is tropikus" felindulas. A mindennapi elet ott sem hulaparty.
En is epp azt akartam kerdezni!! Tomegkozlekedes nincs, de egy napra meg alsonadragot sem erdemes valtani nem hogy kocsit. Vannak kozos minibuszok amiknek elore megszabott utvonala van, azzal erdemes bemenni Santa Monicara a csajokon legeltetni a szemed a tengerparton. De S.M.-ig a taxi sem huzos.
mit csinalsz ott egy napig? 12 ora repules egy napert??
Baaz, mindehol ott vagy?;-) Nekem csak egy napom lesz LA-ben, azt ki lehet birni ugye? Bereljek kocsit mindenkeppen? (a szalloda a repter mellett lesz, gondolom tomegkozlekedes nincs arrafele..)
Ahogy mondtam, kedvenc varosom, szivesen beszelek rola.:) Most csak egy par kepet teszek fel mert videkre megyek, aztan a het vegen talan tobbet.
Nem tudom hogy jon fel de a kepek a kovetkezok: Leszallas elott a Golden Gate felett. Cable Car Alcatraz A Golden Gate Hid a Sausalito komprol. Foka piheno Cable Car Museum Chinatown, Kinai Negyed Coit Tower a Lombard St-rol Villamos 1912-bol Embarcadero-i eletkep
Attol fugg hogy hol szalltok meg. Ha valahol a belvaros kornyeken akkor konnyu dolgotok van mert minden kozel van vagy villamossal / koteles villamossal elerheto. Frisconak az egyik legnepszerubb oldala maga a belvaros, Market St.-tol a Golden Gate-ig. Az Embarcadero-t nem hagynam ki, ott el lehet tolteni egy napot. Tele van mutatvanyosokkal, uzletekkel, arusokkal, mindenfele kajalasi lehetoseggel. Ott van a hires san franciscoi kovaszos kenyer sutode is. Erdekes latvany a hajokikotok utan a foka piheno stegek. Nagy ricsajt tudnak csinalni. Alcatraz-ra at lehet menni hajoval de ha nincs szerencsed csak masnapra kapsz jegyet. Busszal el lehet menni a Golden Gate-ig, es ha at akarsz menni rajta asszem 2 km korul van oda vissza. Meg le es fel is mozog eleget! Onnan el lehet setalni az Embarcaderoig es azzal egyutt kesz is a nap. Ne hagyd ki a villamosokat, a kabeleset es az igazikat. Az antique villamosok az Embarcaderotol a Castro negyedig ("meleg" negyed) mennek es nagyon nagy elmeny. Hacsak nem celod, Alcatraz nem egy nagy ugy, inkabb erdekesseg. Tul sok idot elvesz es draga, de ha egy darabig nem latogatsz ujra SF-be akkor erdemes megnezni. A Coit Tower is erdekes, jo kepeket lehet csinalni a Golden Gate-rol es a varosrol. A Girardelli Square egy jo hely kajalni, vasarolni meg bameszkodni. . Ott van az egyik cable car vegallomas. A cable car muzeum is erdekes nagyon. Lathatod az egesz kozponti mozgato szerkezetet, meg a fold alatt is. Ugyanugy, a kinai negyed is erdekes, jo kepeket lehet csinalni. Hat tudnak meg egy-ket napig dumalni de nem lessz sok idod. Nyaron leszel ott es akkor nagy a tomegnyomor mindenhol, az idojaras pedig valtozekony. En nem tudom hanyszor voltam ott de meg nem unatkoztam.
Köszönöm neked (és a többieknek is) az eddigieket. Az időtartamok adottak, mert megvan a repülőjegy, de talán éppen mert San Franciscoban minden bejárható távolságra van, valami benyomás szerzésre elég lesz az idő ott is. Várom a képeket. Esetelg valami konkrét javaslat? (Pl. "a Tengerészeti Múzeumot nem érdemes megnézni, de a ne hagyjátok ki a sétát a tegerparton", vagy hogy "menjetek ki X-be, csak 50 mérföld, de érdekes" vagy hasonlók.)
Ha jot akarsz tenni magadnak akkor megcsereled a kettot, (LA-SF). Mondjuk egyik varoshoz sem eleg ez az ido, de San Franciscoban jobban fogod erezni magad. Ez nem csak az en velemenyem! LA-ben mindenhova kocsival kell menned, nemcsak azert mert keves az ido hanem a latnivalok kozott nem nagy elmeny a varos.
San Franciscoban majdnem minden gyalog tavolsagon belul van, el tudsz tolteni napokat setalassal, villamosozassal (kocsi kizart a varosban) es mindig lessz uj latnivalo. Teszek ide par kepet LA-rol. Erosen "tupirozott" kepek mert a smogtol homalyosak voltak a kepek. Holnapra eloveszek kepeket SF-rol.