Amikor megszültem a nagyfiamat és 3. nap " belöveltt" a tej, úgy néztem ki mint Pamela Anderson. Mindig pici mellem volt, akkor ez egy kicsit meglepett. Nem volt gond, 19 és 15 hónapos korukig szoptattam a fiukat. A mellem olyan mint szoptatás elött. Tudom, hogy hihetetlen, de igy van!
én ikreket szoptattam 1 éven keresztül, napi 2 l-es hozammal :)... mellesleg eléggé gáz a helyzet :D nekem terhesség előtt 85ös mellbőségem volt, szoptatás alatt 100-105 cm, attól függően, hogy épp szopi előtt után voltunk... most 88-89 cm. no, de az alakjáról inkább nem mesélek ;) nagyon-nagyon meglátszik az, hogy volt ennél sokkal nagyobb is.
majd, ha meglesz összes gyerekünk (min.3 max.4, eddig 2 van), akkor a hasammal együtt max. megplasztikáztatom, addig meg egy jó melltartó csodákra képes, itthon meg úgysincs mit takargatnom.
de a bevezőtőhöz is írok: mellkisebbítőt elég könnyen tudsz TB-re csináltatni, ortopéd orvosok igazolják le, hogy egészségileg indokolt.
Nekem mindig nagyok voltak a melleim. Mikor a fiúk születtek, úgy néztem ki, mint Samantha fox fénykorában. De lement. Bár a forma változott. Egyébként van mellkissebbítő műtét. Ha egy orvossal megpróbálod igazoltatni, hogy húzza a hátad, ezért ortopédiai problémát is okozhat, akkor TB alapon is megcsinálják. A húgomnak is szüksége volt rá (tényleg) Egész pofás lett
Mivel már láttam felvételről mellk0rrekciós műtéteket, kisebbítést, implantációsat, felvarrósat, SOHA nem vetném magam ilyennek alá. Majdnem elsírtam magam a látványától. Én most 6. hónapja szoptatom a fiam, szinte csak az egyik mellemből, szóvál nálam most totál felemás a helyzet, de nem zavar.
Szoptatni csodálatos dolog, bár nekem csak félig sikerült, 8 hónapig szopizott a fiam, de csak ímmel-ámmal. Szeretnék még két babát, őket is szoptatni szeretném, remélem több sikerrel.
Ezt a beveztőt azért írtam, mert nem szeretném, ha ez a topik arról szólna, hogy milyen csodálatos dolog a szoptatás és hogy mennyire megéri, meg ilyenek, mert persze, hogy megéri, persze, hogy a legcsodálatosabb dolog és eszem ágában sincs kihagyni legközelebb sem.
Amúgy szerintem mell szempontból tök mindegy, hogy szoptatsz vagy sem, mire megszülöd a gyereked, már két görögdinnye van a cicid helyett, szóval akkor már késő bánat. Sőt, talán még jobb is, ha adsz időt a mellednek szépen fokozatosan visszaállni a kiinduló helyzetbe. Vagy nem? Lehet, hogy hülyeséget beszélek.
Azon viszont egyre többet gondolkozom, hogy miután majd (ha minden jól megy) 3 gyereket szoptattam, hogy lehetne -ésszerű határok között- regenerálni ami regenerálható.
A terhességem előtt volt a mellem 80-as, megnőtt 95-re, aztán leeresztett 90-re. Hát úgy is néz ki.
Létezik olyan, hogy mellkisebbítő műtét?
Az esztétika egy dolog, de ez szörnyen kényelmetlen is.
Nehéz és méregdrága normálisan tartó melltartót venni és mivel oldalt, alul összeér a bőrőmmel, csak napi sokszori mosakodással érzem magam tisztának. Totál nyűg az egész.
Van valakinek e téren tapasztalata, infója? Minden érdekel.