"Vereséget szenvedtünk, de nem győztek le bennünket, a sok pénz győzte le az igazságot"-mondja Orbán Viktor, aki minden magyar idők LEGDRÁGÁBB és legerősebb kampánya ellenrére se kellett a magyar nép többségének. Arról viszont nem beszél, hogy honnan szedték a töb milliárd forintot ere a kampányra, a "sok pénz"-t (vannak tippjeim)
Egyebkent ezzel nem lehet hogy a sajat tamogatoit is kritizalja Orban? Elvegre ha penzzel lehet gyozni, akkor ok biztos azert nem gyoztek mert nem volt eleg penzt. Szoval kedves tamogatok magukra vessenek amiert nem adakoztak eleget, igaz?
Az állam ma a gyenge pont. Túlköltötte magát. Sokat vállalt, ezért bajban van. Olyan a helyzet, mint bármelyikünké, aki túlvállalja magát. Bizony, a magyar állam egyre nehezebben bírja a terhelést. Ezért mára az állam akadállyá vált. Mit lehet tenni?
Egyszerűsítsük a képletet. Ha az állam túlköltötte magát, akkor ugyanazt teheti, mint bármelyikünk. Csökkenti a kiadásait és növeli a bevételeit. Nem bonyolult, éppen úgy működik ez, mint az otthoni háztartásban. Az állam kiadásai döntően két típusúak. Saját működésére költ, vagy nekünk fizet nyugdíjra, családtámogatásra, vagy valami hasonlóra, például oktatásra, egészségügyre. Az egyik lehetőség tehát az, hogy ezekre az ügyekre kevesebbet költünk. Csökkentjük az állam működésének költségeit. A másik pedig az, hogy bevételekre teszünk szert. Csakhogy, ami az államnak bevétel, az a másik két jövedelemtulajdonosnak kiadás. Az állam bevételei az emberektől és a vállalatoktól származnak. Csak ez a három szereplő van. Ha az állam pozícióját akarjuk javítani, akkor azt rövid távon csak a másik két szereplő rovására tehetjük. Ez hosszabb távon nem igaz, de ez most kevésbé érdekes. De mondhatom fordítva is: ha hosszabb távon növelni szeretnénk az emberek és a vállalatok jövedelmét, akkor rövid távon az államot ráncba kell szednünk.
Van nekem egy ismerosom az egyik hazai multinal es o mar evekkel ezelott is megmondta hogy a kormanyvaltasok elsosorban a cegen beluli eroviszonyokat rendezik at. Az allami megrendelesek ettol fuggetlenul jonnek, a kerdes az hogy X vesz belole Porschet vagy Y nyaralot...
Ezen a csökött mániákuson az isten pénze sem tudna segíteni. Tehetséges. Tehetsége van hozzá, hogy az aranyból is szart csináljon. Hatalmas pénzeket szórtak marketingre, ők költöttek a legtöbbet. Hülyesére ez nem orvosság. Az útja viszont lefelé viszi. Ma még azt hiszi, hogy ő dirigálja a parádét, mozgatja a tömeget. Egy frászt! Ez már csak egy perverz való világ közönség, aki várja a nyíltszíni harakirit.
Legalább öt azaz 5%-al ők is hozzájárultak. Annyival csökkent ugyanis az ÁFA. De ennél azért többel. Nem 0% Postabank 150 milliárdos konszolidációjának kamata a mai napig. Meg a lakáshiteltámogatások nem kis összege. Vagy a feleslegesen magasan tartott jegybanki alapkamat.
November-December környékén engem is győzködött az egyik nagy párt, hogy higgyem el tök jó lesz, ha adok nekik pénzt (5millió), mert nem felejtik el és tök jó lesz azoknak, akik segítették őket a hatalomhoz. Kértem, hogy mondjon példákat, erre ő annyit mondott, hogy lesznek állami megrendelések, és ugye tudod... mondta és a karomra tette a kezét, közben cinkosan mosolygott. Megkérdeztem, hogy mi lesz akkor, ha én adok 5 millát, de a konkurrenciám ad 10-et.Akkor ki nyer? Azt mondta: nem felejenek és mindenre van megoldás, amit nem részletezett. Arra a kérdésemre, hogy mi van, ha veszítenek, azt mondta: az nem lehetséges. Ennyi: nem lehetséges. :)
A kampánypénzek ilyen ígéretekkel kicsalt pénzekből vannak. Van egy oldal, amelyik ezeket az ígérteket meg tudják tartani, vannak, akik nem.
Ezt azért írtam le, hogy senkinek ne legyenek illúziói a kampánypénzek eredetét illetően, egyik párt sem jobb a másiknál,legfeljebb az egyiknek többen hisznek.
Mondanám, remélem a szocik felgöngyölítik a Postabankos izét, de hát ők is benne vannak valamelyest...nem fogjuk megtudni a dógokat, de mint pénzforrás igazad lehet...
Az Mszp-nek volt honnan lopni, de a Fidesznek? Valószínű, hogy az 1998-2002 között szorgalmasan épített klientúra törlesztett egy keveset, de nyilván ők sem hülyék, hogy mégegyszer a kukába dobják a pénzüket, keresnek majd más lovat, amire fogadni érdemes.