ha a kisnyugdíjukból vizitdíjat, ágydíjat kell fizetni a kórházban. Mert gondlom nem erre szavaztak, és nem is ezt ígérték nekik.
De nem a Gyurcsány szedi a vizitdíjat, hanem azok a tetű orvosok. Minden a pénzéhes orvosok miatt van. Nem hallottad, hogy ez a vélemény a bolsitrendi?
Sziasztok, ki kell adnom magamból a felháborodásomat valahol. Kolléganőm felhív egy nőgyógyászt a I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, a Baross utcában. (Zorán a keresztneve.). A nővérke azt mondja: este 6-kor már magánrendelés van! Nem gond, elmegy a kolléganő, csak azon akad ki, hogy a 300 forintos vizitdíjat is ki kell perkálnia az automatába, ami persze csak fémpénzt fogad el, váltani meg csak nehezen lehet. Jófej volt a nőgyógyász, lelkiismeretesen megnézte, s azt mondta, a vizsgálatért adjon annyit , amennyit akar. A durva az, hogy felmerül bennem: azért fizetem a TB-t, hogy ezek a Dr Zoránok a magánrendeléseiket a közkórházakban, normál rendelési idő alatt bonyolítsák le???
Az "oszd meg és uralkodj" elve még a császárkori Rómából származik. Ennek az ürügyén ... hm... komcsizni nem vall magas nívóra. Bár vannak, akiknek még ez is sok.
Ja, hát az a mézesmázos kis mosoly aminek a kíséretében ezt bizonygatta külön vérlázító. Mért nem kap már egyet a pofájába?
Sok Gyurcsány fan biztos jól be is vette, nemtom mit szólnak majd most a nénikék és bácsikák, ha a kisnyugdíjukból vizitdíjat, ágydíjat kell fizetni a kórházban. Mert gondlom nem erre szavaztak, és nem is ezt ígérték nekik.
És az indoklás az ágydíjhoz: " Az új díj bevezetése azért merült fel, mert néhány esetben az ambulánsan ellátott betegek után is igényeltek az intézmények pénzt a bent fekvésért.
Az ágypénzzel a tervek szerint vissza lehetne szorítani a kórházak elszámolással kapcsolatos visszaéléseit. "
Elég komoly káromkodásba fogtam ezt olvasva - nem magától az ágydíjtól, hanem az indoklástól. Bazz, te fizess még pénzt, mert a kórházak önkényesen egészítik ki forrásaikat! Megáll az ész! Legalább jeleznék, hogy akkor eztán nem lesz különbség a járó- ill. fekvőbeteg után járó pénz között, ezt a költségkülönbséget majd az ágydíj fedezi. De nem...
"Elnök Úr, kérnék Öntől valami szívességet most itt! Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön Úriember! Ilyet senki nem mondott, erre most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet. Önnek van befolyása, én most mondom Önnek: ez nem igaz! Tudja mit? Vonja vissza ezt a kampányt! Mert ha nem teszi, akkor Maga is az igaztalanság vádjába süllyed..."
Nézd, szerintem a divide et impera mindigis arról szólt, hogy a mindenkori hatalom, a mindenkori politikai elit az ő uralkodására veszélyes (külső és belső) csoportok megosztására, és ha lehet, akkor egymásnak ugrasztására törekedett.
orvos agyondolgozza magat -> orvos faradt -> orvos hibazik.
hol lenne erdemes ezt a logikai lancolatot megszakitani? termeszetesen az elejen.
a birosag figyelembe vesi buntetoper eseten, hogy az orvos faradt volt? NEM.
Amirol egyebkent a torveny is szol.
Aminek a megsertesere sokakakt koteleznek, az ANTSZ hathatos egyuttmukodesevel (negyszemkozti elbeszelhgetesek, telefonos "fenyegetesek" a hivatal reszerol....).
Arról hogy az orvosok csak sírnak de nem tesznek semmit. Látom te is az vagy vagy a családban valaki. Én is így viselkednék ha a hálapénzt amit a zsebembe raknak holnaptól nem kapnán. Csak néznének az orvosok hogy fizetésért kell dogozni.
az EuM, ANTSZ, munkaugyi felugyelet miert nem tartatotta be a torvenyt, hogy heti 40+8 orara kotelezhetoek csak az orvosok?
Miert kell korhazigazgato, ANTSZ, EuM, munkaugyi felugyelet tudomasa mellett tobbet dolgozniuk, akar havi 6-8 ejszakai ugyelettel? Ez osszesen hany ora hetente/havonta?