Az összegen már beszélgettünk, én min.1500 Ft/év-et mondok, ami az egészségügyben van+az ingatlanok, amiből itt jópár igencsak értékes. Kiprivatizálod ingyen (szokásos megoldás), majd 1 év múlva eladod 1 milliárdért.
Az Szdsz keményen akarja az Egészségügyet, miniszter a szopós Molnár Lajos.
Ez nagyobb üzlet mint az olaj volt, ott viszont elég gyakran dörögtek a fegyverek meg robbantottak is néhányszor. Itt el fogják egymás közt osztani a milliárdokat, az alkudozás már régóta megy, talán már el is osztották a milliárdokat.
Én csak ötleteket akartam adni. Ha az SZDSZ jól politizál, megelégszik az Egészségügyi Minisztériummal is, feltéve, hogy csont nélkül átmegy az eü-i programja. Ha nem, akkor 3: oktatás (művelődés), gazdaság, igazságügy. Magyar, Kóka, Fodor.
Az egészségügy a legfontosabb az Szdsz-nek. Ott lesz most a nagy pénz. Mármint amit le lehet nyúlni. Még a Kóka is bejelentkezett, pedig már van egy-két milliárdja a Magyar Bálint féle Sulinet-ből.
Aha, 5 miniszteriumot nektek, a 6.5 vacak %-otokra, mi? Most idezzem itt Jorgenssen-t, a jeles dan valtokezelot, amit akkor mondott rezignaltan az elhaladt malmoi gyors utan pillantva, mikor az mindket labat combkozepbol levagta?
Ez egy tippjáték, remélhetőleg csak pár napig tart. Melyek lesznek az SZDSZ-es minisztériumok, és kik lesznek a miniszterek?
Topiknyitóként néhány ötlet:
Egészségügyi minisztérium: Molnár Lajos
Oktatási (MŰvelődési) Minisztérium: Magyar Bálint
Külügyminisztérium: Szent-Iványi István (?)
Igazságügyminisztérium: Fodor Gábor (?)
Gazdasági Minisztérium: Kóka János (?)
Az SZDSZ valószínűleg megelégedne az első kettővel, feltéve, hogy megkezdődhetne az egészségügy több-magánbiztosítós átalakítása, és folytatódhatna az oktatási reform. Kóka János, úgy is, mint Gyurcsány Ferenc trójai falova szinte biztosan tárcához jut, de nem tudni, milyenhez. Fodort Gyurcsány szeretné miniszternek kinevezni, de az SZDSZ vezetése nem (lévén, hogy a párt "belső ellenzéke" vezérének tartják, némi joggal).