Keresés

Részletes keresés

arkilaszlo Creative Commons License 2021.11.04 0 0 32

CTRL-C   CTRL-V a kívánt rész...... a válasz ugyanolyan hevenyészett mint a feltett kérdés 0 információval

Előzmény: Boszorka (31)
Boszorka Creative Commons License 2021.11.03 0 0 31

Help!

Hogyan lehet egy fálj csak egy bizonyos részét elküldeni e-mailben, nem az egész szöveget?

Előre is köszönöm a segítséget.

fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2019.12.24 0 0 30

E-book könyvkiadó pár napig ingyen ad ki e-könyveket. - Már azokat a szerzőket, akik megszerkesztve küldik el nekik a szövegeiket.

http://undergroundkiado.hu/formazas-e-konyvhoz

Elolvastam 2szer. Aztán megint 2szer. Tanulság: na, nekem nem lesz ingyen.... !!!! ---- !!!!

Szép Karácsonyt a kiadónak

Vajk Creative Commons License 2019.12.12 0 0 29

Nem, a Worldben tartalomvezérlő a neve és úrlapformátumokiat lehet vele készíteni, azaz rublikákat  generálasz, amiket ki lehet tölteni.
A kérdés az, hogy hogyan lehet egy már kitöltött rublika tartalmát egy másikba vagy harmadikba másoli, hogy ne kelljen ugyanazt a tartalmat 2-3x beírni
(egy kétnyelvű szerződésben a személyes adatok rész, név, cím, stb)

Előzmény: arkilaszlo (28)
arkilaszlo Creative Commons License 2019.12.12 0 0 28

lehet hogy a fejlés/láblécre gondolsz?

Előzmény: Vajk (27)
Vajk Creative Commons License 2019.12.12 0 0 27

Lehet, de én pdf-ben láttam.

Azt tudod, hogy a Wordben hogy lehet beállítani, hogy az űrlap egyik mezőjéből átmásolja a beírt adatokat egy másik mezőbe?

Előzmény: arkilaszlo (26)
arkilaszlo Creative Commons License 2019.12.12 0 0 26

ezt a pdf-t úgy hívják, hogy word

Előzmény: Vajk (25)
Vajk Creative Commons License 2019.12.11 0 0 25

Üdv,

pdf ben szeretnék egy olyan űrlapot szerkeszteni, ami 3 oldalas és mindhárom oldal tetejére kell a név, cim + sok adat stb.

Úgy lenne jó, ha az adatokat egyszer írnám be és a másik 2 oldal mezőibe autmatiiusan beírná az adatokat, tehát ne kelljen 3x ugyanazt az adatsort beírni.

Ezt hogy lehet kivitelezni?

fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2019.07.24 0 0 24

Halni látszó topik...

eszt001 Creative Commons License 2019.05.17 0 0 23

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy nagyon sok PDF fájlban kellene ugyanazon oldalakat kicserélnem, tehát minden fájlnak a 3. oldalát. Tudtok olyan programot, amivel egyszerre ki tudom cserélni az összes fájlban ezt az 1 oldalt? Vagy ha mondatokat tudok törölni-újraírni egyszerre több fájlban az is jó. A válaszokat előre is köszönöm!

félkupica fekete főnök Creative Commons License 2006.10.31 0 0 22

visszaolvas letölt alkalmaz

jaws. lamerbarát & gyors. köszönöm.

:)

