Azért elképesztő, hogy mennyire felszínesek vagytok. meg az is, hogy egy TNT számban többet láttok (igen az a szám TNT szám) mint egy Ákos szövegben. De hát nem is kell mindenkinek érteni.
Csak lehet nem kellene egyre jobban bizonygatni, hogy ennyire nem tudtok mit kezdeni Ákos szövegeivel. Nem hiába van nagy népszerűsége. Ha értelmetlen szövegei lennének akkor nagy valószínűséggel nem lenne az aki. na csak ennyit akartam :)
lehet, hogy ez nem ákos, hanem inti szerzeménye, de szerintem ennek legalább van értelme, arról szól, hogy milyen csudálatos az ősz, amikor hullik a fákról a gesztenye, tisztára bele lehet szerelmesedni az évszakba
"Úgy imádom az illatod, ami úgy elragadott Ezért örökre rabod maradok! De neked mindent szabad, Ezt is megteheted, hát érezd csak jól magad! Á !
Kicsi Gesztenye, barna a szeme, Úgy mosolyog rád, mintha te is tudnád igen! Most kicsit belezúgsz, Aztán minden ugyanúgy Megy majd tovább!
Ezer titok van, mit nem mondtam el És lehet nem is fogom, Mert megtagadom, legyen így! De lesz-e a szívedben hely, Ha újra bekopogok, mert jobb ha tudod Még nem adom fel! Ó nem!
Kicsi Gesztenye, barna a szeme Úgy mosolyog rád, mintha te is tudnád igen! Most kicsit belezúgsz, Aztán minden ugyanúgy Megy majd tovább!
Talán nem bánom már, hogy így alakult, Talán nem bánom, úgyse fáj, De jól tudom újra visszatalálsz, És akkor nem engedlek már tovább! Ó neem!!
Kicsi Gesztenye, barna a szeme Úgy mosolyog rád, mintha te is tudnád igen! Most kicsit belezúgsz, Aztán minden ugyanúgy Megy majd tovább!"
nekem ebből mindig az jött le, hogy ákos a tököli élményeit szeretné megosztani, amikor egyszer nyalókát lopott, bezárták, és a bennlévő cigánygyerekek folyamatosan inzultálták.
Szerintem Ákos minden, általam ismert számában, a politikáról énekel. Meg a konzervatív értékeivel jön és azzal, hogy Ő milyen iszonyatosan hűséges ember. De elsősorban politika. Nem is bírom hallgatni.
Az a száma, amiben az van, hogy "...hazudnak megfontoltan, behízelgő mosollyal, éppen ugyanúgy ahogy régen..." nah, ez,nem valamikor a 2002-es választásokkor jött ki, nem tudjátok?
Ákos dalszövegeinek közös vonása, hogy mindben eszméletlen nagy szavakat használ, teljes önellentmondással minden sorában, de egy jóízű bazdmeg-et még nem hallotunk tőle, ami szerintem minden művésznél alapvető lenne. De a mi pici Göbbelsünk így is sikeres, remélem még sokáig rontja itt a levegőt. Csak mindig álljon a jobb oldalamon, arra a fülemre szerencsére kicsit süketebb vagyok. Megvédett a Jóisten.
Ja, az igazat megvallva Ákost még kifigurázni is méltatlan egy kultúremberhez, annyira fika a Művész Úr. Ez kb. olyan mintha Uhrin Benedek szövegeiről nyitottál volna topikot.
NIN: The Fragile c. dalának magyar verziója. Egyszerűen hányok attól, ahogy Ákos a Trentet próbálja imitálni, ráadásul ilyen kibaszott nemzeti konzervatív ruhába bújva.
Nagyvárosi angyal Újra Téged küldött az Ég Bár fárad a szárnyad Tudod, hogy nem pihenhetsz még Pusztítsd a káoszt Ez a szerep, amit rádoszt Minden küldetés és bevetés.
Veled az anyagot hívja a szellem Veled a gazembert hívja a jellem Veled az igaz hívja a hazugot Veled a csalót hívja a becsapott Te vagy a hírnök és Te vagy a hír Az egyetlen, aki ennyit bír (Egyszerre hírnök és hír)
De benned minden összetörhet, Ha egyszer durvábban érsz földet A sorsodról a véletlen is dönthet Az égre itt a mélység válaszol
Nagyvárosi angyal A posztod soha el ne hagyd Te a magánynak és a fénynek Katonája vagy A munkádat végzed És a munkád végez veled De jössz majd újra meg újra Ne feledd (Jössz majd újra meg újra, ne feledd)
De benned minden összetörhet, Ha egyszer durvábban érsz földet A sorsodról a véletlen is dönthet Az égre itt a mélység válaszol
Nem én válaszottam Ő hívott engem A hűség megtanított rá hogy szabaddá kell lennem
A szó kell csak hogy megérintsen Máris oltár lesz a testem
Nekem így szép Ez a hűség Pedig széttép Ami mélyen benned ég Kínlódni így jó A hűség a legkegyetlenebb béklyó
Hát kísérts meg újra Gyönyörű álruhádba bújva Hogy aztán jelmezed minden fodra Legyen a hajnal sarkába dobva Meztelenséged szobra Így lesz az emlékezetnek foglya
Nekem így szép Ez a hűség Pedig széttép Ami mélyen benned ég Kínlódni így jó A hűség a legkegyetlenebb béklyó
Jó reggelt! Ákos.hu-n (com-on) (cum-on :DDD) megtalálom vajon az Ákos-dalszövegeket. Mindjárt megpróbálom. Természetesen akárki értelmezhet, nem csak én.
Előrebocsájtom, hogy semmilyen formában nem érintkezek Ákos zenéjével muzikálisan, viszont fontosnak tartom megvizsgálni, hogy van-e valami velejük, avagy teljesen értelmetlenek. A munkát holnap kezdem meg, mert most kezdek álmos lenni.