Sziasztoki!Opel corsa B 1.0 12v 190 ezer kilométerrel.l 1999 es.Milyen motor olajat ajánlotok?Olyan hangja van mint a doxa:) Munkábajárosnak vettem.De attol függetlenül ezen nem sprolok.
A 2006-os Z14XEP G astrámban ecotech motor van. Azóta az 5-30-as GM opel olajat használom bele, mert ez a gyári előírás. 15.000km cserélem, a szűrőt pedig kb 7.500km -ként. Most már 220e km-el a háta mögött, a cserék között, kb2-2,5l olajat töltök utána, mindig 2/3-nál tartva a szintet. Nekem ez a rendszer bevált Ja.. és nem szakszervíz cseréli, ugyanis rossz tapasztalatom volt velük a legelején. (Az első cserénél már a 10-40-et akarták beletenni. Miután ezt szóvá tettem az 5-30-ból beleöntötték mind a 4 l-t a 3.6l helyett. Jóval a max fölé töltötték ennyivel.)
Tudom! Ti cseréltétek ki! :-) És máig jó a kocsi, csak azért írtam le a hibát, mert semmit nem találtam rajta a neten, és ha valaki ugyanígy jár. akkor ez elég nagy segítség neki. tehát egy 10 éves Opel Zafírán ez a hiba is kijöhet, ja és egy fontos dolog, egyáltalán nem fogy azóta a motorolaj! Ami azt jelenti, hogy túlzás hogy az Opelek alapból sok olajat fogyasztanának. Gyakorlatilag azóta semmi baja a kocsinak. :-)
Nekem Opel Zafírám van ECHOTEC motor zabálta az olajat reggeli indítás nehezen ment stb.
Eddigi próbálkozások: Először izzítógyertyára gyanakodtak – cserélve gyertyák olajosak voltak, aztán akkumulátorra – azt is cserélve, Szívócső modul (szívósor) cserélve, Pillangószelep tisztítva.. 100 km 1 litert zabált mire!:
Kiderült a szelepfedél membrán rossz benne! Ez egy kerek gumivacak a szelepfedélben! Ha ez átszakad csak a szelepfedéllel együtt cserélhető, ezt a membránt külön nem lehet kapni. Tüneti: magas olajfogyasztás, alapjáraton sípoló hang (ez nálam a gyertyáknál volt bal első gyertya felett ott süvített a levegő), erőtlen, kéken füstöl (nálam nem füstölt kéken, sőt egyáltalán nem füstölt), nincs alapjárat (nekem még az elején volt, aztán már ugrált), ha megy a motor az olajbetöltő sapkát nem lehet levenni (na ez ami igaz erre, tényleg nem lehet levenni). A membrán szakadásának méretétől függ a tünetek mennyisége.
A lényeg azt a rengeteg olajat amit a szelepmembrán nem fogott meg szépen kinyomta egy csövön keresztül amit elégetett a motor..
Sziasztok! Egy Opel Vectra C 1.6 benzin(2004), büszke tulajdonosa lettem. Olajcsere előtt állok, viszont van egy kis bökkenő. A kocsi teljes szervizkönyves és ott 0w30as olajat írtak mindvégig. (kb 102000km-nél jár). A gond az, hogy bárhol nézem, sehol senki nem ír, se ajánl 0w30as olajat bele. Mit kellene tennem szerintetek? Mit tegyek bele?
2003-as Zafira A, nemrég vettem, 1000km/1 liter olajat eszik. Tudom, hogy ez "természetes" egy Ecotectől, de milyen olajat tegyek bele, ha csökkenteni szeretném az olajfogyasztást? 2.2 benzin, z22se. Most Cadtrol edge 5w30 van benne. Esetleg valami adalék? Eddig nem mertem belerakni, sem olcsóbb, vastagabb olajra váltani, de szívesen fogadnék hozzáértőktől valami jó tanácsot! Köszönöm!
Segítséget kérnék, Opel Astra H 1.4 Z14XEP motorjának van pici lánc hangja, és kicsit a hidrotőkének is már, de szerencsére nem vészes. Most esedékes az olajcsere, eddig Castrol GTX-et használtam, de nem vagyok vele tökéletesen elégedett. Pici netes keresgélés után döntöttem hogy megpróbálok valami jobb olajat, találtam párat amikről egész jókat mondanak, segítsetek kérlek, melyiket válasszam.
latom h reg nincs mozgas itt, de azert probalkozom
az auto egy 2001.11 havi opel vectra b2 1.8-as motorral , z18xe
nemeto-bol volt veve, a motorterben levo papir cimke alapjan az utolso olajcserekor Total olajat tettek be vlm energy megnevezessel 5w40. a motor eleg szepen jart nagyon nm is fogyasztotta. Elerte a 15 000 -et , lecsereltem ,de en Motul olajat toltottem bele 10w40-est (ezt javasoltak, mert h 175 000 km-be van) ...de csere utan mintha jobban kecetelne az uj olajjal mint ami benne volt .
mit tudtok ehez hozza szolni ... esetleg milyen olajat kelettvolna hasznalnom ?
Én a helyedben vásárolnék hozzá, egy jó minőségű motorolaj nyomásmérő órát és bekötettném, így figyelemmel tudod kísérni a változásokat, különböző olajszűrőknél és olajoknál, ha persze változtatsz.
És arra is érdemes figyelni, hogy mikor jelentkezik a gond, a motorolaj betöltése időtartalmától függetlenül vagy csak mondjuk pár ezer km után.
Érdekes.... Köszönöm válaszát, de a megtett kicsit több mint 300.000 km alatt,(amit 7 év alatt tekertem bele) ugyan azt a castrol edge FST 0w30-as olajat rakom az autóba, és maradok is ennél.. Ez az olaj nem olyan rég érhető el a piacon, előtte szintén ezen márka magnatec megnevezésű olaját használtam, ugyan ezen 0w30 megjelölésűt. Olaj, és olaj csere között(ami 15.000km-en ként történik)nem eszik egy grammot sem. Mielőtt először beleraktam természetesen utána jártam a témának, és gyakorlatilag arra jutottam, hogy bőven túlteljesíti azt, mint amit tud egy gyár által ajánlott opel olaj. Sem az Astra F, sem a corsa c nem eszi az olajat,(nem úgy, mint a gyári opel olajjal, amire brutális olaj fogyasztási értékeket írnak, és ezt tartják elfogadhatónak. Én nem tartottam ezt elfogadhatónak, és váltottam) mióta ezt használjuk, Nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy van nem egy olyan autó alkatrész árusító nagyker, aki ezeket az olajakat(castrol család) adja amikor alkatrészért megyek vásárolni ügyfélnek(ebből kifolyólag jártam én is a téma után) ezekhez az autókhoz. Jómagam is foglalkozok autó alkatrészekkel, és az évek alatt csak pozitív véleményeket kaptam erről a termékről(opelek-nél értem, és az általam adott olajra gondolok). Az általam vásárolt Olaj doboz hátulján egyébként az olajat használó gyártók felsorolásában benne van az opel/gm is.
Üdv mindenkinek! Corsa c cdti 2005-ös 1.3 cdti 34.000km-el vettem 2007-ben, azóta castrol edge fst 0w-30 fst full synthetic olajat rakok bele, gyári olaj szűrővel, és 15.000km-ként szigorúan cserélem!!! Nem kellett még sem a motorhoz, sem a turbóhóz hozzá nyúlnom. Most az autóban 329.000km-van, és egy cseppet sem fogyaszt, a 15.000-km kénti olaj, és olajcsere között.