Ha valaki nekem azt igéri, hogy kezdeményezi a NATO-nál az USA (mint hódító, gyilkos terrorista nagyhatalom) kizárását és elszigetelését, én biztosan rá szavaznék!
ensz, usa nem ?Arundathi Roy:The algebra of infinite justice Guardian 2001 09. 29.olvasgass egy kicsit agyonművelt...amúgy meg te is kiérdemeltél egy ilyet:
Kína az USA egyik legnagyobb hitelezője. Épp nemrég fenyegette meg az USA-t hogy kivonja a pénzét onnan.
Az arab világ szintén egyre nagyobb gazdasági befolyásra tesz szert, az USA-ban is. Egy hátrányuk van, hogy nekik nincs atomfegyverük! Nem hiába idegeskednek bozótgyuriék mindenféle atomprogram miatt. (Izrael már 79 óta atomfegyverrel fenyegeti a Közelkeletet. Ha nem így lenne, talán már rég elsöpörték volna )
Szeretem, amikor a 2.2-es nácik a vágyálmaikat tényként kezelik, volt már rá pár példa:
Az MSZP katasztrófális vereséget szenved
Az SZDSZ kiesik a parlamentből
A harmadik út bejut a parlamentbe, és meghatározó erő lesz...
Az USA gazdaságát egyébként meg a kutatás-fejlesztésre költött iszonyatos pénzek tartják talpon, persze ebben a hadsereg élen jár, node az ottani fejlesztések jelentős részét a civil életben is felhasználják(lásd internet). Ez az, amiért a világ, és főleg Európa messze mögöttük kullog. Kína meg még legalább 100 évig nem igazán jelenthet konkurenciát az USA-nak, 100 év múlva is csak akkor, ha egyben tud maradni.
Azért az tényleg vicces lenne, ha egy nulla haderővel rendelekező ország, amelyik szinte egyetlen vállalását sem teljesítette megpróbálná kizárni azt az államot a NATO-ból, amelyik az egész szervezetet a hátán cipeli.
albright asszonny anno kicsinyég másképp nyilatkozott 500000 iraki gyerek halálával kapcsolatbanakik az usa gazdasági szankcióinak következtében haltak meg.aszonta ez a jó asszony,hogy"nehéz döntés volt" de hozzá tette,hogy"megérte az árát" cukipofa mosmeg emlegeti az elesettek számát.
Albright: Irak kapitális hiba volt 2006-05-22. 21:36:28
Londoni könyvbemutatója alkalmával Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter élesen bírálta a Bush adminisztráció külpolitikáját. Nyilatkozatát a nemzetközi sajtó élénk figyelme, és a "függelten" magyar média mély hallgatása övezte... Madeleine Albrigth szerint az amerikai elnök keresztény retorikája, és hite az „abszolút igazságban” aggodalomra ad okot. Az egykori amerikai külügyminiszter asszony Londonban nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek, ahol az „Erõs, és a Mindanható” címû könyvének bemutatóján vett részt. Albright aláhúzta: Amikor Bush azt mondja: „Isten a mi oldalunkon van”, letér az Abraham Lincoln kijelölte útról, aki azt mondta: „Isten oldalán kell állnunk.”
Két elnökkel is együtt dolgoztam, akik vallásosak voltak, de egyikük sem tette hitét az amerikai politika részévé-jelentette ki Albright, utalva Jimmy Carter, és Bill Clinton demokrata elnökökre.
Bush elnök többször kijelentette, hogy hite meghatározza politikai döntéseit. Sok muszlim azzal vádolja az elnököt, hogy keresztes hadjáratot vezet az iszlám ellen, amit a Fehér Ház persze rendre cáfol, hangsúlyozva, hogy a háború az iszlám nevében ûzött terririzmus, és nem az iszlám ellen irányul.
Albright szerint végsõ soron az iraki háború az amerikai történelem legnagyobb külpolitikai baklövései közé sorolható. A volt külügyminiszter úgy véli, az iraki háború Vietnamnál is rosszabb lehet, nem is elsõsorban az elesettek száma, hanem a Közel-Kelet destabilizálása miatt. Aggodalmát fejezte ki a növekvõ iráni válság miatt, és rámutatott: a síiták és szunniták közti felekezeti erõszak akár egy arab-perzsa konfliktussá is szélesedhet. „Nem kellene hozzájárulnunk ennek a hosszú idõ óta tartó feszültségnek a növekedéséhez.”- szögezte le.
Közel sincs már az USA-nak akkora gazdasági súlya, hogy rettegni kelljen tőle. Már sokkal inkább csak a véres hódító háborúikkal tartja fönt a hatalmát. (Meg a Dollárral)
Én, mint magyar állampolgár, szeretnék ebből kimaradni!!!