Nem egészen, mert visszahallgatva az eredeti felvételt nyilvánvaló, hogy Szalacsi barátunk úgy fogalmaz, hogy a "kucsordi tanács részirül" így tehát Kucsord szótöve Kucs, ami egyben a kucsma szótöve is, ezért van Kucsordon annyi kucsmagomba.
Ha már odáig fajultak a dolgok egy társadalomban, hogy kinézik, lenézik azt aki első szerelemből házasul és nemz gyermeket akkor nagy a baj. Az ilyen nemzetek elvesztik a dinamizmusukat, és egy enervált sorvadó masszává válnak pár generáción belül. Nézz csak körül.
Tiszta tragedia lett volna, ha tizenhat evesen gyereket szultem volna. Akkoriban meg feltem a gyerekektol, sejtelmem sem lett volna, mit csinaljak veluk. Es minek... mert a szomszed fia/lanya is ezt csinalja?
Tegnap lattam egy filmet, volt benne ket kameruni no, akiket csunyan vert a ferjuk. banatosan mondta az egyik, hogy tizennegy eves ket honapos volt, amikor ferjhez ment (pontosabban adtak). Azt mondta, nagyon szeretne, ha a gyerekei tovabb tanulnanak, mint o.
Arra akarok kilyukadni, hogy miert termeszetes szerinted az, hogy kamaszfejjel hazasodjon az ember?
Nem igazán, mert nem az okokat firtatja, hanem kórlapot állít ki az értelmiség utóbbi 2 évszázadáról, amióta lényegében a klérussal játsszák a kiszorítósdit.
--- kezdeném azon, hogy pl. mi a természetes:
- amikor a cipész a kaptafánál marad, és a fia se lesz társadalmi kapaszkodó.
- max. 16 éves kortól már házasságban élni, és nem diplomákat kergetni, mert a szomszéd fia/lánya is ezt csinálja.
A rádió, (mobil)telefon, tv, számítógép, internet, on-line internet szolgáltatások, és a mobilitás mind egyre jobban beárnyékolják a tiszta gondolatok éterét, melyek jórészt csak "steril, analóg környezetben" jutnak el tudatunk legmélyéig. Nemsokára majd beköszönt a múlt reneszánsza.
A kérdés nemcsak túl általános, hanem értelmezhetetlen is. Mihez képest? Mikor? Mivel kapcsolatban? És sorolhatnám. Ezzel az erővel nyithattál volna topicot "Tudás.. Van értelme?" címmel.
Mint pár hete jeleztem Állományjavítónak, most megnyitom ezt a diszkussziót. Azóta véletlenül kezembe került Paul Johnson - Értelmiségiek c. könyve ami még jobban megerősített régóta ébredező véleményemben.