Itt Európában nem sokat hallunk a szélsőliberális gondolkozású emberekről, pártokról. Sokat hallunk a szélsőjobbról, a szélsőbalról, de a szélsőliberális szóösszetételt még a Windows szövegszerkesztője is, mint értelmetlen szóösszetételt jelöli meg.
Valóban értelmetlen-e ez a szóösszetétel? Vajon nem lenne e szükség átgondolnunk a világ politikai gondolkozásának, viselkedésének kategorizálását? Melyek azok a jegyek, amelyek alapján egy emberre, egy pártra, egy közösségre a szélsőliberális szót rá lehet mondani?
A liberalizmusban minden ember szabadsága addig terjed amíg nem sérti a másik embert.Szerintem a pedofilia egy kicsit más ott ugyanis van sértett. Úgy tűnik vannak emberek akik minden amitől félnek vagy undorodnak egyenlővé tesznek a liberalizmussal.
Az anarchisták önmagukban már valamiféle szélsőséget jelentenek, melyek többféle ideológiai alapról indulnak, és sokszor erőszakos megnyilvánulásaik vannak.
A szélsőliberálisok esetében nem biztos, hogy az efféle erőszakba torkolló szélsőség lenne a jellemző. Ha a céljaikat el tudják érni békés úton, hát fejjel feleslegesen nem rontanak a falnak. A pedofil szervezet is pártosodni akar, és ilyen módon akarja érvényesíteni a célját, hogy például akár csecsemőkkel is kezdhessenek szexuális tartalmú cselekményt.
Én nem magyartani kérdést tettem fel. Én a szélsőliberális gondolat, párt, közösség felől érdeklődnék, ha volna rá igény, nem értem, miért vetted gunyorosra a figurát. Annyira ironikusnak tűnik a mondandót, hogy még az sem hallható ki belőle, hogy kik is lennének azok, akik szerint a világ csak két oldalra osztható, bal, és jobboldalra.
Lehet, hogy vannak emberek, akik csak jobb, és baloldal szerint gondolkoznak. A politológusok közül Simon az akadémiai kutatások keretén belül például ugyancsak megpróbálta két osztat alapján kategorizálni a magyar képviselőket, bal, és jobboldal szerint, majd amikor nyilvánvalóvá vált, hogy ez alapján nem lehet a képviselők legkülönfélébb jellemzőit korrekten belőni, hát bevezette a koordináta rendszerbe a harmadik tényezőt, a liberális tényezőt. Az eredmények biztatóak a tekintetben, hogy a nemzeti, keresztyén, konzervatív, szociális érzékenység, stb. kérdéseket korrektebben kezeli a három dimenziós skála. A jobb, bal, liberális felosztás határozottan pontosabb keretet ad a képviselők gondolkozásának, indítékainak leírására, mintha csak jobb, és baloldalról beszélnénk.
I love to go shopping. I love to freak out salespeople. They ask me if they can help me, and I say, "Have you got anything I'd like?" Then they ask me what size I need, and I say, "Extra medium."
Én sose mondom, hogy nekem igazam van, csak azt, hogy ez és ez az én véleményem. A véleményemhez pedig tartom magam, attól függetlenül, hogy nem biztos hogy az a jó álláspont.
mert Szt.István korában is bal meg jobboldal volt?
hát akkor engem jól átvertek ezzel a jakobinus-girondista maszlaggal...
Végülis mindenkinek joga hülyének lenni, mindenkinek joga van ahhoz, hogy megtévesszék és agymossák, erre láthatunk nagyon jellegzetes példát a "nyolcas hozzászólásban"
Itt Magyarországon sokat hallunk a közénk, magyarok közé befurakodott, idegenszerű és idegenszívű emberekről. Ők azok, akik a széthúzást gerjesztik és a hülyeséget terjesztik. Sokat hallunk rólunk, de gyakran nem tudjuk, valójában kik is ők. Szerencsére könnyen felismerhetjük őket arról, hogy nem beszélnek és nem értenek magyarul, nincsenek tisztában legalapvetőbb fogalmainkkal sem, idegen tűlük az a befogadó, toleráns szemlélet, ami Szent István óta minket, magyarokat jellemez.
