Legalább egy éve próbálkozunk (egyre ritkábban) még a PICK-szalámival, aminek valami magyar lúzerség miatt a belső részei penész ízűek. Nem a héja: maga a szalámi... :(
-Kedves előzékeny Marketing Osztály! Miért van az, hogy a téliszalámi öklendezést keltően penészízű újabban?
Előzékeny Marketing Osztály:
-Azért kedves iryco, mert lerohasztottuk a gyárat, már nem teszünk a szalámimasszába magyar sertéshúst (pláne mangalicát - mint régen), hanem teszünk romlott, Nyugatról kiszelektált döghúst, különben is műfüsttel és vegyszerrel alakítjuk ki mostanában a szalámi ízét. Ez a rohadék Leisztinger, aztán meg a Csányi - a tulajdonosaink - piszok gazemberek, lespórolják a piszkot is a disznóköröm alól, ezért köszönjük észrevételét, és együttérzünk Önnel. Ps.: Különben mi tudjuk, hogy mi van a szalámiban, nem is eszünk már ilyet évek óta. Üdvözlettel: Előzékeny Marketing Osztály.
Ha tényleg érdekel, hogy mi történt, akkor írj nekik egy levelet. A marketing osztályuk híres arról, hogy a földön tartja a székhelyét és nem a fellegekben, úgyhogy nagy valószínűséggel válaszolni fognak. Engem nagyon szívélyesen, mitöbb váratlan előzékenységgel kiszolgáltak, mikor anyagot gyűjtögetni mentem hozzájuk termékmarketing ügyben és ha Leisztinger papa még nem adta el a marketingosztályt is, akkor ez változatlanul így van. Céges hagyomány náluk, szvsz lehet építeni rá. Ha megkérdezed, akkor válaszolni fognak.
Gyakorlatilag az összes felvágott minősége meg sem közelíti a 15-20 éve készültekét. Ezek gyorsérleléssel, mindenféle vacakkal /libabőr, disznóbőr,szója,vízmegkötők és még egy csomó szarság, amit a gyártók sem tudják, hogy mi/ készülnek. Vlószínüleg az a penész is műpenész, aroma!!
Én is a szeleteltet szoktam venni, és nem tapasztalok semmi változást! Persze akár az is lehet, h. van penészíz, csak nem zavar, mert mi a szalámit amúgy is camambert/brie sajtokkal szeretjük enni, tehát van a kenyerünkön penész bőven.
A múlt héten azonban egy igazán nagyon finom szalámit vettem merő véletlenségből (olyan közértben, ahová nem szoktam járni), Koppány szürkemarha szalámi névre hallgat és rendkívül ízletes -- el is döntöttük azonnal, h. szalámiért ezután ide fogunk járni, pukkadjon meg a Pick.
Na kérem, ezzel a néppel a "jóléti rendszerváltástól" a penészig asszem mindent meg lehet etetni. Bambul a magyar a Tacskóban, tömi a fejébe a vegyszeres kenyeret, joghurtot, kólát, "melegen füstölt" műhúsokat, ezen a szinten nem csoda, hogy fűszerként a penészízű szalámi föl se tűnik.
Ha senkit nem érdekel, hát akkor ennyi lett volna.
Nem vagyok egyedül ezzel a dologgal, sokan mondták, hogy érzik a kellemetlen ízt.
Valami technológiai okok miatt (vagy mittudomén) változtattak volna a gyárban? Szvsz tönkre van téve a régi kedvenc, mert akárhogy szagolgatom is a bármilyen rudat, az kóstoláskor rossz. A lényeg, hogy ha leveszem a héjat, az alatta levő részt sokszor 1-2 centi vastagságban is ki kell dobni...