Ismét itt az ősz, ismét itt a CSTSZ! A csütörtöki forduló jó edzési lehetőséget ad mindenkinek a Biatorbágyi Középtávú Tájkerékpáros OB előtt! Ezért aztán nyeregbe fel, és irány a KFKI!
Utsó alkalom nyár előtt, és a nagy nyári versenyek előtt a héten. Mivel Sprint OB a hétvégén, egy jó kis sprint jellegű területen Kamaraerdőn lehet kilométer gyűjtésbe fogni. Cél a szoborpark!
Elnézést de ez az én hibám volt. Én megfeledkeztem erről a forúmról mert már régóta halottnak látom és itt pont nem jelenítettem meg a CSTSZ-ket! Pótlásként íme itt az eheti:
CSTSZ 2012 tavasz
Vissza a HHH-ra! Igaz csak az aljára. Kezdőknek is barátságos rövid pálya, profibbaknak is tán kihívást tartogató hosszabb pálya! A héten ezzel szolgálhatunk. Ja és a Hármas Határhegyi terep leghumánusabban elérhető célhelyszínével. (A szintet majd a pályába tesszük!)
igen szűkszavú a bringákat illetően. Kerékméret, vagy hasonló megkötés nincs.
21.2 The bicycle shall be designed to be propelled solely through a chain set, by the legs moving in a circular movement, without electric or other assistance.
21.3 Each competitor shall ensure that his/her equipment (bicycle with accessories and other devices fitted, headgear, clothing, etc.) does not, by virtue of its quality, materials or design, constitute any danger to himself or to others.
Nem is beszélve a szép békeidőkről amikor a soproni MTB maratonon mentünk sima trekkinggel. Valószínűleg láthatta valami fejes és elnevezte a trekkingünket 29"-nek, a sok birka meg veszi méregdrágán, mint a cukrot.
Én amúgy sokszor pont CX gumikkal mentem MTBO-n. (Maxxis Locust, Mimo) Ezek elférnek a sárvédő alatt is. :) Ha volt türelmem, akkor sárvédő leszedés mellett szélesebb gumit raktam fel, de ez volt a ritkább.
Hát akkor én eddig mindig szabálytalan voltam, mert eddig is trekking/cross bringákkal mentem, csak felraktam szélesebb és/vagy bütykösebb gumikat. Amúgy sajnos nem jött össze ez a menet sem. Annyi MTBO-s élményem volt tegnap, hogy hazafelé a Hungária út Határ út felőli végén szembe találkoztam egy térképtartós bringással, akki minden bizonnyal onnan jött.
Lehet hogy nem ismered a cyclo-cross versenyzés kultúráját. (Bár én is csak ugatom.)
A lényeg, közel 100 éves szakág, akkor találták ki amikor MTB-nek még híre sem volt. Az volt a célja, versenyprogramot találjanak a télen unatkozó kerékpárosoknak. (Mondhatnám úgy is, hogy az országútisoknak, de akkor még csak kerékpáros volt, nem voltak kasztok.)
Annak érdekében, hogy ne fagyjanak meg, terepre vitték a pályát, sok futással, akadályokkal. A kezdetekben valószínüleg ugyanolyan bringával csinálták, mint amivel a nyári versenyeken nyomták, de később a technika el kezdett specializálódni. Ez mostanra különösen jól elkülönült, egészen extra gépeken ülnek. Sőt a versenyzők is erre álltak rá, de ez már más történet.
Hát talán azért jött anno a szabály, hogy egységesítsék a kerékpárokat a mezőnyben. Amúgy lehetnek olyan versenyek, könnyű terepek, ahol egy profi cyclocross bringa előnyben lenne egy montival szemben. Pl a Péterhalmi terep, a Tatai Öreg-tó, a tapolcai városi sprint?
Valaha volt olyan szabály a tájbringában, hogy 26"-os kerékkel lehet csak indulni. Nem tudom érvényben van-e még? A trekking úgy kiesne. CsTSz-re persze edzeni járunk, ott nincs szőrös szív.