Ők azok, akik nem tudják, hogy az e kérdőszócskát kötőjellel kapcsoljuk az igéhez. Ők azok, akik nem tudják, hogy két oldal van: a bal és a jobb — és e tudatlanságukból fakadóan mindenféle nemzeti, keresztény, liberális, konzervatív meg efféle hülye oldalakról hablatyolnak. Ők azok, akik annyira műveletlenek, hogy politikai nézetrendszereket életvitelekkel azonosítanak Ők azok, akik annyira ostobák, hogy az erkölcsösséget világnézeti alapon próbálják meghatározni.
Érdemes lenne egy kicsit nézelődni, és megnevezni e szélsőségesen hülye embereket, pártokat, egyéb közösségeket, hogy mi, magyarok kivethessük ezeket magunk közül. Érdemes lenne összegyűjteni további közös jellemzőiket, hogy könnyebben felismerhessük őket — mert ezek az idegenszívűek kártékonyak.
hát példának állítanám, hogy a balhoz közeli média szerinted(hozzászólásod alapján) rút, galád, rossz, mocsok, míg a jobbos média a jó, szent, áhítatos, tényszerű...
csupán a hozzászólásod alapján...
bizonyos kor?
inkább intelligencia, de az sztem erősségem. Köszönöm, hogy lemínősített, és gyakorlatilag hülyének tituláltál! Tipikus....
Ki osztotta fel jó, vagy rosszra a dolgokat?????? Itt jegyekről van szó, amelyek alapján felismerhető a liberális és azon keresztül persze a pártja is:)))))))) El kell érni egy bizonyos kort, hogy a jegyek között kiismerje magát az ember:DDDDD
érdemes belelapozgatni Bayer "zsidó nevem van, mégis antiszemita vagyok" Zsolt a liberális kilengések című könyvébe... Ő szokta mindig "neoliberálisnak" nevezni a szadeszt.(mondjuk nem minden vonatkozásban alaptalanul)
szerencsére nem úgy megy ez, ahogyan te a kis álomvilágodban gondolod, hogy a JÓ harcol a ROSSZ ellen...
ez egy tündérmesében lehet, hogy így van, de a 3. Magyar Köztársaságban NEM
Hogy melyek azok a jegyek, amelyek alapján felismerhető a liberális, azt tudom, de hogy szélső is lenne azt nem lehet megállapítani, mert gondosan vigyáz rá, hogy ki ne derüljön!!!!!! A szélsőjobbról is csak azért tudunk, mert a ballib sajtó úgy állítja be és sajnos vannak tömegek, akik a ballib sajtó által irányítottak és mindent elhisznek:((((((( A jobboldali sajtó meg nem olyan mocskos, hogy valakire ráfogná, akár bizonyítékok mellett is, hogy szélsőliberális, mert azonnal az antiszemita bélyegzőt nyomnák rá:DDDDDD
Érthető, hogy mért nincs szélsőliberális? Persze ugyanakkor van is, mert minden liberalizmus szélső is egyben:)))))))
Itt Európában nem sokat hallunk a szélsőliberális gondolkozású emberekről, pártokról. Sokat hallunk a szélsőjobbról, a szélsőbalról, de a szélsőliberális szóösszetételt még a Windows szövegszerkesztője is, mint értelmetlen szóösszetételt jelöli meg.
Valóban értelmetlen-e ez a szóösszetétel? Vajon nem lenne e szükség átgondolnunk a világ politikai gondolkozásának, viselkedésének kategorizálását? Melyek azok a jegyek, amelyek alapján egy emberre, egy pártra, egy közösségre a szélsőliberális szót rá lehet mondani?
Rögtön itt van ez a párttá alakulni óhajtó társaság, akik 82 óta vannak szervezetileg bejegyezve Hollandiában, tehát már két évtized alatt szinte belenőttek a társadalom testébe, és most elérkezettnek látták az időt arra, hogy mint pedofil lényegű párt a választásokon megméressék magukat. Esetükben szélsőliberalizmusról nyugodtan beszélhetünk.
Érdemes lenne tovább nézelődni, és jó lenne megnevezni a szélsőliberális ember, párt, közösség további példányait, és szót ejteni a közös jellemzőjükről.