::qpica

félkupica fekete főnök Creative Commons License 2006.10.31 0 0 21

több pdf -> 1 pdf

az ötleteket húdenagyon megköszönöm

::qpica

florg Creative Commons License 2006.07.17 0 0 20
Szerintem nem lesz. Mennyire icipici az a hely? Mert Ooo-ból is lehet minimális telepítést nyomni, az meg nem sok.
Előzmény: Törölt nick (18)
locsemege Creative Commons License 2006.07.17 0 0 19
Az tényleg gond, mert az Ooo kb. fél CD-nyi anyag, de az sem kizárt, hogy ez a tömörített installja. Már nem emlékszem pontosan.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.17 0 0 18
Icipici helyem van csak a vinyón, és nem szeretnék feltenni már semmit.. de ha nem lesz más megoldás ... :(
Előzmény: locsemege (17)
locsemege Creative Commons License 2006.07.17 0 0 17
Miért is olyan nagy baj feltenni az Openoffice-t? Nem tudok jobb megoldást.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.17 0 0 16
Sziasztok!
Remélem, nem leszek túlságosan off, de itt volt a topikok között a legtöbb hsz openoffice témában. Van pár .sdc kiterjesztésű fájlom, nem szeretném telepíteni az openoffice-t, de a fájljaim tartalmát szeretném látni. Tudna valaki segíteni? Még 2001 körül csináltam és most nyomtatnom kéne.
Előre is köszi
locsemege Creative Commons License 2006.06.07 0 0 15
off

No, akkor kérdés egy szakembertől: van egy olyan érzésem, hogy a pdf és a postscript halvány rokonságban vannak. Ez igaz, vagy egy téves, ostoba gondolat? (Nem néztem utána, tényleg érzésről beszélek.)

on
Előzmény: DJG (14)
DJG Creative Commons License 2006.06.06 0 0 14
Nem, ez sem igaz. Leszámítva persze azt, hogy a különféle PDF-szerkesztést ígérô programok képességei eltérôek, alapvetôen attól függ, hogy hogyan hozták létre azt a PDF-et, vagyis milyen módon, hogyan van benne a tartalom. Én most éppen egy PDF-et készítô programon dolgozom, szóval ismerem a PDF formátumát keresztül-kasul, és hidd el, tudnék olyan PDF-et írni, amiben például az égegyadta világon semmivel nem szerkesztesz át értelmesen egy szöveget, pedig a PDF jól megjelenik és nyomtatható. Ugyanakkor, ahogy már mondtam, egy szövegszerkesztôbôl származó (pl. OpenOffice) PDF-fel sokkal könnyebb a dolog.

Üdv,
Gábor
Előzmény: nádihápi (12)
TaXiN Creative Commons License 2006.06.06 0 0 13
Foxit pdf editor. A vektoros rajzok is szerkeszthetők vele.
nádihápi Creative Commons License 2006.06.06 0 0 12
Köszönöm a segítségeteket, most már világos a helyzet. A pdf formátumot tehát nem lehet szerkeszteni, mert az végtermék.
Amit lehet: megjegyzéseket lehet fűzni hozzá, ami úgy működik, hogy a dokumentumban van egy "megjegyzés ikon", amire ha ráviszed a kurzort, akkor egy buburékban megjelenik a beírt megjegyzésed. Lehet még kiemeltté tenni sorokat.
Egy biztos: meghamisítani, vírussal fertőzni nem lehet a dokumentumot.
DJG Creative Commons License 2006.06.04 0 0 11
Ha tipográfiai szempontból buta program írta a PDF-et (ilyenek a Wordbôl, Open Office-ból származó darabok), akkor a PDF-ben levô adatfolyamok is közelebb vannak a szövegszerkesztô eredeti koncepciójához. Vannak tehát olyan programok (keress rá Guglival), amelyek az ilyen PDF-eket többé-kevésbé sikeresen tudják visszakonvertálni valami szövegfájllá, tipikusan RTF-fé. Persze, a konverzió soha nem lesz tökéletes.

Üdv,
Gábor
Előzmény: nádihápi (10)
nádihápi Creative Commons License 2006.06.03 0 0 10
Ez nem járható út. Íratlan szabály, hogy a megrendelő mindig okosabb! Meg kell oldani a problémát :-)
Előzmény: locsemege (9)
locsemege Creative Commons License 2006.06.03 0 0 9
Akkor magyarázd el udvariasan az üzleti partnerednek, hogy műszaki analfabéta. A pdf végső, nem szerkeszthető dokumentum. Ha nyákot tervezel, akkor sem a gerbereket vagy a drill-t javítod, hanem a pcb-t, s abból generálod az előbbieket.
Előzmény: nádihápi (8)
nádihápi Creative Commons License 2006.06.03 0 0 8
Bocsi nem akartam OpenOffice-os érzelmeidet megsérteni, egyébként én is szeretem és használom, de többnyire a word van a gépeken.
Az a baj, hogy a külföldi fél a pdf formátumot használja a saját dokumentumaihoz és elvárja, hogy ebbe írjak rövid megjegyzéseket. Talán a biztonság és a vírusmentesség miatt szokott rá, mert korábban a .doc-ot használta.
Előzmény: locsemege (7)
locsemege Creative Commons License 2006.06.02 0 0 7
Miért éppen MS Word? OpenOffice? (Persze ez mit sem változtat azon, amit a kolléga írt. A pdf-et nem kell szerkeszteni. Ugyanakkor különböző progikkal szerkesztett anyagból lehet pdf-be exportálni. Sőt, bármiből lehet file-ba nyomtatni postscript formátumban, amit aztán pdf-fé lehet konvertálni.)
Előzmény: nádihápi (5)
DJG Creative Commons License 2006.06.02 0 0 6
Azért a dologhoz tudnod kell, hogy a PDF nem szerkeszthetô szövegformátum. Nem erre találták ki, soha nem is volt erre való. Eredeti szándéka szerint végtermék, amelyik a bennelevô anyag képernyôn, papíron, egyéb hordozó való végsô megjelenítésére szolgál. Hogy mást ne mondjunk róla, egy bekezdés szövege nem folyamatosan szövegfolyamként szerepel benne, hanem egymástól függetlenül elhelyezett egy-két-párbetûs blokkonként, körülbelül úgy, mintha újságból vágnál ki szavakat, és ragasztanád egymás mellé (ez egyáltalán nem baj az ô esetében, amire kitalálták, arra pontosan ez a megoldás jó).

Mivel az emberek elkezdték próbálni eredeti céljától eltérô módon is használni (többek között végsô, kimeneti formátum helyett bemenetiként használni), születtek mindenféle programok, amelyek több-kevesebb sikerrel kimásolnak belôle, konvertálnak, módosítanak, megoldanak, de nincs, és soha nem is lesz átalános szerkesztôprogram, amivel bármit kicserélhetsz, áttördelhetsz, szöveget lecserélhetsz, satöbbi.

Üdv,
Gábor
Előzmény: nádihápi (5)
nádihápi Creative Commons License 2006.06.02 0 0 5
Végigpróbáltam legalább 5 programot (ingyentől 100 $-ig) össze-vissza csinálnak mindent. A 100 $-os már megnyitja és szerkeszthető is, de a táblázat fejlécét nem jeleníti meg.
Végső elkeseredésemben letöltöttem az Adobe Acrobat prof. 7.0-át. a 30 naposat.
Na most kapaszkodjatok: Nem tudok egy egyszerű szót egy akármelyik sorba beszúrni. Minden mást lehet, szép sárgával kiemelni, stb. ,de a beszúrást nem csinálja meg, csak egy kék nyilat tesz oda (mindezt 150 ezer Ft-ért)
Nem gondoltam volna, hogy eljön az idő, amikor vágyakozni kezdek az MS Word-re :-)
Mr. Rock Creative Commons License 2006.06.02 0 0 4
Én is pont a héten szembesültem ezzel a problémával.
Nekem úgy tűnt, hogy a tartalmat kevés "editorral" tudod szerkeszteni, a többséggel csak pl. megjegyzéseket fűzhetsz a szöveghez, meg a tartalomjegyzékben turkálhatsz, de ami eddig a legjobban bejön, és tényleg editor, az a Nitro PDF Professional.

A stabilitással azért kisebb gondjaim akadtak, de a változtatásaimat nem vesztette el, és az elég zsenge mezőnyből valamennyire kiemelkedőnek tűnt. Viszont én csak nagyon mellékesen foglalkozom ilyesmivel, mások talán okosabbakat is tudnak mondani.
SkeletonNation Creative Commons License 2006.06.02 0 0 3
Jaws PDF Editor 3.0

Ingyenes, és többet tud, mint sok más fizetős cucc.
Én is ezt használom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!